TurboVPN


TurboVPN este un serviciu VPN gratuit care are 4,7 din 5 stele în magazinul Google Play. Acest lucru este extrem de mare, având în vedere că VPN a fost revizuit de aproape două milioane de ori. În această recenzie TurboVPN, vom analiza dacă TurboVPN oferă confidențialitate digitală etanșă. În plus, vom verifica performanțele sale pentru a vedea dacă pot concura cu cele mai bune VPN-uri gratuite de pe piață.

ProPrivacy.com Scor
4 din 10

rezumat

TurboVPN este un VPN exclusiv pentru mobil bazat în Singapore și China, descărcat de aproximativ 50 de milioane de ori. Așa cum se întâmplă întotdeauna în cazul serviciilor VPN gratuite, este important să ne amintim că VPN-urile costă o mulțime de bani pentru a fi în funcțiune. Din acest motiv, este important să ne uităm atent la modul în care VPN creează un flux de venituri. În timpul examinării noastre, am descoperit un VPN care servește reclame și distribuie date cu agenții de publicitate pentru a oferi serviciul VPN gratuit.

Preț

Deși este utilizat în principal ca VPN gratuit, consumatorii au opțiunea de a trece la o versiune VIP a serviciului. O probă gratuită de 7 zile a serviciului VIP este de asemenea disponibilă. Consumatorii pot plăti 11,99 USD pe lună sau pot primi un abonament anual pentru echivalentul a 2,99 USD pe lună. Cu toate acestea, din motive pe care le voi discuta mai târziu în această recenzie, aș recomanda, în general, să nu plătiți pentru acest VPN.

Serviciu gratuit

TurboVPN oferă un serviciu VPN gratuit care poate fi utilizat fără limitări. Este un VPN exclusiv pentru mobil care nu poate fi utilizat pe mașini desktop. Costul gratuit al VPN este cu adevărat superb. Înseamnă că persoanele din locațiile în care blocurile de site-uri web sunt comune pot debloca internetul pentru a recâștiga accesul la știri sau servicii online de care au nevoie.

Deși este adevărat că serviciile VPN gratuite tind să fie neplăcute din punct de vedere al confidențialității (mai multe despre acest lucru mai târziu) - o VPN gratuită poate fi extrem de utilă pentru persoanele care trăiesc în medii politice volatile care necesită acces la știri, aplicații sau servicii de socializare blocate..

Deblocați Netflix?

Așa cum este cazul majorității serviciilor VPN gratuite, TurboVPN nu deblochează Netflix SUA sau BBC iPlayer.

Pentru oricine dorește să plătească pentru acest serviciu, versiunea premium deblochează Netflix SUA cu serverele sale VIP SUA. În plus, are un server din Marea Britanie care poate debloca BBC iPlayer în străinătate.

Caracteristici

  • Servere în 9 țări (gratuite) sau 16 țări (VIP)

  • Aplicații mobile pentru Android și iOS (securitate nerevelabilă a acestor protocoale)

  • Criptare OpenVPN, IPSec sau IKEv2

  • Utilizare gratuită VPN

  • Deblocați Netflix (doar VIP)

Viteză și performanță

Acest VPN este doar pentru telefoane mobile, ceea ce înseamnă că a trebuit să testăm această VPN folosind instrumentul de testare a vitezei online (spre deosebire de sistemul nostru de testare a vitezei bazate pe server).

Am testat amănunțit performanța de viteză a acestui VPN gratuit și am găsit să încetinească conexiunile mele aproximativ jumătate. Am testat folosind o conexiune Virgin Media de 50 Mbps în Marea Britanie și am constatat că VPN-ul a încetinit conexiunea cu aproximativ 26 Mbps..

Acest lucru este cu adevărat impresionant și înseamnă că consumatorii pot utiliza acest VPN pentru a transmite conținut online și debloca videoclipuri YouTube restricționate în țara dvs. sau în alte fluxuri de pe glob. Înseamnă, de asemenea, că acest VPN ar putea merge bine pentru efectuarea apelurilor VoIP.

