Tunnelr


 • Prețuri

  Din $ 5.00
  / luna

Actualizare: Acest serviciu VPN nu mai funcționează.

ProPrivacy.com Scor
6.8 din 10

rezumat

Actualizare: Acest serviciu VPN nu mai funcționează.

Tunnelr este un serviciu VPN din SUA, operat de Cloudsy.com. Compania își păstrează identitatea privată și este foarte dificil să afli informații despre aceasta. Identitatea proprietarilor serviciului este doar unul dintre aspectele serviciului pe care un vizitator ocazional pe site nu le poate descoperi - și prețurile sunt păstrate un secret..

În această recenzie, săpat profund pentru a descoperi toate datele esențiale despre Tunnelr, pentru a vă ajuta să decideți dacă doriți să preluați acest serviciu VPN.

PROS

 • Rambursare posibilă
 • Intră în Netflix SUA
 • OpenVPN, L2TP, tunel SSH și PPTP
 • Alocarea a cinci conexiuni simultane
 • Încercare gratuită de două ore și jumătate

CONS

 • Servere în doar cinci țări
 • Fără comutator de omor

Prețuri și planuri de tunel

Tunnelr are un singur pachet, dar îl oferă în trei perioade de abonament. Prețul serviciului este mai ieftin pe lună dacă vă înscrieți pentru o perioadă mai lungă. Cu toate acestea, trebuie să plătiți întreaga perioadă de abonament înainte.

Compania oferă un proces gratuit, care este inevitabil. Nu puteți plăti serviciul până când nu v-ați înscris pentru proba gratuită, care durează doar două ore și jumătate.

Plata este gestionată de o companie terță, numită stripe.com. Aceasta înseamnă că Tunnelr nu trebuie să păstreze detalii personale ale clienților pe computerele sale. Sistemul acceptă plata prin carduri de credit și PayPal. Detaliile promoționale despre VPN declară că puteți plăti cu Bitcoin. Cu toate acestea, această opțiune nu apare atunci când vă abonați efectiv.

Obțineți o alocație de cinci conexiuni simultane. Cu toate acestea, partajarea conturilor nu este permisă.

Caracteristici tunel

Caracteristicile pachetului companiei sunt:

 • Încercare gratuită de două ore și jumătate
 • Alocarea a cinci conexiuni simultane
 • Protocoale OpenVPN, L2TP, SSH Tunnel și PPTP
 • Fără jurnale
 • Acceptă PayPal, precum și carduri de credit
 • Nu există limite de transfer de date
 • P2P permis
 • Funcționează pe Windows, Mac OS X, macOS, iOS, Android și Linux
 • Poate instala pe routere și set-top box-uri

Locațiile serverului serviciului includ doar o prezență în cinci țări. Există șase locații de server în Statele Unite: Atlanta, Dallas, Newark, New York (care este de fapt în New Jersey), Seattle și San Francisco. Există două locații în Marea Britanie.

Absența unor țări majore în această listă, precum Canada, Franța și Japonia, este surprinzătoare.

Tunnelr Security

Tunnelr revendică titlul de a fi lumea "furnizor premier OpenSSH." Cu toate acestea, protocolul SSH nu este la fel de sigur ca SSL. De asemenea, metoda de implementare a sistemului prin Tunnelr este complicată și nu oferă o interfață ușor de utilizat. Deci, este mai bine să folosiți OpenVPN cu acest furnizor. OpenVPN folosește OpenSSL pentru operațiunile sale de securitate. SSL funcționează la un nivel mai mic decât SSH, ceea ce înseamnă că este mai greu de păcălit - există mai puține niveluri de servicii pe computer care ar putea fi deturnate între placa de rețea și aplicația de securitate. Implementarea L2TP a Tunnelr este de fapt mai sigură decât serviciul OpenVPN.

