Dezrădăcina


ProPrivacy.com Scor
6 din 10

rezumat

Dezrădăcina
este un serviciu descentralizat bazat pe cloud care vă permite să vă stocați fișierele și să comunicați unul cu altul. Înființată de o organizație de voluntari axată pe confidențialitate, dacă privim Disroot ca un furnizor de e-mail în mod special, se remarcă datorită accentului său pe securitate, cu o abordare complet liberă. Desigur, acest lucru nu vine fără detractori.

Unde se bazează Disroot?

Disroot a fost creat la Amsterdam încă din 2015, când Olanda a fost cunoscută pentru abordarea sa liberală de securitate și confidențialitate. Din păcate, acest lucru s-a schimbat în ultimii ani odată cu introducerea legii Wet op de inlichtingen en veiligheidsdiensten (Wiv) la începutul anului 2017, predând o serie de puteri de supraveghere către un guvern din ce în ce mai autoritar. Traducerea la „Legea privind serviciile de informații și securitate”, aceasta permite oficialilor să monitorizeze comunicarea online prin smartphone-uri și alte dispozitive, profilând cetățenii și vizitatorii către ADN-ul lor.

Site-ul Dis 'root'

Olanda este, de asemenea, o parte a grupului de informații Nine Eyes, prima extindere a Alianței Five Eyes, alături de Regatul Unit, Statele Unite, Canada, Australia, Noua Zeelandă, Danemarca, Franța și Norvegia. Deși acest lucru înseamnă că informațiile pot fi împărtășite cu alte agenții, țara este încă mult mai liberă decât vecinii săi, obținând statutul său de „Liber” din Libertatea în lume studiu.

Cât costă dezastrul?

Disroot este complet gratuit pentru a utiliza până la 1 GB în căsuța poștală. Este posibil să completați o cerere de stocare suplimentară de până la 10 GB pentru 0,15 euro pe GB pe lună. Acest lucru este pur și simplu pentru a acoperi costurile de hardware, electricitate și întreținere, care sunt finanțate altfel prin schema companiei „plătiți cum doriți” prin donații.

Există mai multe metode disponibile pentru a contribui la proiect, inclusiv:

 • Carduri de credit prin PayPal
 • PayPal în sine
 • Flattr
 • Librapay
 • Patreon
 • Selectați criptocurențele direct prin intermediul site-ului web

Patreon-ul Disroot pare să obțină cele mai multe avantaje cu abonații săi lunari de 15 dolari, câștigând 50 GB în plus de spațiu de stocare în cloud, emailuri și un tricou de marcă Disroot, la cerere..

Disroot.org t-shit

Natura instabilă a acestei metode de finanțare pune întrebarea dacă Disroot va dura. În secțiunea Întrebări frecvente, compania afirmă că „intenționează să-și continue funcționarea timp îndelungat”, deoarece administratorii și mentenanții săi se bazează zilnic pe servicii, dar acest lucru necesită totuși să ai încredere în organizație..

Banii sunt reinvestiți direct în serviciu, scalând în funcție de cât de mult sprijin primește la un moment dat. Rămânând transparent, Disroot pune la dispoziția comunității rapoartele sale anuale pentru a descărca și a afișa un grafic lunar de la lună al progresului anului curent..

Caracteristicile Disroot: Prezentare generală

 • Un alias gratuit (mai mult disponibil pentru suporteri)
 • Cont de stocare prin e-mail de 1 GB (poate fi actualizat la 10 GB la un cost de 0,15 EUR pe lună pentru fiecare GB suplimentar)
 • Fișiere atașate prin e-mail cu dimensiunea de până la 50 MB
 • Încărcați mai multe fișiere
 • Compatibilitate multi-dispozitiv datorită IMAP / POP3
 • Criptare prin e-mail E2E cu OpenPGP
 • Filtrul Spam și Virus (cu posibilitatea de a lista albă)
 • Filtre personalizabile - pentru sortarea e-mailurilor automat la sosirea lor
 • Adrese nelimitate de filtrare pentru menținerea curierului de e-mail
 • Identități (semnături)
 • Redirecționarea
 • Căutare rapidă
 • E-mailuri HTML
 • Suită de aplicații, inclusiv Cloud, Calendar, Galerie și Note
 • Solicitați livrarea și citiți chitanțele
 • Subiecte
 • Adăugați automat destinatarii în agenda dvs. de adrese

Clientul Disroot RainLoop

RainLoop este un client de e-mail open-source cu o interfață elegantă, pe care se bazează Disroot. Organizația este în mod evident prin proverbul „dacă nu s-a rupt, nu o remediați”, deoarece implementarea Disroot este identică cu oferta standard.

