Psiphon


ProPrivacy.com Scor
6 din 10

rezumat

Ce este Psifon?

Psifhon este un instrument anti-cenzură gratuit și open source. Este conceput pentru a permite persoanelor care locuiesc în județe restrictive să acceseze liber internetul deschis. După cum vom vedea în această recenzie Psiphon, Psiphon realizează acest lucru folosind un mix de tehnologii Virtual Private Network (VPN) și Secure Shell (SSH). Aceasta înseamnă că dacă o opțiune nu funcționează, cealaltă ar putea.

Viteză și performanță

Toate testele au fost efectuate pe conexiunea mea de fibre Virgin Media din Marea Britanie. Când conectați prin VPN, nu este posibil să selectați locația severă - Psiphon a selectat India pentru mine.

Nu vă așteptați cu viteză rapidă aprinsă când folosiți Psifhon. În modul implicit Windows SSH, vitezele de descărcare au înregistrat o medie de doar 133 kbps. Vitezele au fost puțin mai utilizate în modul VPN, chiar dacă serverul VPN era situat foarte departe de mine.

Aplicația Android s-a comportat mult mai aproape de 2 Mbps promis, iar aplicația Pro chiar a fost ușor supra-livrată pe cei 5 Mbps pe care i-am plătit.

Testele de scurgere

Nu am detectat nicio scurgere IP folosind aplicația Windows, fie în modul SSH, fie în VPN, sau atunci când folosesc aplicația Android. Aici putem vedea rezultatele testelor VPN. Acestea sunt serverele DNS Google, dar solicitările DNS sunt proxiamate de Psiphon, astfel încât nu există niciun risc de confidențialitate.

Vă rugăm să rețineți că IP-urile RFC de utilizare privată sunt doar IP-uri locale. Acestea nu pot fi utilizate pentru a identifica o persoană și nu constituie o scurgere de IP. Din păcate, Furnizorul meu de servicii Internet (Virgin Media Marea Britanie) nu acceptă conexiunile Internet Protocol versiunea 6 (IPv6), prin urmare nu sunt în măsură să testez scurgeri IPv6 în acest moment. Aceasta este o situație care ar trebui să se schimbe în viitorul apropiat.

Planuri de prețuri

1 lună

$ 0.00
pe luna

Versiunea Windows a Psiphon este gratuită. De asemenea, este posibil să „sideload” aplicațiile VPN Android și iPhone gratuit.

În țările care nu le interzic, puteți descărca și Psiphon pentru dispozitivul dvs. Android din Magazinul Google Play. Totuși, acesta este locul în care lucrurile încep să se complice ...

Aplicația de bază Psiphon din Play Store este aceeași cu cea pe care o poți descărca de pe site-ul web, cu excepția faptului că afișează anumite reclame. Lățimea de bandă în toate versiunile gratuite ale Psifhon este limitată la 2 Mbps.

Există, de asemenea, o aplicație Psiphon Pro, care arată anunțuri și mai proeminente. Acestea pot fi eliminate, iar limita de viteză de 2 Mbps a crescut, contra cost. Abonamentul „viteză maximă” costă 4,99 GBP pentru o trecere de șapte zile sau 9,99 GBP pe lună. Un abonament „de mare viteză” costă 4,99 GBP pe lună.

Singurul loc în care pot găsi aceste prețuri este aplicația, astfel încât acestea pot varia în funcție de regiune. Enervant pentru utilizatorii britanici, aplicațiile vândute cu 9,99 lire sterline în Marea Britanie se vând adesea cu 9,99 USD în SUA. Totuși, nu știu dacă este cazul aici.

Toate abonamentele au o probă gratuită de 30 de zile. Anulați doar prin Play Store înainte de finalizarea procesului și Psifhon nu vă va percepe taxa.

Planul „viteză maximă” îți mărește limita de viteză la 5 Mbps. Nu sunt sigur de cât de mult „viteza mare” îți crește viteza.

Ușurință în utilizare

Pentru a descărca gratuit aplicația Windows, pur și simplu accesați site-ul web Psiphon. De asemenea, puteți descărca aplicațiile Android și iOS, gata de reîncărcare, de pe site-ul web. Nu este necesară nicio înregistrare de acest fel.

