Parolă intuitivă

Parola intuitivă este un serviciu bazat în Australia care se anunță ca soluție de gestionare a parolelor de grad militar. Site-ul web este clar și sentimentul general este cel al unui serviciu de înaltă calitate.

ProPrivacy.com Scor
7.8 din 10

rezumat

Având sediul în Australia, care este membru al Five Eyes și are legi invazive de păstrare a datelor, nu este niciodată considerat o locație ideală pentru un serviciu de confidențialitate. Cu toate acestea, în ceea ce privește gestionarea parolelor, acest lucru nu se referă în special.

Mai important, Parola intuitivă oferă un serviciu de cunoaștere zero cu criptare end-to-end. Drept urmare, utilizatorii păstrează întotdeauna controlul deplin.


Prezentare intuitivă a parolelor

Urmărirea unui număr tot mai mare de parole este dificilă, mai ales dacă doriți să vă păstrați în siguranță toate conturile individuale. Parolele trebuie să fie puternice, ceea ce înseamnă că ar trebui să fie prea greu de reținut. În plus, acestea trebuie să fie unice dacă vor proteja în mod corespunzător conturile. Acesta este locul în care managerii de parole precum Intuitive Password sunt concepute pentru a vă ajuta.

Managerul Intuitive Password aparține companiei-mamă Intuitive Security Systems Pty.Ltd, o firmă australiană care funcționează începând cu 2013. Serviciul este un manager de parole cu caracteristici deosebit, care permite utilizatorilor să stabilească și să uite parolele pentru toate conturile lor.

Spre deosebire de mulți manageri de parole, Parola intuitivă furnizează o De bază planificați-vă gratuit. Acest serviciu va permite oricui să înceapă să-și creeze conturile cu parole puternice pe care nu le mai trebuie să le țină evidența. Un cont de bază este puțin subțire pe teren în ceea ce privește caracteristicile, dar are cele mai importante lucruri de care ai nevoie. Cu toate acestea, vă va permite să stocați doar 20 de parole, așa că, dacă aveți nevoie de mai multe, va trebui să plătiți.

Pentru cei care doresc să stropească și să poată exporta parole, salvați parolele local pentru acces offline sau backup și restaurați parolele - va fi necesar să faceți upgrade la Expres plan de abonament. Un plan Express costă 1,34 USD pe lună (SUA) și include toate caracteristicile planului de bază, precum și aceste funcții adăugate.

Prețuri intuitive pentru parolă

Avansat planul crește costul unui abonament la 3,36 dolari pe lună, care, în mod cert, începe să devină ceva mai scump decât alte opțiuni de pe piață (40 USD pe an). Advanced adaugă moștenirea contului la setul de caracteristici, ceea ce înseamnă că poți oferi persoanei dragi sau partenerului de afaceri acces la parolele tale în caz de urgență.

Utilizatorii pot adăuga, de asemenea, autentificare SMS în contul lor, ceea ce le permite să primească actualizări de securitate atunci când datele de autentificare sunt actualizate sau există o încercare de autentificare neautorizată. O adresă de e-mail poate fi adăugată și în cont pentru a primi aceste alerte de securitate. Conturile „Advanced” pot, de asemenea, să stabilească o dată de expirare pentru fiecare parolă pentru a obține un memento pentru a le actualiza periodic. În plus, un mesager sigur este adăugat la fraie, pentru a permite echipelor să comunice în siguranță între ele. Cantitatea de spațiu de stocare pentru note și mesaje este de asemenea crescută la 24.000 de caractere. Și numărul de etichete pe care le puteți adăuga la o parolă crește la 10.

Planul Pro costă 10,07 USD pe lună (SUA) și oferă toate caracteristicile de mai sus, adăugând în același timp suport premium, parole partajate nelimitate, puncte de restaurare nelimitate pentru accesarea versiunilor vechi de parole și creșterea capacității de dimensiune a câmpului și lungimea notelor (48.000 de caractere).

În cele din urmă, suplimentul Enterprise costă 3,36 USD pe lună și permite utilizatorilor să își găzduiască propriile parole, etichetarea albă a serviciului pentru a elimina brandingul și a adăuga branding-ul companiei și a adăuga funcții de client în parteneriat cu firma pentru a-l integra în afacere. ' are nevoie.

