Openmailbox.org


OpenMailBox a oferit atât versiuni gratuite, cât și plătite ale serviciului lor, din păcate, se pare că OpenMailBox nu este în prezent fără echipament, iar portalul de înscriere nu funcționează în prezent, ceea ce înseamnă că utilizatorii noi nu pot să se înscrie la serviciu. Vestea bună este că există mai multe alternative la OpenMailBox, consultați cei mai siguri clienți de e-mail și ghiduri de stocare în cloud securizate pentru o listă a acestora.

ProPrivacy.com Scor
8 din 10

rezumat

Openmailbox.org
este un furnizor securizat de e-mail și serviciu de stocare a fișierelor din Franța, care este deținut de firma SASU Initix. A fi bazat în Franța nu este deosebit de reconfortant din motive de confidențialitate, datorită supravegherii națiunii guvernului înfometat și practicilor de informații.

Guvernul francez a fost criticat de Human Rights Watch pentru directivele sale obligatorii de păstrare a datelor, iar legile franceze de supraveghere adoptate în 2014 și 2015 oferă guvernului accesul la date private private fără transparență sau supraveghere judiciară.

Pentru consumatorii care caută stocare și e-mail securizat în cloud, acest lucru poate fi suficient pentru a le pune în funcțiune. Cu toate acestea, OpenMailBox are o politică de confidențialitate puternică, motiv pentru care este considerat o alternativă demnă de servicii invazive precum Conturi Google, Yahoo sau Microsoft.

Restul acestei recenzii se bazează pe o analiză a politicilor sale și este conceput pentru a informa oricine ar putea avea deja un cont și se întreabă dacă va continua să-și reînnoiască abonamentul curent..

OpenMailBox.org cât costă?

OpenMailBox este un furnizor de servicii cloud care promite să ofere confidențialității utilizatorilor săi, lăsând datele în pace. Utilizatorii pot opta pentru a obține fie un cont gratuit cu 5 GB spațiu de stocare, fie un cont premium plătit cu 500 GB spațiu de stocare pentru 4,99 Euro pe lună (echivalentul a 5,80 USD).

Fără îndoială că 5 GB spațiu de stocare este extrem de generos gratuit. Cu toate acestea, merită remarcat faptul că, deoarece dezvoltatorii OpenMailBox au decis să schimbe firma de la o organizație non-profit la o companie limitată - numărul de funcții disponibile în serviciul gratuit a scăzut.

Astfel, oricine dorește acces la funcții precum IMAP / POP / SMTP, găzduire de domenii personalizate și contacte nelimitate, va trebui să plătească pentru versiunea completă. Pe de altă parte, dacă sunteți încântat să vă accesați e-mailurile prin intermediul clientului de poștă web al firmei, acest serviciu ar putea merita luat în considerare.

Caracteristici

Mai jos veți găsi lista completă a funcțiilor disponibile cu un cont plătit. Cu toate acestea, este demn de remarcat faptul că serviciul gratuit este o versiune înapoi masiv dezbrăcată doar cu esențialele goale.

  • Stocare in cloud
  • IMAP / POP / SMTP
  • Contacte nelimitate
  • Evenimente nelimitate din calendar
  • Domenii personalizate
  • Fără reclame
  • Platforma webmail
  • Autentificare cu doi factori

intimitate

OpenMailBox.org are sediul în Franța, ceea ce ridică anumite probleme atunci când vine vorba de confidențialitate. Națiunea face parte din tratatul de supraveghere Nine Eyes, mai mare și a adoptat o serie de legi de supraveghere care permit amatorilor guvernului să acceseze datele de comunicații fără a fi nevoie de un mandat.

Site-ul OpenMailBox susține că toate datele despre clienți sunt stocate pe servere din „țările cu respectarea confidențialității”. Cu toate acestea, nu este deosebit de transparent în privința locurilor respective. De asemenea, serviciul lipsește de nicio informație tehnică reală cu privire la modul în care datele clientului sunt securizate.

