Betternet


ProPrivacy.com Scor
2 din 10

rezumat

Această recenzie Betternet are în vedere atât serviciul „Premium” plătit, cât și serviciul VPN gratuit. În ea, veți descoperi diferențele dintre cele două servicii. Am considerat că versiunea gratuită este destul de utilă în ciuda difuzării reclamelor. Serviciul plătit, pe de altă parte, nu are toate caracteristicile necesare pentru a fi considerat cu adevărat „Premium” și este puțin lent.

Betternet este un furnizor de rețele virtuale private (VPN) cu 38 de milioane de utilizatori din întreaga lume. Este un serviciu gratuit care a fost supus multor critici în ultimul an. Acest lucru se datorează în principal unui studiu CSIRO care a descoperit că difuzează reclame utilizatorilor săi. Totuși, același studiu a descoperit că 75% din aplicațiile VPN gratuite folosesc urmăriri similare pentru a difuza reclame.

Acesta este un motiv pentru care ProPrivacy.com amintește în mod regulat consumatorilor despre diferența dintre VPN-urile plătite și VPN-urile gratuite. Funcționarea unei VPN nu este ușoară sau ieftină. Astfel, este obișnuit ca serviciile VPN gratuite să creeze venituri prin difuzarea reclamelor. Este vinovat Betternet pentru asta? Da. Este ceva mai rău decât celelalte 75% din VPN-urile gratuite acolo? Ei bine, cu 14 biblioteci de urmărire pentru difuzarea reclamelor, este posibil să nu fie mai rău, dar cu siguranță este mai bine.

Această recenzie este pentru serviciul premium (plătit) al Betternet. Serviciul plătit Betternet nu a fost criticat de studiul CSIRO și nu este finanțat prin publicitate. Ca atare, orice reclamație cu privire la VPN-ul gratuit al Betternet nu se aplică în mod necesar serviciului premium.

Dacă serviciul VPN gratuit Betternet este singurul dvs. interes, consultați subsecțiunea relevantă de mai jos. Pentru toți ceilalți, să mergem și să vedem dacă serviciul plătit Betternet poate concura cu alte servicii VPN premium.

 • PROS
 • Nu există reclame pe versiunea premium
 • Vitezele rapide de conectare
 • Șapte zile gratuite de încercare pentru servicii premium
 • Garanție de returnare de 30 de zile pentru servicii premium
 • Versiune gratuită
 • CONS
 • Politică de confidențialitate slabă (colectează și vinde date despre activitățile utilizatorului)
 • Versiunea gratuită servește reclame (are biblioteci de urmărire)
 • Păstrează jurnalele (versiunea gratuită)
 • Coopera cu solicitările de informații ale autorităților
 • Adresa IP și scurgeri ale sistemului de nume de domeniu (DNS)
 • Fără comutator de omor
 • Conexiuni lente (pe versiunea gratuită)
 • Serviciul gratuit are doar servere americane

Caracteristici

Planul Betternet plătit oferă următoarele caracteristici:

 • Servitori în zece țări: Hong Kong, Singapore, Japonia, Australia, Marea Britanie, Germania, Olanda, Franța, Canada și șapte orașe americane. Cu VPN-ul gratuit, abonații au acces doar la un server din SUA, care este alocat la întâmplare.
 • Cinci conexiuni simultane
 • Fără reclame (spre deosebire de versiunea gratuită)
 • Acces gratuit la o extensie de browser pentru Chrome
 • Aplicații pentru Windows, Mac OS X, iOS și Android
 • Criptare OpenVPN

Viteză și performanță

Am efectuat teste de viteză din Marea Britanie, folosind beta.speedtest.net. Pentru fiecare categorie am efectuat cinci teste. Testele de bază au fost făcute atât pentru SUA, cât și pentru Marea Britanie, fără VPN. Am folosit servere de testare în SUA (New York) și Marea Britanie (Londra). Serverul VPN olandez a fost testat de pe serverul de testare din Londra. Serverul New York din SUA a fost testat de pe un server de testare din New York.

Consultați explicațiile noastre pentru testarea vitezei complete pentru mai multe detalii.