Criptarea tunelului

La ProPrivacy.com, preferăm sistemul OpenVPN. Cu toate acestea, OpenVPN este o bibliotecă de proceduri și oferă o mulțime de opțiuni de criptare diferite. Codul de criptare preferat pentru OpenVPN este AES, care a fost comandat de guvernul SUA și este cel mai utilizat cod în industria VPN. Tunnelr folosește criptarea AES pentru conexiunile VPN L2TP și o folosește cu o cheie de 256 biți. Aceasta oferă un nivel foarte bun de securitate și este sistemul de criptare ales de cele mai bune servicii VPN pentru implementarea OpenVPN.

Tunnelr nu folosește AES în OpenVPN. În schimb, folosește Blowfish. Unii oameni suspectează AES, deoarece a fost creat pentru guvernul SUA. Ei se tem că AES ar putea avea un backdoor secret care permite serviciilor secrete să intre în toate mesajele criptate. Blowfish este o cifră alternativă bună pentru cei care ar prefera să evite AES.

Pescăria este în regulă. Cu toate acestea, nu este la fel de bine ca AES. Principala caracteristică de securitate a oricărui cifru de criptare se află în lungimea cheii de criptare. Cu cât este mai lungă cheia, cu atât este mai greu să executați un program care încearcă fiecare combinație de taste posibilă. Unii susțin că o cheie pe 128 de biți este suficient de lungă și ar dura prea mult timp pentru a crăpa în zbor. Nominal, Tunnelr folosește o cheie pe 128 de biți pentru Blowfish în sistemul său OpenVPN. Cu toate acestea, fișierele jurnal de conexiune sunt ridicate de îndoieli. Acestea emit mesaje de avertizare care apar în timpul procedurii de conectare. Aceste avertismente afirmă că o cheie mai mică de 128 de biți este nesigură. Ei sugerează că Tunnelr utilizează o cheie de 64 de biți. Acest lucru este foarte nesigur și este sub nivelul de securitate oferit de aproape orice alt serviciu VPN din lume.

Doriți să aflați mai multe despre VPN Encryption, de ce nu consultați Ghidul de criptare VPN.

Atât Blowfish, cât și AES folosesc aceeași cheie pentru criptarea și decriptarea mesajelor. Aceasta înseamnă că atât expeditorul cât și receptorul trebuie să aibă aceeași cheie. Coordonarea cheilor de criptare este o potențială slăbiciune a securității, deoarece mesajele care livrează cheile nu pot fi criptate de criptor. Din acest motiv, OpenVPN utilizează un sistem numit Transport Layer Security pentru a proteja distribuția cheilor de criptare a datelor. De asemenea, TLS ajută la stabilirea conexiunilor și la autentificarea identității fiecărui computer din conexiune.

TLS operează cu un sistem de criptare a cheilor publice, numit RSA. Cu RSA, cheia care decriptează datele este diferită de cea care o criptează. Nu puteți obține cheia de decriptare doar știind cheia de criptare. Cheia de criptare poate fi făcută publică, deoarece toate părțile terțe ar fi capabile să o facă, criptează un mesaj pe care doar titularul cheii private ar putea să îl decripteze vreodată..

Încă o dată, puterea cifrului RSA constă în lungimea cheilor sale. RSA are nevoie de chei mult mai lungi decât AES și Blowfish. De obicei VPN-urile folosesc chei RSA de 1024, 2048 sau 4096 biți. Cheia RSA de 1048 biți nu oferă o protecție suficientă. Majoritatea VPN-urilor folosesc o cheie 2048 biți pentru criptarea RSA. Tunnelr se află în această categorie. Cele mai bune VPN-uri din lume utilizează criptarea RSA pe 4098 biți.

Tunnelr nu oferă propria aplicație. Aceasta înseamnă că ratează oportunitatea de a oferi măsuri suplimentare de securitate pe care le includ cele mai bune VPN-uri. Cea mai importantă dintre aceste caracteristici lipsă este protecția WiFi automată și un comutator de ucidere.

