ProtonVPN


 • Prețuri

  Din $ orele 8.00
  / luna

 • Disponibil pe:


  • ferestre

  • MacOS

  • Android

  • Linux

  • iOS

În această recenzie ProtonVPN, vă explicăm de ce Proton este considerat cel mai bun VPN gratuit din 2020 și aruncăm o privire asupra serviciului său excelent premium.

ProPrivacy.com Scor
9.1 din 10

rezumat

ProtonVPN este un serviciu de VPN fără jurnaluri bazate pe Elveția de Proton Technologies AG, compania din spatele serviciului de e-mail inovativ și foarte respectat pentru confidențialitate ProtonMail. Proton este condus de doctoratul Harvard și cercetătorul CERN Andy Yen, așa că nu este de mirare că ProtonVPN este un produs foarte atent gândit.

Statistici rapide

 • ţări
  16
 • competență
  Elveţia
 • Conexiuni simultane
  5
 • ProPrivacy.com SpeedTest (medie)
  0 Mbps

Proton Technologies AG, cu sediul în Elveția, a introdus acum și un serviciu virtual Private Network (VPN). Având în vedere reputația binemeritată a ProtonMail, nu este surprinzător faptul că așteptările pentru ProtonVPN sunt foarte mari. Citiți mai departe pentru a afla dacă ProtonVPN respectă aceste așteptări!

Preț

ProtonVPN oferă patru planuri distincte, fiecare oferind o reducere de 20 la sută dacă cumpărați un abonament anual (cu excepția planului VPN gratuit, desigur).

12 luni

$ orele 8.00
pe luna

Plan gratuit

ProtonVPN a câștigat Premiul nostru cel mai bun VPN 2020 gratuit din motive întemeiate. Spre deosebire de majoritatea altor VPN-uri „gratuite”, acesta oferă un serviciu în mare măsură nelimitat, care este atât de bun încât mulți utilizatori ar putea să nu simtă nevoie să treacă la un plan mai premium.

Limitarea principală este accesul la doar șapte servere VPN situate în Japonia, Olanda și Statele Unite.

Nu există limite de lățime de bandă sau de viteză, deși sarcina inevitabilă crescută pe serverul gratuit înseamnă că viteze nu sunt la fel de bune ca atunci când se utilizează serverele premium ale ProtonVPN (cel puțin în teorie - în practică am găsit servere gratuite care să fie aproape la fel de rapide ca premium cele!).

Utilizatorii gratuite nu pot utiliza această VPN pentru torrenting. O singură conexiune simultană este permisă, dar nu există nimic care să vă împiedice să vă înscrieți la mai multe conturi gratuite.

În trecut, a fost necesară verificarea conturilor gratuite cu un mesaj SMS trimis către telefonul dvs., astfel încât suntem încântați să observăm că acum este posibil să verificați conturile folosind doar o adresă de e-mail. Și o adresă de e-mail de unică folosință funcționează foarte bine pentru asta.

Planul de bază

Principalele limitări pentru majoritatea utilizatorilor cu acest plan sunt doar două conexiuni simultane și nu au acces la serverele de streaming speciale ale ProtoVPN. În caz contrar, veți avea acces la toată rețeaua de servere standard de mare viteză a ProtonVPN, inclusiv la serverele în care este permis torrenting P2P.

Plus plan

Acesta este planul principal cu 5 conexiuni simultane și acces la toate caracteristicile ProtonVPN.

Planul vizionar

Acesta este planul Plus, cu abonament la Planul Visionar ProtonMail și alte cinci conexiuni simultane adăugate. Trebuie spus că Planul vizionar nu are un sens economic puternic pentru majoritatea utilizatorilor atunci când analizați prețurile obișnuite pentru ProtonMail, deci este probabil să apeleze doar la întreprinderi și la cei care doresc să sprijine Proton mai presus de cererea de serviciu.

Dacă vă înscrieți la Planul gratuit, atunci vi se oferă automat o probă de 100 de zile gratuită 100% a planului Plus. Acest lucru este fantastic, deoarece este dificil de obține un proces VPN gratuit fără a introduce detaliile cardului de credit.

ProtonVPN acceptă plata prin card sau PayPal. De asemenea, este posibil să plătiți prin Bitcoin odată ce aveți un cont. Nu este atât de bine anunțată posibilitatea de a plăti în numerar sau prin transfer bancar direct dacă contactați asistența.