Am decis să verificăm Termenii și condițiile (ToS), deoarece pe site-ul său nu exista niciun document de politică de confidențialitate. ToS precizează clar că serviciile OpenMailBox sunt într-adevăr supuse legilor franceze, ceea ce pune în discuție oarecum revendicările făcute pe pagina de start. Considerăm Franța drept o jurisdicție invazivă pentru care se va baza un serviciu de confidențialitate; una dintre cele mai grave din Europa (și comparabilă în ceea ce privește obiceiurile urâte de supraveghere cu SUA și Marea Britanie).

Documentul ToS extrem de minim nu detaliează ce date pot fi sau nu colectate despre consumatori. Astfel, pe pagina sa de pornire, susține că: „Confidențialitatea dvs. este respectată și datele dvs. personale nu sunt utilizate în scopuri comerciale. Dreptul tău, datoria noastră ”, este foarte greu să verificăm acest lucru din cauza lipsei unei politici legale de confidențialitate transparentă.

Nu există nicio politică de confidențialitate conformă GDPR nicăieri pe site-ul său web și este greu de constatat dacă firma colectează date de la utilizatori; inclusiv în ceea ce privește informațiile privind procesarea plăților. Aceasta este o renunțare la un serviciu comercializat ca un serviciu de confidențialitate.

În condițiile în care rămâneți să aveți încredere în firmă și, nu vedem niciun motiv real pentru a avea încredere în aceasta, având în vedere declarațiile oarecum înșelătoare de pe pagina sa de pornire.

ToS interzice în mod explicit utilizatorilor să folosească serviciul pentru „a trimite mesaje sau mesaje nesolicitate, în vrac sau în mod deliber, cu scopul de a promova activități ilegale sau destinate a fi dăunătoare sau distructive, a încălca confidențialitatea sau drepturile de proprietate intelectuală sau care conțin abuzive, frauduloase, limbă sau orice alt tip de conținut interzis de lege. ”Deși nu este specificat explicit, se poate presupune doar că, dacă firma este prezentată cu un mandat, va respecta forțele de ordine dacă se crede că una dintre aceste activități ilegale a fost desfășurată de un abonat. De fapt, firma le reamintește utilizatorilor că ar putea fi responsabili:

„Nu filtrăm sau cenzurăm conținutul pe care îl trimiteți sau primiți prin serviciile noastre și, prin urmare, nu putem fi responsabili pentru distribuirea acestuia. Contul furnizat vă aparține și sunteți pe deplin responsabil pentru acesta; acesta nu trebuie să fie distribuit, vândut sau pus la dispoziția niciunui terț în niciun caz; în caz contrar, s-ar putea să fii responsabil. "

Securitate

OpenMailBox.org susține că rulează pe un software complet open-source (freemium) și se pare că este un fel de soluție de mail virtual Unix implementată cu RoundCube.

Cu toate acestea, nu am putut găsi nicio dovadă a codului pentru OpenMailBox publicat online (nici măcar nu l-am găsit pe Github) și nu pare să fi fost auditat pentru a verifica dacă acesta este de fapt securizat.

Astfel, orice afirmație făcută de dezvoltatorul său Pierre Barre trebuie să fie luată cu un vârf de sare. Pentru tot ceea ce știm în prezent, ar putea fi complet nesigur sau plin de aer liber.

Toate datele care trec de la browserul dvs. la portalul de e-mail sunt protejate cu criptare HTTPS, iar noi am verificat securitatea TLS utilizând Laboratorul SSL Qualys. Vestea bună este că serviciul a marcat un A +, acesta este un scor foarte mare care indică faptul că serviciul îți va proteja datele în timp ce acesta trece în tranzit de pe browserul său către serverele sale.

Din păcate, însă, nu am reușit complet să verificăm modul în care datele sunt stocate pe serverele sale și nu se menționează site-ul său web folosind criptare pentru e-mailuri care sunt în repaus sau dacă criptarea este efectuată din mers.