Protecția WiFi automată va împiedica conectarea dispozitivului dvs. la hotspot-urile WiFi fără să știți. Orice VPN vă va proteja de furtunii și hotspot-urile WiFi false odată ce porniți VPN-ul. Cu toate acestea, hackerii au setat hotspot-uri deschise care nu necesită o parolă, iar dispozitivul dvs. se poate conecta la acestea automat fără cunoștința dvs. Întrucât un VPN are nevoie de o conexiune constantă pentru a fi eficient, trecerea prin amprenta semnalului mai multor puncte hotspot în timp ce vă plimbați prin oraș înseamnă că conexiunea VPN va fi întreruptă când părăsiți casa.

Un comutator de ucid ar funcționa, de asemenea, ca protecție WiFi automată, deoarece blochează accesul la internet pe dispozitivul dvs. atunci când VPN nu este activ. Această caracteristică este utilă și pentru scenariile în care conexiunea dvs. la internet scade scurt. Aplicațiile vor continua să încerce să obțină răspunsuri la mesajele lor, așa că, dacă pauză în conexiune nu va dura, în cele din urmă vor primi mesajele lor. Dacă internetul scade suficient de mult, veți pierde conexiunea VPN, astfel încât acele aplicații care își reiau comunicările pe internet vor trimite mesaje cu adresa dvs. IP reală pe ele, suflând astfel coperta. Deci, un comutator de ucidere ar fi o caracteristică foarte utilă și una care ar face Tunnelr mai sigur.

Confidențialitate Tunnelr

Tunnelr pare să aibă măsuri de confidențialitate foarte bune. Cu toate acestea, site-ul nu este complet clar despre informațiile stocate. Un lucru bine comunicat este faptul că Tunnelr nu păstrează detaliile de plată. Toate plățile sunt procesate de o altă companie și, astfel, toate informațiile care se găsesc în contul dvs. bancar, cum ar fi adresa dvs., nu ajung la Tunnelr. Aceasta închide un canal pe care procurorii îl pot folosi pentru a vă urmări până la ușă.

Site-ul nu afirmă explicit că serviciul nu înregistrează adresa dvs. IP și îl salvați ca un identificator în jurnalele sale. Dacă serviciul păstrează astfel de jurnale, atunci o citație pentru înregistrările lor ar livra o rută pentru ca procurorii să vă depisteze. Acest lucru se datorează faptului că adresa dvs. IP aparține într-adevăr ISP-ului dvs., iar acea companie va renunța la înregistrările cine a utilizat ce adresă IP la ce oră, împreună cu numele și adresa clientului.

Puterea unei politici de confidențialitate este mult aplicată de Termenii și condițiile VPN. Aceasta este o promisiune legală, astfel încât, de obicei, companiile se asigură să consulte un avocat atunci când scrie. Tunnelr face câteva declarații în pagina sa de întrebări frecvente care se referă la Termenii și condițiile. Documentul propriu-zis este accesibil numai printr-un link de tipărire din partea de jos a formularului de înscriere. Politica de confidențialitate conținută în această declarație este succintă și vagă.

Doriți să aflați mai multe despre VPN Encryption, de ce nu consultați Ultimate Privacy Guide.

Nu există nicio mențiune nicăieri pe site cu privire la descărcarea P2P. Cu toate acestea, declarația de întrebări frecvente privind confidențialitatea declară că compania nu practică nicio inspecție profundă a pachetelor. DPI ar fi necesar pentru ca firma să poată afla dacă clienții foloseau protocolul BitTorrent. Deci, dacă serviciul nu are nicio metodă de detectare a activităților de partajare a fișierelor, nu are posibilitatea să-l interzică.

Datele dvs. sunt vulnerabile la confiscare oriunde sunt stocate. Tunnelr afirmă că niciun jurnal de conexiune sau informații despre utilizator nu este stocat pe serverele sale VPN. Cu toate acestea, compania acumulează informații către sediul central în scopul asigurării calității serviciilor. Un contract legal trebuie să conțină numele părților implicate. Declarațiile de pe un site web pot fi interpretate ca promisiuni obligatorii din punct de vedere legal. Cu toate acestea, nu există nicio urmă de adresă sau chiar de nume de companie pe site, așa că nu există nimeni care să stea în spatele acestor promisiuni. Termenii de servicii precizează că jurisdicția pentru contract este aceea în care au domiciliul proprietarii Tunnelr. Cu toate acestea, nu se precizează cine sunt acei oameni sau unde se află.

