SuperVPN

 • Prețuri

  Din $ orele 8.00
  / luna

ProPrivacy.com Scor
1 din 10

rezumat

SuperVPN este un serviciu de confidențialitate online cu sediul în Wilmington, Delaware. În ciuda promisiunilor în limba engleză încălcate pe site-ul serviciului, această rețea virtuală virtuală (VPN) are câteva probleme. Nu îndeplinește destul de mult standardele înalte ale furnizorilor VPN. Servicii mai bune, cum ar fi CyberGhost, NordVPN, VPNArea sau ibVPN, oferă mai multe funcții decât SuperVPN la prețuri mult mai mici. Dacă sunteți încă interesat să aflați mai multe despre acest VPN, continuați să descoperiți punctele sale forte și punctele slabe.

Statistici rapide

 • ProPrivacy.com SpeedTest (medie)
  16 Mbps
 • competență
  NE
 • Conexiuni simultane
  3
 • ţări
  48

Site-ul SuperVPN promite o versiune gratuită. Cu toate acestea, explorarea acestei opțiuni va dezvălui unul dintre gliturile din codificarea site-ului acestui serviciu. Acest buton reîncarcă doar pagina principală. Am investigat opțiunile rămase ale SuperVPN și am evaluat dacă serviciul merită plătit.

Beneficiile SuperVPN

 • Gama de planuri
 • Alegerea protocolului de tunelare punct-la-punct (PPTP) sau OpenVPN
 • Alegerea uneia, a trei sau a cinci conexiuni simultane
 • Aplicație terță parte OpenVPN pentru Windows, Mac OS X, macOS, Linux, iOS și Android
 • Cont specific pentru peer-to-peer (P2P)

CONS

 • Foarte scump
 • Prelucrare manuală de plată
 • Ar putea conține malware
 • Fără comutator de omor
 • Fără protecție WiFi
 • Metoda de criptare necunoscută
 • Repetați facturarea
 • Asistență pentru clienți argumentativ și lent pentru a răspunde
 • Trebuie să lupți pentru o rambursare

Vizitați SuperVPN »


Prețuri și planuri

Prețurile diferitelor planuri sunt mari în comparație cu prețurile concurenților. Fiecare plan oferă un set diferit de servicii cu un preț de preț progresiv mai mare. Pachetul de top este incredibil de scump. Este cu 250% mai mare decât prețul lunar oferit de ExpressVPN, care este liderul industriei. Mai mult, majoritatea companiilor VPN, inclusiv ExpressVPN, oferă perioade de abonament pe termen mai lung care oferă clienților o rată mai mică pe lună.

Compania oferă o garanție de returnare de 15 zile. Cu toate acestea, apoi explică lung pe mai multe pagini ale site-ului său, că probabil nu vă va da o rambursare. În pagina FAQ, perioada de rambursare declarată este de șapte zile. Pagina cu întrebări frecvente spune că aveți dreptul la banii înapoi dacă serviciul nu funcționează sau dacă nu sunteți mulțumit. Cu toate acestea, arată și suspiciunea oricui ar putea cere o rambursare: "sunt mulți clienți care încearcă să utilizeze serviciile noastre în câteva zile și apoi încearcă să restituie bani și fac același lucru cu următorul furnizor VPN."

Acesta este un alt semn de avertizare că această VPN nu este interesată să se conformeze standardelor oferite de concurenții săi - mai ales că reconstituirea este scrisă prost.

Procesarea plății

O companie terță, numită SWREG, procesează plățile. SWREG este deținut de Digital River și operează prin intermediul site-ului web plimus.com. Tipurile de plată acceptate pentru un abonament sunt Visa, Mastercard, transfer bancar, cec și PayPal. Cu toate acestea, puteți plăti direct pe site-ul web cu un card de credit. Dacă doriți să plătiți cu PayPal, trebuie să contactați serviciul de asistență, care vă va trimite un e-mail pentru o factură PayPal..

Încă o surpriză la sfârșitul procesului de plată. Dacă aveți un cont bancar sau un cont PayPal într-o țară UE, cota TVA a țării respective va fi adăugată la prețurile pe care le vedeți pe site.

Rețineți că procesatorul de plată va configura o comandă de plată recurentă în contul dvs. Asigurați-vă că anulați asta dacă doriți să încheiați abonamentul. Prelucrarea plății se efectuează manual, astfel încât software-ul aplicației nu este disponibil imediat după plată.

