Badger de confidențialitate


Privacy Badger este un instrument de confidențialitate dezvoltat de Electronic Frontier Foundation. Este o extensie extrem de utilă care este disponibilă pe Firefox, Chrome și Opera. Prin instalarea și utilizarea programului Badger de confidențialitate, consumatorii pot reduce drastic cantitatea de urmărire pe care o suferă la mâinile site-urilor web.

ProPrivacy.com Scor
8 din 10

rezumat

Lucrul plăcut despre Badgerul de confidențialitate este că, pe lângă oprirea unor cantități mari de urmărire, acesta grăbește și timpul de încărcare a paginilor în proces, reducând la minimum cantitatea de date pe care trebuie să o încarce fiecare pagină..

Privacy Badger este complet gratuit, ceea ce înseamnă că oricine îl poate folosi pentru a începe să blocheze trackerele imediat. Extensia populară funcționează automat prin blocarea automat a următorilor de site-uri web. Și, folosirea Privacy Badger nu este o problemă dificilă, așa cum se întâmplă în cazul blocanților de scripturi mai tehnice precum uMatrix.

Logo Badger de confidențialitate pe desktop

Cum funcționează Badgerul de confidențialitate

Privacy Badger este disponibil ca o extensie pentru Chrome, Firefox, Opera și chiar pentru Firefox pe Android. Pentru a obține extensia căutați-o pur și simplu folosind browserul sau direct prin Google. Odată ce este instalat, Badgerul de confidențialitate funcționează automat învățând să blocheze trackerele. Face acest lucru căutând scripturi și imagini ale unor terți care par a lăsa în urmă cookie-urile sau amprentarea browserului tău.

Extensiile de Badger de confidențialitate pot fi găsite pe Google Chrome, Firefox și Opera pe desktop, precum și Firefox pe Android

Privacy Badger folosește, de asemenea, antetul Nu urmăriți (DNT) disponibil în browserul dvs. Dacă un serviciu ignoră solicitarea DNT (majoritatea trackerilor ignoră complet DNT, deoarece nu este o cerință legală) Badger-ul de confidențialitate va monitoriza alte site-uri web pentru același tracker. Dacă scriptul este descoperit urmărindu-vă pe trei site-uri diferite, Badgerul de confidențialitate va începe să blocheze acel tracker de fiecare dată când este întâlnit.

Privacy Badger blochează, de asemenea, urmărirea clicurilor pe link-uri de ieșire pe Facebook, Google și Twitter. Urmărirea linkurilor este concepută pentru a permite întreprinderilor online să vă urmărească atunci când faceți clic pe un link și părăsiți site-ul web. Acest lucru permite firmelor să înțeleagă ce anume te interesează reclamele. Totuși, Badgerul de confidențialitate împiedică Google să urmărească orice link-uri pe care le urmați din documentele Drive sau din conversațiile Hangout!

Ba mai mult, Privacy Badger oferă protecție împotriva urmăririi „ping” și scurgerilor WebRTC - ceea ce înseamnă că dacă utilizați un VPN care suferă de scurgeri WebRTC - Badgerul de confidențialitate vă va proteja.

Cum se utilizează Badgerul de confidențialitate

Folosirea confidențialității Badger poate fi la fel de simplă ca să îl instalezi și să îl lași să își facă treaba. Cu toate acestea, merită să înțelegeți extensia pentru a profita la maxim. De asemenea, este demn de remarcat faptul că pentru a obține protecție etanșă împotriva urmăririi, vă recomandăm insistent să o utilizați împreună cu uBlock Origin. Acest lucru se datorează faptului că cei doi care lucrează împreună vor oferi o experiență mult mai cuprinzătoare.

De ce? Privacy Badger blochează doar următorii terți care vă urmăresc în mod activ, nu domeniile (chiar și cele publicitare) care nu par a fi. Astfel, asocierea Privacy Badger cu uBlock Origin (și poate chiar Ghostery, de asemenea) poate ajuta la crearea unui trenet de tracțiune mai exhaustiv atât pentru următorii terți, cât și pentru cei de la prima parte. Acestea fiind spuse, sunteți gata să începeți să folosiți Badgerul de confidențialitate.

Începeți prin a instala extensia Badger de confidențialitate în browser. Din acel moment, trackerele terțe încorporate în paginile web pe care le vizitați vor fi blocate; îmbunătățirea considerabilă a vieții private în acest proces.

În sensul acestui ghid, am instalat Badgerul de confidențialitate într-o versiune curată a Firefox, care este în general acceptată ca fiind un browser mai bun pentru confidențialitate decât Chrome.

pagina de pornire a badgerului de confidențialitate

În continuare, am vizitat Forbes, un site web care este bine cunoscut pentru conține o mulțime de trackere. După cum puteți vedea din imaginea de mai jos, PB a detectat 20 de trackere.

Confidențialitate Extensie crom Badger

Făcând clic pe pictograma PB din bara de instrumente pentru extensii, vă puteți vedea o defecțiune a trackerelor blocate. Acest lucru vă oferă puterea de a modifica ceea ce face Badgerul de confidențialitate cu orice urmăritori potențiali detectați din domenii terțe. Scripturile de domeniu terțe detectate de PB sunt împărțite în trei grupuri:

  1. Urmărirea care apare ca roșu este blocată complet.
  2. Următoarele de urmărire galbene - cu glisorul în mijloc - sunt urmărire ale unor terțe părți care sunt permise, deoarece par a fi necesare pentru ca site-ul să funcționeze corect. Următoarele de urmărire galbenă au voie să încarce conținut din domeniile lor respective - dar sunt testate activ de PB pentru a elimina cookie-urile terțe și referitorilor de la acestea.
  3. Urmăritorii verzi - cu glisorul spre dreapta - sunt scripturi din domenii terțe pe care PB nu le-a detectat urmărirea pe mai multe site-uri (încă). Până când PB nu va observa un domeniu care vă urmărește pe trei site-uri diferite, nu va începe să le blocheze.

