Sterge-ma


Sterge-ma
este un serviciu care permite utilizatorilor de internet să-și curețe amprenta digitală ajutându-i să-și șteargă informațiile cu brokerii de date de frunte. Ca urmare a ștergerii informațiilor personale de la serviciile de colectare de date de top precum Spokeo, BeenVerified și Intelius, utilizatorii pot reduce cantitatea de informații personale care apar în rezultatele căutării Google. În această revizuire DeleteMe, aruncăm o privire asupra prețului, ușurința de utilizare, securitate și multe altele.

ProPrivacy.com Scor
8 din 10

rezumat

DeleteMe este deținută de Abine, Inc., o firmă tehnologică cu sediul în Boston, SUA. Pe lângă serviciul său premium DeleteMe, Abine oferă un cunoscut manager de parole Blur. Ambele servicii sunt axate pe furnizarea de confidențialitate utilizatorilor de internet. Cu toate acestea, Blur poate fi folosit gratuit și se concentrează pe gestionarea sigură a parolelor și blocarea adblocking / tracker.

DeleteMe susține că a fost eliminat 20 de milioane listări personale din bazele de date ale brokerului de date

DeleteMe a fost lansat pentru prima dată în 2010. Pentru clienții care plătesc pentru DeleteMe, serviciul oferă liniște sufletească asigurând că informațiile personale sensibile nu stau pe serverele care așteaptă să fie hackate..

Chiar și fără a-și face griji, agregatoarele de date pot fi o durere imensă. Brokerii de date obțin un profit prin vânzarea detaliilor dvs. către terți. Acest lucru înseamnă că, deși au datele dvs. în baza de date, informațiile dvs. ar putea fi difuzate fără cunoștința sau consimțământul dumneavoastră.

Ce este mai mult, ca urmare a apariției datelor dvs. pe site-urile de agregare a datelor - este probabil ca unele dintre informațiile dvs. personale să apară în rezultatele căutării online. Acest lucru poate avea un efect negativ asupra vieții private și securitatea personală poate fi pusă în pericol, oferind hackerilor informații necesare pentru a efectua atacuri de inginerie socială (phishing). În cele mai grave circumstanțe, datele dvs. ar putea fi chiar folosite pentru a efectua frauda sau furtul de identitate.

Prețuri

Oricine dorește să profite de serviciul DelineMe al Abine poate face acest lucru prin intermediul a trei planuri de abonament distincte:

  • Un plan de bază va permite unui utilizator de internet să-și elimine informațiile de pe site-urile web ale brokerului de date timp de un an. Acest plan costă echivalentul a 10,75 USD pe lună (facturat 129 USD anual).
  • Utilizatorii care aleg să plătească 19,08 USD pe lună (229 USD facturați anual) pot șterge datele a două persoane din bazele de date ale brokerului de date pentru un an.
  • În cele din urmă, utilizatorii pot opta să plătească pentru ca doi utilizatori să își șteargă datele timp de doi ani la un cost de 14,99 dolari pe lună (349 dolari facturați bienal).

Preț DeleteMe

După cum puteți vedea, DeleteMe este destul de scump. Și, deoarece păstrarea datelor dvs. pe site-urile web ale brokerului de date este un proces continuu (care necesită verificări periodice pentru a vedea dacă datele dvs. au fost re-adăugate) DeleteMe nu este disponibil ca o singură achiziție. În schimb, oricine este cu adevărat îngrijorat de eliminarea datelor sale de la apariția pe site-urile de agregare a datelor și rezultatele căutării trebuie să plătească serviciul la nesfârșit.

Acesta este un dezavantaj destul de mare al acestui tip de servicii și înseamnă că păstrarea datelor dvs. pe site-urile de broker va fi o cheltuială permanentă.

Ce fel de date elimină?

Oricine decide să se aboneze la DeleteMe se poate aștepta ca informațiile despre sine să fie eliminate din brokerii de date de frunte. Aceasta include eliminarea numelui, adresei, vârstei, numărului de telefon, adresei de e-mail, fotografiilor - și chiar a fotografiilor din casa lor - din bazele de date.