Caracteristici

Pachetele oferite de SuperVPN au niveluri diferite de servicii și diferite tipuri de criptare.

Caracteristicile pachetului principal includ:

 • Posibilă garanție de returnare de 15 zile (în condiții stricte)
 • Transfer de date nelimitat, cu excepția pachetului de top
 • Port forwarding
 • Aplicație terță parte pentru conexiuni Secure Sockets Layer (SSL)
 • Configurare manuală pentru PPTP

SuperVPN rulează servere în șase orașe din Statele Unite. Cel mai ieftin plan oferă protecție PPTP prin servere din 22 de țări. Cel mai ieftin plan care include protecția OpenVPN funcționează prin servere din 26 de țări. Planul OpenVPN la un preț mai mare oferă acces la servere din 28 de țări și permite trei conexiuni simultane. Cel mai scump plan oferă acces la servere din 36 de țări, deși pagina de start a site-ului susține că operează servere în 48 de țări.

Vizitați SuperVPN »

Securitate

Cel mai ieftin plan SuperVPN folosește Protocolul de tunelare punct la punct. Acesta este cel mai vechi sistem VPN comercial din jur. Nu este considerat foarte sigur. Nu există nicio explicație pe site cu privire la metoda de criptare pe care o folosește acest serviciu VPN. Operatorul de asistență pentru clienți mi-a putut spune doar că folosește încapsulare generică de rutare pe 128 de biți (GRE). Cu toate acestea, definiția protocolului GRE nu include nicio metodologie de criptare, deci nu poate fi corectă.

PPTP utilizează de obicei o metodă de criptare numită Microsoft Point-to-Point Encryption (MPPE). Microsoft a inventat MPPE pentru acest protocol (care este și o invenție Microsoft). Cu toate acestea, puteți utiliza protocolul GRE fără criptare. Întrucât nimeni de la SuperVPN nu mi-ar putea spune ce cifru de criptare este folosit pentru implementarea PPTP, există posibilitatea ca nu să fie implicat nici o criptare.

OpenVPN

Toate planurile rămase folosesc OpenVPN, pe care site-ul web SuperVPN îl numește SSL. Acest lucru se datorează faptului că OpenVPN utilizează o bibliotecă de caracteristici de securitate numită OpenSSL. Aceasta implementează de fapt Transport Layer Security (TLS), succesorul SSL.

TLS utilizează un sistem de criptare asimetric numit RSA pentru stabilirea sesiunii și distribuirea cheilor. În conformitate cu TLS, clientul se referă mai întâi la un certificat deținut pe un server terț pentru a verifica identitatea serverului. Acest certificat conține cheia de criptare a serverului. Clientul criptează un mesaj către server cu RSA, folosind cheia publică a serverului care a fost declarată pe certificatul de securitate. Serverul ar trebui să poată decripta acest mesaj și să demonstreze că acesta este de fapt computerul la care se face referire în certificatul de securitate. Serverul verifică și certificatul pentru client și trimite înapoi un mesaj criptat. Clientul își dovedește identitatea prin capacitatea sa de a decripta mesajul respectiv.

O explicație a acestei faze de conexiune este importantă deoarece este centrală pentru securitatea TLS. Împiedică hackerii să se pozeze ca serverul prevăzut. Jurnalele de conexiune arată că conexiunile SuperVPN nu verifică certificatul serverului, astfel încât este dificil să se descopere modul în care cele două părți ale conexiunii pot schimba chei.

Echipa de asistență pentru clienți nu consideră că această problemă de securitate este un motiv suficient pentru o rambursare.

Criptarea

Pagina de preț a site-ului web explică faptul că VPN folosește criptarea pe 4096 biți. Tabelul atributelor planului nu explică pentru ce sistem de criptare este folosit. Cu toate acestea, dimensiunea de 4096 biți este tipică pentru criptarea RSA. În ciuda acestui fapt, pagina FAQ a site-ului spune într-un singur loc că cheia de criptare are o lungime de 1024 biți. În altă parte, pe aceeași pagină, se precizează că lungimea cheii este de 2048 biți.