Oamenii din țările care cenzurează accesul la site-ul web al Psifhon pot trimite prin e-mail [Email protected] pentru a solicita ca aplicațiile să fie trimise prin e-mail.

De asemenea, este posibil să descărcați aplicația de bază pentru VPN Android PSiphon (cu anunțuri adăugate) sau aplicația Psiphon Pro din Google Play Store. Această opțiune nu este disponibilă în toate țările.

Clientul Windows Psiphon

Aplicația Windows VPN funcționează pe Windows XP sau mai nou.

Funcția de tunel împărțit vă permite să scutiți site-urile din țara dvs. de tunelul criptat al lui Psifhon. Acest lucru poate fi util, deoarece site-urile web nu sunt de obicei cenzurate în propria țară.

Dacă modul SSH obișnuit nu funcționează, este posibil ca modul VPN L2TP / IPsec. Rețineți că modul VPN forță tot traficul dvs. de internet prin tunelul VPN, în timp ce modul SSH obișnuit afectează numai programele care utilizează setările locale HTTP și Socket Secure (SOCKS) ale Windows (cum ar fi browserul dvs.).

Puteți permite clientului să selecteze automat „cea mai rapidă” țară pentru dvs. sau să selecteze un server dintr-o țară din această listă. Rețineți că selecția zonei funcționează numai pentru conexiunile SSH, nu pentru cele VPN.

Aplicația este disponibilă în mai multe limbi diferite. Acest lucru îl face să fie accesibil pentru cât mai multe persoane care necesită acces la internet deschis.

În total, noul client Windows reproiectat arată bine și este ușor de utilizat. O problemă ușor enervantă este, însă, că o pagină de știri / blog, „Psiphon Today”, se deschide în browserul dvs. de fiecare dată când vă conectați la Psiphon.

Aplicația pentru Android Psiphon (gratuită)

Aplicația Android funcționează numai în modul SSH. Selectează automat servere pentru tine.

Dacă ați descărcat fișierul apk pentru reîncărcare, nu veți vedea nicio reclamă. Dacă ați descărcat aplicația din Play Store, veți vedea câteva reclame destul de discrete în spațiul ocupat de sigla Psiphon în partea de sus a ecranului.

Puteți verifica modul de utilizare a lățimii de bandă în secțiunea Statistici. Acest lucru poate fi util în special în țările în care datele mobile de pe internet sunt scumpe.

În mod normal, Psiphon va proxy browserul dvs., dar cu Android 4.0+ este posibil să proxy pe întregul dispozitiv. În acest mod Psiphon acționează foarte mult ca un VPN complet.

Psiphon Pro pentru Android

Versiunea Pro a aplicației este foarte similară cu versiunea gratuită. Vă permite să susțineți dezvoltatorii prin acceptarea anunțurilor sau actualizarea la un serviciu mai rapid prin achiziții în aplicație.

Reclamele sunt destul de intruzive. În plus față de anunțurile mai proeminente pe ecranul principal, vi se arată un anunț video de fiecare dată când vă conectați la un server Psiphon, iar browserul dvs. încarcă știrile / pagina de blog a lui Psiphon.

Practic, dacă utilizați versiunea Pro a acestei aplicații, veți dori să faceți upgrade la un abonament plătit cât mai rapid!

Când plătiți pentru un abonament, anunțurile dispar și lățimea de bandă crește. Planul „viteză maximă” îți îmbunătățește limita de viteză de la 2 Mbps la 5 Mbps

Versiunea Pro vă oferă opțiunea de a proxy întregul dispozitiv sau doar browserul personalizat Psiphon care vine inclus în aplicație.

Alte platforme

Psiphon este disponibil pentru Windows, Android și iOS. Psiphon Pro este disponibil în prezent doar pentru Android. Nu am încercat-o, dar presupun că aplicația iOS este similară cu cea Android descărcată. Din păcate, Psiphon nu oferă o versiune a aplicației pentru utilizatorii de Mac, consultați cea mai bună listă VPN pentru Mac dacă sunteți utilizator Mac.

Serviciu clienți

Site-ul este destul de elementar și este centrat pe pagina descărcărilor. Pentru aplicațiile Android și Windows este disponibil un ghid decent.

