AM SCHIMBAT CUM SCURĂM REVIZUILE!
Am actualizat recent procesul de notare pentru toate recenziile de pe ProPrivacy.com. Detalii despre noile noastre criterii de notare pot fi găsite aici


AirVPN

 • Prețuri

  Din $ 4,64
  / luna

 • Disponibil pe:


  • ferestre

  • MacOS

  • Android

  • Linux

  • iOS

AirVPN are criptare și securitate excelente. Caracteristici precum VPN prin Tor și suport OpenVPN sunt doar câteva motive pentru care AirVPN este un serviciu VPN excepțional. Premiile ProPrivacy.com sunt recunoscute drept standardul de aur al industriei pentru determinarea realizărilor excepționale în sectorul VPN. La evenimentul exclusiv din Las Vegas din acest an, AirVPN a câștigat cel mai bun VPN pentru premiul de confidențialitate. Citiți această recenzie pentru a afla de ce AirVPN a fost încoronat cel mai bun VPN pentru confidențialitate pentru al doilea an consecutiv!

ProPrivacy.com Scor
8.9 din 10

rezumat

AirVPN este un furnizor VPN italian, care se mândrește cu modul în care a fost configurat de „hacktiviști și activiști” plătește o preocupare aproape inegalabilă pentru menținerea vieții private a utilizatorilor. Voi începe această recenzie observând că, după ce l-am folosit ca serviciu VPN personal timp de aproximativ doi ani, sunt un fan mai mare ca niciodată AirVPN. De asemenea, folosește măsuri excelente de criptare și securitate și oferă funcții fantastice de îmbunătățire a confidențialității (cum ar fi VPN prin SSL și VPN prin Tor). În experiența mea, AirVPN este aproape sigur și cel mai rapid și mai stabil serviciu VPN pe care l-am folosit vreodată.

Statistici rapide

 • ţări
  19
 • Conexiuni simultane
  5
 • competență
  Italia

Caracteristici

AirVPN are sediul în Italia și oferă servere în 15 țări, majoritatea fiind în Europa, cu excepția celor din SUA, Canada și Hong Kong. În comparație cu unii furnizori, acest lucru nu este foarte mult, dar acoperă cele mai populare locații. AirVPN acceptă doar protocolul OpenVPN, în ceea ce privește PPTP și chiar L2TP / IPsec ca fiind prea nesigur (juriul este pe IPSec, însă OpenVPN este sigur în siguranță și este considerat în general cel mai bun protocol VPN disponibil pentru uz comercial). Având în vedere că OpenVPN rulează acum pe toate platformele majore (cu excepția Blackberry și Windows Mobile), este probabil să fie o problemă pentru majoritatea utilizatorilor. Utilizatorii sunt autorizați până la 5 conexiuni simultane (perfect pentru conectarea computerului, telefonului, tabletei și a altor câteva dispozitive, toate simultan).

Routing DNS

Cu tot mai multe servicii de streaming care împiedică utilizatorii să-și ocolească restricțiile geografice prin utilizarea VPN și a altor tehnologii de geo-spoofing, sistemul de rutare DNS de la AirVPN, care îți „double-hops” conexiunea prin servere interne pentru a evita această cenzură este foarte binevenit. Acesta este un VPN excelent pentru iPlayer și alte servicii de streaming, cum ar fi Hulu. Aceasta înseamnă că, chiar și atunci când sunteți conectat la serverele VPN din afara SUA sau Marea Britanie, acesta este un VPN care funcționează cu Hulu și BBC iPlayer (nu este chiar necesar să vă conectați la un server VPN din țara care găzduiește serviciul geo-restricționat!) . În utilizare găsesc că, în general, funcționează bine ... dar nu întotdeauna. În aceste situații pur și simplu conectarea la un server situat în țara dorită a funcționat întotdeauna pentru mine. De asemenea, trebuie să rețineți că vizitarea Netflix.com îmi ia o versiune locală a site-ului (pe baza adresei IP a serverului meu VPN).

VPN prin Tor

Alături de BolehVPN
, AirVPN este singurul serviciu pe care îl cunosc pentru a oferi VPN prin Tor, unde te conectezi mai întâi la rețeaua Tor, apoi la AirVPN. Când utilizați și o metodă de plată anonimă (de exemplu, Bitcoins mixate corespunzător), aceasta înseamnă că AirVPN nu poate ști cine sunteți, deoarece nu vă vede adresa IP reală. VPN prin Tor oferă un nivel foarte ridicat de anonimat adevărat, lucru care nu este de obicei posibil cu VPN. Prin urmare, este considerată, de regulă, cea mai bună modalitate de a combina beneficiile de confidențialitate ale VPN și Tor, deși faptul că AirVPN prezintă un punct fix în lanț care ar putea fi compromis este un punct de luat în seamă. AirVPN oferă, de asemenea, instrucțiuni pentru utilizarea browser-ului Tor pentru a realiza Tor securizat prin VPN (care este mult mai sigur decât Tor „pod transparent” prin funcția VPN oferită de unii furnizori).

