RoboForm

 • Prețuri

  Din $ 1,79
  /lună

ProPrivacy.com Scor
8 din 10

rezumat

RoboForm este un manager de parole extrem de șlefuit și complet, care, deși este sursă închisă (dar criptat de la capăt la sfârșit), reușește să impresioneze.

Statistici rapide

 • Țară
  NE

Prețuri

Produsul principal personal RoboForm este RoboForm Pretutindeni, planul lor cel mai ieftin costă 1,99 USD pe lună, care este facturat anual. Acest plan oferă o persoană cu acces complet la toate caracteristicile principale ale RoboForm. Un plan familial extinde planul "Everywhere" pentru a acoperi până la cinci persoane.


3-Year

$ 1,79
/lună

12 luni

$ 1,99
/lună

RoboForm oferă și un plan gratuit. Acest lucru nu are copie de rezervă online, autentificări de partajare și unele caracteristici de asistență. Principala sa limitare este însă că nu acceptă sincronizarea între dispozitive.

Aceasta este o limitare destul de mare, însă faptul că RoboForm nu impune nicio limită de timp sau restricție la numărul de parole ce pot fi stocate face ca acesta să fie un manager de parole gratuit perfect funcțional pentru cei care folosesc în principal doar un singur dispozitiv.

Ceea ce nu este menționat pe site-ul web este că, dacă vă înscrieți la RoboForm Free, veți fi modernizat la RoboForm Everywhere gratuit timp de 30 de zile. Plata se face cu cardul (inclusiv Amex), PayPal sau cec de hârtie USD sau ordin banal.

Pe lângă planurile personale, RoboForm oferă planuri de afaceri. În centrul acestora se află o consolă de administrare centralizată pentru implementarea parolelor între membrii echipei, gestionarea permisiunilor și altele. Totuși, această recenzie se concentrează asupra planului personal de pretutindeni.

Caracteristici (RoboForm Everywhere)

 • Criptare din partea clientului (e2ee)
 • Sincronizare multiplă platformă
 • Integrare browser
 • Completați parolele în aplicații
 • Copie de rezervă online
 • Partajarea loghi-urilor în siguranță
 • Marcaje
 • Safenotes
 • Contacte
 • Identificări / completare formular
 • Suport 2FA

Sincronizare multiplă platformă

RoboForm este disponibil cu funcționalitate completă pentru Windows, macOS, Android și iOS / iPadOS. Există chiar și o aplicație Apple Watch, deși nu am încercat-o.

Utilizatorii Linux și ChromeOS pot utiliza versiuni speciale ale suplimentelor browserului, dar nu au acces la Centrul de securitate. Desigur, proprietarii de Chromebookuri mai noi au și opțiunea de a utiliza aplicația Android.

Pe lângă toate acestea, parolele, notele, contactele și orice altceva stocat în contul dvs. RoboForm pot fi accesate prin intermediul unei console web de pe orice platformă care acceptă un browser web.

Integrare browser

În Windows, RoboForm se integrează cu browserele Firefox, Chrome și Edge, oferind o bară de instrumente pentru accesarea tuturor funcțiilor RoboForm..

integrare broswer

În modul Window, această bară de instrumente se află în mod convenabil în afara ferestrei browserului, dar în modul ecran complet, ocupă ceva spațiu în partea de jos a browserului.

Este o problemă de preferință personală, dar considerăm că este puțin intruziv. Din fericire, puteți dezactiva bara de instrumente, iar suplimentele obișnuite ale browserului oferă toate funcționalitățile barei de instrumente, rămânând în mod discret în afara atunci când nu sunt utilizate.

În macOS, RoboForm folosește doar suplimente obișnuite de browser pentru Firefox și Chrome. De asemenea, oferă un supliment pentru Safari, care se află discret în bara de meniu macOS.

care lucrează în Browser

Cele mai multe dintre funcțiile de bază ale RoboForm sunt disponibile din bara de instrumente și suplimentele browserului. Acesta include un generator de parole sigur care poate fi adaptat pentru a crea parole pentru site-uri cu cerințe stricte.

Generator de parolă

Discutăm despre integrarea browserului mobil ulterior în această recenzie.