Notificarea privind drepturile de autor din partea de jos a site-ului Tunnelr afirmă că site-ul este deținut de Cloudsy.com. Adresa Cloudsy găzduiește un site web cu o singură pagină care spune doar "Noi (deseori) construim lucruri." O verificare a înregistrării numelor de domeniu pentru ambele site-uri arată că acestea sunt deținute de Kayla Selans din Apopka, Florida. Site-urile sunt înregistrate la o adresă rezidențială. Aceasta implică faptul că serviciul ar putea fi terminat dintr-o cameră de rezervă, ceea ce înseamnă că este puțin probabil ca furnizorul să aibă propriul său departament juridic..

SUA este o locație proastă pentru un serviciu de confidențialitate, în special în ceea ce privește partajarea de fișiere. Descărcarea de materiale cu drept de autor fără permisiune este ilegală în Statele Unite și poate fi urmărită penal ca infracțiune. În cazul în care se aplică presiune, este puțin probabil ca o operațiune cu un singur comerciant să reziste la presiunea agențiilor de aplicare a legii sau a avocaților privind drepturile de autor. Deci, am avut mai bine doar speranța că compania nu înregistrează adrese IP în înregistrările sale.

Asistență Tunnelr

Nu trebuie să fiți abonat pentru a ajunge la pagina cu întrebări frecvente a site-ului.

Sistemul de întrebări frecvente are multe informații în el, dar lipsește unele date importante, cum ar fi dacă este permisă descărcarea P2P sau lungimea cheii de criptare pentru Blowfish.

Pagina de tutoriale este indexată în funcție de sistemul de operare. Cu toate acestea, faptul că nu există nicio categorie pentru Windows 10 arată că site-ul nu este actualizat foarte frecvent.

Ghidurile de instalare nu acoperă întregul proces de configurare. De exemplu, nu există informații despre cum să obțineți toate fișierele OVPN pentru sistemul OpenVPN în folderul potrivit de pe computer. Am renunțat să încerc să instalez Viscosity, deoarece nu existau instrucțiuni despre modul de a introduce fișierele de configurare în sistem.

Nu trebuie să fiți abonat pentru a trimite un mesaj echipei de asistență pentru clienți. În subsolul site-ului există un link către ecranul biletului. După ce configurați un cont, puteți accesa formularul de contact din Panoul de bord.

După ce ați trimis la solicitarea dvs., veți primi un e-mail care confirmă transmiterea acestuia. Puteți verifica starea biletului dvs. făcând clic pe un link din e-mail. Cu toate acestea, accesul la înregistrare este puțin transformat. Trebuie să introduceți adresa de e-mail și numărul biletului și apoi să solicitați să vă fie trimis un link de acces.

Apoi primiți un e-mail cu un link către bilet.

Nu am primit niciodată un răspuns la întrebarea de mai sus. De fapt, nu am primit niciodată răspuns la niciunul dintre biletele de asistență, în ciuda așteptării a trei săptămâni înainte de a completa această recenzie.

Procesul

Înscrierea

Chiar dacă ați decis să vă înscrieți pentru un abonament plătit, trebuie să începeți proba gratuită. Faceți clic pe unul dintre butoanele de încercare gratuite de pe site pentru a configura un cont.

După ce completați acest formular, sunteți dus în contul de bord. Numele de utilizator și parola pe care le-ați creat în formularul de înregistrare este autentificarea dvs. pentru Panoul de bord și aplicația VPN. Prima dată când accesați tabloul de bord, sunteți anunțat când va expira proba gratuită - aceasta durează două ore și jumătate.

Când sunteți gata să cumpărați, trebuie să mergeți la "Fa o plata" pe care o accesați printr-un link din "Facturare & plăţile" meniul.

Selectați o perioadă de abonament și apăsați butonul Următorul. Apoi introduceți detaliile de plată. Puteți plăti cu un card de credit sau prin PayPal.