Mai jos este o captură de ecran cu ce puteți afla despre persoana obișnuită dacă le căutați online. Acesta este genul de intrare de care DeleteMe este conceput pentru a scăpa.

Informații despre Donald J Trump de la DeleteMe

Astfel, ca urmare a utilizării DeleteMe, datele abonaților nu vor apărea în rezultatele căutării online. Adică, cu excepția cazului în care rezultatele căutării furnizează informații conținute pe servicii legitime ale site-urilor web în care informațiile respective au fost furnizate direct de utilizator - sau când informațiile personale apar pe site-urile de știri din anumite motive. Pentru solicitările de eliminare de această natură, eliminarea rezultatelor motorului de căutare va implica invocarea dreptului de a fi uitat (nu este disponibilă în prezent în SUA - dar este disponibilă în UE).

Astfel, merită remarcat faptul că DeleteMe nu este o baghetă magică care te face să dispari din rezultatele căutării Google. Dar, mai degrabă, este un serviciu care este conceput pentru a elimina datele dvs. de către brokerii de date - care are ca efect secundar de a face ca unele dintre datele dvs. personale să dispară online - în locuri în care utilizatorul de internet nu a fost de acord niciodată pentru ca datele respective să fie partajate.

Pentru abonații care decid să investească într-un abonament DeleteMe, tipurile de servicii de la care se așteaptă să le elimine datele sunt următoarele (DeleteMe elimină în prezent utilizatorii din aproximativ 38 de servicii în total):

Compania pentru care este folosit
A fost verificat Verificări de fundal
PeopleSmart Înregistrări publice
Spokeo Motor de căutare pentru oameni
PeekYou Motor de căutare pentru oameni
Addresses.com Verificarea întreprinderii și identității
Intelius Înregistrări publice & Numere de telefon
PeopleFinders Înregistrări publice
Pagini albe Înregistrări publice
Whitpages Pro Înregistrări publice
Căutare avansată de oameni Motor de căutare pentru oameni
Verificări de fundal ușoare Verificări de fond
Pagini Aurii Afaceri & Listări individuale
ZabaSearch Motor de căutare pentru oameni & Căutare inversă a numărului de telefon
Căutarea oamenilor Motor de căutare pentru oameni
Căutare SUA Verificări de fundal, căutare inversă a telefonului & Registre de proprietate
Anywho Motor de căutare pentru oameni & Căutare inversă a numărului
DexKnows Motor de căutare pentru oameni
Căutare e-mail Căutare prin e-mail
Privire privitoare Motor de căutare pentru oameni
Public Records.com Înregistrări publice & Verificare a antecedentelor
Record public acum Verificați fundal LookUp de telefon
Public Records.com Înregistrări publice
Phonesbook Publick Records & Numere de telefon
Urmărire telefonică gratuită Căutare telefonică inversă
Neighbors.me Înregistrări publice
Căutarea oamenilor din SUA Motor de căutare pentru oameni & Căutare inversă a numărului de telefon

După cum vedeți, brokerii de date menționați sunt în primul rând bazați în SUA. Acest lucru se datorează faptului că DeleteMe este un serviciu bazat pe SUA și plătiți pentru ca datele dvs. să fie eliminate din serviciile de agregare a datelor occidentale.

Drept urmare, orice date despre dvs. deținute de către brokerii de peste mări nu pot fi neapărat eliminate cu succes de acest serviciu. Aceasta este o ușoară limitare a serviciului DeleteMe, ceea ce poate însemna că apelează mai mult la rezidenții americani.

Pe de altă parte, înțelegem că cine se ocupă de campania DeleteMe se va implica în cercetare pentru a încerca să găsească datele dvs. online și dacă un agent DeleteMe este capabil să găsească datele dvs. pe orice serviciu de unde pot fi eliminate - toate eforturile de scoate-l va fi făcut. De asemenea, este demn de remarcat faptul că site-urile americane conțin adesea date despre rezidenții străini, așa că DeleteMe este încă util chiar dacă nu sunteți rezident din SUA.

