VPNGate


ProPrivacy.com Scor
6 din 10

rezumat

VPNGate este o rețea VPN administrată de voluntari. Acesta a fost proiectat pentru a cerceta „un sistem VPN bine distribuit” și este un proiect lateral al VPN SoftEther. Acesta este un software multi-protocol gratuit și open source, dezvoltat de Universitatea din Tsukuba din Japonia. Utilizatorii VPN Gate se pot conecta utilizând protocolul VPN SoftEther sau folosind mai multe protocoale VPN convenționale.

Caracteristici

Utilizatorii se pot conecta liber la oricare dintre mii de servere administrate de voluntari din întreaga lume. Pe măsură ce scriu acest lucru, există 9.111 de servere relee VPN publice înregistrate, dintre care 96 sunt online. Acest număr va varia oarecum de la zi la zi, dar mereu vor fi multe dintre ele.

lista de server

Serverele sunt amplasate cam peste tot! O listă completă și actualizată de server este întotdeauna disponibilă.

Software-ul de server SoftEther utilizat de serverele de relee VPN Gate VPN poate accepta conexiuni folosind protocolul SoftEther VPN (vezi mai jos), OpenVPN, L2TP / IPsec, SSTP și multe altele.

În practică, SoftEther și OpenVPN sunt cele mai acceptate protocoale VPN.

SoftEther

SoftEther este o platformă VPN alternativă liberă și open source. Protocolul VPN SoftEther mai este denumit SSL-VPN. Acest lucru se datorează faptului că se bazează pe HTTPS și, prin urmare, folosește criptarea SSL / TLS și portul TCP 443.

Acest lucru face ca traficul VPN SoftEther să nu fie distins de traficul HTTPS securizat. Astfel, este foarte dificil să se blocheze firewall-urile. Prin urmare, protocolul SoftEther SSL-VPN este excelent pentru a depăși diverse forme de blocuri VPN.

SoftEther

Pe lângă utilizarea propriului protocol VPN, software-ul SoftEther VPN Server poate fi conectat la utilizarea unei varietăți de alte protocoale VPN.

SoftEther VPN este disponibil pentru Windows, Linux, Mac, FreeBSD și Solaris. Alte dispozitive se pot conecta la serverele VPN SoftEther folosind un protocol diferit acceptat. Aceasta include dispozitivele Android, iOS și alte dispozitive.

Dezvoltatorii săi susțin că SoftEther este mai rapid decât OpenVPN.

Viteză și performanță

Fiecare server Poartă VPN este condus în mod privat de un voluntar, ceea ce înseamnă că nu vă puteți aștepta la o consistență în performanța dintre servere. Acest lucru este chiar înainte de a lua în considerare factori, cum ar fi distanța geografică de la tine.

Prin urmare, aceste rezultate ar trebui privite pur și simplu ca o indicație brută a tipurilor de viteze pe care le-ați putea aștepta atunci când utilizați VPN Gate. Serverele au fost alese mai mult sau mai puțin la întâmplare, pe baza locației și a valorilor de performanță publicitate.

Rețineți că nu am putut să mă conectez la aproximativ jumătate din toate serverele la care am încercat să mă conectez. Serverele pe care le-am testat au fost:

  • Japonia (viteza liniei 207,7 Mbps, ping 21,21)
  • Statele Unite (Viteza liniei 32,7, Mbps Ping 11,11)
  • Marea Britanie (viteza liniei 16.1, Mbps Ping -, -)

Viteze de descărcareViteze de încărcare

Graficele arată viteza cea mai mare, cea mai mică și medie pentru fiecare server și locație. Consultați explicațiile noastre pentru testarea vitezei complete pentru mai multe detalii.

Este puțin probabil să se mențină trezit noii furnizori VPN comerciali noaptea! De fapt, în testele mele, toate serverele VPN Gate au fost considerabil mai lente decât utilizarea rețelei Tor. Vitezele de descărcare au fost deseori scăzute la doar câțiva Kbps!

Trebuie menționat însă că cele mai rapide servere sunt situate în Asia de Est. Așadar, dacă sunteți mai aproape din punct de vedere geografic de locuri precum Japonia și Coreea de Sud, performanța poate fi mult mai bună.

Teste de scurgere IP

Nu am detectat nicio scurgere DNS DNS sau scurgeri WebRTC în timpul utilizării VPN SoftEther. Rețineți că ISP-ul meu (Virgin Media UK) nu acceptă IPv6, deci nu pot testa scurgeri IPv6.

Dacă vă conectați prin OpenVPN, puteți alege să descărcați fișiere .ovpn care specifică un server DNS adecvat pentru a preveni scurgerile DNS.

