SpiderOak

 • Prețuri

  Din $ 5,75
  / luna

SpiderOak One Backup este un serviciu de stocare în cloud din SUA, cu un accent puternic pe confidențialitate.

ProPrivacy.com Scor
7 din 10

rezumat

În 2014, informatorul NSA, Edward Snowden, i-a îndemnat pe cititorii Guardian să nu mai folosească Dropbox, deoarece este ostil confidențialității. El a recomandat în schimb să folosească o alternativă cu cunoștințe zero și a numit SpiderOak. În această recenzie SpiderOak, aflăm de ce Edward Snowden, și alții, recomandă să utilizați păianjen Stejar.

Îi place

 • Cunoaștere zero
 • Securizați criptarea end-to-end
 • Versiunea de fișiere
 • Sincronizare ușoară între computere desktop
 • Aplicație bună pentru desktop

Contra

 • Nu este open source
 • Cu sediul în SUA
 • Aplicațiile mobile nu sunt grozave
 • 2FA nr

Prețuri

150GB

$ 5,75
pe luna


2TB

$ 12,42
pe luna

5TB

$ 26.67
pe luna

ONE Backup este produsul orientat către consumator al lui SpiderOak (este disponibilă și o versiune Enterprise). Planurile de prețuri diferite se referă exclusiv la cantitatea de stocare online disponibilă. De altfel, au aceleași caracteristici și toate pot fi utilizate pe un număr nelimitat de dispozitive.

Este disponibil un proces generos de 21 de zile, cu o limită de stocare la fel de generoasă de 250 GB. Plata se face prin card de credit sau debit. PayPal și criptomonedele nu sunt acceptate, deși SpiderOak acceptă carduri de credit plătite în prealabil pentru cei care nu doresc să îi furnizeze detalii personale.

Caracteristici

 • Cunoaștere zero
 • Criptat de la capăt la capăt
 • Aplicații cu mai multe platforme (dar limitate la dispozitive mobile)
 • Versiunea de fișiere
 • Suport pentru partajarea fișierelor
 • Sincronizarea folderului cu mai multe platforme (numai pentru computere desktop)
 • Integrare sistem de operare (doar pentru Windows)

Versiunea de fișiere

ONE Backup păstrează versiuni istorice ale fișierelor copiate de rezervă. Nu numai că este excelent pentru recuperarea documentelor pe care le-ați suprascris din greșeală, dar permite recuperarea la timp a fișierelor și folderelor infectate cu malware.

Suport pentru partajarea fișierelor

ONE Backup facilitează partajarea fișierelor cu alții. Acest lucru se poate realiza prin funcția ShareRoom care creează un folder partajat sau prin crearea de legături temporare, de autodistrugere la fișiere individuale.

Cross-platform

Clientul desktop este disponibil pentru Windows, macOS și Linux (Deb, RPP și Tarball). O aplicație mobilă este disponibilă și Android și iOS, deși aceasta a redus mult funcționalitatea. Backup-urile pot fi, de asemenea, accesate și gestionate prin intermediul unei interfețe web din orice browser (inclusiv mobil).

Integrare în sistem de operare

Această caracteristică adaugă opțiuni de meniu cu clic dreapta pentru SpiderOak One în Windows.

Integrare Spider Oak One OS

Confidențialitate și securitate

competență

SpiderOak este o companie din SUA care stochează date de rezervă pe serverele din Statele Unite. SUA este un loc teribil pentru confidențialitatea online, unde trebuie să presupunem că ANS are acces la toate datele stocate în țară și la toate informațiile deținute de companiile aflate acolo.

Vestea bună este că SpiderOak este, de asemenea, o companie cu zero cunoștințe, care oferă criptarea completă de la capăt a fișierelor copiate de pe serverele sale. Vom examina exact ce înseamnă toate acestea într-un moment, dar, în teorie, ar trebui să facă faptul că este o companie americană irelevantă, deoarece nu păstrează informații care pot compromite confidențialitatea utilizatorilor săi sau nu pot stoca date care pot să fie accesat de ANS.