Porturi alternative, tunel SSL și SSH

Este rar ca VPN-urile să fie blocate, dar se întâmplă în locuri precum China și Iran (deși acest lucru este de obicei doar parțial eficient). AirVPN vă permite să contracarați astfel de măsuri rulând traficul OpenVPN prin portul TCP 443, care este același port utilizat de traficul SSL obișnuit (standardul de criptare utilizat de întregul internet pentru a asigura securitatea site-urilor și a serviciilor internet). Acest lucru face ca traficul OpenVPN să arate la fel ca traficul SSL obișnuit, care îl ascunde ambele, și face foarte dificil să se blocheze (întrucât se rupe în mod eficient internetul!)

Setările portului sunt ușor modificate în client. În plus față de portul TCP 443, puteți sustrage cenzura schimbând o varietate de porturi care este puțin probabil să fie blocate
Cu toate acestea, un adversar foarte hotărât poate să efectueze inspecții sofisticate de pachete profunde pentru a descoperi că sunt utilizate protocoale VPN (iar locuri precum China nu sunt mai presus de a sparge internetul pentru utilizatori!).

Răspunsul AirVPN la acest lucru este de a permite utilizatorilor să își înfășoare datele criptate OpenVPN în încă un strat de criptare (SSL sau SSH). Aceasta ar trebui să folosească aproape orice metodă utilizată pentru a detecta utilizarea VPN (NSA poate fi capabil să decripteze vechiul protocol SSH, așa că recomand tunel SSL, dacă este necesar). Tunelarea SSL și SSH face ca acest VPN să fie excelent în China și mai mult decât capabil să învingă Marele Firewall din China, dar trebuie menționat că ambele necesită putere suplimentară de procesare pentru stratul suplimentar de criptare, ceea ce va încetini conexiunea la internet. Redirecționarea de la distanță a porturilor este de asemenea disponibilă pentru utilizatorii care necesită până la 20 de porturi deschise pentru conexiuni de intrare, ceea ce este util pentru site-uri web și servere de jocuri auto.

Viteză și performanță

Testele de viteză au fost efectuate pe o conexiune de bandă largă din Marea Britanie de 50Mbps / 3Mbps.

După cum vedem, rezultatele sunt destul de bune, deși (ușor ciudat) este mai rapid pentru a mă conecta la un server din Olanda decât în ​​Marea Britanie. Performanțele SUA din Marea Britanie sunt foarte solide. Chiar și fără blocarea rețelei activată, nu am întâlnit niciodată o problemă de scurgere DNS și, așa cum s-a menționat anterior, Eddie împiedică scurgerile IPv6 și (dacă este activată blocarea rețelei) WebRTC. Anecdotic, foarte rar sufer renunțarea la VPN atunci când folosesc AirVPN.

AirVPN percepe 7 € (aproximativ 8 USD USD) pentru abonamentul de o lună, cu reducerile obișnuite disponibile pentru achizițiile în vrac, scăzând la 4,50 € (aproximativ 5 USD USD) dacă este achiziționat un abonament anual. O încercare gratuită de 3 zile este disponibilă la cerere scrisă, sau dacă sunteți nerăbdători, se poate beneficia de un abonament de 3 zile pentru 1 €. / blog / 29990 / VPN-criptare-terms-a explicat-aes-vs-rsa-vs-SHA-etc /

Toate abonamentele oferă acces complet la toate caracteristicile AirVPN, făcând AirVPN o opțiune destul de scăzută în comparație cu multe servicii rivale..

AirVPN acceptă plata prin PayPal și o gamă impresionant de largă de procesoare de plată, ceea ce înseamnă că utilizatorii din alte părți ale lumii, de altfel, adesea discriminați atunci când efectuează plăți internaționale, nu ar trebui să întâmpine probleme atunci când cumpără un abonament. De asemenea, acceptă plata nu numai prin Bitcoin, ci și prin aproape orice altă monedă criptă care vă interesează.

Ușurință în utilizare

Înscrierea

AirVPN acceptă utilizatorii de telefonie mobilă cu o aplicație VPN pentru Android, precum și o aplicație VPN pentru iOS. AirVPN este de asemenea o VPN pentru utilizatorii Mac, Linux și Windows. Clientul VPN Linux are o GUI, care este identică versiunilor Windows și OSX.