US Netflix nu m-a blocat când am folosit serverul american pe care l-am testat, deși viteza de conectare a fost atât de scăzută încât redarea video a fost imposibilă în practică. Dacă puteți găsi un server din SUA suficient de rapid pentru a transmite conținut video, probabil că veți putea face acest lucru folosind VPN Gate.

Preț

1 lună

$ 0.00
pe luna

„Poarta VPN NICIODATĂ nu va fi niciodată un serviciu de plată în viitor.”

La fel ca rețeaua Tor, toate serverele VPN Gate sunt administrate de voluntari. Acest lucru înseamnă că VPN Gate este complet liber de utilizat.

„Mai mult, Legea japoneză a telecomunicațiilor impune ca orice„ serviciu de rețea plată ”să fie înregistrat la guvern și să respecte dispozițiile ministrului afacerilor interne și comunicațiilor. Astfel, dacă VPN Gate devine un serviciu de plată, vom fi interferați de guvernul japonez. Pentru a evita acest lucru, nu vrem să fim un serviciu de plată. Factorul că VPN Gate constă în mulți voluntari din întreaga lume ar trebui să îngreuneze situația pentru a deveni un serviciu de plată. "

Deci „liber” înseamnă cu adevărat gratuit! Acesta este prețul preferat al tuturor. ura!

Ușurință în utilizare

Înscrierea

Nu este necesară înscrierea sau datele personale. Serverele disponibile sunt listate pe pagina Lista serverelor VPN. Fiecare server oferă un ghid și orice fișiere de configurare relevante necesare pentru a se conecta la acesta prin oricare dintre protocoalele pe care le suportă.

Statistici server

Lista de server arată un rezumat al statisticilor, cum ar fi timpul de ping al serverului de transfer, pentru a vă ajuta să alegeți un server care vă este potrivit.

Clientul VPN Windows SoftEther

Cel mai simplu mod de a utiliza VPN Gate este să Descarca și instalați o versiune specială a clientului VPN SoftEther. Aceasta are "VPN Gate Client Plug-in" pre-configurate. Acest lucru vă permite să vă conectați la serverele VPN Gate utilizând protocolul VPN SoftEther.

Manager client

Odată instalat, pur și simplu selectați „VPN Gate Public VPN Relay Servers”…

Servere publice de relee VPN

Și vi se prezintă o listă de servere! Sunt disponibile diferite statistici și serverele pot fi sortate în funcție de prioritățile dvs..

Starea conexiunii

După ce v-ați hotărât, trebuie doar să faceți dublu clic pe o intrare de server pentru a vă conecta la acesta

Servere recente

Când executați, multe dintre funcțiile cheie ale SoftEther VPN pot fi accesate făcând clic dreapta pe pictograma de notificare

O problemă pe care am observat-o este că atunci când m-am deconectat de la un server VPN, setările DNS nu au revenit la valorile implicite anterioare. De aceea aveam nevoie resetează-le manual de fiecare dată pentru a accesa internetul.

Site-ul

Poarta VPN este un VPN SoftEther, proiect lateral, dezvoltat de Universitatea din Tsukuba din Japonia. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că site-ul (și site-ul web SoftEther VPN aferent) sunt pline de informații tehnice utile. La urma urmei, băieții de la Universitatea Tsukuba sunt foarte dornici să își arate tehnologia!

Informațiile sunt bine organizate, iar conceptele cheie sunt bine explicate. Infografiile și capturile de ecran sunt utilizate generos pentru a ilustra punctele făcute.

Deși englezii foloseau ocazional căzând puțin, nu am avut niciodată nicio problemă să înțeleg ce se spunea.

A sustine

Poarta VPN nu este un serviciu comercial. Deci nu există o echipă de asistență la apel pentru a vă ajuta dacă aveți probleme. Există, totuși, un forum de utilizator VPN Gate unde puteți posta întrebări.

Aceasta este destul de activă, iar cele mai sensibile întrebări (non-spam) par să primească o replică. Vă rugăm să rețineți, însă, că toată asistența este voluntară din partea membrilor forumului.

Confidențialitate și securitate

intimitate

Cel mai important lucru de înțeles despre Poarta VPN este că acesta este condus de voluntari. Aceasta înseamnă că oricine poate face voluntar pentru a opera un server VPN Gate. Prin urmare, orice voluntar poate să vă spioneze activitatea pe internet (cu excepția cazului în care este ascuns de HTTPS).

Pe pagina Lista serverelor VPN, fiecare intrare precizează în mod clar politica de logare a serverului.

Politica de logare

În practică, acest lucru este de obicei timp de două săptămâni. Cu toate acestea, nu există nicio modalitate de a garanta că această politică de înregistrare este respectată și este în întregime posibil ca unele servere să acționeze ca puncte de miere.