Disroot client Rainloop

Puteți personaliza cu ușurință lucrurile singur, adăugând propriul dvs. branding îndreptându-vă în panoul de admin și încărcând propriul fundal. Aceasta este o atingere minimalistă, dar care poate fi văzută pe clientul web. Adresa dvs. de e-mail este afișată în mod important în partea dreaptă sus, în timp ce spațiul dvs. de stocare rămas poate fi găsit în partea stângă jos în formă procentuală. Trecerea peste acest lucru vă va spune cât de mult ați rămas în MB, astfel încât să puteți profita la maximum de spațiul dvs. limitat.

Cele mai multe dintre caracteristicile pe care le-ați aștepta sunt prezente, cum ar fi o vedere filetată compact compact, capacitatea de a crea sub-foldere și de a marca lucrurile așa cum se citește în vrac. Mi-a plăcut în mod deosebit capacitatea de a solicita livrare și de a citi chitanțe, care ar putea fi utile pentru locurile de muncă. Din păcate, nu există nicio modalitate de a plasa în prealabil un răspuns automat atunci când ești plecat, cum ar fi în vacanță.

Nu există o aplicație Disroot pentru desktop, dar suportul POP3 și IMAP înseamnă că va funcționa cu orice client pe OS X, iOS, Android, Windows și Linux. Există, de asemenea, un plug RainLoop disponibil pentru Nextcloud pe desktop și un depozit Android care conține Disroot de la F-Droid, dar ambele metode sunt puțin mai clare pentru cei care nu sunt bine versați în tehnologie..

Oferă deziderate confidențialitate?

Transparența este nucleul Disroot, cu o lungă politică de confidențialitate care pretinde „nu citiți / nu priviți și nici nu vă prelucrați datele personale, e-mailurile, fișierele etc.”. În mod implicit, trei administratori au acces la informațiile dvs., dar le accesează numai atunci când depanare sau când se crede că sunt încălcate Termenii și condițiile. În ambele cazuri, Disroot va solicita permisiunea în prealabil sau vă va informa ulterior despre acțiunile luate împotriva contului, respectiv.

Desigur, organizația elimină cele mai multe detalii necesare pentru a deschide un cont, acceptând nume de utilizator anonimizate și o varietate de metode de plată care vă permit să oferiți cât mai puține informații sau la fel de confortabil. Trebuie să furnizați o adresă de e-mail existentă atunci când configurați un cont, dar aceasta este utilizată exclusiv în scopuri de verificare și nu stocată pe serverele Disroot. Jurnalele sunt păstrate doar în scopuri de diagnostic și păstrate nu mai mult de 24 de ore, cu excepția cazului în care se specifică altfel explicit.

Disrootul este în totalitate conform cu Regulamentul privind protecția datelor (GDPR), oferindu-vă controlul asupra datelor dvs. personale. Organizația vă avertizează că puteți fi expus potențialilor de urmărire web, precum Facebook, Twitter și Google, datorită sistemului său de încorporare, dar acest lucru depinde de modul în care utilizați serviciile furnizate și de ceea ce vă este trimis prin email de către alte persoane..

Cât de sigur este Disroot?

Disrootul pare a fi lipsit de claritate în departamentul de securitate, pentru o companie tot despre confidențialitate. Serviciul său principal de cloud se bazează pe Nextcloud, care în prezent are dezactivat criptarea end-to-end din cauza unei probleme de lungă durată a aplicației desktop. Serviciul de e-mail bazat pe RainLoop renunță la standardul avansat de criptare (AES), dar protejează accesul la serverele sale prin învelirea informațiilor în SSL / TLS, cu condiția ca destinatarul să susțină și acest tip de criptare. De asemenea, găzduiește suport integrat pentru criptarea GPG, deși acestea au avut problemele sale în trecut.

Disroot vă ajută să blocați contul prin intermediul a două tipuri diferite de autentificare cu doi factori (2FA): metode One-Time-Password (TOTP) bazate pe timp, cum ar fi dispozitivele Google Authenticator sau Universal 2nd Factor (U2F), cum ar fi tastele USB. Recomandăm întotdeauna 2FA bazat pe hardware, deoarece este cel mai sigur, dar recunoaștem că TOTP este mai accesibil pe mai multe platforme.

Organizația a luat măsuri de precauție împotriva scenariilor cele mai grave, implementând criptarea discului în Disroot. Acest lucru ajută la prevenirea scurgerilor de date atunci când serverele sunt furate, confiscate de autorități sau alterate fizic în orice fel.

Cât de ușor este Disroot la configurare?