Înregistrarea la AirVPN este ușoară și nedureroasă, singurele informații personale solicitate fiind o adresă de e-mail validă (AirVPN încurajează în mod activ utilizatorii să implementeze o adresă de e-mail de unică folosință pentru aceasta). Plățile Bitcoin sunt efectuate prin intermediul CoinBase, în timp ce alte plăți de criptomonedă sunt gestionate prin CoinPayments. După efectuarea plății, veți primi un e-mail de bun venit care conține câteva link-uri utile. Spre deosebire de unii furnizori, nu se trimit detalii ale contului prin e-mail de text - vă alegeți numele de conectare și parola în timpul înregistrării.

Clientul AirVPN Windows VPN

AirVPN își numește clientul personalizat Windows VPN (acestea oferă și acest VPN pentru Mac OSX Mavericks și Yosemite, și Linux) „Eddie”, iar primul lucru despre care este de remarcat este faptul că Eddie este complet open source. Aceasta înseamnă că poate fi auditată independent pentru a se asigura că nu se întâmplă nimic neobișnuit și aș dori ca mai mulți furnizori VPN să își deschidă software-ul. Eddie oferă protecție împotriva scurgerilor DNS, selecție dinamică a serverului și o mulțime de statistici care vă ajută să vă decideți cu privire la cel mai bun server la care să vă conectați.

Multă informație!

Datorită jurnalelor în timp real, este posibil să urmăriți exact ceea ce face Eddie (dacă aveți cunoștințe pentru a le înțelege!).

Blocarea din dreapta sus indică faptul că „Blocarea rețelei” este activată. Aceasta creează un firewall care împiedică orice trafic să intre sau să iasă de pe computer în afara tunelului VPN pe serverele AirVPN. AirVPN oferă o bună protecție împotriva scurgerilor DNS, chiar și fără blocarea rețelei activată (nu am întâlnit niciodată o scurgere DNS folosind serviciul), dar blocarea rețelei ar trebui să se asigure că scurgerile DNS sunt imposibile, acționând totodată ca un comutator ucigaș. Această configurare ar trebui să prevină, de asemenea, scurgeri de IP din cauza „erorilor” WebRTC, dar pe sistemul meu firewallul de blocare rețea intră în conflict cu firewall-ul meu obișnuit, împiedicând funcția de a funcționa. Întrucât acest lucru nu poate fi rezolvat fără a dezinstala complet firewall-ul (lucru pe care nu sunt dispus să îl fac), nu am putut să verific, dar, teoretic, această caracteristică ar trebui să funcționeze bine. Eddie nu direcționează în mod corespunzător solicitările IPv6, dar dezactivează IPv6 pentru a preveni scurgerile DNS (este dificil să trântești AirVPN prea tare peste acest lucru, în afară de Mullvad, niciun furnizor nu gestionează în mod corespunzător solicitările DNS). Singura problemă reală pe care o am cu Eddie este că schimbă setările Windows DNS. Acesta este de obicei un lucru bun, deoarece asigură că toate solicitările DNS sunt soluționate de serverele AirVPN, dar dacă, din orice motiv, clientul se oprește brusc, trebuie să resetez manual setările DNS înainte să mă pot conecta din nou la internet (Panoul de control -> Centrul de rețea și partajare -> Schimbă setările adaptorului -> conexiune cu clic dreapta -> Proprietăți -> selectați Internet Protocol Version 4 -> Proprietăți -> Server DNS preferat: 8.8.8.8). Eddie este probabil cel mai complet client VPN pe care l-am folosit vreodată. La fel ca în majoritatea lucrurilor legate de AirVPN, acesta are un accent tehnic și folosește termeni pe care chiar și un utilizator VPN cu experiență, ca mine, uneori, are nevoie de cercetări pentru a înțelege pe deplin.

Serviciu clienți

A sustine

Suportul este furnizat în principal prin intermediul unor forumuri extinse AirVPN. Din păcate, discuțiile au tendința către cele mai tehnologice și nu este surprinzător că mulți utilizatori le pot găsi extrem de intimidante (vedeți o temă care se dezvoltă aici?). Pe partea de plus, forumurile oferă un tezaur de cunoștințe legate de VPN, iar dorința echipei AirVPN de a discuta detalii intime ale funcționării lor (susținută de ceea ce este clar cunoștințe tehnice puternice) este un suflu de aer curat într-o industrie în care sprijinul adesea oferă doar răspunsuri simple la întrebări complexe, sau chiar mai rău, nu pare să aibă un indiciu despre ce este vorba! Pe lângă publicarea întrebărilor pentru forumuri, puteți trimite prin e-mail (sistemul de bilete) echipa AirVPN direct. Am încercat acest lucru în trecut și am constatat că poate dura până la o zi să primesc un răspuns, dar că răspunsul este invariabil cuprinzător.

