GUI OpenVPN


ProPrivacy.com Scor
8 din 10

rezumat

Așa cum s-a discutat pe deplin în criptarea VPN: Ghidul complet, OpenVPN este protocolul acces la rețeaua privată virtuală (VPN) (cel puțin pentru servicii VPN comerciale) Și pe bună dreptate. OpenVPN este un software open-source cu suport comunitar, dezvoltat în principal de OpenVPN Technologies, Inc.

Așa cum s-a discutat pe deplin în criptarea VPN: Ghidul complet, OpenVPN este protocolul VP-Go-to-VPN (cel puțin pentru serviciile VPN comerciale). Și pe bună dreptate. OpenVPN este un software open source suportat de comunitate, care este dezvoltat în principal de OpenVPN Technologies, Inc.

Pro:

 • Poate fi utilizat cu orice serviciu OpenVPN
 • Protecție completă la scurgeri DNS (IPv4 și IPv6)
 • Routing IPv6 complet
 • Protecție WebRTC
 • Sursa deschisa

Contra:

 • Fără comutator de omor
 • Configurare puțin mai grea

În plus față de protocolul OpenVPN în sine (backend), comunitatea a dezvoltat o interfață de utilizator grafică open source independentă (GUI) - interfață GUI OpenOPPN.

Majoritatea serviciilor VPN în aceste zile oferă clienți personalizați OpenVPN. Acestea folosesc întotdeauna backend-ul OpenVPN open source (protocolul în sine) și se bazează aproape întotdeauna pe o versiune modificată a clientului GUI OpenVPN open source. Uneori, cu o piele puternică (modificată), alteori doar puțin.

Preț

Ca software gratuit și open source (FOSS), OpenVPN GUI este gratuit în orice sens al cuvântului. Vă rugăm să știți, totuși, că pentru a-l utiliza trebuie să vă abonați la un serviciu VPN comercial sau să configurați propriul nostru server OpenVPN privat..

GUI OpenVPN, ca atare, este disponibil numai pentru Windows. Utilizatorii MacOS pot utiliza în schimb Tunnelblick open source, în timp ce utilizatorii Android au OpenVPN pentru Android de Arne Schwabe (de asemenea, open source). Un client OpenVPN open source non-GUI este disponibil pentru Linux (sudo apt-get install openvpn).

Caracteristici GUI OpenVPN 2.4

În trecut, Open GUI a fost o piesă de software foarte de bază, care lipsea foarte mult de caracteristici. Te-ai conectat și cam asta a fost.

Totuși, versiunile recente (2.4x) ale GUI OpenVPN s-au îmbunătățit dramatic în ceea ce privește caracteristicile importante.

 • Protecție completă la scurgeri DNS (IPv4 și IPv6)
 • Routing IPv6 complet
 • Protecție împotriva scurgerilor WebRTC

Modificările simple ale fișierului de configurare OpenVPN (.ovpn) permit un nivel ridicat de personalizare (dacă este acceptat de furnizorul dvs.). Aceasta include selecția portului, cifrarea și selecția de lungime a bitului de cifrare și alegerea funcționării OpenVPN prin UDP sau TCP.

Aceasta din urmă vă permite să rulați OpenVPN prin portul TCP 443, care este o modalitate excelentă de a învinge blocurile de cenzură (deși este extrem de ineficient din punct de vedere tehnic).

Practic, fiecare serviciu VPN oferă fișiere de configurare OpenVPN care pot fi utilizate de către OpenVPN GUI. Aceasta înseamnă că aveți întotdeauna opțiunea de a utiliza GUI OpenVPN în loc de software-ul personalizat al unui furnizor (dacă are).

GUI OpenVPN vs. clienți personalizați OpenVPN

Clienții personalizați OpenVPN oferă două avantaje principale față de GUI OpenVPN:

 1. Acestea sunt ușor de configurat, deoarece nu este necesar să descărcați și să importați separat fișierele de configurare OpenVPN (.ovpn).
 2. Adesea oferă funcții suplimentare care nu sunt disponibile în OpenVPN GUI.

Trebuie menționat, totuși, că GUI OpenVPN 2.4.3 include acum cele mai importante caracteristici, care au fost odată disponibile doar prin intermediul unui software personalizat - protecție DNS și WebRTC. Într-adevăr, GUI OpenVPN acceptă complet rutarea IPv6, ceea ce un client personalizat nu face încă (cu excepția lui Mullvad).

Poate că cea mai utilă caracteristică oferită de clienții personalizați, dar nu OpenIVN GUI este un comutator de ucidere. Alte caracteristici mai utile includ tunelarea SSH / SSL, asistența obfsproxy și VPN peste Tor. Selecția porturilor ușoare este, de asemenea, utilă (mai degrabă decât să trebuiască să editați manual mai degrabă intimidarea fișierelor de configurare OpenVPN).

Clienții personalizați pot fi, de asemenea, mult mai frumoși și ușor de utilizat decât GUI OpenVPN, a cărei interfață poate fi descrisă în mod caritabil ca funcțional.

Probleme de actualizare a clientului personalizate

Un mare avantaj al GUI OpenVPN față de clienții personalizați este faptul că folosește întotdeauna cea mai actualizată (și, prin urmare, cea mai sigură) versiune a OpenVPN. Acest lucru nu se poate spune pentru toți clienții personalizați.