Funcționalitatea PGP este disponibilă în cadrul clientului de e-mail, astfel încât utilizatorii pot trimite e-mailuri cu criptare end-to-end. Acest lucru va înlătura orice temere cu privire la modul în care e-mailurile sunt stocate în repaus, punând control complet asupra conținutului e-mailurilor în mâinile expeditorului și destinatarului..

De remarcat este faptul că, deoarece clientul de e-mail este bazat pe browser, suferă de vulnerabilități cauzate de modul în care codul JavaScript interacționează cu browserul. Aceasta înseamnă că este posibil ca utilizatorii să cadă victima unui bărbat în atacul de mijloc care forțează cheile asupra lor. Drept urmare, va fi necesar să utilizați acest serviciu de e-mail cu un client de e-mail terț, precum Thunderbird, pentru a utiliza serviciul de e-mail în siguranță.

Din păcate IMAP și POP sunt disponibile doar în contul plătit, ceea ce înseamnă că va trebui să vă lipiți de clientul web dacă nu doriți să plătiți.

Înființat

Obținerea unui cont cu OpenMailBox.org ar trebui să fie ușor. Cu toate acestea, am încercat să creăm un cont gratuit pentru a înțelege modul în care funcționează serviciul și nu am reușit complet să obținem un cont. Atât portalurile de înregistrare gratuite, cât și cele plătite vă duc la aceeași pagină și nici nu vă va permite să obțineți un cont chiar acum.

versiuni gratuite și plătite ale serviciului

Acest lucru este confuz, deoarece nu există nicio știre pe Twitter cu privire la reducerea serviciului. De fapt, ultimele câteva mesaje ale serviciului susțin că a fost redus, dar va fi înapoi în scurt timp:

openmailbox tweet

Desigur, asta a fost acum zece luni, cu toate acestea, site-ul pare a fi actualizat și actual ...

Openmailbox subsol de site web

Din păcate, însă, procesul de înscriere este complet întrerupt în acest moment și nu am putut să pornim un cont. Nu avem idee dacă acest lucru este temporar sau dacă serviciul nu este de fapt acum disponibil pentru noi utilizatori. Și nu am putut afla contactând firma.

Relații Clienți

Am încercat să contactăm asistența clienților pentru a afla dacă există o problemă temporară cu portalul de înscriere pentru OpenMailBox.org. De asemenea, am dorit să știm dacă clienții existenți sunt capabili să continue să utilizeze serviciul cu succes.

Din păcate, nu am reușit complet să primim niciun răspuns de la dezvoltatorii site-ului (am încercat de trei ori). Din acest motiv, trebuie să presupunem că acest serviciu nu mai este echipat și trebuie evitat.

Concluzie

OpenMailBox este un serviciu de e-mail care a primit de-a lungul anilor o sumă corectă de critici și laude. Mulți consumatori s-au plâns de performanță și fiabilitate cu acest serviciu de e-mail, iar problemele sale actuale cu siguranță sună clopotele de alarmă.

Când vine vorba de confidențialitate și securitate, acest serviciu este greu de încredere. Se spune că este open source, dar nu am putut găsi dovezi ale codului publicat și se pare că nu a fost auditat.

Mai mult, lipsa unei politici de confidențialitate conforme GDPR corespunzătoare vă lasă să aveți încredere în revendicările dezvoltatorilor de e-mailuri. Iar baza sa în Franța este departe de a fi ideală, mai ales dacă acesta este locul în care stochează e-mailurile utilizatorilor.

Este posibil ca conturile noi să nu mai fie disponibile, dar acel cont existent poate fi utilizat în continuare. Cu toate acestea, în aceste condiții, recomandăm clienților existenți să sară la un serviciu mai de încredere și mai de încredere (există servicii mai ieftine pe piață mult mai transparente).

Acest serviciu nu are asistență pentru clienți și este posibil ca, dacă plătiți să vă reînnoiți abonamentul existent - serviciul ar putea trece brusc offline și vă puteți pierde banii.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me