Ușurință în utilizare

Folosirea Abine DeleteMe este extrem de ușoară. Odată ce un utilizator s-a abonat, trebuie să înceapă prin furnizarea tuturor datelor despre sine pe care dorește să le elimine din bazele de date ale agregatorului. Firma solicită utilizatorilor detalii precum numele, adresa, data nașterii, numerele de telefon și orice alias pe care le au sau nume de care au fost cunoscute anterior (nume de fată, scrieri greșite comune etc.)

Detalii despre utilizator

Utilizatorii pot adăuga cât mai multe adrese, nume, e-mailuri și numere de telefon legate de ei înșiși, iar dacă uită orice detalii, pot începe o altă campanie odată ce prima este terminată. După aceea, utilizatorii trebuie să încarce, să trimită prin e-mail sau prin fax DeleteMe o poză a permisului de conducere, a pașaportului sau a unui alt ID emis de stat - pentru a verifica dacă sunt cine spune. DeleteMe are nevoie de această versiune redusă a ID-ului dvs. (puteți ascunde fotografia și numărul de identificare) pentru a vă elimina din anumite servicii.

încărcați cardul de identificare

Înmânarea datelor personale cu caracter sensibil către DeleteMe poate părea oarecum contraproductivă în scopul final de a obține confidențialitate. Totuși, acesta este singurul mod în care firma îți poate șterge datele, astfel încât pare rezonabil să furnizezi DeleteMe PI, dacă de fapt doriți ca serviciul să funcționeze.

Odată ce serviciul va avea detaliile dvs., acesta poate începe procesul de a solicita brokerilor de date să elimine datele dvs. din baza de date. Acest lucru este realizat prin trimiterea unei solicitări de „renunțare” prin care se solicită eliminarea datelor dvs. din aceste servicii. Desigur, acesta este un lucru pe care l-ai putea face singur. Deci plătiți pentru comoditate, spre deosebire de un serviciu pe care îl puteți obține doar cu DeleteMe.

Procesul

Trecerea datelor dvs. la DeleteMe începe prima campanie. Abonații pot șterge cât mai multe date despre ei înșiși și pot adăuga date seturi de date suplimentare pe măsură ce merg de-a lungul timpului. Acest lucru asigură că orice adrese anterioare sau mai multe adrese (dacă dețin mai multe case, de exemplu) sunt eliminate cu succes din bazele de date ale brokerului de date.

Protecția confidențialității în desfășurare

Un lucru demn de reținut este că trebuie să așteptați ca DeleteMe să vă trimită un raport pentru o solicitare în curs de desfășurare înainte de a putea adăuga date suplimentare campaniei dvs. Firma ne-a spus:

„Dacă uitați să adăugați informații (alias, adrese anterioare, etc) în fișa dvs. de date DeleteMe, le puteți adăuga în orice moment pe fișa dvs. de date conectându-vă la contul dvs. Dacă ați primit deja primul raport DeleteMe (cu unele informații lipsă), puteți solicita un "ad-hoc" raport de la echipa noastră de asistență pentru a include noile informații în procesul de raportare. Noile tale informații vor fi apoi incluse în toate rapoartele viitoare. "

Astfel, nu puteți actualiza campania în prima zi, ci trebuie să așteptați mai întâi ca firma să se ocupe mai întâi de cererea inițială. Din acest motiv, merită să vă asigurați că îl obțineți corect prima dată și să furnizați toate adresele, aliasele și alte date pe care doriți să le ștergeți înainte de a intra în introducere.

După ce datele dvs. au fost eliminate, firma va verifica la fiecare trei luni pentru a vedea dacă brokerii au colectat din nou date despre dumneavoastră. Dacă există, procesul va fi repetat pentru a vă asigura că datele dvs. sunt din nou șterse din bazele de date.

