AM SCHIMBAT CUM SCURĂM REVIZUILE!
Am actualizat recent procesul de notare pentru toate recenziile de pe ProPrivacy.com. Detalii despre noile noastre criterii de notare pot fi găsite aici

Surfshark

 • Prețuri

  Din $ 1,99
  / luna

 • Disponibil pe:


  • Android

  • iOS

  • ferestre

  • MacOS

  • Linux
 • deblochează:


  • Netflix

  • iPlayer

  • Amazon Prime

  • Hulu

Cu sediul în Insulele Virgine Britanice, Surfshark este un serviciu VPN fără jurnal cu o mare securitate tehnică, o grămadă de caracteristici utile și un suport excelent 24/7..

ProPrivacy.com Scor
9.5 din 10

rezumat

Statistici rapide

 • ProPrivacy.com SpeedTest (medie)
  77,26 Mbps
 • competență
  Insulele Virgine Britanice
 • Conexiuni simultane
  1000
 • ţări
  60

Caracteristici

Selectarea portului
Conexiuni simultane 1000
Total servere 1000
ţări 60
Suport de router
Routere acceptate DD-WRT, Tomate, AsusWRT, Netgear, TP-Link, Linksys.
Seriale metalice sau virtuale Metalul gol
torrenting

Surfshark rulează peste 1000 de servere în peste 60 de județe. Impresionant, susține că toate acestea sunt servere fizice cu un singur spațiu din metal gol. Pe lângă toate locațiile obișnuite, Surfshark are o prezență puternică în Asia, America Latină, Orientul Mijlociu și Africa.


Și mai impresionant, Surfshark permite conexiuni simultane nelimitate. Acest lucru înseamnă că puteți conecta oricâte dispozitive doriți, folosind același cont.

Surfshark solicită utilizatorilor să restricționeze accesul membrilor familiei și să nu partajeze detaliile contului cu alții, dar spune că trebuie să aibă încredere în utilizatorii săi. Nu păstrează jurnalele care pot identifica abuzul în acest sens. Suntem mari fani ai acestui lucru.

Torrenting este permis pe toate serverele, Surfshark dirijând automat traficul P2P către serverele sale din Canada sau Olanda, care sunt special configurate în acest scop.

Tunelare divizată („Lista albă” și lista albă inversă)

Tunelul Split este o caracteristică utilă care este disponibilă în prezent în aplicațiile Windows și Android. Vă permite să rutați doar programele / aplicațiile selectate prin VPN sau să le exonerați de la o conexiune VPN la nivel de sistem. Aplicația Windows vă permite, de asemenea, să exonerați site-urile web și IP-urile selectate de la VPN.

Funcție de tunel Split

DNS inteligent

Surfshark oferă un serviciu Smart DNS tuturor utilizatorilor. Acest lucru este foarte util pentru spoof-ul locației dvs. pe dispozitive care nu pot rula un client VPN. Cum ar fi televizoarele inteligente, console de jocuri și Apple TV. Doar fiți conștienți că nu oferă beneficii de confidențialitate sau securitate.

Adresa IP statică

Funcția IP statică a lui SurfShark este disponibilă în aplicațiile Windows și Android. Dacă vă conectați la o listă de servere cu sediul în Germania, Japonia, Olanda, Marea Britanie sau SUA, atunci când vă conectați la același server, vi se va atribui aceeași adresă IP. Acest lucru este foarte util dacă rulați un server FTP, server de jocuri, server media sau altfel trebuie să vă conectați la un computer de pe internet în timp ce VPN rulează.

Funcție IP statică

Netflix și deblocare iPlayer

Netflix
iPlayer
Amazon Prime
Hulu

Surfshark deblochează o gamă largă de servicii de streaming, inclusiv Netflix în 16 țări diferite. Ceea ce este destul de o realizare. În testele noastre, acesta a deblocat Netflix-ul american și BBC iPlayer, așa cum a fost anunțat.

Dacă accesarea acestor servicii este obiectivul principal, asigurați-vă că consultați cele mai bune VPN-uri pentru Netflix și Cele mai bune VPN-uri pentru BBC iPlayer pentru mai multe informații.

