SafeInCloud

SafeInCloud
este un manager proprietar de parole care a devenit popular cu un număr tot mai mare de utilizatori Windows, Android și iOS. Versiunea gratuită a fost descărcată de pe Play Store de peste un milion de ori cu un rating mediu de 4,4. Versiunea premium are peste 100.000 de instalări cu un scor mediu de 4.8. Acestea sunt scoruri impresionante, deci ce atrage consumatorii să folosească acest manager de parole? Dar, cum se compară acest manager de parole cu concurenții precum Google Drive, Dropbox și OneDrive? Aflăm în această recenzie SafeInCloud.

ProPrivacy.com Scor
8.3 din 10

rezumat

SafeInCloud a fost lansat pentru prima oară în 2012. Managerul de parole a fost dezvoltat de Andrey Shcherbakov, iar software-ul cu sursă închisă este protejat de acea persoană fizică. Deși nu știm definitiv, disponibilitatea unei extensii pentru Yandex (o raritate) sugerează că Șcherbakov este o națională rusă.

Se spune că managerul de parolă este ușor de utilizat și s-ar părea că aceasta este și posibilitatea de a face upgrade pentru o singură taxă (mai degrabă decât cu un abonament anual) care atrage oamenii să cumpere versiunea pro. Așadar, merită să folosiți versiunea gratuită? Și ar trebui să luați în considerare upgrade-ul plătit?


Prezentare generală

SafeInCloud este o soluție software care permite utilizatorilor de internet să stocheze mai multe parole robuste fără a fi nevoiți să-și amintească fizic de ele. Utilizatorii SafeInCloud își pot aminti doar o parolă principală pentru a accesa orice număr de parole lungi unice. Aceste parole sunt stocate local pe computerul sau dispozitivul mobil al utilizatorului, ceea ce înseamnă că nu sunt stocate niciodată online unde ar putea fi hacked.

Site-ul SafeInCloud

SafeInPassword este disponibil pentru toate platformele populare, cu software-ul disponibil pentru Windows, Android, iOS și Mac. Cu toate acestea, nicio versiune Linux nu este disponibilă la momentul scrierii și, potrivit site-ului, nu există planuri pentru a o dezvolta în curând.

SafeInCloud oferă, de asemenea, extensii pentru Chrome, Firefox, Safari, Opera și Yandex. Aceste extensii permit oamenilor să își importe perfect parolele din depozitul criptat local în parolele de completare automată pe Internet.

Serviciul poate fi folosit pe oricare dintre aceste platforme degeaba, iar software-ul gratuit vă va permite să economisiți atâtea parole pe cât doriți. Cu toate acestea, utilizatorii care se îndrăgostesc de acest serviciu și doresc un pic suplimentar pot plăti o taxă unică pentru a face upgrade la versiunea „Pro”.

Utilizatorii pot achiziționa pro pentru iOS sau Android cu costul de 7,99 USD. Versiunea pro permite utilizatorului să partajeze managerul de parole pe cinci dispozitive, astfel încât alți membri ai echipei să poată accesa parolele.

Persoanele fizice pot face upgrade la pro, fie prin aliniere la un ID Apple sau la un cont Google. Actualizarea individuală costă doar 4,99 USD. Aceste prețuri sunt extrem de accesibile, având în vedere că sunt taxe unice.

De remarcat este faptul că utilizatorii au acces la funcțiile pro în primele două săptămâni de la descărcarea aplicațiilor. După aceea, utilizatorii vor trebui să plătească pentru a utiliza aceste funcții. Funcțiile profesionale care vor dispărea sunt enumerate mai jos (preluate direct din baza sa de cunoștințe):

 • Sincronizare în cloud
 • Depozitare nelimitată de carduri
 • Pictograme site web pentru carduri
 • Generator de parolă
 • Fișiere atașate la imagine
 • Deblocare rapidă
 • Autentificare cu amprentă
 • Copiați în panoul de notificări
 • Completați automat Chrome
 • Clipboard gol după expirare
 • Aplicația Android Wear

Înființat

Instalarea și funcționarea managerului de parole SafeInCloud este ușoară indiferent de dispozitivul pe care îl ai. Versiunea Windows poate fi descărcată direct de pe pagina sa de pornire. Versiunile pentru Mac, iOS și Android pot fi descărcate din magazinele de aplicații respective.