Confidențialitate și securitate

AirVPN folosește criptarea foarte puternică. Aproape că nu se spune că AirVPN nu păstrează jurnalele și nu folosește adrese IP partajate și este unul dintre foarte puținii furnizori VPN care implementează Perfect Forward Secrecy (fără de care OpenVPN nu ar trebui considerat deosebit de sigur). Pentru aceasta folosește tastele Diffie-Hellman pe 4096 de biți, care sunt reîmprospătate la fiecare 60 de minute (sau pot fi setate la mai des prin intermediul clientului). Datorită acestui fapt, AirVPN a fost întotdeauna imună la potențialele atacuri Logjam expuse de cercetători anul trecut.

De asemenea, a fost imună la vulnerabilitatea recentă „port fail” care a afectat multe servicii VPN, datorită utilizării sale de adrese IP de intrare și ieșire separate pe fiecare server VPN. În plus, AirVPN este unul dintre puținii furnizori de VPN care protejează utilizatorii împotriva erorilor WebRTC (și după cum vom vedea, protecția împotriva scurgerii DNS și un comutator de ucid sunt furnizate, de asemenea, cu amabilitatea clientului desktop). După cum am discutat mai sus, AirVPN oferă, de asemenea, diverse tehnologii (opționale) care fac utilizarea VPN extrem de sigură și privată (și datorită VPN prin Tor, potențial chiar anonim - mai ales având în vedere bogăția metodelor anonime pe care AirVPN le acceptă). În opinia mea, atât în ​​ceea ce privește inovația tehnică, cât și excelența, plus atenția acordată detaliilor în protejarea vieții private a clienților, nu există niciun alt serviciu care să poată atinge AirVPN.

Este demn de remarcat, însă, că limbajul pe care AirVPN îl folosește pentru a descrie atât scopul tehnologiei sale, cât și modul în care ar trebui să fie înființat, pot fi descrise cel mai bine în formă de jargon încărcat și încărcat. Privind documentația AirVPN, va deveni în curând clar de ce utilizatorii mainstream ar putea fugi! O altă problemă potențială este aceea că AirVPN are sediul în Italia, un membru al alianței de spionaj din Patru Ochi care cooperează cu NSA și GCHQ. Cu siguranță acest lucru nu este ideal, iar Italia nu este foarte prietenoasă când vine vorba de pirateria drepturilor de autor. Pe de altă parte, însă, chiar înainte ca Directiva UE privind păstrarea datelor să fie declarată nulă de Curtea Europeană de Justiție din motive de drepturi ale omului, furnizorii italieni de VPN nu au fost obligați să păstreze jurnalele. AirVPN spune că, dacă vreo astfel de cereri ar fi fost făcută vreodată de către orice țară din UE în care operează, aceasta ar aduce cazul în fața CEJ. AirVPN este mulțumit pentru descărcare P2P de pe oricare dintre serverele sale.

Gânduri finale

Chiar și descrierea a numeroase caracteristici ale AirVPN în această recenzie demonstrează în mod semnificativ punctele forte ale acestui serviciu, dar și de ce mulți utilizatori se luptă cu el. În ceea ce privește dedicația la confidențialitate, caracteristicile superbe și cunoștințele tehnice, AirVPN este foarte impresionant - de fapt, în opinia mea, nimeni altcineva pe piață nu îl poate atinge în acest sens. Dar (și acest lucru este mare, dar!) AirVPN nu reușește în mod clar să se angajeze cu o audiență mai largă, datorită concentrării sale impenetrabile din punct de vedere tehnologic. În multe privințe, acest lucru este nedrept, deoarece clientul AirVPN este ușor de utilizat (trebuie doar să descarci și să rulezi!) Și pare ciudat să critici un serviciu pentru atenția sa minuțioasă pentru detalii și pentru oferirea unei multitudini de funcții rareori disponibile în altă parte (dacă la toate). Dacă aruncăm o privire rapidă la discuțiile de pe forumuri, sau chiar la o mare parte din documentația concepută pentru a ajuta utilizatorii noi sau modul în care opțiunile sunt prezentate la client, este ușor să vedem de ce atât vizitatorii site-ului, cât și cei existenți devin intimidat! Ca atare (și pe cât de bine cred că este), AirVPN ar trebui probabil să fie privit ca un serviciu de nișă orientat către șefii de tehnologie și junkies de confidențialitate, mai degrabă decât unul potrivit pentru un public VPN mainstream..

* Secțiunea de confidențialitate și securitate a acestui articol a fost actualizată după ce AirVPN m-a contactat pentru a elimina unele erori / confuzii, dintre care cele mai notabile se referă la utilizarea autentificării HMAC SHA1 pe canalele de date și control. Acum sunt convins că HMAC SHA1 este foarte sigur. Vă rugăm să consultați secțiunea de comentarii a acestui articol pentru argumentarea aprofundată a AirVPN.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me