Viteză și performanță

ProPrivacy.com SpeedTest (medie) 77,26
Au fost detectate scurgeri IPv6?
S-a detectat o scurgere WebRTC?
Au fost detectate scurgeri IPv4?
Limitele datelor
Limitele de lățime de bandă
ProPrivacy.com SpeedTest (maxim / spargere) 202.87

În momentul actualizării acestei recenzii, Surfshark este cel mai rapid VPN din cărțile noastre din punct de vedere al vitezei medii. Care este bun. Performanța maximă a vitezei de izbucnire nu este chiar atât de impresionantă, dar nu este nimic de reclamat și va fi suficient de rapid pentru aproape toți utilizatorii VPN.

Testele de scurgere IP

Am detectat zero scurgeri IPv4, IPv6, WebRTC sau DNS (IPv4 sau IPv6). Notele de top.

Este demn de remarcat faptul că Surfshark garantează protecția împotriva scurgerilor WebRTC numai dacă utilizați suplimentele sale de browser Chrome și / sau Firefox, deși nu am detectat nicio scurgere fără ele.

Pentru mai multe informații despre pericolul prezentat de scurgerile IP, consultați ghidul nostru complet privind scurgerile IP.

Prețuri

24 de luni

$ 1,99
pe luna

12 luni

$ 5,99
pe luna

Așa cum se întâmplă în aceste zile, toți clienții Surfshark se bucură de aceleași caracteristici. Prețul pe lună este oarecum la nivelul înalt al scării, dar sunt disponibile reduceri abrupte pentru abonamentele de un an și 2 ani. De asemenea, dacă vă înscrieți la serviciu folosind acest link
se oferă o reducere suplimentară.

Dacă sunteți utilizator macOS, Android sau iOS, puteți participa la o probă gratuită de 7 zile, deși trebuie să vă înscrieți pentru un cont și să furnizați detaliile de plată pentru a profita de acest lucru. Nu se va efectua nicio plată dacă anulați în cele 7 zile.

Surfshark oferă acum caracteristicile HackLock și BlindSearch (pe care le vom analiza mai târziu în această recenzie), ca suplimente cu accesoriu suplimentar, pentru un plus de 0,99 USD pe lună pentru ambele..

Toți utilizatorii pot profita, de asemenea, de o garanție generoasă de returnare de 30 de zile. Surfshark ne asigură că nu există limitări la acest lucru, ceea ce este excelent, dar trebuie să fiți conștienți că plățile se reînnoiesc automat, deci trebuie să contactați asistența pentru a le anula..

Platforme de plată acceptate

Surfshark acceptă plata prin PayPal, card de credit / debit și Alipay, care sunt procesate de Stripe. Alte metode de plată sunt acceptate prin intermediul serviciilor de procesare a plăților Tenpay și Unionpay.

Plățile Bitcoin, Litecoin și Etherium sunt, de asemenea, acceptate prin intermediul Coingate sau CoinPayments. Plata în Bitcoin sau Litecoin poate oferi un anumit grad de anonimat, dar nu uitați că Surfshark va putea vedea întotdeauna adresa dvs. IP.

Ușurință în utilizare

În afară de detaliile de plată, singurele informații solicitate la înscrierea la serviciu sunt numele și adresa dvs. de e-mail. Dacă doriți să vă înscrieți în mod anonim, puteți face acest lucru plătind Bitcoin sau Litecoin achiziționat anonim și folosind o adresă de e-mail de unică folosință.

Vă va fi trimis un e-mail de confirmare care conține link-uri utile, dar tot ce aveți nevoie este oricând disponibil pe site-ul web.

Clientul Windows

Toate aplicațiile Surshark au suferit recent un design UI major și acum arată excelent. Aplicația Windows VPN folosește IKEv2 în mod implicit, dar acceptă și OpenVPN.

Client Windows

Clientul dispune de un comutator de ucidere, tunelare divizată ("Whitelister"), „CleanWeb” și multihop. De asemenea, acceptă Hacklock și BlindSearch, dacă ați plătit pentru aceste funcții.

funcții adăugate

Credem că noul mod Mini este destul de groaznic.

conectat la un server din Chile

Protecția împotriva scurgerilor IPv4 și IPv6 este încorporată, deși Surfshark spune că ar trebui să utilizați complementele browserului pentru a preveni scurgerile WebRTC. Deși nu am detectat nicio scurgere la testare, acesta este totuși un sfat bun.