Am testat versiunile Windows și Android pentru a putea utiliza funcții precum sincronizarea între dispozitive. Aplicația desktop a descărcat și instalat extrem de rapid folosind un vrăjitor. Instalarea a inclus un acord de Condiții de utilizare, care este extrem de concis și face totul clar despre serviciu.

După instalarea completă, pur și simplu porniți automat software-ul pentru a începe să utilizați managerul de parole. Prima opțiune pe care o obțineți este fie să porniți o bază de date nouă, fie să restaurați o bază de date anterioară din cloud (dacă ați făcut anterior o copie de rezervă folosind un serviciu de stocare în cloud, cum ar fi Dropbox). Am optat pentru crearea unei noi baze de date, ceea ce înseamnă că trebuie să introducem o parolă principală.

Configurarea bazei de date SafeInCloud

SafeInCloud operează cu zero cunoștințe de parole sau date. Din acest motiv poate oferi serviciul gratuit (sau la costuri extrem de mici). Deoarece toată parola și datele dvs. sunt stocate local și aveți doar controlul asupra cheii dvs. principale - este esențial să nu pierdeți această parolă. Dacă îl pierdeți, nu veți mai putea recupera contul în niciun caz.

baza de date creată SafeInCloud

Pe Android, am accesat aplicația direct din Google Playstore. Aplicația instalată în sub 5 secunde. Pentru a seta acest client să fie sincronizat cu versiunea desktop, este esențial să faceți clic pe butonul Restaurați datele dintr-o opțiune cloud. Acest lucru necesită să vă configurați versiunea desktop pentru a funcționa cu un serviciu cloud, cum ar fi Google Drive.

Configurarea este ușoară în software, deoarece este primul lucru pe care software-ul îți cere să îl faci. Selectați opțiunea pe care o preferați și faceți clic pe autentificare. Dacă (ca și noi) preferați să nu utilizați un serviciu cloud, puteți importa contacte prin fișier CSV, TXT sau XML. De asemenea, puteți importa parole direct de la o gamă largă de manageri de parole. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să faceți clic pe fişier > export și selectați opțiunea preferată.

valori de export sincincloud

Odată ce CSV-ul a exportat, pur și simplu copiați-l pe celălalt dispozitiv utilizând un cablu USB os SD card. Am utilizat această metodă și am reușit să importăm contactele CSV pe care le-am exportat atât de la KeePass, cât și de la versiunea desktop a SafeInCloud. Cu toate acestea, pentru majoritatea oamenilor, opțiunea de a salva parolele criptate va fi o binecuvântare masivă, ceea ce înseamnă că pot recupera parolele dacă ar trebui să-și piardă dispozitivul.

Caracteristici

 • Foarte ușor de utilizat cu sincronizarea cross-device
 • Aplicații pentru toate platformele populare (fără Linux)
 • Tema neagră AMOLED neagră
 • Criptare puternică (Standard avansat de criptare de 256 biți)
 • Sincronizare în cloud (Google Drive, Dropbox, OneDrive, Yandex Disk, NAS, ownCloud, WebDAV)
 • Autentificare cu amprentă digitală
 • Completare automată în aplicații (Android 8+)
 • Extensii de browser
 • Aplicația Android Wear
 • Analiza Forței Parolelor
 • Generator de parolă
 • Import automat de date
 • Cross-Platform

Ușurință în utilizare

SafeInPassword este ușor de privit pe toate platformele și, deoarece software-ul este aproape identic pe platforme, există o curbă de învățare foarte mică. Mesajele automate care vă încurajează să faceți backup la cloud fac ca acest lucru să fie extrem de ușor să mergeți pe mai multe dispozitive.

În timp ce serviciul este conceput în principal pentru a păstra parolele complet sigure cu stocarea locală, utilizatorii au, de asemenea, opțiunea de a stoca parolele criptate pe un serviciu cloud la alegere (OneDrive, Yandex Disk, Google Drive, Dropbox etc).

După ce este în funcțiune și ați sincronizat pe dispozitive folosind Cloud, sunteți liber să începeți introducerea, crearea sau completarea automată a parolelor. Am decis să testăm parolele de umplere automată în Chrome și am instalat extensia în acest scop.

