CloudAlly

CloudAlly este o soluție de rezervă cloud-to-cloud care a fost lansată pentru prima dată în 2011. Este dezvoltată de o firmă israeliană care are birouri în SUA, Marea Britanie și Australia. Serviciul permite întreprinderilor sau persoanelor fizice să își facă backup cu ușurință fișierele dintr-o serie de platforme de stocare online. Cu CloudAlly, utilizatorii capătă capacitatea de a activa copii de rezervă pe mai multe platforme - cu posibilitatea de a gestiona arhivele și de a recupera datele pierdute sau corupte din orice instantaneu în timp..

ProPrivacy.com Scor
8 din 10

rezumat

Stocarea securizată în cloud este o modalitate excelentă de a vă asigura că datele dvs. sunt protejate împotriva pierderii accidentale a dispozitivului, a unei defecțiuni sau a unei intervenții dăunătoare; cum ar fi atacurile de hacking sau ransomware. Când se întâmplă asta în majoritatea platformelor cloud, datele respective se pierd irevocabil. Cu Dropbox, de exemplu, este imposibil să recuperați fișierele care au fost distruse accidental sau rău intenționat - imediat ce folderul Coș de gunoi este golit; fișierele au dispărut pentru totdeauna.

Datorită naturii conectate a platformelor de stocare în cloud, este posibil ca serviciile SaaS să poată fi victime ale hackingului cauzat de phishing. Și, în aceste condiții, pierderea de date experimentată poate fi extrem de costisitoare. CloudAlly își propune să rezolve această problemă oferind copii de rezervă automatizate pentru toate conturile de stocare online.


CloudAlly este un serviciu de rezervă cloud-to-cloud, care permite întreprinderilor sau persoanelor fizice să își facă copii de siguranță fișierele de la servicii precum Office 365 Backup, Dropbox, GSuite, SalesForce, Box sau SharePoint Online ușor. CloudAlly se asigură că orice date stocate în acele platforme SaaS online sunt susținute în mod regulat pentru stocarea Amazon S3, ceea ce îl protejează împotriva pierderilor accidentale sau rău intenționate pe aceste platforme terțe. Cu CloudAlly, abonații obțin spațiu de stocare nelimitat de rezervă Amazon, care este accesibil instantaneu pentru restaurarea sau exportarea datelor rapid și ușor.

Prețuri

CloudAlly poate fi achiziționat ca abonament fie lunar, fie anual. Un abonament va acoperi doar un serviciu simultan, deci va trebui să plătiți separat pentru fiecare dacă aveți nevoie de mai multe copii de rezervă de la mai multe servicii.

Un contract de o lună te va costa 3 dolari și vine cu o copie de rezervă pentru un utilizator sau cu 10 GB de date (în funcție de ce serviciu vrei să faci backup). Un contract anual vă va costa 30 de dolari, economisindu-vă 6 USD din prețul total lunar. Acest cost este considerat destul de rezonabil. Deși, dacă doriți să faceți o copie de rezervă pentru un set de Dropbox și G (de exemplu), va trebui să plătiți 60 USD pe an, care începe să obțină un preț destul de scump. Și dacă doriți să stocați din nou 20 GB date în loc de 10 GB, vă va costa dublu (6 USD pe lună).

Dacă intenționați să utilizați CloudAlly pentru o afacere, puteți împărtăși numărul de utilizatori pe care îi aveți în GSuite sau Office 365 Backup, precum și cantitatea de date Dropbox pe care le aveți (de exemplu) și firma vă va oferi o ofertă pentru copierea de rezervă a întreaga afacere și toți utilizatorii individuali ai acesteia. Firma va acorda o reducere de 10% firmelor cu peste 100 de utilizatori și / sau 500 GB + de date.

De menționat este faptul că este posibil să utilizați serviciul gratuit timp de 15 zile, ceea ce înseamnă că îl puteți testa fără riscuri pentru a vedea cum funcționează..

Caracteristici

  • Copie de rezervă de la Microsoft Office 365 Backup sau G Suite (include unitate, e-mailuri, contacte, calendare, activități și, de asemenea, cu site-uri G Suite).
  • Copii de rezervă prin IMAP de la orice serviciu / client de e-mail
  • Copie de rezervă din SharePoint, OneDrive, grupuri MS, casetă, Backup Team Team Google sau Dropbox (fișiere, documente și liste).
  • Backup Salesforce Production (medii Sandbox, obiecte standard, obiecte personalizate, documente, atașamente, feeduri de chat & metadate).