Comutatorul de ucidere nu este activat implicit, dar a funcționat bine în testele noastre. Un test de avarie simulat a arătat că comutatorul kill modifică regulile firewall-ului sistemului Windows, ceea ce înseamnă că acesta continuă să funcționeze chiar dacă clientul Surfshark și demonul OpenVPN suferă un accident neașteptat.

Utilizatorii pot trece de la OpenVPN UDP la OpenVPN TCP (port 443) pentru a face traficul VPN să pară un trafic HTTP obișnuit. Acest lucru este util pentru sustragerea blocurilor VPN, dar nu va păcăli tehnici de detecție mai sofisticate.

Clientul macOS

Aplicația VPN macOS a lui Surfshark este disponibilă prin intermediul Apple App Store și ca fișier .dmg de sine stătătoare de pe site-ul web. Aplicația folosește IKEv2. În prezent, este destul de ușor pentru funcții, deși Surfshark ne spune că acestea vor fi adăugate cât de repede pot fi autorizate prin politici restrictive din App Store.

Suntem încântați să vedem că aplicația Mac oferă un comutator de ucidere. La fel ca în cazul clientului Windows, acesta folosește reguli pentru firewall-ul de sistem și astfel rămâne eficient chiar dacă clientul Surfshark suferă un accident. La fel ca în restul aplicațiilor lui Surfshark, clientul Mac oferă funcția „CleanWeb”. De asemenea, are caracteristici "Conectare WiFi."

Aplicația pentru Android

Aplicația Android VPN a lui Surfshark pentru Android folosește în mod implicit IKEv2, dar acceptă și OpenVPN (UDP și TCP). Și face ce spune pe cositor. Un comutator de ucidere (care nu este activat în mod implicit), Lista albă, CleanWeb și Shaodowsocks au mâncat toate cele prezente și au corectat.

Aplicația Android

Foarte mișto este o caracteristică care înlocuiește funcția de localizare GPS integrată a dispozitivului Android, ceea ce face ca aplicațiile care folosesc GPS să creadă că sunteți în locația VPN.

Alte platforme

Aplicațiile personalizate sunt disponibile pentru Windows, macOS, Android, Android TV / Amazon Fire TV și iOS. Interesant este că aplicația VPN pentru iOS are un comutator de ucidere și acum acceptă atât IKEv2 cât și OpenVPN. Toate aplicațiile (inclusiv suplimentele browserului) folosesc acum aceeași interfață de utilizator cu aspect inteligent pe care o putem vedea mai sus.

O aplicație de linie de comandă pentru Linux este acum de asemenea disponibilă. Ghiduri de configurare manuale bune sunt, de asemenea, oferite pentru toate platformele, inclusiv macOS și Linux (Ubuntu, folosind NetworkManager). În afară de aceasta, ghiduri de configurare sunt disponibile pentru DD-WRT, Tomato și un număr de routere populare face ca clienții OpenVPN să fie încorporați (AsusWRT, Netgear, TP-Link și Linksys).

Complementele browserului

Pe lângă suportul pentru platformă, Surfshark oferă suplimente de browser pentru Chrome și Firefox care au fost auditate în mod independent pentru vulnerabilități de către firma de securitate Cure53. Acestea creează conexiuni proxy HTTPS sigure în browser la serverele Surfshark.

De asemenea, oferă protecție WebRTC. Acum ... ne dorim cu adevărat că serviciile VPN ar face mai mult pentru a-și avertiza clienții cu privire la problema WebRTC și pentru a-i avertiza că ar trebui să se protejeze de la a nu-și expune adresele IP online când folosesc un VPN.

Aceasta include Surfshark, deși nu putem fi prea dure, întrucât nu am detectat nicio scurgere de WebRTC folosind software-ul său. Acestea fiind spuse, este în continuare cel mai sigur să instalați aceste suplimente sau să dezactivați WebRTC în browserul dvs. manual.

Complementele browserului prezintă opțiunea „CleanWeb” (vezi mai târziu).

Serviciu și asistență pentru clienți

Încercare gratuită 7 zile (macOS și aplicații mobile)
Banii inapoi garantat
Suport 24 de ore
Chat live
Lungimea garanției înapoi 30

Asistența Live Chat este disponibilă 24/7 sau puteți trimite o cerere de e-mail de bilet. Am constatat că timpii de răspuns live chat sunt aproape instantaneu și au fost impresionați de competența și calitatea răspunsurilor.

Există, de asemenea, baza de cunoștințe. Nu este uriaș, dar include o întrebare frecventă utilă, articole de configurare și alte biți și bib-uri utile.