Extensia vă solicită parola și de la acel moment începe să completați automate parolele din aplicația desktop. Pentru a importa parolele, pur și simplu mergeți la orice pagină cu o autentificare și faceți clic pe pictograma de extensie de lângă bara URL. Am descoperit cu adevărat că această caracteristică funcționează extrem de bine și am fost impresionați de simplitatea procesului. Acest manager de parole este cu siguranță potrivit pentru începători.

Odată cu funcționarea automată a parolei, am decis să trecem la testarea altor câteva funcții. Ne-a plăcut în mod deosebit funcția de blocare automată, care ne asigură că dacă închideți fereastra aplicației, aceasta va bloca și va necesita parola. Am setat acest lucru la un minut.

De asemenea, l-am setat să se blocheze când este în fundal (doar în caz că am uitat din greșeală să-l minimalizăm). Aceste caracteristici de securitate sunt extrem de utile pentru a vă asigura că parolele dvs. nu sunt disponibile dacă vă aflați departe de ecran.

Generatorul automat de parole este bun pentru persoanele care tind să se uite la ecranul lor atunci când li se cere să introducă o parolă puternică. Cu toate acestea, generatorul nu este cel mai bun pe care l-am văzut vreodată. Posibilitatea de a crea parole de numai 31 de caractere pare puțin scurtă și, deoarece administratorul de parole își va aminti parolele, nu este necesar să fie memorabile. Cu toate acestea, este o caracteristică utilă, cu toate acestea.

Pentru cei cărora le place să își poată umple detaliile cardului atunci când cumpără online, opțiunea este acolo. Utilizatorii au, de asemenea, capacitatea de a salva Note criptate și diferite tipuri de date diferite. Completarea automată poate fi activată sau dezactivată pentru fiecare tip de date, în funcție de sensibilitatea acestora și dacă doriți sau nu completarea automată.

În general, SafeInCloud păstrează lucrurile simple și se angajează să facă ceea ce se presupune că este să-și amintească parolele și datele de completare automată. Deși este posibil să nu fie la fel de încărcat ca și alte servicii, cu siguranță face tot ce am spera de la un manager de parole și pentru că este atât ieftin, cât și ușor de utilizat; este un serviciu care se potrivește bine începătorilor și care poate fi de dorit oricui dorește funcționalitatea multiplă platformă cu capacități de completare automată solide.

intimitate

Deoarece acest serviciu funcționează într-o manieră de cunoaștere zero, nu ar trebui să vă îngrijorați în privința confidențialității. Cu toate acestea, SafeInCloud este o sursă închisă, ceea ce înseamnă că trebuie să ai încredere în nivelurile de confidențialitate și securitate pe care pretinde că le oferă.

În teorie, stocarea parolelor local cu o cheie pe care numai tu o știi înseamnă că nu trebuie să ai încredere în nimeni altcineva. Dacă creați o copie de rezervă pe un serviciu cloud terță parte, creșteți riscul de a fi hacked parolele. Cu toate acestea, SafeInCloud încarcă întotdeauna acele parole într-un format criptat, ceea ce înseamnă că, dacă cineva ar fi să-ți fure copie de rezervă, ar trebui să cunoască parola principală pentru a accesa datele. Atâta timp cât creați o parolă puternică în primul rând, acest lucru nu ar trebui să fie posibil.

Politica de confidențialitate în sine este succintă și nu este conformă GDPR din punct de vedere tehnic (deoarece nu menționează în mod specific GDPR și drepturile persoanelor). Cu toate acestea, politica clarifică faptul că:

„Aplicația nu colectează informații personale și nu transferă nicio informație personală niciunei terțe părți. Aplicația poate transfera dezvoltatorilor statistici anonime de utilizare și jurnalele de avarie. Acest transfer poate fi dezactivat în setările aplicației (Despre > Confidențialitate).“

Pentru cei cu adevărat conștienți de confidențialitate, poate merita să schimbați această cantitate minimă de logare.

Politica mai prevede că:

„Datele sunt întotdeauna stocate și transferate prin Internet într-o formă criptată. Aplicația nu trimite date utilizatorului nimănui altcineva. "

Acest lucru este în conformitate cu natura localizată de stocare pe care o folosește SafeInCloud și nu avem niciun motiv real să nu credem că serviciul funcționează așa cum pretinde. Cu toate acestea, așa cum se întâmplă întotdeauna atunci când software-ul nu este open source, clienții nu pot fi auditați de către terți și este imposibil să verifice revendicările sale.