Scurgeri IP

Am testat scurgeri pe o conexiune Virgin Media IPv4 și am constatat că VPN nu are scurgeri IP sau WebRTC. Asta-i grozav.

Din păcate, însă, site-ul de testare (ipleak.net) a descoperit 61 de servere DNS în Belgia - toate fiind DNS Google. Este posibil ca VPN să răspundă acestor solicitări, ceea ce ar însemna că Google nu știe niciodată cine face aceste solicitări.

Pe de altă parte, este posibil și VPN Turbo să nu ofere deloc aceste solicitări. Dacă acesta este cazul, Google va ști exact ce site-uri vizitați. Un VPN bun gestionează cererile DNS cu propriile servere sau cel puțin solicită DNS-uri înainte de a le trimite la un terț rezolvator, precum Google.

Am încercat să contactăm firma prin intermediul e-mail-ului de feedback (nu are suport) pentru a afla dacă acesta furnizează aceste solicitări DNS, cu toate acestea, nu am putut primi niciun răspuns din VPN. Pentru a fi în siguranță, mai degrabă decât să ne pare rău, trebuie să presupunem că Google gestionează aceste solicitări DNS.

intimitate

Acest VPN chinez este înregistrat în Singapore, care este în general considerat bun pentru confidențialitate. Cu toate acestea, politica sa de confidențialitate îi dă permisiunea de a trimite orice date pe care le colectează înapoi la serverele din China. Acest lucru este oarecum tulburător, deoarece guvernul chinez este una dintre cele mai invazive jurisdicții din lume. În plus, companiile chineze VPN trebuie să aibă o licență cu guvernul, ceea ce permite guvernului să acceseze datele de pe serverele respective. Acest lucru ridică îngrijorări grave, în special pentru cetățenii chinezi.

Este posibil ca, fiind un VPN cu sediul în Singapore, TotalVPN să nu fie nevoie să extragă date înapoi în China. Cu toate acestea, faptul că politica prevede că datele pot fi transmise într-adevăr serverelor chineze este cu siguranță o zonă gri.

Politica de Confidențialitate

Turbo VPN susține că șterge toate jurnalele de utilizare la sfârșitul fiecărei sesiuni. Acest lucru este bun, deoarece înseamnă că acest VPN va oferi probabil securitate adecvată pentru nevoile majorității oamenilor.

Cu toate acestea, restul politicii de confidențialitate ridică unele clopote de alarmă și este adevărat că trebuie să aveți încredere că VPN șterge de fapt jurnalele pe care spune că nu le păstrează.

Politica de confidențialitate spune că niciun fel de date personale (cum ar fi adresele IP) nu sunt partajate în mod direct publicitarilor. Cu toate acestea, VPN admite că agenții de publicitate pot colecta date despre utilizatori și că ar putea injecta și cookie-uri în browserul dvs. Aceasta înseamnă că agenții de publicitate ar putea urmări în mod realist ceea ce faceți online și au acces la adresa dvs. IP în afara VPN-ului în sine. Din acest motiv, trebuie să presupunem că un anumit nivel de supraveghere corporativă se întâmplă atunci când utilizați TurboVPN.

Mai jos puteți vedea o captură de ecran cu tipul de date înregistrate de acest VPN. După cum puteți vedea, marcajele de timp sunt stocate lângă adresele IP. Acest lucru înseamnă că este posibil să lanseze un atac de corelație de timp asupra utilizatorilor TurboVPN. În plus, VPN își acordă permisiunea de a colecta cantități masive de date invazive despre dispozitivele oamenilor, rețeaua locală, ISP, identificatori publicitari, numere de identificare a dispozitivului și multe altele.

politica de confidențialitate turbovpn

Aceasta este o cantitate imensă de păstrare a datelor, ceea ce permite TurboVPN să acceseze mult mai multe date decât sperați. Drept urmare, este foarte greu să recomandăm TurboVPN clienților plătitori. Există o mulțime de VPN-uri pe piață care stochează fie jurnalele de conexiune non-invazive; sau deloc jurnalele. Având în vedere acest lucru, plata acestui serviciu pare inutilă.