Cunoaștere zero

Când utilizați o aplicație ONE Backup, SpiderOak este un furnizor de cloud de cunoștințe zero. Aceasta înseamnă că nu știe nimic despre datele din magazinul dvs., „nici măcar dosarul sau numele de fișiere. Pe server, vedem doar containere numerotate secvențial de date criptate. "

Datele sunt criptate și decriptate din partea clientului numai de aplicațiile de pe dispozitivele dvs., doar dvs. dețineți cheile de criptare. ONE Backup oferă astfel o adevărată criptare end-to-end a datelor dvs. Acest lucru este grozav, dar există câteva avertismente majore.

Numai atunci când utilizați aplicațiile sale

Primul este că cunoașterea zero se aplică numai atunci când utilizați aplicații ONE Backup. Când te conectezi prin browser, dai cheia principală de criptare a serverelor SpiderOak.

SpiderOak promite să aibă grijă de această cheie foarte atent, dar acest lucru necesită un grad de încredere în SpiderOak - atât în ​​dorința sa, cât și în capacitatea sa de a vă păstra cheia în siguranță..

Mulți vor considera destul de înțeles compromisul cu comoditate care merită pierdut în securitate, dar cei care necesită un adevărat serviciu fără cunoștințe, gestionarea fișierelor trebuie să fie întotdeauna efectuată folosind aplicația.

În echitate cu SpiderOak, face o treabă bună de a avertiza utilizatorii cu privire la acest fapt atunci când se conectează la portalul web.

Aplicațiile pentru desktop nu sunt open source

Ceea ce ne aduce la al doilea număr. Încredere. Încă din 2009, SpiderOak a promis că va trece la implementarea doar 100 la sută cod open source, dar în 2020, clientul desktop rămâne sursă închisă.

Aplicațiile pentru mobilul One Backup sunt complet open source încă din 2016, iar alte produse de la SpiderOak sunt de asemenea open source. Dar clientul desktop One Backup, care este inima acestui produs, nu este.

La fel ca în cazul oricărui produs sursă închisă, aceasta înseamnă că nu există nicio modalitate de a ști cu siguranță că face ceea ce se presupune și doar ceea ce se presupune. Trebuie doar să avem încredere în SpiderOak, lucru greu de făcut cu o companie americană, în lumina dezvăluirilor NSA ale domnului Snowden..

Alte probleme

Deși afirmația despre zero cunoștințe pare exactă în raport cu utilizarea serviciului ONE Backup, utilizatorii ar trebui să fie conștienți de faptul că site-ul web înregistrează adresele IP ale vizitatorilor și colectează informații despre aceștia folosind o varietate de trackere web.

De asemenea, SpiderOak (și destul de înțeles) ține evidența plăților de cont, care sunt procesate de companii terțe. Nu considerăm că niciuna dintre aceste probleme este o preocupare majoră pentru majoritatea utilizatorilor, dar merită menționate.

Securitate tehnică

Parolele sunt spălate cu funcția de derivare PBKDF2, care folosește SHA256 și un minim de 16384 runde și 32 de octeți de date aleatorii (sare).

Cheile sunt deblocate cu o parolă creată folosind un cifru AES-256-CFB și autentificare hash HMAC SHA256.

Un secret perfect înainte asigură criptarea datelor cu o nouă cheie pentru fiecare fișier, folder și o versiune a fișierelor dvs. Aceasta permite SpiderOak să facă copii de rezervă pentru mai multe versiuni ale aceluiași fișier pentru versiunea de fișiere și pentru recuperare și recuperare la o dată ulterioară.

Traficul în tranzit este asigurat folosind TLS / SSL cu Pinning Certificat pentru a ajuta la prevenirea atacurilor Man-in-the-Middle.