Când am întrebat operatorul de asistență tehnică ce lungime de cheie folosește sistemul, mi-a spus pentru prima dată 2048 de biți. Mai târziu, mi-a spus 1024 de biți. Când am subliniat că pagina Prețuri precizează că cheia avea o lungime de 4096 biți, el a spus că este corect. El a susținut că utilizatorul poate alege lungimea cheii. Cu toate acestea, nu există nicio opțiune în setările programului GUI OpenVPN utilizat ca aplicație pentru acest serviciu VPN, care permite utilizatorului să definească lungimea cheii utilizate pentru stabilirea sesiunii.

Nu există nicio mențiune pe site-ul cifrului folosit pentru criptarea datelor trecute prin tunelul VPN. Operatorul de asistență pentru clienți a insistat că sistemul RSA a fost utilizat pentru această criptare. Când i-am explicat că nu era posibil și i-am trimis un link către o definiție a sistemului OpenSSL, care enumera opțiunile de criptare a datelor, el a închis.

GUI OpenVPN

Multe servicii VPN utilizează interfața GUI OpenVPN. Ca atare, m-am obișnuit să citesc fișierele de configurare și fișierele jurnal pentru acest sistem. Cifrarea care ar trebui utilizată pentru criptarea datelor din VPN este indicată într-o linie din fișierul de configurare. De obicei, fișierul jurnal arată de asemenea ce cifru de criptare este utilizat în timpul conexiunii. Aceste linii nu apar în fișierele de configurare ale SuperVPN. De asemenea, nu există nicio înregistrare a unui cifru raportat în sesiunile de fișiere jurnal administrate de VPN.

Organizația de cercetare științifică și industrială a Commonwealth-ului din Australia a publicat cercetări privind VPN-urile disponibile pe Google Play. Raportul a făcut titluri la începutul anului 2017. SuperVPN câștigă o poziție de distincție în acest studiu. Cercetătorii au descoperit că aceasta a fost a treia cea mai proastă VPN disponibilă pentru Android în ceea ce privește virușii. Studiul a pus în considerare fiecare dintre cele 283 de VPN-uri printr-un verificator online, numit VirusTotal. Aceasta agregă sistemele de detectare a malware a mai mult de 100 de instrumente antivirus.

13 dintre membrii antivirusului VirusTotal au detectat malware în SuperVPN. Doar OKVPN și Easy VPN au fost mai slabe decât SuperVPN. Ambele au fost retrase de pe piață.

Aplicația nu are comutator de ucidere, bloc de rețea, firewall sau protecție WiFi automată.

intimitate

Compania afirmă că nu urmărește activitățile utilizatorilor, dar păstrează jurnalele de conectare. Stochează aceste înregistrări timp de cinci zile după închiderea conexiunii. Aceasta este o problemă, deoarece avocații de drepturi de autor ar putea utiliza informațiile de pe adresa dvs. IP reală și timpii de conectare pentru a urmări activitățile de descărcare prin intermediul acestei companii VPN și ISP. Acest lucru ar putea duce la obținerea numelui și adresei dvs. Acest lucru vă expune în urmărire penală pentru descărcarea materialelor protejate de drepturi de autor.

Faptul că SuperVPN este înregistrat în SUA este, de asemenea, o îngrijorare. Aceasta este țara în care deținătorii de drepturi de autor sunt cei mai activi în căutarea lor de descărcători. Compania afirmă că nu ar preda jurnalele de conectare fără o hotărâre judecătorească. Totuși, aceasta nu este o măsură reală de protecție, deoarece orice avocat privind drepturile de autor ar putea obține cu ușurință o ordine de judecată pentru aceste informații.

A sustine

Cea mai bună șansă pentru a obține un răspuns rapid la întrebările dvs. este să contactați echipa de asistență prin chat live. Accesați sistemul de chat printr-un buton din partea dreaptă sus a site-ului.

Butonul de chat are un comentariu la acesta cu orele în care sistemul este gestionat. Cu toate acestea, nu am apucat la un agent de asistență, în ciuda încercărilor din orele declarate. În schimb, m-a trimis către o pagină de e-mail.

După trimiterea formularului, am primit o notificare de eșec în căsuța de e-mail Yahoo Mail. Aparent, sistemul de e-mail SuperVPN blochează adresele de e-mail Yahoo. Am trimis din nou formularul folosind o adresă Hotmail.

SuperVPN "Despre noi" pagina prevede:

"Echipa noastră de asistență tehnică este printre cele mai bune din industria de găzduire web, IT și VPN. Suntem printre puține companii care rezolvă aproape orice problemă tehnică majoră în mai puțin de 15 minute. Super VPN își alege angajații dintre cei mai talentați specialiști în calculatoare și IT."