Platforme de plată acceptate


Visa / MasterCard


Amex


Criptomonedă

Caracteristici

Total servere 140
ţări 16
Suport de router
Port forwarding
Selectarea portului
Routere acceptate DD-WRT, AsusWRT, AsusWRT-Merlin, OpenWRT, Tomate, pfSense, Sabai
Seriale metalice sau virtuale Metalul gol
Conexiuni simultane 5
torrenting

ProtonVPN oferă diverse planuri cu planuri la un preț mai mare care oferă acces la un număr mai mare de funcții, după cum se arată mai jos:

Aceasta este o recenzie a „Plus” a lui ProtonVPN" plan. Aceasta oferă acces complet la toate caracteristicile principale ale ProtonVPN:

 • Fără jurnaluri (vezi secțiunea Confidențialitate și securitate de mai jos pentru detalii complete)
 • 10 conexiuni simultane
 • Torrenting P2P permis pe serverele selectate (inclusiv serverele americane)
 • Acces complet la toate 395 de servere din 33 de țări
 • Acces complet la serverele Secure Core și ceapă
 • Treceți prin VPN
 • Raport de transparență și canar de garanție
 • Deblochează US Netflix (doar planuri plătite)

Toate serverele utilizate de ProtonVPN sunt servere fizice cu o singură închiriere a metalelor goale.

Nucleu securizat

Aceasta este o caracteristică „dublu-VPN” care vizează protejarea utilizatorilor de atacurile de corelație în timp, ceea ce înseamnă, în principiu, doar monitorizarea conexiunilor pe măsură ce intră și părăsesc un server pentru a le corela cu comportamentul de interes pe internet.

Astfel de atacuri nu sunt oricum ușor de eliminat, dar rutarea conexiunilor prin două servere situate în jurisdicții diferite face un lucru deja greu și mai greu.

ProtonVPN Secure Core

Este încă posibilă efectuarea unei analize a traficului pe serverul inițial Secure Core, dar ProtonVPN s-a atenuat prin localizarea acestora doar în țările cu legi de confidențialitate foarte puternice și protejându-le cu un standard foarte ridicat de securitate fizică..

Mai mult, „serverele Secure Core sunt conectate la internet folosind propria rețea dedicată cu adrese IP care sunt deținute și operate de propriul nostru Registru Local de Internet (LIR)."

Secure Core reprezintă, fără îndoială, o excesivă inutilă pentru marea majoritate a utilizatorilor VPN, dar oferă o confidențialitate suplimentară semnificativă pentru cei preocupați de supravegherea țintită din partea actorilor la nivel de stat.

Marca unui serviciu VPN privat este confidențialitatea prin design, iar Secure Core arată că s-a pus multă gândire în proiectarea ProtonVPN.

Treceți peste VPN

ProtonVPN vă permite să vă conectați transparent la serverele Tor (ceapă) prin VPN. În această configurație, vă conectați mai întâi la un server VPN, apoi la rețeaua Tor înainte de a accesa internetul.

Acest lucru face conectarea la rețeaua Tor foarte ușoară și înseamnă că nu este necesar să instalați Tor Browser. Împiedică ISP-ul dvs. să știe că utilizați Tor, ascunde adresa dvs. IP reală din nodul de intrare Tor și vă permite să accesați serviciile Tor Hidden (site-uri web întunecate)..

Trebuie menționat, totuși, că un efect similar poate fi obținut prin utilizarea Tor Browser atunci când este conectat la orice serviciu VPN. Într-adevăr, această configurație este mai sigură decât configurarea Tor peste VPN oferită de ProtonVPN.

Viteză și performanță

ProtonVPN
NordVPN
ExpressVPN

Au fost detectate scurgeri IPv4?
Limitele datelor
Limitele de lățime de bandă
Au fost detectate scurgeri IPv6?
ProPrivacy.com SpeedTest (medie) N / A 70.28 82.77
S-a detectat o scurgere WebRTC?
ProPrivacy.com SpeedTest (maxim / spargere) N / A 227.03 284.91

În momentul redactării acestei recenzii, avem doar câteva zile rezultate disponibile pentru testarea vitezei, așa că va trebui să actualizăm această secțiune odată ce vom colecta mai multe date.

Ceea ce avem noi arată viteze medii de 15,2 Mbits / s și viteze maxime de 73,9 Mbits / s. Acestea sunt perfect acceptabile, dar nicăieri la fel de bune ca și cele mai rapide servicii de acolo. Acestea fiind spuse, așa cum arată testele noastre mai informale de mai jos, performanțele din lumea reală sunt puternice.