Pe de altă parte, dacă sunteți cineva care nu vă permite un abonament VPN premium și, preferați TurboVPN, agenții de publicitate (și poate chiar guvernul chinez), să știe ce faceți online - mai degrabă decât propriul dvs. ISP și guvern - acest VPN gratuit poate să vă poată oferi anumite avantaje autentice.

Cu toate acestea, este posibil ca acest VPN să nu ofere de fapt această confidențialitate.

Criptarea

TurboVPN susține că oferă OpenVPN atât pe Android cât și pe iOS. Acest lucru pare extrem de puțin probabil, deoarece marea majoritate a aplicațiilor VPN iOS nu oferă criptare OpenVPN. Conform site-ului său web, acesta implementează criptarea AES-256. Cu toate acestea, deoarece nu are fișiere .ovpn și nu are asistență pentru clienți - nu am reușit complet să verificăm acest lucru.

Nu am reușit să aflăm informații cu privire la cifrare, strângere de mână, autentificare sau dacă este implementată Perfect Forward Secrecy. În aceste condiții, am rămas în imposibilitatea de a spune cu încredere că implementează criptarea OpenVPN. Dacă utilizați acest VPN, veți fi complet în întuneric cu privire la securitatea pe care o obțineți.

Aceasta înseamnă că este posibil ca acest VPN să nu cripteze deloc datele dvs., ceea ce înseamnă că acest VPN vă poate oferi un fals sentiment de securitate - atunci când ISP-ul dvs. este în continuare capabil să urmărească tot ceea ce faceți online.

Serviciu clienți

Site-ul VPN nu are resurse, nu oferă informații utile, nu are suport pentru chat-uri live și nu oferă nicio modalitate de a contacta direct VPN. Site-ul web servește practic ca reclamă și, ceea ce este frustrant este faptul că Website-ul implică în mod clar că asistența pentru clienți este disponibilă; nu este.

Acest VPN nu oferă ghiduri de depanare pentru a funcționa VPN și nu are informații despre modul în care consumatorii pot debloca conținutul. Un sistem de bilete pentru a pune întrebări la care se răspunde prin e-mail ar fi bine, dar, din păcate, VPN nu oferă nimic de acest fel.

Din nou, gratuit, aceasta nu este o problemă prea mare - pentru că nu plătiți pentru serviciu. Cu toate acestea, acesta este încă un motiv pentru a nu trece la versiunea plătită a acestui VPN, pe care cu adevărat nu l-am recomanda în niciun caz. Am încercat chiar să contactăm adresa de e-mail de feedback în politica sa de confidențialitate - dar nu am primit niciun răspuns.

Experiența utilizatorului

Am testat atât versiunea iOS, cât și cea a Android a aplicației și le-am găsit că funcționează bine pentru a răsfăța locația mea. Descărcarea acestora este ușoară și nu trebuie să predați o adresă de e-mail sau alte date.

Android

În aplicația Android, utilizatorii pot alege între criptarea OpenVPN și IPSec. Utilizatorii pot alege, de asemenea, să se conecteze automat imediat ce este lansat VPN.

Am testat viteze VPN conectate prin IPsec pentru a vedea dacă mi-ar grăbi conexiunile. Au rămas identici, ceea ce este oarecum surprinzător. Ne-am fi așteptat la o schimbare a vitezei de conectare cu un protocol diferit de criptare, asta mă face să mă întreb dacă schimbă cu adevărat setările de criptare.