Singurul lucru de reținut este faptul că conturile ONE Backup nu pot fi securizate folosind autentificarea cu doi factori (2FA), deși această caracteristică va fi promisă în viitor.

Ușurință în utilizare

Pentru a începe să folosiți ONE Backup, pur și simplu descărcați aplicația desktop pentru platforma dvs. și creați-vă un cont. Rețineți că, atunci când ne-am înscris prima dată pentru serviciu, stocarea a fost limitată la doar 2 GB, dar aceasta s-a extins la o limită de cont de 250 GB pentru a doua zi.

Aplicația pentru desktop

Primul lucru de făcut este să atribuiți dosarele pe care doriți să le faceți o copie de rezervă în cloud.

Aplicație desktop Spider Oak One

Puteți selecta (sau crea) unul sau mai multe dosare Hive care vor fi sincronizate pe toate computerele desktop cu aplicația One Backup instalată. Una dintre cele mai ușoare metode de partajare a fișierelor este crearea unui folder partajat (ShareRooms). Oricine are legătura și parola corecte poate accesa și modifica fișierele stocate în el.

De fiecare dată când salvați un fișier este creată o nouă versiune, ceea ce face banal ușor să restaurați fișierele corupte sau să reveniți la o versiune anterioară a fișierului. De asemenea, puteți crea legături partajabile către fișiere individuale care expiră automat după trei zile.

Gestionați documentele în aplicația desktop Spider Oak

Am încercat aplicația desktop pe Windows, macOS și Linux (Ubuntu) și este practic aceeași aplicație. Cu toate acestea, nu există nicio integrare de sistem de operare în sistem de operare macOS și Linux.

Mobil (Android și iOS)

Ca și în cazul aplicației pentru desktop, aplicația mobilă este identică în mod efectiv pe platformele mobile acceptate.

Primul lucru de remarcat este faptul că aplicația mobilă nu face backup sau nu sincronizează fișierele stocate pe telefonul sau tableta. Puteți descărca fișiere copiate de rezervă și vizualiza ShareRooms, dar puteți face acest lucru numai pe o bază strict de citire.

Prin urmare, aplicațiile acționează ca accesorii numai în citire a ceea ce este în primul rând un serviciu desktop.

Spider Oak One Mobile App

Am găsit, de asemenea, aplicația destul de lentă și fără răspuns a unui iPad din 2017 și chiar pe Samsung Galaxy 10+. Prin urmare, avem simpatie cu numărul mare de reclamații cu privire la această problemă lăsate atât în ​​paginile App Store cât și în Play Store.

Browser

După cum sa discutat deja, accesarea fișierelor dvs. stocate prin interfața web din browserul dvs. prezintă un risc (minor) de securitate, dar este incontestabil util în anumite situații.

Spider Oak One în Browser

Cu interfața web, puteți descărca fișiere stocate, partaja fișiere și accesa folderele de sincronizare Hive. Totuși, ceea ce nu puteți face este să încărcați fișiere în orice mod.

Gânduri finale

În ciuda aprobării lui Ed Snowden, a fi o companie americană, plus utilizarea unui client sursă închisă pentru funcționalitatea sa principală nu este o combinație etanșă când vine vorba de confidențialitate.

În afară de asta, ONE Backup este un serviciu securizat de securitate cloud concentrat în confidențialitate, care face ceea ce spune pe cositor. Clientul desktop este inteligent, intuitiv de utilizat și se potrivește cu like-urile Dropbox și Google Drive în ceea ce privește caracteristicile, fără îndoială, mult mai private decât aceste servicii..

Suntem oarecum dezamăgiți de aplicația mobilă, care este un accesoriu de numai citire a principalului serviciu desktop (și poate fi lent). Totuși, acesta este probabil să nu fie o preocupare majoră pentru oricine caută principal o soluție de backup pentru desktop.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me