În plus, ca parte a politicii sale anti-abuz, Universitatea din Tsukuba păstrează jurnalele de conectare (nu jurnalele de utilizare) timp de „trei sau mai multe luni”. Aceste jurnale includ:

  • Data si ora
  • ID, adresă IP și nume de gazdă al serverului VPN de destinație
  • Tipul de acțiune (conectare sau deconectare)
  • Adresa IP brută și numele de gazdă al computerului client VPN sursă
  • Tip de protocoale VPN (SSL-VPN, L2TP, OpenVPN sau SSTP)
  • Numele software-ului, versiunea și ID-ul clientului VPN (dacă este disponibil)
  • Numărul de pachete și octeți în timpul unei conexiuni VPN și informații de depanare a erorilor de comunicare

Aceste informații sunt transmise automat serverului de logare al universității de fiecare server VPN Gate.

„Analizarea jurnalului de conexiune VPN este utilă pentru a investiga adresa IP globală sursă a acestuia. Vom dezvălui jurnalele de conectare VPN unui polițist, unui procuror, unui avocat sau unui tribunal care este autorizat prin legile aplicabile. "

Poarta VPN nu este așadar potrivită pentru cei care doresc confidențialitate (să nu mai vorbim de „anonimat!). Dacă doriți confidențialitate, utilizați în schimb un serviciu VPN bun sau fără jurnal comercial. Pentru a obține confidențialitate totală, vă recomandăm să utilizați un serviciu Tor VPN. În echitate, confidențialitatea nu este pentru ce este VPN Gate. În schimb, ar trebui privit ca un instrument de hacking anti-cenzură și anti-public WiFi.

Securitate tehnică

SoftEtherVPN acceptă o varietate de opțiuni de criptare.

Metode de criptare

Fiecare operator de server VPN Gate este liber să aleagă ce opțiuni de criptare să folosească pe serverul lor.

Selector de criptare

Până la o cifră AES de 256 biți cu criptare cheie RSA 4096 biți, este acceptată autentificarea cu hash SHA-1 HMAC cu Perfect Forward Secrecy (diferite grupuri Diffie Hellman).

Cu toate acestea, este dificil de spus ce criptare folosește fiecare server în practică. Pentru ce merită, am descărcat și inspectat mai multe fișiere de configurare OpenVPN de pe serverele VPN Gate aleatoare. În toate cazurile, AES-128 cu SHA-1 HMAC autentificare hash a fost utilizat.

În teorie, atunci, serverele VPN Gate pot utiliza criptare foarte puternică. Cu toate acestea, în practică este cel mai sigur să presupunem că nu. Având în vedere faptul că VPN Gate nu se referă într-adevăr la confidențialitate, este probabil să fie o problemă majoră pentru majoritatea utilizatorilor.

oglinzi

Una dintre cele mai bune utilizări ale VPN Gate este ca instrument anti-cenzură. Deoarece unele firewall-uri ale guvernelor (cum ar fi cele din China, Coreea de Nord, Iran și Siria) blochează accesul la site-ul Poarta VPN, o serie de site-uri de oglinzi sunt disponibile (vezi și aici).

China, în special, blochează în mod regulat adresele IP ale serverelor VPN Gate cunoscute. Aparent orice server care a fost online mai mult de câteva ore va fi blocat. Prin urmare, utilizatorii din China sunt sfătuiți să Inscrie-te pentru notificări zilnice prin e-mail care conțin lista URL-oglindă (folosind un serviciu de e-mail internațional).

Servere de oglinzi

torrenting

Indiferent dacă descărcarea de torrent P2P este permisă pare ceva dintr-o zonă gri (judecând pe forumurile site-ului web). Sistemul o permite, dar operatorii de noduri tehnologi pot să-l blocheze folosind software de la terți.

Torrenting-ul folosind serverele în care descărcarea P2P este ilegală poate aduce operatorii în probleme și, prin urmare, pare foarte nepoliticos. Și operatorii ar transmite probabil adresele IP care ofensează organismelor de aplicare a drepturilor de autor dacă ar fi comunicate DMCA sau notificări similare. Totuși, descărcarea folosind servere în țările în care este legal să facă acest lucru poate fi bine.

Gânduri finale

Ca un instrument gratuit, anti-cenzură, condus de voluntari, Poarta VPN este dificil de bătut. Deci respectați dezvoltatorii VPN Gate de la Universitatea din Tsukuba și toți voluntarii serverului VPN Gate. Din păcate, în practică, am găsit VPN Gate mult prea lent pentru a-mi merita vreodată folosirea.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me