Un timp mediu de căutare DNS de 0,94 secunde este oarecum pe partea lentă, în timp ce un timp de conectare de 4,1 secunde este aproximativ mediu.

Nu este aproape la fel de științific ca testele noastre de viteză completă, fie că am dorit și noi să ne facem o idee bruscă despre modul în care utilizarea serviciului gratuit și Secure Core afectează performanțele internetului. Testele au fost efectuate din Marea Britanie.

Revizuirea vitezei ProtonVPN

După cum vedem, diferența dintre utilizarea unui server gratuit și non-gratuit în Olanda este neglijabilă. Dat fiind că datele noastre au fost trimise către Belgia prin Islanda, suntem, de asemenea, foarte impresionați de cât de rapid este Secure Core.

Nu am detectat nicio scurgere IP de niciun fel în Windows și macOS, inclusiv scurgeri WebRTC și IPv6. Momentan nu putem testa IPv6 pe dispozitive mobile, dar nu a detectat nicio scurgere WebRTC IPv4 în aplicațiile iOS sau Android VPN.

Ușurință în utilizare

Aplicațiile VPN personalizate sunt disponibile pentru Windows, macOS, Android și iOS. Un script Linux de linie de comandă este, de asemenea, disponibil pentru configurarea automată și controlul OpenVPN (care trebuie instalat separat, împreună cu diverse alte pachete). Un manual de configurare IKEv2 este, de asemenea, disponibil pentru Linux.

Clientul Windows ProtonVPN

Clientul VPN Windows are aspect inteligent și oferă o mulțime de informații utile. Harta serverului cu aspect interesant este prezentată în principal, dar odată conectată, aplicația prezintă statistici utile despre traficul sesiunii. Aplicația Windows folosește protocolul OpenVPN (UDP sau TCP).

Aplicația ProtonVPN pentru Windows

Selectarea unei țări vă va conecta automat la un server din țara respectivă - puteți specifica rapid sau aleatoriu. Alternativ, puteți selecta servere individuale. Toate acestea sunt etichetate în mod clar dacă sunt disponibile pentru utilizatori liberi, pot fi folosiți sau P2P, sau suport Tor peste VPN. De asemenea, arată încărcarea serverului pentru a vă ajuta să alegeți un server rapid.

ProtonVPN pentru setările Windows

Comutatorul kill este bazat pe firewall, dar nu folosește firewall-ul sistemului Windows. Aceasta înseamnă că dacă demonul OpenVPN suferă un accident, IP-ul dvs. real va fi expus. Altfel comutatorul de funcționare funcționează bine. Protecția împotriva scurgerilor DNS este activată în mod implicit și, așa cum am văzut, funcționează bine.

Unic pentru aplicația Windows este tunelarea divizată. Acest lucru vă permite să decideți ce aplicații folosesc sau nu utilizați VPN și să excludeți sau să includeți IP-uri specificate. De remarcat faptul că tunelarea vărsată nu funcționează cu site-uri sau servicii care se rezolvă la mai multe domenii, care include Netflix, Amazon, BBC iPlayer și multe alte servicii de streaming populare. Dar aceasta este o rușine, dar este o limitare inerentă a tehnologiei. Acest VPN vă va permite, de asemenea, să deblocați videoclipuri YouTube restricționate în regiunea dvs.,

Alte platforme

Aplicațiile macOS, iOS și Android folosesc protocolul VPN IKEv2. Aplicația lor VPN MacOS are acum un comutator de ucidere. Aplicațiile mobile nu au, dar au „VPN mereu activat”, care restabilește rapid și automat o conexiune VPN renunțată.

O scurgere este încă posibilă în timp ce acest lucru se întâmplă, deși utilizatorii Android 7.0+ pot, de asemenea, să activeze manual conexiunile Block fără VPN în setările lor de sistem pentru a crea un comutator de ucidere corespunzător.

Serviciu clienți

În afară de o pagină de asistență în stil FAQ, care nu este extinsă, dar care pare utilă, asistența este disponibilă doar prin e-mail și poate dura o zi sau două pentru a răspunde (aproximativ o zi din experiența noastră). Am fost totuși impresionați de calitatea răspunsurile la sosirea lor.