De asemenea, este disponibilă o întrebare frecventă îndelungată, care răspunde la majoritatea întrebărilor pe care le-am avut. De asemenea, include instrucțiuni despre cum să încărcați Psifhon pe dispozitivele Android și iOS, împreună cu un ghid de depanare de bază.

Site-ul este disponibil într-o impresionantă 24 de limbi.

Suport psifon

În afară de resursele disponibile pe site-ul web, sunteți mai mult pe cont propriu când vine vorba de asistență. O adresă de e-mail este disponibilă ([email protected]), dar când am încercat să-l contactez pe Psiphon folosind-o, am primit doar un răspuns în conservă:

„Primim multe mesaje în fiecare zi și este posibil să nu putem răspunde individual la fiecare mesaj.”

Deși acest lucru pare rezonabil pentru aplicațiile gratuite, simt că persoanele care plătesc până la 9,99 GBP pe lună pentru aplicația Pisphon Pro Android merită o asistență mai bună decât aceasta.

Confidențialitate și securitate

Securitate

În mod implicit, Psiphon folosește SSH pentru a oferi o conexiune sigură la serverele sale. Acest lucru este suficient de sigur pentru a ocoli cele mai multe forme de cenzură. Se știe, însă, că organizațiile precum NSA și CIA au instrumente care pot decripta SSH, permițându-le să citească conținutul sesiunilor SSH.

Pentru conexiunile VPN, Psiphon folosește protocolul VPN L2TP / IPsec. În ciuda unor probleme în mare măsură teoretice, acest lucru este în general considerat ca fiind sigur. Site-ul Psiphon nu explică ce cifră sau lungime de cheie este folosită pentru a securiza date, dar orice este folosit va fi bine pentru simpla ocolire a cenzurii.

Site-ul Psiphon oferă hash-uri criptografice SHA1 pentru aplicațiile sale pentru Windows și Android încărcate. Aceasta este o formă relativ slabă de integritate a datelor în comparație cu semnăturile digitale PGP, dar ar trebui să ofere o anumită încredere că fișierele descărcate nu au fost modificate.

Psifhon va schimba automat setările DNS (Windows Domain Name System) pentru a indica o listă completă de servere DNS verificate. Acest lucru ar trebui să vă asigure că nu suferiți o scurgere DNS în timp ce utilizați Psiphon.

intimitate

După cum sa menționat deja, Psiphon nu face nicio pretenție cu privire la protejarea vieții private. Este furnizat doar ca instrument anti-cenzură.

„Psifhon este conceput pentru a vă oferi acces deschis la conținut online. Psifhon nu vă crește confidențialitatea online și nu trebuie considerat sau utilizat ca instrument de securitate online. "

Acesta a fost inițial dezvoltat de grupul activist digital Citizen Lab de la Universitatea din Toronto din Canada. Cu toate acestea, din 2007, Psiphon Inc. a funcționat ca o companie comercială independentă. Mai colaborează ocazional cu Laboratorul Cetățean pentru proiecte de cercetare și a primit finanțare din partea Parlamentului European și a programului Libertatea Internet pentru Departamentul de Stat al SUA.

Psifhon are sediul în Canada și este supus legilor și legilor privind confidențialitatea canadiană și Ontario. Canada este un membru activ al alianței de spionaj Five Eyes condus de NSA.

Software-ul Psiphon în sine rămâne open-source.

Protocoale de criptare

Jurnale

„Adresele IP ale utilizatorului nu sunt colectate de către serverele Psiphon în cursul normal de funcționare. Psifonul nu necesită conturi de utilizator, astfel încât, în mod implicit, nu există o colecție de adrese de e-mail, nume de utilizator sau parole.

"Jurnalele de evenimente includ timestamps-uri, coduri de regiune (țară și oraș) și atribute care nu identifică, inclusiv ID-ul sponsorului (determinat prin care se utilizează construirea clientului Psiphon), versiunea clientului și tipul protocolului. Vizualizările paginii sunt agregate în funcție de timp și / sau sesiune înainte de a fi înregistrate. "

Psiphon împărtășește informațiilor cumulate obținute din jurnalele de acces la bucketele Amazon S3 și din alte surse cu partenerii comerciali. După cum spuneam, tratați Psiphon doar ca un instrument anti-cenzură - nu ca un instrument de confidențialitate. Pentru o descriere detaliată a înregistrărilor și a acțiunilor Psiphon, consultați politica de confidențialitate. În opinia sa, acest lucru explică foarte clar situația.