Copie de rezervă online

Clienții gratuit își pot face backup bazele de date la nivel local, dar utilizatorii de pretutindeni beneficiază de backup online automat.

backup online

Cu toate acestea, nu există nimic care să oprească utilizatorii liberi de a face copii de rezervă automate ale containerelor RoboForm în folderul Dropbox...

Partajează și trimite autentificările în siguranță

O caracteristică mult mediatizată este posibilitatea de a partaja cu ușurință și sigur autentificările cu alți utilizatori RoboForm. Dacă destinatarul nu este un utilizator RoboForm, atunci va primi un e-mail care îi invită să se alăture (un cont gratuit este bine pentru primirea e-mailurilor).

Dacă sincronizați o autentificare, aceasta va fi sincronizată destinatarilor dacă o schimbați, iar accesul poate fi revocat oricând. În mod alternativ, puteți alege să trimiteți o autentificare, după care nu mai este sub controlul dvs..

Marcaje, safenote și contacte

În plus față de autentificări, RoboForm poate stoca și sincroniza marcaje, „Safenote” de sine stătătoare și contacte de pe platforme și browsere. Notele pot fi, de asemenea, atașate la conectări și la majoritatea altor tipuri de intrări.

identităţi

Identities este o caracteristică de completare automată a formularului web cu tot felul de șabloane utile, precum detalii personale, adresă, detalii bancare și detalii auto. După cum sugerează și numele său, puteți configura cât mai multe „identități” sau persoane pe care le doriți pentru aceasta pentru a completa automat formularele în moduri diferite.

formular web de identitate

Confidențialitate și securitate

competență

RoboForm este dezvoltat de compania americană Siber Systems. Datorită nivelului șocant de supraveghere în masă perversivă efectuată la clienții companiilor de tehnologie din SUA (cetățeni din SUA și non-SUA, așa cum sunt expuse de fostul denunțator Edward NSA, Edward Snowden), recomandăm, în general, împotriva utilizării companiilor americane dacă confidențialitatea este îngrijorată.

in orice caz...

Criptare end-to-end (e2ee)

În teorie, jurisdicția nu ar trebui să conteze prea mult, deoarece toate parolele și celelalte date sunt criptate și decriptate numai din partea clientului. Cu alte cuvinte, niciodată nu vă lasă dispozitivele necriptate. Așadar, fără parola dvs. nu este inutil, chiar și în cazul în care ANS ar trebui să-și pună mitt-urile pe ea!

Sursa închisă

Software-ul RoboForm folosește un cod sursă închis.

Singura acopere din unguent este că tot software-ul RoboForm folosește un cod sursă închis. Aceasta înseamnă că trebuie doar să avem încredere în Siber Systems că software-ul său este sigur și că totul este la nivel.

Nu există niciun motiv anume să nu aveți încredere în aceasta, cu excepția faptului că o neîncredere generală a companiilor americane (sau a oricărui altul), este sănătoasă.

Jurnale

După cum sa menționat deja, parolele dvs. și alte date stocate în containerele RoboForm sunt criptate în siguranță de la capăt la capăt, astfel încât doar dvs. (și cei cu care ați ales să le împărtășiți) le puteți accesa. Pot fi stocate pe serverele Siber Systems, dar Siber Systems nu le poate accesa.

Cu toate acestea, păstrează diverse jurnale referitoare la datele de voluntariat ale clienților și la detaliile de plată. În plus, se păstrează următoarele:

„ID unic (GUID), ID computer (generat printr-o funcție unidirecțională din unele atribute ale computerului), ID disc (generat printr-o funcție unidirecțională din ID-ul unui disc de sistem) pentru activarea licenței și verificarea periodică a licenței.”

Deci, Siber Systems știe cu siguranță multe despre clienții săi. Dacă sunteți după administrarea anonimă a parolelor, RoboForm nu este pentru dvs. Dar, având în vedere faptul că nu vă pot vedea parolele, nu credem că datele din jurnalele Siber Systems reprezintă o problemă de confidențialitate pentru majoritatea oamenilor.

Securitate tehnică

La fel ca fișierele KeePass .kbdx, RoboForm păstrează toate datele într-un container de sine stătător. Aceasta înseamnă că, indiferent de locul în care se află containerul, acesta rămâne criptat în siguranță.