Utilizatorii pot alege să plătească prin intermediul cardului Visa, Mastercard, Amex, PayPal, debit direct și Discover. În prezent, criptocurrențele nu sunt acceptate.

Ce caracteristici oferă parola intuitivă?

Mai jos este o listă a tuturor caracteristicilor disponibile pe diferitele planuri de abonare la parola intuitive:

 • Plan gratuit (20 parole)
 • Criptare AES din partea clientului pentru parole
 • Generator automat de parole
 • Extensii de browser pentru parolele de umplere automată (Firefox, Chrome, Edge, Opera)
 • Deconectați-vă automat pentru o securitate suplimentară
 • Tabloul de bord pentru a verifica starea de sănătate a parolei
 • Acces de urgență pentru a permite unei persoane autorizate să acceseze contul
 • Managementul folderului personalizat
 • Protecție anti-phishing folosind un mesaj anti-phishing personalizat
 • Restricții de acces - restricționați din ce țară puteți accesa contul dvs. pentru a opri hackingul
 • Logare cu cod de acces pentru o ușurință în utilizare
 • Asistență prin e-mail între orele 9:00 și 17:00 ora australiană
 • Jurnal de activități pentru gestionarea accesului la parole
 • Acces offline la parole (numai Express și mai sus)
 • Atașați etichete la parolele pentru o căutare ușoară (numărul de etichete care depind de plan)
 • Coduri de o singură utilizare pentru accesarea contului dvs. fără a utiliza parola
 • Jurnal de activități pentru a verifica unde și cine se conectează în cont în scopuri de securitate
 • Funcție note (cuvânt restricționat în funcție de plan
 • Mesaj instantaneu sigur (numai avansat și superior)
 • Opțiuni de limbă
 • Moștenirea contului (numai avansat și mai mare)

Cum să configurați parola intuitivă

Am decis să testăm acest serviciu folosind contul de bază, deoarece toate funcțiile importante sunt disponibile. A fi limitat la 20 de parole, de exemplu, nu este o problemă de testarea managerului de parole.

Am găsit ușor procesul de înregistrare. Cu toate acestea, implică mai mulți pași decât suntem obișnuiți. În primul rând, trebuie să predați o adresă de e-mail validă și să alegeți o parolă. Cu toate acestea, pentru a crea un cont, trebuie să oferiți și o întrebare și un răspuns de securitate.

Această întrebare de securitate este utilizată pentru a vă verifica când se conectează de pe un dispozitiv sau o adresă IP necunoscută. Acesta este acolo pentru a-i proteja pe utilizatori împotriva parolei lor. Asigurați-vă că îngreunați întrebarea și preferabil alegeți o pereche de întrebări și răspunsuri care nu pot fi ghicite.

Înscriere intuitivă cu parolă

După ce ați introdus detaliile necesare și a completat Captcha de verificare, veți primi un e-mail cu un cod de verificare. Introduceți acest cod pentru a începe să utilizați contul dvs. gratuit.

La prima lansare, utilizatorii sunt invitați cu un progres care îi ajută să acceseze extensiile browserului, aplicațiile mobile, un manual de utilizare pentru a învăța să folosească clientul și diverse alte indicatoare utile pentru configurarea folderelor și stocarea primei parole..

De asemenea, vi se va cere dacă doriți să configurați mai ușor un cod de acces de șase cifre pentru conectare și ieșire din portalul web. Aceasta înlocuiește necesitatea de a utiliza adresa de e-mail și parola pentru a vă autentifica de pe dispozitivul dvs. specific. Trebuie introdusă o parolă diferită pentru fiecare dispozitiv pe care îl dețineți și puteți face parola similară sau diferită dacă doriți.

Cod de acces intuitiv

Cât de ușor este de utilizat parola intuitivă?

Am început prin crearea unui folder pentru stocarea parolelor noastre de social media. Pentru a face acest lucru, am dat clic pe plusul mare din partea stângă sus a clientului.

Seif privat intuitiv

Am creat un folder pentru stocarea parolelor noastre de social media și apoi am adăugat parola de Facebook la dosar...