Înființat

Primul lucru pe care trebuie să-l începi să folosești CloudAlly este un cont terță parte stocat cu fișiere pe care vrei să le faci backup. Dacă aveți deja un cont Google, un cont DropBox - sau oricare dintre celelalte servicii de la care se poate face backup, atunci sunteți gata să folosiți serviciul.

În scopul testării noastre, am creat un cont Dropbox temporar în care să introducem fișierele de rezervă de testare și ulterior s-a înscris pentru o încercare gratuită a CloudAlly. Pentru a face acest lucru, pur și simplu îndreptați-vă pe site-ul său web și urmați instrucțiunile de pe pagina principală.

Site-ul CloudAlly

Pentru a vă înscrie, nu trebuie decât să furnizați numele, adresa de e-mail și o parolă. Cu acest lucru, sunteți gata să faceți clic Inscrie-te.

înscrieți-vă la un proces gratuit

În continuare, veți primi un e-mail de confirmare și după ce faceți clic pe linkul de activare, puteți să vă autentificați în tabloul de bord al serviciului..

adăugați backup

După cum vedeți, adăugarea contului pe care doriți să îl faceți copie de siguranță la CloudAlly este ușor din start. Am constatat că întreaga procedură de configurare este mult mai rapidă decât ne-am anticipat, luându-ne doar câteva minute.

Ușurință în utilizare

Cu CloudAlly instalat și activat, tot ce vă rămâne este să adăugați contul pe care doriți să îl faceți copie de rezervă. Am selectat Dropbox și ni s-a solicitat să introducem un nume pentru copie de rezervă.

detalii admin

Dacă faceți clic pe caseta de autentificare vă va transmite Dropbox și, atât timp cât sunteți deja conectat în contul dvs., vi se va solicita să acceptați să acordați acces CloudAlly.

Permisiunile sună puțin complet. Cu toate acestea, CloudAlly necesită acces pentru a efectua acțiuni ca orice membru al echipei, pentru a putea face copii de rezervă de la fiecare utilizator din contul Dropbox. Acest lucru este necesar pentru utilizatorii de întreprinderi care doresc să facă backup pentru fișierele lor de afaceri - și nu are importanță dacă sunteți singurul utilizator al contului dvs. Dropbox.

backup și recuperare

Dând clic pe Permite oferă instantaneu acces CloudAlly fără a furniza parola serviciului. Acest lucru este obținut folosind un jeton OAuth care poate fi revocat în orice moment.

Înapoi pe CloudAlly, contul nostru a arătat acum o conexiune activă la contul nostru Dropbox. Pe această pagină, am putut să stabilim frecvența copiilor de siguranță la fiecare zi, la fiecare trei zile sau săptămânal. L-am lăsat pe Daily, deși am modificat ora de rezervă până la amiază, astfel încât să își facă prima salvare mai devreme.

setări de rezervă

Contul nostru CloudAlly este configurat pentru a salva datele noastre pe servere Amazon S3 din Irlanda, opțiune pe care am selectat-o ​​în faza de înscriere.

După salvarea preferințelor, sunteți gata să vă configurați contul pentru a face o copie de rezervă la frecvența selectată automat. Pentru a face acest lucru, derulați în jos în contul dvs. și faceți clic pe activare la extrema dreaptă a numelui de utilizator.

activați backup

După ce este activat, CloudAlly va face copii de rezervă atunci când se presupune că va fi automat. Puteți opta pentru a întrerupe copiile de rezervă oricând doriți. Dacă doriți, puteți cere manual și CloudAlly Backup acum. Am decis să mergem înainte și să creăm prima noastră de rezervă.

butonul backupnow

Acest lucru ne-a schimbat statutul la In proces. Copia de rezervă a durat mai puțin de un minut, dar acest lucru este doar pentru că am avut doar câteva fișiere de test pentru a face backup. Dacă aveți cantități masive de date în Dropbox (sau în alte conturi), acest lucru va dura mai mult.