Din păcate, nu am primit răspuns în 15 minute.

Am prins tehnicianul de asistență în altă zi.

Mai întâi trebuie să selectați dacă doriți să vorbiți cu cineva din departamentul de servicii pentru clienți sau departamentul de asistență tehnică. Indiferent de ce departament selectați, primiți același tip: Ian.

Ian nu a putut să-mi ofere nicio informație semnificativă despre criptarea pe care SuperVPN o folosește. L-am rugat să verifice acele informații și să-mi trimită prin e-mail faptele. Din păcate, tot ce mi-a putut spune în e-mail a fost că implementarea PPTP folosește criptare GRE pe 128 de biți. Acest lucru nu este plauzibil, deoarece GRE nu este un cifru de criptare. Nu părea să știe prea multe despre modul în care funcționează serviciul sau despre ceva în general despre VPN-uri.

Procesul

Înscrierea

Compania nu oferă un proces gratuit. Acesta listează chiar acest fapt pe pagina sa de prețuri:

Astfel, vă puteți întreba de ce există un buton VPN gratuit pe pagina principală. Scriitorul paginii cu întrebări frecvente nu a reușit să rezolve nimic, astfel că a acoperit toate bazele cu următoarele două răspunsuri:

Acea legătură cu proba gratuită te duce doar înapoi la pagina principală, așa că dacă vrei să încerci cu SuperVPN, trebuie să plătești.

Nu puteți plăti pe site pentru serviciul dacă doriți să plătiți cu PayPal. Dacă intenționați să plătiți cu un card de credit, este mai bine să nu plătiți pe site. Asta pentru că obțineți un preț mai mic dacă mergeți pe ruta oferită utilizatorilor PayPal.

Trebuie să spuneți operatorului de asistență pentru clienți (Ian) ce plan doriți să vă înscrieți. El vă va trimite un link către o factură. Puteți alege să plătiți factura cu un card de credit, așa că PayPal nu este singura dvs. alegere. Am cerut planul Deluxe SSL, care are un preț de 15 USD pe site. Cu toate acestea, a fost listat la 14 USD pe factură. Astfel am economisit un dolar primind factura manuală în loc să plătesc site-ul. Mai jos în acest ecran sunt câmpuri care vă permit să plătiți cu un card de credit.

Extras nedorite

Un articol suplimentar, neatribuit, va fi adăugat la factură. Acesta este un serviciu de descărcare extinsă, care spune că va păstra software-ul pe care urmează să îl descarci în Cloud timp de doi ani dacă plătești 3,95 USD. Puteți citi mai multe despre această ofertă dând clic pe butonul "Ce este asta?" legătură.

Puteți scăpa de acest element rând făcând clic pe pictograma coșului de gunoi. Nu trebuie să plătiți prețul de 14 dolari, deoarece atunci când faceți clic pe butonul PayPal pentru a plăti, site-ul crede că părăsiți pagina fără să cumpărați și vă oferă o ofertă de reducere.

Faceți clic pe butonul din fereastra pop-up pentru a vă recalcula factura.

Faceți clic pe butonul PayPal Checkout pentru a continua. Va trebui să vă conectați la PayPal, din care sistemul de facturare vă va extrage adresa de domiciliu. La factură se va adăuga TVA din țara în care aveți contul dvs. PayPal.

După ce apăsați tasta "Cumpără acum" buton, vi se va afișa o chitanță ca dovadă a achiziției.

Căutați în căsuța de e-mail pentru un e-mail „binevenit” de la Superb VPN (observați schimbarea numelui). Acesta conține legături către un ghid de instalare și descărcări pentru software-ul OpenVPN GUI.

Clientul SuperVPN Windows VPN

Dacă ați încercat alte servicii VPN, este posibil să aveți deja sistemul GUI OpenVPN pe computer. În acest caz, pur și simplu mutați fișierele de configurare SuperVPN în directorul de configurare pentru OpenVPN pentru a vă conecta.

Când porniți interfața, nu veți vedea o aplicație pe ecran. În schimb, uitați-vă la tava de sistem pentru desktop. Aplicația apare ca o pictogramă care înfățișează un ecran de computer cu un lacăt pe ea.