Securitate

Toate parolele stocate pe hard disk de SafeInCloud sunt criptate pentru prima dată cu AES puternic 256. Aceasta este considerată criptare de grad militar, ceea ce înseamnă că fișierele dvs. de parolă sunt suficient de solide încât să reziste la fisurarea lungă a timpului (folosind metodologii înțelese în prezent).

Dacă decideți să creați o copie de rezervă a parolelor pe cloud, parolele vor fi într-un format criptat și vor fi transmise serviciului folosind HTTPS. Astfel, acestea vor fi asigurate atât în ​​repaus, cât și în timpul tranzitului.

Am verificat site-ul SafeInCloud folosind Laboratoarele SSL Qualys pentru a vedea cum a decurs TLS și am fost tristi să constatăm că a obținut doar un B. Acesta este un scor scăzut. Cu toate acestea, deoarece nu transmiteți niciodată date importante (parolele) din software către serverele respective, nu ar trebui să fie o problemă.

Pe de altă parte, serviciul este sursa închisă, astfel încât s-ar putea face orice (inclusiv trimiterea cheilor AES înapoi la SafeInCloud în întregime necriptate). Dacă acesta ar fi fost cazul, o securitate slabă a SSL ar putea permite ca acele chei să fie furate de orice terță parte folosind un bărbat în atacul din mijloc.

Relații Clienți

Oricine are o întrebare pentru asistența clienților va trebui să contacteze firma folosind adresa de e-mail furnizată pe site-ul său web. Firma pretinde să răspundă la aceste solicitări în termen de două zile lucrătoare. Acesta nu este cel mai rapid serviciu pentru clienți disponibil pe piață, cu toate acestea, deoarece serviciul este gratuit (și costuri extrem de mici, chiar dacă plătiți), ar putea fi considerat lăudabil că reușește să răspundă la întrebări deloc.

Mai mult, serviciul are o Bază de cunoștințe foarte bine rotunjită, cu o mulțime de ghiduri și articole care răspund cel mai mult, dacă nu la toate întrebările frecvente la care vă puteți gândi. Din acest motiv, marea majoritate a oamenilor ar trebui să poată face ca administratorul de parole să funcționeze fără probleme.

Cu toate acestea, pentru oricine dorește un manager de parole cu un serviciu bun pentru clienți, poate fi mai bine să te uiți în altă parte.

Concluzie

Dacă doriți un manager de parolă ușor de utilizat și costă o taxă unică foarte mică, SafeInCloud pare o opțiune excelentă. Faptul că parolele nu sunt transmise niciodată către serverele companiei este un plus, iar păstrarea controlului complet asupra cheilor dvs. este excelentă. Software-ul este ușor de utilizat pe toate platformele și funcția de sincronizare este configurată să funcționeze cu ușurință

Cu toate că nu se ocupă exact de funcții suplimentare, acest manager de parole face mai mult decât să gestioneze parolele. Posibilitatea de a genera parole puternice este mișto, iar funcția de completare automată funcționează perfect odată ce instalați o extensie. Nu este întotdeauna cazul, ceea ce arată doar că este un software bine scris.

Natura sursă închisă a codului este cu siguranță o dezamăgire, deoarece înseamnă că trebuie să ai încredere în serviciu pentru a-ți proteja datele așa cum pretind. Cu toate acestea, pentru majoritatea oamenilor, acest manager de parole poate asigura nivelul de securitate de care au nevoie.

Am putea presupune că dezvoltatorul a decis să-l țină sursă închisă pur și simplu pentru a opri clonarea, dar creează totuși o problemă de încredere. Oricine ar fi dorit să testeze afirmațiile SafeInCloud analizând tot traficul lor folosind WireShark. Acest lucru le va permite să vadă dacă administratorul de parole transmite date înapoi la serverele sale, atunci când nu ar trebui să fie. Cu toate acestea, acesta ar trebui să fie un proiect pe termen lung, deoarece software-ul ar putea trimite date înapoi în orice moment.

În sfârșit, acesta este, fără îndoială, unul dintre cei mai ușori manageri de parole pe care i-am folosit vreodată și, din acest motiv, îl putem recomanda începătorilor.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me