Făcând clic pe Activitate din meniul din partea stângă a CloudAlly vă permite să vedeți exact ce a făcut CloudAlly. Acesta este un mod bun de a urmări copiile de rezervă și notificările. După cum vedeți, prima noastră copie de rezervă a fost finalizată cu succes.

activitatea finalizată

Pentru a examina procesul de restaurare a fișierelor noastre, am decis să ne recuperăm copiile de rezervă. Făcând clic pe Restore vă permite să selectați contul dvs. de rezervă și CloudAlly vă oferă opțiunea de a restaura sau descărca datele. Am decis să intrăm în Dropbox și să ștergem fișierele noastre.

sterge fisierele

Cu fișierele acum șterse, am mers mai departe și le-am recuperat.

restaurați sau descărcați din contul dropbox

Am optat însă pentru restaurare; este plăcut să vezi că este posibil să descarci totul ca fișier zip, dacă este necesar. Acest lucru face ușor fie să transportați date folosind CloudAlly, fie să restaurați un cont de stocare cloud care a fost hacked sau șters din greșeală.

descărcați lista de arhive

Dând clic pe Restabili are ca rezultat obținerea unui mesaj care afirmă că o restaurare a fost programată. Și, din nou pe ecranul Activității noastre, am putut vedea că restaurarea a fost finalizată, așa că ne-am îndreptat înapoi spre Dropbox pentru a vedea dacă a funcționat. După cum am sperat, Dropbox-ul nostru avea un folder de elemente restaurate care conținea documentele șterse anterior.

obiecte restaurate

În concluzie, CloudAlly este un serviciu care vă ghidează ușor prin procesul de copiere de rezervă sau restaurare. Utilizarea caracteristicilor CloudAlly este extrem de ușoară și este cu siguranță potrivită pentru persoanele fără tehnologie și începători. Ne-am bucurat totul despre utilizarea serviciului și nu avem absolut nicio reclamație cu privire la funcționalitatea acestuia.

Decizia de a utiliza CloudAlly se va reduce în mare măsură dacă aveți încredere în serviciu pentru a vă proteja datele...

Confidențialitate și securitate

Pentru a face o copie de siguranță a datelor pe CloudAlly de la un serviciu de stocare în cloud a unei terțe părți, trebuie să oferiți CloudAlly acces la aceste conturi. Cu toate acestea, deoarece furnizarea parolelor dvs. CloudAlly ar fi problematică din punct de vedere al confidențialității și securității, CloudAlly folosește OAuth pentru a crea un simbol care oferă acces bazat pe permisiune..

OAuth este un standard deschis recunoscut pentru delegarea de acces, care permite utilizatorilor de aplicații și servicii să acorde site-uri web sau aplicații terțe acces la informațiile lor pe alte servicii fără a furniza parolele direct.

Acest lucru permite utilizatorilor CloudAlly să ofere acces restricționat la aceste servicii în scopul creării copiilor de rezervă și nimic altceva. Înseamnă, de asemenea, că utilizatorii pot revoca autorizarea oricând, fără griji cu privire la necesitatea actualizării parolei - deși acest lucru ar fi recomandat, oricum.

Când datele sunt transmise cloud-to-cloud de CloudAlly, firma folosește servere securizate SSL (HTTPS). În teorie, acest lucru permite o transmisie sigură împotriva atacurilor omului în mijloc. Cu toate acestea, am verificat serverele CloudAlly folosind Laboratoarele SSL Qualys pentru a verifica implementarea securității sale TLS și am constatat că acesta a marcat doar un B din cauza implementării slabe a schimbului de chei (fără secret de avans perfect). Acest lucru se referă puțin la faptul că înseamnă că Transport Layer Security nu este implementat la fel de bine cum ar trebui să fie.

După ce datele au fost transportate prin TLS către serverele sale Amazon S3, datele dvs. sunt stocate în repaus folosind o criptare AES-256 biți din partea serverului. Această criptare este furnizată folosind chei de criptare unice pentru fiecare abonat individual, iar acele chei unice sunt stocate într-o stare izolată și sigură pe un server Amazon S3 separat. CloudAlly afirmă că doar un „număr foarte limitat de membri ai echipei de bază a CloudAlly” au acces vreodată la aceste chei.

Este demn de remarcat faptul că, deoarece aceste chei sunt stocate pe server, acest lucru înseamnă că utilizatorii CloudAlly lipsesc din standardul de aur pentru securitatea stocării în cloud fără criptare end-to-end. Drept urmare, datele stocate de CloudAlly sunt potențial vulnerabile la hackingul sau intruziuni nedorite de către angajații CloudAlly.

Indiferent dacă considerați că această securitate este suficient de adecvată pentru nevoile dvs. personale, este în conformitate cu propriul model de amenințare personală. Ceea ce este important să înțelegem este faptul că, teoretic, CloudAlly ar putea oferi guvernului acces la toate datele dvs. în cazul în care este primit un mandat. Drept urmare, trebuie să sfătuim că singura modalitate de a vă securiza datele în mod corespunzător pe serverele cloud - fără probleme de confidențialitate sau securitate - este să folosiți un furnizor de stocare cloud securizat care să ofere un e2ee complet.