Pentru a adăuga parola în folder, ni s-a solicitat să adăugăm o altă întrebare de securitate și să răspundem. Acest lucru este confuz, deoarece întrebările frecvente nu fac nicio mențiune despre această necesitate sau cu ce anume ar trebui să vă ajute. Cu toate acestea, asistența pentru clienți ne-a informat că „nu trebuie să creați o întrebare de securitate și să răspundeți pentru a adăuga fiecare parolă, aceste câmpuri sunt opționale”.

În continuare, am adăugat extensia Chrome intuitivă la browserul nostru pentru a testa funcția de completare automată. (Extensiile pentru Firefox, Edge, Safari și Opera sunt de asemenea disponibile). Odată cu extensia instalată, am vizitat pagina principală Facebook și am fost bucuroși să aflăm că făcând clic pe simbolul pentru extensie ne-a permis să selectăm parola noastră și să o importăm automat în formularul de autentificare.

completarea automată în browser

Posibilitatea de a umple parole automate folosind extensia este o caracteristică utilă care ajută să facă acest manager gratuit de parole mult mai potrivit pentru începători. Nu am avut probleme să introducem parolele în managerul de parole sau să le încărcăm în formularele de autentificare.

Cu toate acestea, dacă aveți probleme cu un anumit formular online, este posibil să accesați o parolă căutând folosind etichetele pe care le-ați creat. După aceasta, puteți să-l copiați și să-l lipiți manual.

Dacă sperați la captarea automată a parolelor atunci când introduceți parole în formularele site-ului (sau pe măsură ce vă înscrieți la noi servicii); ești din păcate fără noroc. Parola intuitivă trebuie să fie transmisă manual parolele dvs. manual.

Importarea parolelor

În continuare, am decis să importăm parolele noastre vechi din Chrome printr-un fișier CSV. Pentru a face acest lucru, pur și simplu mergeți la Chrome - sau la orice alt administrator de parole - și exportați parolele ca fișier CSV. Salvați acest fișier pe computer, astfel încât să îl puteți încărca pe Parola intuitivă.

Din păcate, nu am putut începe importul de contacte fără să facem prima actualizare la Express. Așadar, dacă doriți să importați rapid parolele gratuit - poate doriți să optați pentru un alt administrator de parole.

După ce am actualizat, am putut începe procesul de importare a parolelor noastre folosind un fișier CSV. Cu toate acestea, merită remarcat faptul că acest lucru nu este atât de ușor ca în cazul altor manageri de parole.

În primul rând, trebuie să descărcați șablonul de fișier CSV. Apoi, trebuie să deschideți fișierul CSV pe care l-ați descărcat de la managerul de parole anterior în Excel sau foi Google și să copiați toate parolele din fișierul CSV în șablonul Intuitive Password CSV.

După ce toate intrările au fost copiate corect, puteți importa șablonul în Parola intuitivă în clientul web. Acest proces este mult mai greu decât în ​​marea majoritate a administratorilor de parole și este cu siguranță un dezavantaj în ceea ce privește ușurința de utilizare.

De asemenea, este demn de remarcat faptul că importul de parole folosind șablonul nu copiază pe categorii, etichete sau alte câmpuri pe care le-ați configurat anterior pentru intrările.

Exportul de parole

Exportul de parole este disponibil atât timp cât achiziționați o Expres abonament sau mai mare și puteți exporta datele dvs. prin CSV, TXT, HTML, JSON sau XML. Acest lucru este bun și înseamnă că veți putea să vă luați parolele cu dvs. de la Parola intuitivă la orice alt administrator de parole pe viitor (chiar dacă veți avea nevoie doar de această caracteristică odată ce ați putea plăti o singură lună de Express).

Aplicații

Parola intuitivă are, de asemenea, aplicații pentru Android, iOS și Windows Phone. Deci, dacă preferați să vă accesați parolele printr-o aplicație decât să vă conectați la portalul web pe un browser, aveți opțiunea de a face acest lucru pe orice dispozitiv mobil. Am găsit aplicația Android care funcționează bine, însă, spre deosebire de extensii, aceasta nu are capacitatea de a umple automat parolele în formularele de autentificare.