Odată ce plata dvs. este procesată, primiți un e-mail de confirmare și factura plătită devine vizibilă în "Vizualizați facturile plătite" secțiunea tabloului de bord. Dacă ați acceptat un acord de plată repetat, acest lucru este vizibil în secțiunea "Gestionați abonamentele" secțiunea tabloului de bord.

Clientul Tunnelr Windows VPN

Obțineți o gamă largă de aplicații, care sunt OpenVPN GUI și Viscosity. Viscozitatea este gratuită timp de 30 de zile, dar trebuie să o cumpărați pentru 9 dolari. Deși Viscosity are un aspect și un aspect mai bun decât programul GUI OpenVPN, nu este atât de ușor de configurat. GUI OpenVPN nu este atât de ușor de configurat.

Urmați un link din tabloul de bord către o pagină de întrebări frecvente care explică procesul de instalare. Aceasta are mai multe link-uri pentru a descărca programul GUI OpenVPN. Cea mai bună opțiune este să faceți clic pe primul dintre aceste linkuri.

Acest link vă duce la o pagină de pe site-ul organizației OpenVPN. Faceți clic pe fișierul .exe din tabelul prezentat în partea de jos a acestei pagini. Acesta descarcă un fișier de instalare.

Faceți clic pe fișierul descărcat pentru a instala programul. Faceți clic pe asistentul de instalare pentru finalizare.

Întoarceți-vă pe Dashboard și faceți clic pe "Descărcați pachetul." Aceasta începe o descărcare. Faceți clic pe fișierul descărcat pentru a deschide folderul zip care conține setările pentru conexiunea OpenVPN. Extrageți cele patru fișiere care încep cu "tunnelr" în folderul C: \ Program Files \ OpenVPN \ config.

Instalatorul ar trebui să creeze o comandă rapidă OpenVPN pe desktop.

Faceți clic pe aceasta pentru a rula aplicația. Nu veți vedea aplicația deschisă într-o fereastră de pe desktop. În schimb, aplicația rulează în modul minimizat. În tava de sistem veți vedea în jos data și ora, o pictogramă care arată ca un ecran al computerului cu un lacăt pe ea. Dacă nu o vedeți, faceți clic pe săgeata sus din tava de sistem pentru a dezvălui pictogramele ascunse.

Faceți clic dreapta pe pictogramă pentru a obține meniul aplicației.

Nu veți vedea o listă cu locațiile serverului, deoarece în acest moment ați descărcat doar fișierul de configurare pentru un singur server. Acest prim fișier de configurare vă conectează la serverul Tunnelr din New York, care este implicit.

Faceți clic pe Conectare pentru a porni VPN. Apare o fereastră în care trebuie să introduceți numele de utilizator și parola pe care le-ați specificat atunci când v-ați creat contul.

Dacă doriți să alegeți conectarea la un server diferit, sfatul site-ului Tunnelr este să editați fișierul OVPN pe care l-ați copiat în directorul OpenVPN \ config atunci când îl extrageți din fișierul zip descărcat. Ghidul recomandă să vă uitați la pagina de stare a serverului pentru a obține numele serverului și adresa IP, înlocuind aceste detalii în fișierul OVPN. Ajungeți la fișier selectând "Editează Config" din meniul aplicației.

Cele două informații care direcționează serverul pentru a se conecta sunt evidențiate mai sus. De fapt, trebuie doar să schimbați numele serverului, care este nyc.tunnelr.com în imaginea de mai sus.

Obțineți noul nume de server din pagina Stare server din Zona Client din site-ul web Tunnelr.

Aceasta nu este o soluție foarte practică și poate fi un proces consumator de timp care încetinește procesul de comutare a serverelor.

Există două metode mai bune de a crea fișiere separate, astfel încât să puteți avea toate serverele enumerate în meniul OpenVPN GUI.