Faceți clic dreapta pe pictogramă pentru a accesa meniul VPN, care listează toate serverele disponibile. Treceți peste un nume de locație a serverului pentru a accesa un submeniu de comenzi.

Când faceți clic pe Conectare, se va deschide o fereastră cu o suprapunere de conectare. Din fericire, numele de utilizator și parola pentru acest VPN nu sunt generate, ci sunt termeni memorabili. Va trebui să introduceți numele de utilizator și parola de fiecare dată când vă conectați la un server.

Odată conectat VPN, pictograma OpenVPN din tava de sistem va deveni verde.

Performanță (teste de viteză, DNS, WebRTC și IPv6)

Am testat conexiunile SuperVPN folosind testmy.net. Am efectuat teste pe conexiuni la serverele testmy.net Miami și Londra. Testele de la Miami s-au derulat mai întâi fără să se angajeze VPN. Aceasta a stabilit o bază de referință pentru evaluările performanței. IPLocation.net a raportat locația serverului american SuperVPN ca Wilmington, Delaware. S-a descoperit că serverul canadian se află la Montreal, iar serverul britanic la Londra.

Serviciul meu local de internet nu este minunat. Acestea sunt tipurile de condiții cu care te-ai putea confrunta atunci când călătorești în străinătate în vacanță și ai nevoie de un VPN pentru a te conecta la serviciile TV de acasă. Deși serviciul SuperVPN a încetinit conexiunile din America de Nord, performanțele serverului britanic au fost comparabile cu viteze pe linia neprotejată. În toate cazurile, performanța de descărcare SuperVPN a fost suficient de bună pentru streamingul video HD.

Am testat scurgeri IP cu ipleak.net în timp ce m-am conectat la serverul SuperVPN SUA. Acest site mi-a detectat locația ca fiind în SUA, dar nu a reușit să rezolve locația exactă. Toate apelurile sistemului de nume de domeniu (DNS) au fost efectuate către serverele din California și Iowa. Nu existau indicii despre adevărata mea locație, care se afla în Republica Dominicană. Raportul Comunicare Web în timp real (WebRTC) nu a dezvăluit locația mea reală.

doileak.net a venit cu rezultate similare. M-a plasat în SUA, dar nu am putut identifica un oraș. Nu au existat scurgeri DNS și raportul WebRTC nu a indicat unde mă aflam.

Furnizorul meu de internet nu utilizează adresa Internet Protocol versiunea 6 (IPv6), așa că nu am putut să testez scurgeri IPv6.

Servicii de streaming

M-am conectat la serverul SuperVPN SUA și am testat capacitatea VPN de a intra într-o serie de servere de streaming video bazate pe SUA. Netflix a reperat VPN-ul și m-a împiedicat să vizionez videoclipuri. ABC.com a blocat și accesul. Am putut viziona un videoclip pe NBC.com.

În timp ce m-am conectat la serverul SuperVPN UK, am testat site-urile canalelor TV din Marea Britanie și am încercat din nou Netflix. Netflix Marea Britanie nu m-ar lăsa să vizionez videoclipuri și nici BBC iPlayer. ITV Hub și Channel 4 ambele mă permit să urmăresc conținutul lor.

Alte platforme

Puteți instala GUI OpenVPN pentru utilizare cu SuperVPN pe dispozitivele Windows, Android, Mac OS X, macOS și iOS. Puteți instala, de asemenea, implementarea SuperVPN OpenVPN pe Linux Ubuntu.

Obținerea unei rambursări

Site-ul SuperVPN arată destul de clar că vei avea o luptă pe mâini dacă vrei o rambursare.

Având în vedere că VPN nu pare să includă nicio criptare, nu ar trebui să vă înscrieți la serviciu în primul rând. Cu toate acestea, dacă faceți această greșeală, iată ce vă puteți aștepta atunci când cereți o rambursare.

Am cerut o rambursare prin formularul de contact de pe site-ul SuperVPN, dar asta mi-a răspuns doar că contul funcționează bine, ceea ce nu cerusem.

Am plătit serviciul prin PayPal și vă recomand să faceți la fel. Procesul de abonare stabilește un cont de facturare repetat pe contul dvs., așa că primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să opriți asta.

Pasul 1

Conectați-vă la PayPal și faceți clic pe Profil în partea dreaptă sus a ecranului. Selectați Profil și Setări din meniul derulant Profil. Acest lucru te duce la pagina Profilul meu.