Enervant, Disroot nu simplifică înregistrarea la serviciile sale. Căutarea principală Google vă indică în direcția de conectare la Cloud, care la rândul său nu include și nu face legătura cu o foaie de înscriere. În schimb, se pare că veți naviga către secțiunea „Ați uitat parola?”, Faceți clic pe „Anulați”, deoarece, evident, nu aveți încă o parolă și abia atunci vi se prezintă „Înregistrare utilizator nou” ca opțiune.

Deoarece Disroot permite recuperarea parolelor, nu se abonează la o politică completă de cunoaștere zero. Cu toate acestea, este necesară o abordare prudentă la înregistrare, cu cerințe solide și un indicator care vă spune cât de puternică este parola. Încercând să reducă colectarea de date la minimum, Disroot solicită doar:

 • Un nume de utilizator (acesta poate fi un pseudonim anonim)
 • O parolă
 • O adresă de e-mail pentru verificare

nume de utilizator

După ce ați completat cererea pentru un cont Disroot gratuit, vi se va cere să faceți clic pe linkul furnizat sau să introduceți codul trimis la adresa dvs. de e-mail de verificare. Acest lucru mi-a provocat o serie de probleme, întrucât primul e-mail a durat mai mult decât timpul de timp automat de 15 minute al site-ului. Cu excepția cazului în care faceți clic activ pe pagina web pentru a reîmprospăta numărătoarea inversă în timpul așteptării, pagina va expira și aparent vă va cere să repetați procesul din nou..

Noua dvs. adresă de e-mail @ disroot.org este creată automat cu numele de utilizator, în cazul în care contul dvs. este aprobat.

Site-ul și asistența pentru clienți

Problemele mele cu site-ul web provin dintr-o deconectare de la cloud.disroot.org, unde se găsesc serviciile și pe baza informațiilor disroot.org, unde se află foaia de înscriere. Un al treilea site web numit user.disroot.org este utilizat ca centru de autoservire a utilizatorului, unde se pot face modificări de cont. Navigarea între aceste trei este inutil de dificilă cu lucrurile ascunse pe căi foarte specifice, dar ar putea fi ușor rezolvate cu un simplu hyperlink „conectare / înregistrare” și o opțiune de homepage.

Disroot.org homepage

În schimb, serviciul pentru clienți al Disroot a fost impecabil, cu un timp de răspuns excelent de 2 ore și răspunsuri clare și directe. Majoritatea problemelor pot fi rezolvate prin consultarea informațiilor furnizate în secțiunile despre noi, servicii, blog, tutoriale și întrebări frecvente ale site-ului, dar agenții oferă o plasă de siguranță binevenită pentru platforma condusă de comunitate.

Gândurile mele finale despre dezastru

Politica de confidențialitate a Disroot este atrăgătoare și pe bună dreptate, într-o lume în care alți furnizori te scalează pentru date orientate către anunțuri. Nu se poate atinge același nivel de comoditate ca și alte oferte comerciale, dar fără anunțuri, fără urmărire și doar obiectivul adevăratei libertăți, confidențialitate, federație și descentralizare, există foarte puține care pot face față -pune cu Disroot atât pe piața liberă, cât și pe cea plătită.

Versiunea gratuită este deja un serviciu complet oferit, care oferă calendare, contacte, note accesibile și, cel mai bine, toate, stocare în cloud. Dar, cu siguranță, există o valoare pentru plata serviciului, deoarece Disroot percepe echivalentul unei cani de cafea în fiecare lună.

Din păcate, baza sa de operațiuni olandeze face din ce în ce mai dificil să recomandăm în fața concurenței, mai ales dacă sunteți dispus să plătiți. De exemplu, Posteo ar putea să nu fie la fel de minuțios în politica sa de confidențialitate, dar oferă o opțiune ceva mai sigură la doar 1 EUR pe lună și are sediul în Germania, o țară cunoscută pentru poziția strictă a vieții private.

În general, Disroot este incredibil de impresionant, cu un serviciu condus de comunitate, care este sigur că va mulțumi să caute să se desprindă de ghearele Google, Microsoft și alte titane corporative. Pasiunea din spatele proiectului este o schimbare de ritm revigorant, care nu va îmbogăți decât platforma care merge mai departe.

Pro-uri

 • Gratuit cu upgrade-uri ieftine
 • Accent pe confidențialitate, reducerea datelor, urmărirea zero, energie verde, durabilitate, justiție socială
 • Pot solicita să vă conectați propriul dvs. domeniu dacă sunteți un susținător
 • Funcționalitate: stocare în cloud, calendar, contacte, note, compatibilitate între clienți, asistență drag-and-drop
 • Interfață de utilizator curată și personalizabilă

Contra

 • Nu sunt disponibile adrese .com
 • Situat într-o țară „Nouă Ochi”
 • Nu are o caracteristică de răspuns automat
 • RainLoop este scris în PHP, un limbaj al serverului pentru open source
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me