In plus

Pe lângă stocarea parolelor, Parola intuitivă acționează ca un seif digital securizat pentru o serie de alte tipuri de informații. Făcând clic pe vizualizarea categoriei din stânga sus, puteți accesa folderele de stocare pentru conturi de e-mail și IM, portofele și licențe. Dosarul de identificare vă permite să salvați informații precum carduri de credit, licențe software și ID-uri, cum ar fi permisul de conducere sau detaliile pașaportului.

Cât de securizată și privată este parola intuitivă?

A avea sediul în Australia nu este deosebit de bun din punct de vedere al locației. Australia este extrem de invazivă când vine vorba de supraveghere, iar națiunea are unele dintre cele mai grave directive obligatorii de păstrare a datelor din lume.

Australia face parte din grupul de supraveghere Five Eyes și a adoptat recent o lege care obligă firmele să creeze uși din spate în comunicații criptate. Deși toate acestea sunt negative, realitatea este că - atâta timp cât parola intuitivă funcționează așa cum spune ea, datele dvs. de pe serverele sale ar trebui să fie sigure, datorită implementării criptării end-to-end.

Cu Parola intuitivă, titularul contului păstrează controlul complet asupra detaliilor de conectare a contului și a parolei. Parolele și alte date nu sunt niciodată încărcate pe serverele firmei, ceea ce înseamnă că nu pot fi hacked sau accesate de personalul companiei.

Toate parolele sunt criptate cu o criptare AES 256 puternică înainte de a fi încărcate pe serverele din Australia, folosind o pereche de chei RSA 2048. În plus, toate datele sunt transmise către serverele firmei folosind SSL securizat. Am verificat firmele TLS folosind Laboratorii SSL Qualys și am fost bucuroși să constatăm că a obținut un A datorită HTTP Strict Transport Security (HSTS). Aceasta înseamnă că securitatea transportului SSL este implementată corect și puteți avea încredere în toate datele dvs. pentru a fi sigure în tranzit.

Utilizatorii pot alege, de asemenea, să protejeze oricare dintre parolele lor (sau categoriile de conturi) cu o parolă Master. Acest lucru asigură că orice utilizator poate permite unui prieten sau membru al familiei să utilizeze administratorul de parole pentru a accesa informații specifice în timp ce ascunde în continuare acces la alte date și parole mai sensibile.

Aveți nevoie de ajutor pentru a alege o parolă principală? De ce nu consultați verificatorul de rezistență al parolei de mai jos:

Contor de parole

Scorul detaliat va veni aici

În timp ce toate acestea sună ca o securitate optimă pe hârtie, este de remarcat faptul că parola intuitivă este sursa închisă. Aceasta înseamnă că codul sursă al serviciului nu poate fi auditat de către terți.

Acest lucru este problematic, deoarece înseamnă că trebuie să ai încredere că serviciul face ceea ce îți spune. Fără o auditare completă a codului, este imposibil de spus dacă există coduri de vulnerabilitate, exploatări sau spate în spate, care ar putea pune parolele în pericol.

Cel mai paranoic dintre voi poate prefera să rămâneți la un manager de parole complet open-source, cum ar fi KeePass, Bitwarden sau Dashlane. Cu toate acestea, se rezumă într-adevăr la propriul model de amenințare personală și nu există niciun motiv real să bănuiți că parola intuitivă nu face așa cum pretinde.

Un alt dezavantaj al parolei intuitive este faptul că aplicația web bazată pe browser este implementată folosind JavaScript. Aceasta înseamnă că este vulnerabilă la anumite atacuri cauzate de modul în care JavaScript comunică cu browserul. Drept urmare, este posibil ca un hacker să poată efectua un atac de om în mijloc. Desigur, acesta este un atac extrem de vizat, care nu este probabil să vă afecteze. Este, de asemenea, adevărat că această vulnerabilitate se aplică oricărui manager de parole cu un client bazat pe browser implementat folosind JavaScript; nu este unic pentru Parola intuitivă.