În plus, mulți clienți personalizați se bazează pe versiuni mai vechi de OpenVPN GUI. Cu excepția cazului în care sunt adăugate ca parte a personalizării, acest lucru înseamnă că este posibil să nu accepte funcții GUI OpenVPN mai recente, precum DNS și protecția împotriva scurgerilor WebRTC.

Pe măsură ce furnizorii își actualizează clienții personalizați pentru a încorpora noul cod GUI OpenVPN open source, ar trebui să vedem un suport mai bun pentru aceste funcții (și rutarea completă a IPv6), înainte,

Sursa deschisa

GUI OpenVPN este open source. Cu excepția excepțiilor AirVPN și Mullvad, majoritatea clienților OpenVPN personalizați sunt sursă închisă (deși se bazează pe codul OpenVPN open source).

În general, recomand întotdeauna utilizarea software-ului open source. Imperfect așa cum este, open source este singura garanție posibilă ca software-ul să nu conțină niciun cod rău intenționat.

Sincer să fiu sincer, nu consider că aceasta este o problemă majoră când vine vorba de software-ul VPN. Un furnizor VPN poate oricând să monitorizeze ceea ce obțineți online, atunci când folosiți serviciul său, așa că vă faceți griji pentru software-ul compromis pare să închizi ușa hambarului după ce calul s-a înșurubat. Kilometrajul dvs. poate varia.

Acestea fiind spuse, cred că susțin în principiu software-ul open source.

Cum se utilizează OpenVPN GUI pentru Windows

 1. Descărcați programul de instalare Windows și instalați-l.

  Instalați de pe site

  Ca întotdeauna cu software-ul open source, ar trebui să verificați semnătura digitală a descărcării.

 2. Accesați site-ul web al furnizorului dvs. VPN și descărcați fișierele sale de configurare OpenVPN. Fiecare fișier .ovpn se referă de obicei la un singur server VPN. Adesea este posibil să descărcați fișiere .ovpn individuale sau să le descărcați în vrac ca fișier zip (acest lucru depinde de furnizorul dvs.).
 3. Mutați sau dezarhivați fișierele .ovpn descărcate în C: \ Users \ User \ OpenVPN \ config sau C: \ Program Files \ OpenVPN \ config.

  În mod alternativ, pentru fișiere .ovpn individuale, puteți face clic dreapta pe pictograma din bara de notificări -> Fișier de import...

  importând un fișier, faceți clic dreapta

 4. Pentru a porni VPN, rulați GUI OpenVPN și faceți clic dreapta pe pictograma din bara de notificări -> Conectați -> selectați serverul -> Conectați. Sau selectați Conectați doar dacă ați importat un singur fișier .ovpn.

  conectați-vă la VPN

 5. Unele servicii oferă fișiere personalizate de configurare OpenVPN care includ numele dvs. de utilizator și parola. Dacă nu, atunci va trebui să introduceți numele de utilizator și parola.

  Acum sunteți conectat la serverul OpenVPN. Dacă doriți să verificați, vizitați ipleak.net, unde vă puteți asigura de asemenea că nu aveți scurgeri IP.

  Bara de activități Windows care arată funcționarea openvpn

  Zona de ecran a pictogramei OpenVPN GUI Bar de notificare devine verde pentru a arăta că sunteți conectat

  deconectați-vă de la VPN faceți clic dreapta pe pictograma din bara de notificări -> Conectați -> selectați serverul -> Conectați.

  Deconectați-vă de la VPN

  Fereastra Setări vă permite să vă jucați cu unele setări de bază ...

  Pentru a schimba mai multe setări de avansuri, trebuie să editați fișierul de configurare .ovpn (Editare configurare). Cel mai bine este să consultați furnizorul dvs. VPN despre acest lucru.

Concluzie

am iubit

 • categorie ușoară
 • Liber
 • Protecție completă la scurgeri DNS (IPv4 și IPv6)
 • Routing IPv6 complet
 • Protecție împotriva scurgerilor WebRTC
 • Sursa deschisa
 • Utilizează întotdeauna cea mai actuală versiune a OpenVPN
 • Poate fi utilizat cu orice serviciu VPN care acceptă OpenVPN (aproape toate)

Nu eram atât de sigur

 • Configurarea implică câțiva pași suplimentari
 • Arată destul de de bază (unii clienți personalizați sunt mult mai frumoși!)
 • Fără comutator de omor

uram

 • Nimic

GUI OpenVPN este un client minunat OpenVPN. Unele servicii VPN mai mici și mai noi nu au încă să-și dezvolte propriul software personalizat și să folosească astfel GUI OpenVPN. Acest lucru este în regulă - cum spun eu, GUI OpenVPN este un mic client OpenVPN minunat

Dacă serviciul dvs. VPN oferă un client OpenVPN personalizat, trebuie să îl utilizați sau OpenVPN GUI? Aș spune că depinde dacă software-ul personalizat oferă funcții care nu se regăsesc în OpenVPN GUI de care nu puteți trăi. Cum ar fi un comutator de ucidere.

Toate celelalte fiind egale, însă, GUI OpenVPN este un client VPN slab și mediu care folosește întotdeauna cea mai actuală versiune a OpenVPN.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me