Primul dintre acestea este să mergeți la fișierul zip și să extrageți fișierul OVPN într-un folder nou. Redenumiți fișierul original în tunnelr-nyc.ovpn. Faceți clic dreapta pe fișier și selectați "deschis cu" din meniul contextual și nominalizați Notepad. Înlocuiți numele serverului și adresa IP din fișier pentru cele afișate pe pagina Stare server pentru un alt server. Faceți clic pe Meniu și apoi "Salvează ca," dând un nume nou care înlocuiește "nyc" cu un identificator pentru noua locație a serverului. Asigurați-vă că setați tipul de fișier la "Toate filele." Repetați acest proces până când aveți un fișier OVPN pentru fiecare server. Apoi, trebuie să mutați aceste 11 fișiere în folderul OpenVPN \ config din directorul Fișiere de programe.

În mod alternativ, obțineți site-ul Tunnelr pentru a rescrie toate acele fișiere OVPN pentru dvs. Accesați Panoul de bord și selectați o locație a serverului din câmpul de deasupra secțiunii de descărcare.

Selectați un server și apăsați butonul "Descărcați pachetul" buton. Faceți clic pe fișierul zip descărcat și extrageți fișierul OVPN într-un folder temporar. Redenumiți acest fișier astfel încât să aibă numele locației serverului. Repetați acest proces pentru toate locațiile. Veți ajunge cu o mulțime de fișiere zip din folderul Descărcări. Cu toate acestea, le puteți șterge după ce ați extras fișierul OVPN din fiecare. Copiați toate fișierele OVPN în directorul OpenVPN \ config.

Acest proces reprezintă o detracție gravă a serviciului. Alte companii VPN care se bazează pe interfața GUI OpenVPN ca interfață includ fișiere OVPN separate pentru fiecare dintre serverele lor. Acestea pot fi create cu ușurință de Tunnelr și incluse în pachetul de configurare pe care îl pun la dispoziție pe pagina de bord a site-ului lor.

Când aveți mai multe fișiere OVPN, meniul OpenVPN arată diferit. Are intrări de meniu pentru toate locațiile serverului cu controale VPN disponibile în submeniuri.

Viteza tunelului (teste DNS, WebRTC și IPv6)

Am efectuat teste de viteză ale VPN-ului Tunnelr folosind OpenVPN. Am folosit IPLocation.net pentru a detecta locația fizică a serverelor accesate pentru test. IPLocation a raportat că serverul VPN din New York se afla la North Bergen, la nord de Union City, în New Jersey, peste Hudson din New York. Serverul Atlanta a fost confirmat a fi în Atlanta. Toate testele din America de Nord au fost măsurate pe o conexiune din Republica Dominicană la un server de testare din Miami. Testul se execută la Miami fără ca VPN activ să furnizeze o bază pentru performanța VPN.

Pentru un test al performanței transatlantice, m-am conectat la un server de test din Londra. După ce am efectuat teste pentru a găsi viteza medie pe o conexiune fără VPN, am testat viteza de conectare care rulează prin serverul londonez al Tunnelr, despre care IPLocation a raportat ca fiind în Londra..

În fiecare caz, cinci teste au fost efectuate cu testmy.net.

Graficele arată viteza cea mai mare, cea mai mică și medie pentru fiecare server și locație.

Tunnelr s-a comportat foarte bine. În testele din America de Nord, vitezele au fost reduse cu doar zece la sută. La testul transatlantic la Londra, conexiunea protejată prin VPN a fost mai mică cu cinci procente decât conexiunea neprotejată.

Site-urile de test ipleak.net și doileak.com sunt instrumente bune pentru a verifica dacă o VPN a modificat adresa IP a unui utilizator. Acestea arată, de asemenea, serverele DNS pe care calculatorul dvs. le utilizează. Acest lucru este important deoarece aceste informații ar trebui să se schimbe și atunci când porniți VPN.

IPLeak a raportat că adresa mea IP s-a schimbat când m-am conectat la serverul de la Londra al serviciului VPN. Din păcate, a arătat că computerul meu încă accesa același server DNS. Conectarea la serverul New York din Marea Britanie mi-a schimbat cu succes adresa IP la una din acea locație. Cu toate acestea, IPLeak a detectat încă accesul la serverul meu DNS obișnuit din Marea Britanie și nu a apelat la niciun server DNS din Statele Unite. DoILeak a confirmat toate aceste rezultate și, de asemenea, a observat că fusul orar al computerului meu este incompatibil cu fusul orar al locației mele raportate.