În general, vă recomandăm să lăsați Privacy Badger să blocheze tot ceea ce dorește. Cu toate acestea, există momente în care este posibil ca funcționalitatea unor site-uri web să fie ruptă atunci când se utilizează PB. Dacă se întâmplă acest lucru, aveți două opțiuni:

  1. Mutați glisorul pentru serviciul site-ului care considerați că este necesar la mijloc sau la dreapta pentru a vedea dacă acest lucru rezolvă modul în care se încarcă și funcționează site-ul. Dacă nu sunteți sigur de ce serviciu este necesar, le puteți testa unul câte unul până îl veți găsi pe cel de care aveți nevoie.
  2. Dezactivează complet PB pe acel site web pentru a avea acces la funcționalitatea de care ai nevoie. Privacy Badger vă permite, de asemenea, să trimiteți informații înapoi la EFF, informându-i că un site web a fost spart de aplicație. Acest lucru permite EFF să revizuiască site-ul web pentru a lua o decizie cu privire la dacă este sigur să înceapă să permită acel serviciu prin intermediul rețelei.

După cum puteți vedea în imaginea de mai jos, două dintre trackerele care sunt setate ca galbene pe Forbes sunt Google și Facebook. Acest lucru înseamnă că PB consideră că aceste trackere sunt necesare pentru ca pagina să funcționeze. În ciuda acestui fapt, preferința noastră să nu fim urmăriți de Google sau Facebook și din acest motiv, am optat pentru a le muta pe stânga.

badger de confidențialitate care arată urmărirea

După mutarea acestor glisiere la stânga, am reîncărcat pagina prin actualizare pentru a ne asigura că pagina funcționează în continuare. După cum bănuiam, pagina a funcționat bine, ceea ce înseamnă că am obținut un pic de confidențialitate blocând manual aceste scripturi.

Fișier de confidențialitate care afișează scripturi de blocare a confidențialității

Ia-ți datele cu tine!

De asemenea, este demn de remarcat faptul că Privacy Badger are un instrument de import / export. Acest lucru vă permite să exportați orice informație pe care instanța dvs. de PB a aflat-o pe un browser pentru a o duce la alta. Drept urmare, nu este necesar să începeți să predați de la zero Badgerul de confidențialitate de fiecare dată când îl instalați.

Pentru a utiliza această caracteristică, atingeți butonul rotativ în colțul din dreapta sus al ecranului extensiei și selectați Gestionare date.

exportați datele utilizatorului de pe badgerul de confidențialitate

Apoi, faceți clic pe Descărcare sau Import. Datele sunt exportate sub forma unui fișier Json care este stocat pe computer și pot fi importate fie de pe hard disk sau de pe un dongle USB, dacă doriți să le luați cu dvs. pentru a le importa pe un computer de lucru sau în altă parte.

Setări importante

Făcând clic pe butonul mare din dreapta sus al extensiei, se va deschide o fereastră a browserului cu setările pentru extensie. Aici puteți opta pentru a activa blocarea WebRTC și blocarea tracker-ului în modul Incognito (Chrome) sau Navigare privată (Firefox).

blocați webrtc blocarea pe incognito

Dacă doriți aceste funcții depinde de preferințele dvs. personale. Cu toate acestea, în general, vă recomandăm să activați protecția împotriva scurgerilor WebRTC, deoarece este o caracteristică utilă.

Cealaltă setare importantă pentru a ține un ochi este este Site-uri cu handicap tab. Acest lucru vă permite să verificați pe site-urile pe care ați dezactivat Badgerul de confidențialitate. Folosind această filă, puteți verifica unde este dezactivat PB și vă puteți răzgândi eliminând un site web din lista albă.

Concluzie

Utilizarea Privacy Badger pentru a bloca scripturile de la terți este foarte ușoară, iar pentru majoritatea oamenilor pur și simplu îl instalează și îl lasă să ruleze în fundal va fi suficient. Cu toate acestea, oricine este interesat să blocheze cât mai multe tracker-uri nedorite, are opțiunea de a juca prin setarea mai multor trackere pe partea stângă.

În plus, este posibil să setați următorii anumiți la galben sau verde sau să dezactivați în totalitate Badgerul de confidențialitate, dacă are un efect negativ asupra unui site web pe care doriți să îl utilizați. Cu toate acestea, rețineți că dezactivarea PB în timp ce vizitați site-uri pe care le întrerupe (cum ar fi site-urile de streaming care refuză să redea videoclipuri, cu excepția cazului în care dezactivați toate blocantele de anunțuri) vă poate deschide către ferestrele pop-up riscante și urmărirea.

De asemenea, vă recomandăm să utilizați PB împreună cu uBlock Origin pentru a vă asigura că sunt blocate cât mai multe scripturi nedorite. Dacă faceți acest lucru, vă va strânge și mai mult centura de confidențialitate - oferind în același timp timpi de încărcare a paginilor mai bune pe toate site-urile web pe care le vizitați!

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me