Pentru un plus de securitate, utilizatorii pot opta pentru configurarea autentificării cu factor dublu. Cu toate acestea, se pare că utilizatorii pot utiliza doar un cod primit prin SMS. Google Authenticator și YubiKey nu sunt opțiuni disponibile. Configurarea auth-ului cu doi factori necesită să stocați în siguranță un cod de recuperare în cazul în care pierdeți dispozitivul 2FA. Oricine pierde codurile va trebui să-și verifice identitatea pentru a recâștiga accesul la contul său, iar firma avertizează că acest lucru ar putea dura până la 14 zile.

Cât de bun este Serviciul Clienți al Intuitive?

Website-ul Intuitive Password are o secțiune frecventă de întrebări frecvente care răspunde la peste 80 de întrebări comune care au fost adresate anterior de utilizatorii săi. Majoritatea problemelor sau întrebărilor la care vă puteți gândi sunt localizate în această întrebare frecventă, care este o resursă extrem de utilă când vine vorba de a afla detalii despre caracteristicile serviciului..

Manualul de utilizare care este încorporat în client, precum și pasul care se întâmplă la prima lansare a clientului web sunt ambele caracteristici excepțional utile, care pot ajuta orice începător să înceapă să salveze parole în siguranță folosind acest manager de parole..

Pentru orice persoană care necesită ajutor mai personalizat, opțiunea există pentru a trimite un e-mail de asistență sau pentru a completa un formular de asistență. Făcând clic pe preferințele din stânga sus, vă va permite să accesați pinul dvs. de asistență personal pe care firma vă poate solicita să îl utilizați în scopuri de identificare.

Vă rugăm să rețineți că agenții de asistență pentru clienți se află în Australia și că ajutorul este disponibil numai în timpul programului de lucru australian. Aceasta înseamnă că, în funcție de locul în care locuiți, va trebui să așteptați până a doua zi pentru a primi un răspuns. Acest lucru poate duce la unele îndelung și înainte și poate provoca probleme să dureze puțin mai mult pentru a fi rezolvate.

În ansamblu, am găsit disponibilitatea resurselor pe site-urile sale, împreună cu asistența de e-mail ca fiind bună. Cu toate acestea, dacă vă aflați în Europa sau SUA și preferați să aveți asistență pentru clienți adaptată locației dvs. geografice, puteți prefera să faceți cumpărături în altă parte.

Gândurile mele finale

Parola intuitivă este un excelent mic manager de parolă, care este extrem de prezentat. Planul de bază gratuit înseamnă că îl poți folosi pentru a începe să-ți creezi conturile fără să fii nevoit să plătești nimic, ceea ce este lăudabil, să spunem cel puțin. Faptul că acest manager de parole oferă un mediu de cunoaștere zero este excelent, iar disponibilitatea auth-ului cu doi factori și a funcționalității parolei master este excelentă. Nivelul de criptare este puternic și am fost fericiți să vedem o securitate puternică de tranzit HSTS.

Administratorul de parole însuși este ușor de utilizat, iar dacă plătiți pentru un cont Advanced, veți avea acces la unele funcții suplimentare foarte frumoase. Pentru echipe, serviciul este util și posibilitatea de a partaja parolele în siguranță există. Cu toate acestea, costă puțin costisitor și ai nevoie de un cont separat pentru fiecare utilizator și suplimentul pentru întreprindere.

Cea mai mare reducere a acestui serviciu este faptul că nu este open-source. Software-ul proprietar care nu a fost auditat nu este niciodată favorit aici la ProPrivacy.com, deoarece înseamnă că trebuie să vă încredeți serviciul. Preferăm serviciile care înlătură nevoia de încredere prin punerea la dispoziție a codului sursă online pentru orice cercetător de securitate să auditeze.

Pe de altă parte, parola intuitivă are anumite aspecte. Importarea parolelor este dificilă și configurarea folderelor și introducerea parolelor în ele nu este la fel de simplă ca drag and drop. În schimb, trebuie să editați introducerea parolei și să selectați folderul din meniu.

Desigur, nimic din toate acestea nu este în mod necesar un break-dealer, dar este corect să spunem că dacă ați putea plăti mai puțin pentru un serviciu mai ușor de utilizat. Acest minus chibzuit deoparte, parola intuitivă este un manager de parole solid care se ocupă de treaba, este potrivit pentru începători și merită testat folosind planul său gratuit.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me