Confidențialitate și securitate

Self-gazduit / Proxied DNS Autogăzduite
Kill Switch
Obstrucție (furt)
Protecție împotriva scurgerilor IPv4
Protecție împotriva scurgerilor IPv6
Protecție împotriva scurgerilor WebRTC

competență

Surfshark este înregistrată în Insulele Virgine Britanice (BVI), iar Termenii și condițiile sale precizează că toate litigiile vor fi soluționate în instanțele BVI. Insulele Virgine Britanice este un teritoriu britanic de peste mări. Își reglementează propriile afaceri interne și nu are legi obligatorii de păstrare a datelor, dar rămâne sub jurisdicția și suveranitatea guvernului britanic. Aceasta înseamnă că este rezonabil să presupunem că Regatul Unit ar putea face presiuni asupra guvernului BVI și asupra oricăror companii cu sediul acolo.

Cu toate că a avea sediul în BVI este probabil mai sigur decât a fi bazat într-o țară cu 14 ochi, totuși nu este ideal.

Jurnale

Surfshark îndeplinește cu ușurință cerințele noastre pentru un VPN fără jurnale:

„Nu colectăm adrese IP, istoric de navigare, informații de sesiune, lățime de bandă folosită, timbre de timp de conectare, trafic de rețea și alte date similare.”

Aplicațiile sale colectează în mod implicit unele date anonime de diagnostic și de blocare, deși acestea pot fi dezactivate. Aceasta include date de performanță agregate, cât de des utilizați serviciile sale, încercări de conectare nereușite și alte informații similare care nu pot fi identificate personal.

Informațiile de bază și de facturare sunt stocate, respectând integral GDPR pentru clienții europeni.

Urmărirea site-ului web

Deși activitatea web nu este urmărită atunci când utilizați VPN în sine, site-ul Surfshark efectuează destul de multe urmăriri. Aceasta include înregistrarea adreselor IP și efectuarea amprentării browserului pe vizitatori.

Surfshark utilizează un număr de trackers terți, inclusiv Google Analytics.

Securitate tehnică

IKEv2
OpenVPN

Surfshark este un mare fan al IKEv2, pe care îl folosește ca protocol VPN implicit în toate aplicațiile sale. IKEv2 nu este la fel de testat de luptă ca OpenVPN, dar este considerat ca fiind foarte sigur și este din ce în ce mai popular la serviciile VPN, deoarece este mult mai rapid decât criptarea OpenVPN..

Ca întotdeauna, analizăm în detaliu setările OpenVPN pe care le folosește acest furnizor. Nu numai că oferă un indicator bun al îngrijirii pe care un serviciu îl preia criptarea, dar este cel mai bun mod de a compara ca în cazul serviciilor VPN. Surfshark utilizează următoarele setări OpenVPN în aplicațiile care îl acceptă:

Canal de date: un cifru AES-256-GCM. Nu este necesară autentificarea suplimentară, deoarece autentificarea gestionată de AES-GCM.

Control Channel: un cifru AES-256-GCM cu schimbul de chei TLS securizat folosind RSA-2048. Nu este necesară autentificarea suplimentară, deoarece autentificarea gestionată de AES-GCM și secretul perfect perfect este asigurată de un schimb de chei ECDH- (384?).

Aceasta este o configurație foarte sigură. Consultați Criptarea VPN: Ghidul complet pentru mai multe informații despre acest subiect. Așa cum am discutat deja, aplicațiile Surfshark Windows, macOS și iOS au toate comutatoarele de ucid. De asemenea, nu am detectat nicio scurgere IP de niciun fel pe nicio platformă,

Este de remarcat faptul că Surshark face ceva în legătură cu faptul că a fost auditat de securitate de către Cure53, dar trebuie să fie clar: doar extensiile browserului Chrome și Firefox sunt cele care au auditat în acest mod.

Alte caracteristici de securitate

O veste grozavă este că nu am detectat nicio scurgere IP de niciun fel pe nicio platformă testată, deși este încă cel mai sigur să folosești una dintre extensiile de browser ale lui Surfshark pentru a te asigura de scurgerile de WebRTC. Clienții Windows, macOS și iOS au comutatoare de ucidere la nivel de sistem.