Pe Android, utilizatorii pot alege între cele 9 servere situate în Marea Britanie, SUA (New York sau San Francisco), Canada, India, Singapore, Olanda, Franța și Germania..

iOS

Aplicația lor VPN iOS poate fi descărcată prin intermediul magazinului de aplicații iTunes. Turbo VPN descarcă rapid și fără efort. Utilizatorii ajung să selecteze fie protocolul IKEv2 (implicit), OpenVPN UDP sau TCP. Pentru a utiliza aplicația, utilizatorii trebuie să fie de acord cu politica de confidențialitate, dar, odată făcut acest lucru, experiența este destul de bună. Acesta servește reclame, dar nu am avut experiență de a fi difuzate niciun fel de reclame pe care am bănuit că sunt difuzate din cauza obiceiurilor mele de navigare.

Din păcate, utilizatorii iOS nu li se oferă nicio opțiune de server. Utilizatorii trebuie să se conecteze la serverul pe care le atribuie automat. Pentru mine, acesta a fost un server în Germania, de cele mai multe ori, și un server în Olanda de cele mai multe ori. Acest lucru nu oferă oamenilor posibilitatea de a debloca conținut specific. Cu toate acestea, acesta va permite consumatorilor să scape de orice cenzură localizată cu care se confruntă.

Reclamele sunt difuzate aproape de fiecare dată când faceți ceva în meniu, iar acele reclame tind să vă forțeze să vizionați aproximativ 5 secunde. Am testat viteza în aplicația iOS folosind IKEv2 și ambele setări OpenVPN; ca pe Android am descoperit că schimbarea setării nu a făcut nimic la viteze.

Considerăm acest lucru extrem de suspect și ne face cu adevărat să ne întrebăm dacă setările din aplicație sunt doar pentru spectacol. Dacă acesta este cazul, este posibil ca acest VPN să ofere criptare PPTP pe fiecare setare. Faptul că atât de puține aplicații iOS de pe piață (chiar și de către furnizorii VPN de vârf) implementează criptarea OpenVPN provoacă cantități masive de suspiciune.

Desigur, putem spera că furnizează IKEv2, ceea ce ar fi excelent. Cu toate acestea, în circumstanțe, trebuie să spunem că nu există nici o modalitate de a spune cu certitudine că aplicațiile VPN pentru iOS sau Android pot fi de încredere în scopuri de confidențialitate.

Gânduri finale

Ca o VPN gratuită care deblochează conținutul, acest VPN este cu siguranță util. Reclamele pe care le servește nu par să fie vizate folosind obiceiurile de navigare ale oamenilor. Cu toate acestea, politica de confidențialitate face clar că agenții de publicitate pot insera cookie-uri în browserul dvs. pentru a colecta date și a efectua urmărirea corporativă.

În ciuda acestui fapt, am considerat că TurboVPN este util pentru deblocarea conținutului pe care de obicei nu l-aș putea accesa, însă, din păcate, ne rămânem să ne întrebăm ce fel de confidențialitate oferă acest VPN și trebuie să recunoaștem că acesta nu poate fi deloc..

Câteva lucruri despre VPN păreau prea bune pentru a fi adevărate, și asta ne-a făcut cu siguranță suspect. Din acest motiv, vă recomandăm această VPN gratuită pentru deblocarea conținutului decât pentru confidențialitate. Pe Android, vitezele au fost puțin mai lente decât pe iOS. Cu toate acestea, utilizatorii iOS nu pot selecta unde se conectează; o caracteristică care face cu siguranță VPN-ul Android mai atrăgător.

Datorită confidențialității sale deficitare, asistenței clienților inexistenți, procedurilor de gestionare a cererilor DNS verificabile și opțiunilor suspecte de criptare, nu putem recomanda în niciun caz versiunea plătită a acestui VPN. În plus, nu vă recomandăm să utilizați acest VPN gratuit dacă doriți confidențialitate de la ISP. Cu toate acestea, dacă doriți să deblocați anumite conținut gratuit; acest VPN va face trucul.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me