Furnizorul meu de servicii de internet nu utilizează adrese IPv6, așa că nu am putut să testez scurgeri IPv6.

Servicii de streaming

În timp ce m-am conectat la serverul de la Londra din Tunnelr, am verificat dacă serviciile de streaming video cu restricții geografice mă vor permite să urmăresc conținut. BBC iPlayer nu m-ar lăsa să vizionez videoclipuri. Cu toate acestea, când am trecut de la browser la Kodi, am putut urmări BBC iPlayer prin intermediul suplimentului Live Hub. ITV și Channel 4 mi-au permis să vizionez videoclipuri, dar nu am avut noroc cu Netflix UK.

După ce am trecut pe serverul VPN din New York, am încercat să accesez videoclipuri pe site-uri din SUA. Am putut viziona videoclipuri la Netflix SUA, dar nu și la ABC. NBC și CBS îmi permit să privesc divertisment pe site-urile lor.

Alte platforme

Un mare avantaj de a nu avea nicio aplicație nativă este că Tunnelr poate fi instalat pe aproape orice sistem de operare. PPTP nu este acceptat în macOS sau în versiunile iOS după lansarea 10. Cu toate acestea, puteți configura o conexiune PPTP manual pe Mac OS X, Windows, iOS înainte de versiunea 10, Android, Linux, casete de set-up și routere intermitente. L2TP poate fi configurat manual pe Windows, Mac OS X, macOS, iOS, Android și Linux.

Puteți utiliza OpenVPN prin aplicațiile OpenVPN GUI și Viscosity pe Windows. Puteți utiliza, de asemenea, Viscosity pe Mac, sau puteți opta pentru Tunnelblick. Proprietarii de Linux pot instala GUI OpenVPN. OpenVPN Connect funcționează pe dispozitive iOS și puteți obține, de asemenea, o versiune a aplicației OpenVPN de la Google Play pentru dispozitivele Android. Puteți utiliza OpenSSH pe computere și Mac-uri Windows.

Tunnelr Review concluzie

Deși nu există "Despre noi" pagina de pe site-ul Tunnelr, Kayla Selans, proprietarul serviciului, are o pagină pe about.me. Acolo, ea explică că a renunțat la munca sa la computer în 2010 pentru a se concentra asupra carierei sale de fotograf și a avut și mai puțin timp pentru IT în urma nașterii unui copil în 2012. Întrucât VPN poate fi terminat din casă, acolo probabil nu sunt mulți angajați. Acest lucru ar putea explica de ce blogul, fluxul Twitter și pagina de Facebook sunt foarte rar actualizate. Acest lucru ar explica, de asemenea, de ce paginile de ajutor ale site-ului nu au fost actualizate pentru a contabiliza Windows 10 și de ce nu se răspund niciodată la biletele de asistență.

mi-a placut

 • Alocarea a cinci conexiuni simultane
 • Scurtă încercare gratuită
 • Acceptă PayPal
 • Anonimatul contului
 • Fără jurnale
 • Intră în Netflix SUA

Nu eram atât de sigur

 • Locația în SUA

uram

 • Fără comutator de omor
 • Dificil de instalat
 • Instrucțiuni incomplete
 • Nici un răspuns de la biroul de ajutor

Tunnelr are un preț rezonabil, dar nu ar fi potrivit pentru cei din țări precum Franța, Spania, Canada sau Australia dacă doresc să intre la televizorul de acasă, în timp ce se află în străinătate. Având în vedere locația bazei operaționale a VPN și echipajul aparent mic, care îl conduce, nu ar exista prea multă protecție pentru cei care doresc să descarce cu torrenturi.

O rețea de servere mai mare, o aplicație personalizată și un proprietar la fața locului ar face acest serviciu VPN mult mai atractiv.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me