VPNBook


VPNBook este un VPN gratuit care este încărcat cu câteva surprize grozave. Deși serviciul nu are propria aplicație și îi lipsește un număr mare de locații de server, este foarte bine să te înscrii în serviciile de streaming video. Deci, dacă doriți doar ca un VPN să intre în Netflix SUA, acesta ar putea fi foarte bine pentru dvs.!

ProPrivacy.com Scor
6 din 10

rezumat

Compania are sediul în Elveția, cu departamentul de asistență pentru clienți situat în Zurich. Elveția este o locație bună pentru un VPN, deoarece este legal să descărcați materialele protejate de drepturi de autor, fără să plătiți, atât timp cât este doar pentru vizualizare personală. Acestea fiind spuse, serviciul are restricții la descărcarea P2P.

PROS

 • Serviciu gratuit (suportat de publicitate)
 • Aplicație terță parte OpenVPN pentru Windows, OS X, iOS, Android și Linux
 • Opțiunea de a utiliza UPD sau TCP
 • Confidențialitate îmbunătățită
 • Viteze bune

CONS

 • Rețea de servere mici
 • Jurnalele de conexiune păstrate timp de o săptămână

Caracteristici

Caracteristicile pachetului companiei sunt:

 • Servere în patru țări
 • Complet gratuit
 • Fără jurnalele de activitate
 • P2P permis pe două servere
 • Nu există limite de transfer de date
 • Interfață multilingvă

O mare problemă pentru britanicii din străinătate este că VPN nu are servere în Marea Britanie. Serverele disponibile sunt localizate în Manassas în Virginia, Montreal în Canada, Frankfurt în Germania și București în România.

Compania nu folosește propria aplicație, ci se bazează pe utilizatorii care descarcă GUI OpenVPN. Acesta este un software gratuit furnizat de organizația care administrează standardul OpenVPN. O problemă cu această interfață este că necesită să introduceți un nume de utilizator și o parolă de fiecare dată când vă conectați la un server.

Securitate

VPNBook oferă PPTP pentru configurarea manuală și OpenVPN prin interfața GUI OpenVPN. Implementarea OpenVPN folosește criptarea AES cu o cheie pe 128 de biți. Majoritatea VPN-urilor folosesc o cheie de 256 biți pentru criptarea AES. Cei care pledează pentru tastele pe 128 de biți explică faptul că criptarea nu a fost niciodată crăpată cu o cheie pe 128 de biți. Ca atare, este puțin important să creăm multă muncă suplimentară atunci când această criptare oferă o protecție suficientă.

AES este un sistem de chei simetric. Aceasta înseamnă că aceeași cheie este folosită pentru criptarea și decriptarea mesajelor. Aceasta înseamnă că ambele părți ale conexiunii trebuie să aibă aceeași cheie. În implementările OpenVPN, este standard să utilizați criptarea RSA pentru a proteja distribuția acestor chei.

Majoritatea VPN-urilor folosesc o cheie de 2048 biți pentru criptarea RSA, iar companiile de top VPN din lume au început să utilizeze o cheie de 4096 biți. Prin urmare, VPNBook este puțin în spatele pachetului în acest sens.

Deși nu este deosebit de rău faptul că VPNBook se bazează pe programul gratuit GUV OpenVPN pentru interfața sa, lipsa unei aplicații personalizate înseamnă că compania nu a putut să construiască măsuri suplimentare de siguranță care sunt comune în rândul serviciilor VPN. Principala caracteristică de securitate care trebuie adăugată interfeței este un comutator de oprire pentru a împiedica accesul aplicațiilor pe internet fără ca VPN să fie activ pe linie. O altă măsură utilă de securitate pe care o includ alte VPN-uri este protecția WiFi automată, pe care VPNBook nu o are.

VPNBook păstrează jurnalele?

Compania afirmă că nu păstrează jurnalele de activitate. Din păcate, păstrează jurnalele de conectare, care includ o adresă IP și timpe-uri. Această informație este tot ceea ce avocații de drepturi de autor ar trebui să îți urmărească activitatea până la ușa ta. Compania păstrează aceste jurnale de conexiune timp de o săptămână și, în ciuda intențiilor onorabile, ar trebui să predea aceste înregistrări dacă li s-ar fi prezentat un ordin judecătoresc.