Pasul 2

Click pe Banii mei în meniul din stânga, apoi mai departe Actualizați în "Plățile mele pre-aprobate" secțiune. Veți obține o listă de acorduri de facturare repetate.

Pasul 3

Faceți clic pe nume MyCommerce Inc - acesta este acordul de facturare pe care îl aveți pentru SuperVPN.

Pasul 4

În ecranul Detalii de facturare, faceți clic pe Anulare în linia Status.

După ce ai anulat acordul, SuperVPN va ști că vrei să faci afaceri. Site-ul web declară că compania trebuie să vă ofere o rambursare numai dacă serviciul nu funcționează. Această declarație este aplicată de informațiile pe care "fara rambursare" politica este convenită de către procesatorul de plăți, SWREG. Ca atare, renunță la încercarea de a-ți scoate banii din SuperVPN și mergi pentru SWREG.

E-mail [Email protected], dându-vă codul de comandă al clientului de pe chitanța PDF pe care firma v-a trimis-o. Doar precizați: "Doresc să îmi anulez contul și să obțin o rambursare, deoarece serviciul nu este la fel de anunțat."

SWREG va trimite un e-mail către SuperVPN și vă va copia. Linia de subiect a acestui mesaj va fi SWREG 1ST Cerere de rambursare. SuperVPN vă va trimite câteva e-mailuri care încearcă să vă determine să instalați software-ul din nou. Ignoră-i. Lasă-l câteva zile și apoi trimite un alt e-mail către SWREG, spunând "Am cerut o rambursare, unde este?" Ar trebui să primiți o rambursare completă în aproximativ patru ore.

Revizuirea SuperVPN: concluzie

SuperVPN are o mulțime de aspecte suspecte care m-au incomodat. Serviciul VPN are o adresă și un număr de telefon în Wilmington, Delaware, dar personalul de asistență pentru clienți lucrează la Central European Time. Pe facturile sale, compania se plasează în Irlanda.

Serviciul se numește SuperVPN pe tot site-ul, dar în e-mailurile sale de asistență, linia de semnătură se referă la Superb VPN. Această identitate în schimbare pare un pic neplăcut.

Faptul că nimeni din companie nu are nici o idee despre metodele de criptare pe care le folosește VPN-ul este ciudat. Fișierele de configurare pentru interfața GUI OpenVPN lipsesc din liniile de cod care includ implementările standard OpenVPN. În plus, fișierele jurnal pentru conexiuni nu înregistrează nicio criptare.

Software-ul de conectare a clientului nu verifică certificatele serverelor la care se conectează, punând astfel toate conexiunile deschise atacurilor om-la-mijloc. Aceasta este o supraveghere uriașă pentru o companie care operează un serviciu de securitate internet și confidențialitate.

Compania este deschisă pentru păstrarea jurnalelor de conexiune timp de cinci zile. Acest factor face din această VPN o alegere proastă pentru cei care doresc protecție de identitate atunci când descarcă cu torrents. Incapacitatea serviciului de a intra în multe servicii de streaming video înseamnă că VPN-uri mult mai ieftine, precum NordVPN sau VPNArea, ar oferi o afacere mult mai bună.

Mi-a placut:

 • Aplicație multilingvă
 • Interfață generică OpenVPN
 • Fișiere de configurare grupate
 • Până la cinci conexiuni simultane permise, în funcție de plan
 • Viteze bune

Nu eram atât de sigur despre:

 • Personalul care nu cunoaște protocoalele VPN

Uram:

 • Păstrarea jurnalului de conexiune
 • Conținut malware raportat
 • Criptare îndoielnică
 • Lipsa validării certificatului de server
 • Identitate corporativă confuză
 • Fără comutator de omor
 • Fără protecție WiFi automată

Este vorba despre cel mai scump VPN din afaceri. Cu toate acestea, nu ați dori să o utilizați pentru descărcare P2P, streaming video, protecție identitate, prevenire hacker sau protecție WiFi. Este probabil ca clienții câștigați de acest VPN să nu știe mai bine. Este dificil să-ți imaginezi pe oricine ar fi fost pe un site cum ar fi ProPrivacy.com și a făcut clic pe VPN-urile recomandate, atunci ar fi ales să scoată un abonament SuperVPN..

Priviți ExpressVPN și apoi priviți SuperVPN. Care ai alege?

Vizitați SuperVPN »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me