Fiecare container este criptat folosind AES-256. Tastele sunt criptate folosind PBKDF2 iteratat de 4000 de ori, cu funcție de hașă SHA-256 și sare aleatorie lungă (32 de octeți). Transferurile către RoboForm Server sunt securizate folosind HTTPS.

Datele sunt partajate folosind criptografia cu chei publice, unde cheile publice ale utilizatorilor sunt stocate și sincronizate pe RoboForm Server, astfel încât alți utilizatori să le poată trimite logare sau foldere folosind propriile lor chei private.

O carte albă care explică practicile de criptografie ale RoboForm înalte este disponibilă aici.

Autentificare cu doi factori (2FA)

Dacă doriți să vă asigurați datele cu mai mult decât o parolă principală, RoboForm acceptă autentificarea cu doi factori printr-o parolă unică (OTP). Aceasta poate fi trimisă prin e-mail, SMS sau Google Authenticator (de departe cea mai sigură opțiune, deși alternative de autentificare, cum ar fi alternative open source șiOTP ar trebui să funcționeze).

Relații Clienți

Site-ul RoboForm oferă o cantitate uriașă de informații prezentate profesional. În centrul acestuia se află un manual online exhaustiv, care descrie toate caracteristicile RoboForm și este adaptat fiecărei platforme complet acceptate.

În plus, există un centru de ajutor extins, care conține un număr foarte mare de articole care acoperă aproape fiecare subiect la care ne-am putea gândi.

Dacă mai aveți nevoie de ajutor, atunci asistența de e-mail bazată pe formular este disponibilă tuturor utilizatorilor 24/7365. Pretutindeni clienții primesc asistență online prioritară și asistență Live Chat în timpul programului de lucru EST.

Ușurință în utilizare

Puteți importa parole de la Chrome, Firefox, brelocul iCloud și de la majoritatea administratorilor de parole prin fișierul CSV exportat. Marcajele pot fi importate doar din Safari. Parolele pot fi exportate ca fișier CSV.

ferestre & MacOS

Așa cum am văzut deja, majoritatea funcțiilor RoboForm pot fi accesate din bara de instrumente a browserului și / sau din suplimentele browserului. Totuși, inima de bătaie a RoboForm de pe desktop (cu excepția mașinilor Linux) este Security Center.

aplicația Windows

De aici puteți accesa complet toate funcțiile și funcțiile RoboForm.

Android și iOS / iPadOS

Aplicațiile pentru Android și iPhone sunt practic identice între ele, aplicația iPad având doar mici modificări pentru a răspunde factorului său de formă mai mare. Aplicațiile pot fi securizate printr-un cod PIN și / sau deblocare a amprentelor digitale, sincronizarea cu toate celelalte dispozitive conectate la contul dvs. și oferă acces complet la toate funcțiile RoboForm..

Dacă selectați autentificarea din interiorul aplicației, aceasta se va deschide în browserul încorporat (vezi mai jos).

aplicația ios

O caracteristică interesantă specifică mobilului este posibilitatea de a fixa articole favorite (cum ar fi autentificări) pe pagina Start.

elemente fixate în aplicație

Integrarea browserului mobil și a sistemului de operare

RoboForm se integrează cu Android 8+ Autofill Framework Service și cu cadrul iOS 12+ Authentication Services pentru completarea automată fără probleme pe dispozitive mai noi în majoritatea browserelor și în multe aplicații.

În mod alternativ, și deosebit de util pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, un browser dedicat din aplicația RoboForm vine cu funcționalitate de completare automată încorporată.

autentificați-vă formularul

Gânduri finale

RoboForm este un produs cuprinzător, elegant și extrem de lustruit, care aduce totul (inclusiv chiuveta de bucătărie) pe masa managerului de parole.

De asemenea, folosește o criptare puternică de la capăt la sfârșit și sincronizează perfect pe toate dispozitivele dvs., necesitând o intrare suplimentară, în afară de instalarea software-ului în primul rând.

Nu este gratuit, dar prețul este foarte rezonabil. Singura noastră problemă reală este aceea că este un produs comercial cu sursă închisă, așa că dacă actorii la nivel de stat fac parte din modelul dvs. de amenințare, atunci puteți să priviți KeePass sau Bitwarden open source..

Dar dacă a fi o sursă închisă nu vă face griji, RoboForm este foarte recomandat.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me