Toți abonații obțin un raport detaliat de stare după fiecare sesiune de eliminare, care explică clar ce date au fost eliminate și de la ce servicii. Astfel, în timp ce DeleteMe pretinde că face serviciul timp de un an, ceea ce face efectiv este ștergerea datelor de patru ori. Odată când vă alăturați și apoi după trei luni, șase luni și după ce au trecut nouă luni. În urma acestui lucru, va trece un an și va fi timpul pentru un nou abonament.

De asemenea, este demn de remarcat faptul că abonații pot adăuga cât mai mulți oameni în contul lor. În timp ce fiecare persoană fizică trebuie să fie plătită pentru fiecare, cu un cost de

Confidențialitate și securitate

Fiind stabilit în SUA nu este considerat o locație bună pentru a se baza un serviciu de confidențialitate. SUA găzduiește mandate și comenzi de vârf, care permit guvernului să forțeze firmele nu numai să păstreze și să furnizeze datele fiecăruia agențiilor de informații guvernamentale - dar și să facă acest lucru în secret absolut.

Legile americane înseamnă că este posibil ca DeleteMe să fi primit deja un mandat care îl obligă să păstreze toate datele pe care le furnizați. Dacă acesta ar fi fost cazul (și nu există nicio modalitate de a ști) datele dvs. ar putea fi în curs de a fi transmise guvernului american de către DeleteMe.

Cu această preocupare din confidențialitate, ne putem adresa politicii sale de confidențialitate pentru a vedea ce garanții oferă companiei pentru datele dvs. Politica de confidențialitate promite să nu vândă date despre clienți și precizează că datele vor fi utilizate doar de DeleteMe și de contractanții terți pentru a furniza serviciul. Din politica:

„Multe companii își profită utilizatorii vânzând informațiile lor, dar nu vom face asta niciodată. Folosim doar datele pe care le colectăm despre modul în care oamenii folosesc produsele noastre și site-ul nostru web pentru a construi produse mai bune. Nu vom împărtăși niciodată date personale despre activitatea dvs. online sau nu le vom folosi pentru a vă viza individual. Dacă alegeți să vă înscrieți la buletinele noastre informative sau să primiți actualizări prin e-mail ale blogului nostru de confidențialitate, ocazional vă vom trimite e-mailuri cu cupoane, anunțuri și știri Abine. "

Politica mai prevede că:

„Unele dintre celelalte servicii ale noastre (cum ar fi DeleteMe) pot necesita, de asemenea, unele partajări de date pentru a furniza serviciul, cum ar fi solicitarea ca site-urile web ale terților (brokerii de date și agregatorii de informații) să elimine sau să suprime informațiile dvs. personale de pe site-urile lor web. Pentru a vă îndeplini solicitările de renunțare, este posibil să fie necesar să identificăm brokerii de informații deținute, care necesită în mod obligatoriu partajarea porțiunilor de date cu acestea. "

Această parte a politicii de confidențialitate explică faptul că firma va trebui să partajeze datele dvs. cu firmele de broker de date, pentru a le putea șterge. O ușoară îngrijorare este că DeleteMe afirmă că brokerii de date pot „elimina sau suprima” aceste date. Ceea ce pare problematic este că DeleteMe ar putea transmite unele date către brokerii de date și agregatorii de informații pe care nu le au în prezent.

Politica de confidențialitate pare de asemenea că implică faptul că unii brokeri de date pot „suprima” în loc să șteargă datele. Acest lucru înseamnă că, după o anumită perioadă de timp, brokerii de date pot începe procesarea datelor din nou (și pot avea unele fragmente suplimentare de date despre care ați obținut de la DeleteMe). Aceasta este o limitare a serviciului, deoarece în timp ce DeleteMe poate face tot ce îi stă la dispoziție pentru a solicita brokerilor de date să vă șteargă datele, nu poate garanta de fapt că acești brokerii de date vă vor șterge complet toate datele. Este posibil ca brokerii de date să aleagă să vă pună informațiile pe gheață.