Anonimii au acuzat VPNBook că ar fi un vas de miere, înființat de autoritățile americane pentru a-i prinde pe transgresori. Acest lucru se datorează faptului că înregistrările conexiunilor prin VPNBook au apărut în procesul unui număr dintre membrii organizației respective. Cu toate acestea, ar putea fi doar ghinionul ca autoritățile să fi reușit să primească un ordin judecătoresc pentru înregistrări în cursul săptămânii în care VPNBook își păstrează jurnalele de conectare..

Viteză

Testele de viteză ale serviciului VPNBook au fost efectuate în timpul utilizării implementării OpenVPN a companiei, utilizând UDP peste portul 53. În fiecare caz, cinci teste au fost efectuate cu testmy.net dintr-o locație din Caraibe. Conexiunile la SUA s-au făcut la un server din Miami, iar testele din Germania s-au dus la un server din Frankfurt.

Am folosit IPLocation.net pentru a testa locația reală a serverelor VPNBook la care am accesat. Serverul US1 era indisponibil și astfel testele pe conexiunile la SUA au rulat fără VPN și apoi prin conexiuni la serverele VPNBook US2 și Canada. Testele transatlantice s-au derulat prin serverul VPNBook din Frankfurt-am-Main.

Graficele arată viteza cea mai mare, cea mai mică și medie pentru fiecare server și locație. Consultați explicațiile noastre pentru testarea vitezei complete pentru mai multe detalii.

Când utilizați un VPN pentru a accesa servicii de streaming video de peste mări, trebuie să vă asigurați că VPN nu încetinește conexiunea atât de mult, încât este prea lent pentru a viziona streaming video în mod confortabil. Aveți nevoie de aproximativ 2 Mbps pentru a viziona video SD și 3 Mbps pentru video HD.

După cum puteți vedea din rezultate, serverul american a încetinit conexiunea până la viteza necesară pentru streamingul video. Cu toate acestea, am putut viziona videoclipuri de pe site-uri din SUA - au durat doar mult timp să se încarce. Viteza locală a internetului nu a fost foarte rapidă și, așadar, dacă vă aflați într-o locație cu internet subiacent ușor mai bun, atunci deteriorarea VPNBook nu ar face imposibilă vizionarea de streaming video din SUA.

Vitezele de descărcare prin serverul canadian au fost mult mai bune și ar face posibilă vizionarea video SD pe internet. Cu toate acestea, viteza de încărcare a aceleiași conexiuni a fost inexplicabil de lent. M-am deconectat și m-am conectat de mai multe ori și am testat din nou viteza liniei neprotejate de fiecare dată pentru a mă asigura că această performanță nu se datorează defecțiunilor serviciului de internet de bază. Cu toate acestea, aceste viteze lente de încărcare au apărut de fiecare dată când am fost conectat la serverul canadian VPNBook și nu pe linia neprotejată.

Mai multe teste au fost efectuate cu ipleak.net în timp ce am fost conectat la serverul VPNBook US2, pentru a verifica scurgerile DNS și bug-ul WebRTC. Acest site a raportat locația mea ca Manassas, Virginia și toate serverele DNS pe care site-ul de testare a fost înregistrat în Statele Unite. Așadar, VPNBook mi-a ascuns cu succes identitatea.

În timp ce eram încă conectat la serverul US2, am accesat site-ul de test doileak.net care mi-a detectat și locația ca fiind în Statele Unite. Acest site de test nu poate găsi nicio inconsistență WebRTC sau scurgeri DNS.

Furnizorul meu de servicii de internet nu utilizează adrese IPv6 și, prin urmare, nu am putut să testez scurgeri IPv6.

Concluzie

VPNBook nu este perfect, dar capacitatea sa de a intra în Netflix SUA este o realizare remarcabilă care pune acest serviciu înaintea multor VPN-uri foarte scumpe.

Ar fi frumos dacă compania ar putea să-și proiecteze propria aplicație și să includă un comutator de ucidere și protecție WiFi automată. De asemenea, ar fi frumos dacă ar putea pune la dispoziție un server din Marea Britanie. O criptare mai puternică atât pentru RSA cât și pentru AES ar fi o idee bună dacă compania dorește să atragă utilizatori din China și Orientul Mijlociu.

Compania este foarte deschisă în legătură cu păstrarea jurnalelor de conexiuni timp de o săptămână. Ar fi bine dacă ar putea găsi o modalitate de a-și monitoriza sistemele fără a fi nevoie să păstreze aceste jurnale. De asemenea, este bine ca compania să clarifice pe site-ul web ce servere pot fi utilizate pentru descărcarea P2P și care nu.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me