Confidențialitate și securitate

ProtonVPN
NordVPN
ExpressVPN

Obstrucție (furt)
Self-gazduit / Proxied DNS da da da
Protecție împotriva scurgerilor IPv4
Protecție împotriva scurgerilor IPv6
Protecție împotriva scurgerilor WebRTC
Kill Switch

Politica de logare

ProtonVPN înregistrează o oră de timp a ultimei încercări de conectare reușite. Aceasta este stocată la nesfârșit, dar este suprascrisă de fiecare dată când vă conectați. În mod implicit, IP-urile nu sunt înregistrate. Această configurare de înregistrare corespunde criteriilor noastre de jurnal VPN, deoarece reprezintă o amenințare minimă pentru confidențialitatea utilizatorilor.

competență

Elveția este în general considerată un bun loc pentru a-și baza o companie de confidențialitate datorită legilor sale stricte de confidențialitate, faptul că nu este supusă legislației UE și nu este membru al celor cinci ochi (sau chiar a celor paisprezece ochi) spionaj condus de SUA alianţă.

Pe de altă parte, Elveția a aprobat câteva noi legi alarmante alarmante. Acestea necesită furnizori de servicii Internet (ISP) și operatori de telecomunicații pentru a stoca jurnalele de conexiuni de metadate detaliate timp de 12 luni. Ceea ce nu este clar (deoarece formularea legilor în sine nu este clară) este dacă aceste cerințe de înregistrare se aplică serviciilor de e-mail și VPN.

Proton spune că a primit asigurări atât din partea guvernului elvețian, cât și a avocaților proprii că noile legi nu se aplică VPN sau serviciilor de e-mail cu sediul în țară, dar, pentru ambele acțiuni, nu a reușit să ofere dovezi dure în acest sens.

Protocoale și criptare

Clientul Windows și scriptul Linux utilizează OpenVPN, în timp ce aplicațiile VPN macOS, Android și iOS folosesc IKEv2. Se știe că OpenVPN este foarte sigur dacă este configurat corect, în timp ce IKEv2 este teoretic foarte sigur și este de obicei mai rapid decât OpenVPN. ProtonVPN utilizează următoarele setări OpenVPN:

Canal de date: un cifru AES-256-CBC cu autentificare hash HMAC SHA-512.

Canal de control: ProtonVPN acceptă o serie de suite de cifrare, dintre care cea mai slabă este o cifră AES-256 cu criptare RSA-2048 de strângere de mână și autentificare hash HMAC SHA-1. Un secret înainte perfect este asigurat de un schimb de chei Diffie Hellman (lungimea cheii necunoscută).

Chiar și la cele mai slabe setări, această configurare este sigură. IKEv2 utilizează un cip AES-256 cu criptare de strângere de mână RSA-2048, care, din nou, este sigur.

Alte lucruri

După cum am menționat deja, ProtonVPN folosește doar servere metalice goale și niciunul dintre software-urile pe care le-am testat nu a suferit scurgeri de IP de orice fel. De asemenea, este posibil să plătiți serviciul în Bitcoin și chiar în numerar.

Tehnologia de obstrucție pentru sustragerea blocurilor VPN se limitează la utilizarea OpenVPN TCP (probabil port 443) pentru a deghiza traficul VPN ca trafic regulat HTTPS. Acest lucru poate fi destul de eficient, dar este învins folosind chiar și tehnici destul de de bază Deep Packet Inspection.

Site-ul utilizează o serie de trackere, inclusiv Google Analytics (GA). Proton ne-a spus, însă, că GA nu este folosit pe pagini sensibile.

ProtonVPN publică un raport de transparență și operează un canar de garanție. Un raport de transparență este frumos, dar necesită totuși încredere în Proton pentru a raporta toate incidentele. Conform raportului similar de transparență al ProtonMail, Proton a respectat câteva cereri de date care nu au fost susținute cu o hotărâre judecătorească valabilă. În ambele cazuri, circumstanțele par să justifice o astfel de decizie. Se pare că, oricum, ProtonMail a putut furniza foarte puține informații.

Suntem oarecum îndoielnici cu privire la valoarea reală a canarilor de mandat, dar mulți oameni îi consideră liniștitori.

Gânduri finale

Este foarte greu să găsești vreun defect real cu ProtonVPN. Este un serviciu VPN rapid și sigur, cu o mulțime de servere, câteva idei inovatoare și software excelent. De asemenea, arată o dedicație puternică pentru confidențialitate, deoarece se potrivește reputației temătoare pe care ProtonMail și-a construit-o în acest sens.

Singura noastră critică reală este aceea că am dori să vedem comutatoare de ucidere corespunzătoare în macOS și iOS, deși această problemă este atenuată într-o anumită măsură de funcția „Întotdeauna pe VPN” din ambele aplicații.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me