Caracteristici VPN Psiphon

Psifhon este o aplicație concepută pentru a ocoli restricțiile de cenzură în țările restrictive. Tehnologiile pe care le folosește pot oferi, prin natura lor, o anumită protecție împotriva supravegherii guvernamentale sau a furnizorului de servicii Internet (ISP) a datelor dvs. de internet.

Dezvoltatorii Psifhon sunt foarte dornici să sublinieze, însă, că protecția împotriva supravegherii nu este scopul acestei aplicații. Nu fac nicio promisiune cu privire la eficacitatea sa în această privință. Este un dispozitiv anti-cenzură și ar trebui să îl privești doar ca atare.

Psifon ca tunel SSH

Psiphon Inc. operează o rețea de servere din întreaga lume. În mod implicit, aplicația se conectează la una dintre acestea folosind o conexiune criptată Secure Shell (SSH) cu ofuscularea strângerii de mână.

Serverele SSH sunt, în multe moduri, similare cu proxy-urile standard HTTPS (HTTP peste SSL / TLS). Pentru o redresare rapidă și destul de simplă a diferențelor cheie dintre SSH și Secure Sockets Layer (SSL), vă rugăm să consultați aici.

Obuscularea strângerii de mână

Conexiunile SSL Psifhon folosesc obuscularea strângerii de mână. Acest lucru își propune să ascundă faptul că încercați să evitați restricțiile de cenzură.

„Obuscularea strângerii de mână întărește strângerea de mână inițială SSH împotriva sistemelor care identifică sau clasifică diverse protocoale de rețea, examinând date în tranzit pentru semnături statice.”

Aici este disponibilă o carte albă care detaliază modul în care funcționează obuscularea strângerii de mână a lui Psifhon.

Psifon ca VPN

În Windows este de asemenea posibil să vă conectați la serverele Psifhon folosind protocolul VPN Layer 2 Tunneling Protocol (L2TP) / Internet Protocol Security (IPsec). Aceasta este furnizată ca o opțiune de rezervă, în cazul în care conexiunile SSH sunt blocate. Nu este disponibil pentru utilizatorii de telefonie mobilă.

Vă rugăm să consultați Ce este un server proxy? pentru mai multe informații despre proxies și o discuție despre diferențele dintre proxies și VPN-uri.

Gânduri finale

Psifonul are, desigur, limitări severe. Cel mai notabil dintre acestea este faptul că este foarte lent. Chiar și plata unui abonament „viteză maximă” în aplicația Pro vă aduce doar viteza de descărcare de 6 Mbps.

Dar acest lucru lipsește de sens. Psifhon este un instrument gratuit anti-cenzură care funcționează. Judecând după teancul de comentarii pe care îl primim, multe persoane din județe restrictive consideră că este foarte utilă.

O problemă care apare adesea este utilizatorii care ne solicită asistență (pe care nu o putem oferi). Acest lucru se datorează faptului că Psiphon Inc. nu oferă niciun suport. Având în vedere că Psifhon este foarte popular, este însă nerezonabil și nerealist să ne așteptăm ca o companie să sprijine ceea ce este practic un produs gratuit.

Dacă locuiți într-o țară restrictivă și nu vă puteți permite sau nu puteți accesa un serviciu VPN obișnuit, atunci aș sugera să încercați Tor înainte să legați psifonul. Tor oferă un anonimat mai mare, este mai rapid și sprijină o comunitate activă de entuziaști dornici să ofere ajutor celor care au nevoie de ea.

Dacă Tor este blocat, însă, Psifhon poate fi soluția de care ai nevoie.

Dacă nu sunteți restricționat și vă puteți permite o VPN decentă (care poate costa până la 2,75 USD pe lună), atunci vă recomandăm să vizitați pagina noastră pentru cele mai bune servicii VPN și să obțineți un VPN rapid și sigur pentru a vă îmbunătăți confidențialitatea și libertatea internetului..

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me