Pe de o parte, CloudAlly respectă GDPR și HIPAA. Pe de altă parte, admite să partajeze date agregate cu terți

În continuare, am verificat politica de confidențialitate pentru a ne face o idee despre modul în care CloudAlly ar putea trata datele dvs. în timpul procesului de backup. Politica confirmă faptul că, într-adevăr, va transmite datele dumneavoastră autorităților, dacă va primi un mandat. De asemenea, indică faptul că este posibil să investigheze datele dvs. dacă consideră că ați încălcat Termenii de utilizare. Ceea ce se referă, este că formularea pare să îi dea permisiunea de a lansa o anchetă asupra datelor dvs. chiar și doar pentru a verifica existența unor „potențiale încălcări”.

De asemenea, firma admite că poate utiliza și dezvălui informațiile dvs. personale către terți într-un format agregat sau anonimizat. Datele agregate nu ar trebui să prezinte niciun risc pentru persoane, deși studiile au demonstrat că datele anonimizate anterior pot fi reidentificate la persoane în anumite circumstanțe.

Faptul că datele dvs. de rezervă ar putea fi analizate pentru a crea un flux de venituri pare dubiu - și este un lucru pe care tindem să îl evităm în favoarea serviciilor care promit confidențialitatea datelor. Pe de altă parte, CloudAlly susține că respectă GDPR și HIPAA.

Are o acreditare recunoscută la nivel internațional pentru gestionarea securității informațiilor prin intermediul programului Cloud Security Alliance STAR folosind matricea Cloud Controls a CSA. Prin urmare, teoretic ar trebui să asigure în mod adecvat datele. Așa cum se întâmplă întotdeauna, va trebui să faceți o evaluare a riscurilor atunci când decideți să utilizați acest (și alte) servicii de backup cloud.

Serviciu clienți

Utilizatorii CloudAlly primesc asistență excelentă pentru clienți datorită chat-ului live 24/7. Am testat chat-ul în direct și am găsit agenții de ajutor și de cunoștințe despre acest serviciu. Agenții vă pot ajuta să aflați informații despre serviciu sau să vă ajute să configurați contul pentru a face o copie de rezervă corectă.

resurse de pe site-ul cloud

În meniul de navigare de sus, veți găsi un meniu derulant etichetat Resurse. Acest meniu vă va permite să navigați la o mulțime de informații utile. Cu o întrebare frecventă, configurare și manuale de utilizare, o bază de cunoștințe și videoclipuri la doar un clic distanță,

De asemenea, site-ul web furnizează un blog util care include articole informative despre diverse subiecte legate de backup-uri și securitatea copiilor de rezervă.

În general, resursele disponibile pe site-ul nostru au fost fantastice. Este corect să spunem că întregul site web este conceput pentru a oferi o mulțime de informații despre serviciu și mult ajutor pentru a vă configura și a funcționa - indiferent de platforma care vă interesează..

ghid aliat nor

Concluzie

CloudAlly este un serviciu de rezervă cloud-to-cloud, care este extrem de intuitiv, ușor de configurat și de folosit. Site-ul este extrem de bine pus la punct și explică tot ceea ce privește serviciul despre care te-ai putea întreba. Acest serviciu este ideal atât pentru persoane fizice, fie pentru companii care caută o soluție de backup automat pentru datele lor.

10 GB spațiu de stocare pentru 3 USD pe lună nu este costisitor, dar rețineți că acest cost va crește cu 3 USD în plus pe lună pentru fiecare bloc suplimentar de 10 GB de care aveți nevoie.

CloudAlly nu este un serviciu care furnizează criptare end-to-end și nu funcționează cu niciun serviciu care oferă e2ee. Deci, dacă aveți nevoie de depozitare sigură, este mai bine să cumpărați în altă parte. În plus, serviciul nu promite confidențialitate și pentru că deține cheile de criptare în numele dvs.; este posibil ca firma să poată accesa datele tale sau să-și piardă datele din cauza hackingului.

Indiferent dacă acest lucru vă privește, este într-adevăr abordat propriul model de amenințare. Cu toate acestea, în general, aceasta este o bună copie de rezervă cloud-to-cloud, care funcționează bine în realizarea lucrului în mână.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me