Surfshark utilizează servere metalice goale. Unele locații sunt locații virtuale fără prezență a serverului fizic, dar acestea sunt a) marcate în mod clar în aplicații și b) sunt rulate pe servere operate de Surfshark și, prin urmare, din punct de vedere al confidențialității, sunt considerate servere metalice goale. De asemenea, rezolvă toate solicitările DNS de pe serverul la care vă conectați, ceea ce este ideal.

CleanWeb

Toate programele software ale lui Surfshark prezintă opțiunea „CleanWeb”. Aceasta este anunțată ca blocare a anunțurilor, a trackerelor, a phishing-ului, a atacurilor și a programelor malware și este aproape sigur un set de reguli firewall care blochează conexiunile bazate pe un simplu blocklist. Ceea ce ar trebui să funcționeze suficient de bine.

multihop

Această caracteristică este disponibilă în clientul Windows. Vă permite să „înlăturați” serverele VPN astfel încât datele dvs. să fie rutate între două servere VPN în timp ce călătorește între dvs. și internet.

PC-ul dvs. -> Server VPN 1 -> Server VPN 2 -> Internet

Surfshark oferă mai multe combinații VPN duble, dar nu puteți înlătura niciunul dintre serverele sale.

lista de server

Multihop VPN poate oferi o oarecare protecție împotriva atacurilor de sincronizare de la capăt la capăt împotriva serverului final, dar va duce întotdeauna la o pierdere majoră de viteză. Credem că avantajele de confidențialitate / securitate ale VPN multi-hop sunt limitate, dar știm că acest lucru poate fi mai important pentru unii utilizatori decât pentru alții.

Shadowsocks

Din nou, această caracteristică anti-cenzură neobișnuită este acceptată de aplicațiile Windows și Android. Shaowsocks "este o aplicație proxy open-source, utilizată pe scară largă în China continentală pentru a eluda cenzura pe Internet. ”Practic, este un proxy SOCKS5. Pentru a o folosi este necesar să descărcați aplicația Shadowsocks cu sursă deschisă și să o configurați astfel încât să vă conectați la Shadowsocks printr-un server VPN Surfshark. Acest proces este un pic fiddly, dar ar trebui să fie eficient în evitarea blocurilor VPN.

Conectare WiFi

Această caracteristică, disponibilă în clientul Windows, vă permite să decideți cum funcționează aplicația VPN atunci când vă conectați la rețele noi WiFi - cereți, protejați sau protejați întotdeauna.

HackLock

Disponibil cu BlindSearch, ca supliment suplimentar, HackLock scanează web-ul căutând să vadă dacă adresa dvs. de e-mail a fost implicată într-o încălcare a datelor. Ca atare, este foarte similar cu instrumentul nostru de încălcare a datelor, cu excepția faptului că oferă scanări automate regulate. Este disponibil în aplicațiile Windows și Android.

BlindSearch

Acesta este un motor de căutare privat pentru clienții Surshark, care nu este publicitar și nu vă înregistrează căutările. Am presupune că este o instanță SearX și funcționează bine.

Căutare orb

DNS de încredere

Această aplicație Android este disponibilă gratuit pentru toți din Play Store. Acesta trimite interogări DNS de pe dispozitivul dvs. către Surfshark în locul ISP-ului dvs. pentru a îmbunătăți confidențialitatea și a ajuta la înfrângerea cenzurii. Aceste interogări sunt protejate de ochii indepărtați folosind protocoalele de criptare DNS prin HTTPS (DoH) (implicit) sau DNS peste TLS (DoT)..

Concluzie

Surfshark este un serviciu VPN excelent. Nu păstrează jurnalele, este destul de rapid și oferă o securitate tehnică deosebită, fără scurgeri de IP. Faptul că oferă o selecție mare de servere este bun, dar faptul că toate sunt servere de metal goale sigure este și mai bun.

Conexiunile simultane nelimitate sunt, de asemenea, fantastice și suntem impresionați de calitatea suportului de Chat Live 24/7 al lui Surfshark..

Extrasele oferite, cum ar fi VPN multihop, „Cleanweb” și WiFi-connect, sunt completări decente. Deși niciuna dintre ele nu are caracteristici ucigașe, ele sunt drăguțe și colecția este în creștere tot timpul, ceea ce îmbunătățește propunerea deja mare de valoare a lui Surfshark..

Surfshark este un serviciu VPN foarte bun pentru confidențialitate, care bifează cu ușurință toate casetele importante.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me