Astfel, dacă decideți să utilizați DeleteMe se învârte în jurul a câteva considerații importante: dacă vă puteți permite. Indiferent dacă aveți încredere în guvernul SUA (și puteți respecta posibilitatea ca datele dvs. să fie interceptate de autoritățile americane). Și dacă aveți încredere în firmele brokerilor de date pentru a vă șterge definitiv datele, mai degrabă decât pentru a le „suprima” pentru o anumită perioadă de timp.

Serviciu clienți

Folosirea DeleteMe nu este complicată și se pare că nu există niciun motiv pentru care un utilizator ar trebui să contacteze asistența clienților pentru ca serviciul să funcționeze corect. Cu toate acestea, pentru cei care au probleme sau nu pot înțelege ceva, este posibil să contacteze asistența.

Site-ul web are un formular de contact și un centru de ajutor care este completat cu întrebări frecvente utile, iar în timpul programului de lucru al SUA (de luni până vineri, de la 9:00 la 17:00 Ora de Est), utilizatorii pot pune întrebări prin chat live pe site-ul său.

formularul de contact

Am decis să testăm formularul de contact și am fost fericiți că am primit răspunsuri foarte repede. Aceasta înseamnă că nu veți avea probleme să puneți întrebări despre utilizarea serviciului, chiar dacă chat-ul live este închis.

Concluzie

Căutarea online a unui nume și a unei adrese face ca rezultatele complete sau parțiale să apară pe site-urile web ale agregatorului de date. De obicei, aceste tipuri de site-uri vor reda unele informații - făcând totuși evident că a fost găsită persoana corectă. Site-uri precum Spokeo solicită părților interesate să plătească pentru a vedea întregul dosar pentru acea persoană.

Cu un abonament DeleteMe, efectuarea acestor tipuri de căutări nu trebuie să apară date pe niciunul dintre aceste site-uri web ale brokerului, ceea ce înseamnă că datele dvs. nu mai sunt de vânzare. Deci, funcționează?

În urma campaniei noastre inițiale, am constatat că datele noastre erau într-adevăr mult mai greu de găsit. Toate site-urile web ale brokerului care a fost contactat au procesat într-adevăr solicitarea DeleteMe, ceea ce înseamnă că amprenta noastră digitală a fost îmbunătățită masiv folosind serviciul, ceea ce înseamnă că este corect să spunem că acest serviciu face tot ceea ce promite.

Desigur, există anumite preocupări potențiale în jurul bazei sale americane. Pentru ca DeleteMe să-și poată efectua serviciul, trebuie să furnizați direct datele dvs. personale, ceea ce înseamnă că firma obține o mulțime de informații sensibile despre dvs. pe care le-ar putea transmite guvernului american.

Am prefera ca DeleteMe să aibă sediul în Elveția sau Olanda; țările care au protecții de confidențialitate mai bune pentru datele consumatorilor și unde nu există potențialul de a fi colectate în secret de către autorități fără a fi informat în mod explicit de către consumator. Cu toate acestea, acesta este un aspect minor care va viza doar persoanele cu modele de amenințare deosebit de ridicate.

Este, de asemenea, adevărat că DeleteMe oferă un serviciu pe care este posibil ca consumatorii să-și facă singuri. Și, după părerea noastră, cel mai bun mod de a vă proteja confidențialitatea digitală este întotdeauna să minimalizați cine are datele dvs. Încercați acest motiv, a face acest lucru este probabil cea mai bună opțiune.

Desigur, derularea efectivă și contactarea brokerilor de date pentru a le cere să elimine datele dvs. poate fi un proces îndelungat și dureros. Din acest motiv, este de înțeles dacă preferați să plătiți DeleteMe în schimb.

Pentru unii internați, plata a 10,75 USD pe lună va oferi o valoare excelentă pentru bani - mai ales dacă sunteți un rezident din SUA ale cărui date sunt semnalizate cu un număr mare de brokeri de date online.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me