VPN-ul a încetinit considerabil viteza de descărcare. Vestea bună este că viteza de încărcare a rămas destul de asemănătoare cu și fără VPN angajat. În testele din Marea Britanie, serverul britanic Betternet a scăzut viteza medie de conectare de la 48,20 Mbps la 18,62 Mbps. Serverul olandez a ieșit puțin mai bine. Viteza medie de descărcare pe cinci teste a fost de 29,86 Mbps. Deși acestea sunt picături destul de mari, nu sunt cele mai grave pe care le-am văzut de vreo întindere a imaginației. Ați putea fi transmis în continuare în HD.

Performanța pe serverul New York a fost mai slabă. Testul meu de bază din Marea Britanie până în SUA a obținut o viteză medie de 38,78 Mbps. Serverul New York al companiei Betternet a scăzut viteza medie de descărcare la 7,82 Mbps. Nu este grozav.

Am verificat online și se pare că am avut noroc cu viteza de descărcare. Abonații se plâng adesea de viteze și mai lente. Majoritatea oamenilor nu cred că Betternet poate fi folosit pentru a debloca fluxurile, deoarece este prea lent și are ca rezultat o mulțime de memorii.

IP Scurgeri și Scurgeri DNS

Am verificat pentru Internet Protocol versiunea 4 (IPv4) și scurgeri DNS folosind ipleak.net. Am efectuat aceste teste folosind serverul Betternet London. În ambele teste, Betternet pentru Windows nu a prezentat scurgeri IP sau scurgeri DNS pe sistemul meu. Nu am putut să testez scurgeri IPv6 deoarece furnizorul meu de servicii Internet (ISP) nu oferă conexiuni IPv6.

Extensia browserului proxy Chrome a avut ca rezultat o scurgere DNS și o scurgere în timp real a comunicării Web (WebRTC). Ca atare, recomand să nu folosiți extensiile proxy browser-ului Betternet pentru confidențialitate. Pentru deblocarea conținutului pot funcționa bine, dar pentru a ascunde ceea ce ați făcut online, va trebui să vă respectați serviciul VPN complet.

Browserul proxy Firefox trebuie evitat. Nici nu vă ascunde adevărata adresă IP și este literalmente complet inutilă.

Servicii de streaming

Am încercat să accesez serviciile de streaming din SUA din Marea Britanie folosind VPN pentru a-mi masca adevărata locație. Nu am putut accesa vizionarea US Netflix folosind VPN premium conectat la un server american. Cu toate acestea, site-ul web ABC mi-a permis să vizitez o emisiune fără probleme. Betternet VPN a deblocat cu succes NBC.com. Am testat serverul din Marea Britanie pentru a vedea dacă pot viziona iPlayer și am găsit că funcționează bine.

Preț

Pentru a accesa versiunea premium a Betternet, trebuie să descărcați mai întâi versiunea gratuită. Folosind acest software, puteți face upgrade. Premium VPN Betternet vine doar într-un singur plan, cu variații de preț pe baza perioadei de abonament. Angajarea pentru o perioadă mai lungă de timp vă oferă o reducere de loialitate puternică. Cele trei opțiuni de preț sunt următoarele:

Vă puteți abona pentru o lună, șase luni sau un an. Procesul de plată stabilește un contract de facturare recurent. Dacă nu anulați acordul înainte de încheierea abonamentului dvs., Betternet vă va percepe automat pentru o altă perioadă.

Politica de restituire a Betternet

Betternet oferă o garanție de returnare de 30 de zile pentru a vă permite să testați serviciul premium. Cu toate acestea, rambursarea se acordă numai dacă ai utilizat mai puțin de 50 MB de date. Ca atare, trebuie să-ți ceri banii înapoi în perioada de 30 de zile și cu o utilizare minimă. 50 Mb reprezintă o cantitate foarte mică de utilizare. Aceasta înseamnă că, în realitate, este foarte greu să te califici pentru o rambursare. Acest lucru este într-adevăr semnificativ: este cea mai proastă garanție de înapoiere de 30 de zile pe care am văzut-o de la un VPN.

O opțiune mai bună este folosirea procesului gratuit de șapte zile al contului premium. Din păcate, pentru a utiliza proba gratuită, trebuie să introduceți detaliile cardului dvs. de credit. Dacă nu anulați în perioada de încercare de șapte zile, Betternet vă va efectua automat la tariful lunar, care este cel mai scump plan. Ca atare, asigurați-vă că anulați înainte de expirarea celor șapte zile dacă nu sunteți interesat de serviciu.

Site-ul

Site-ul este profesional și ușor de navigat. Nu există un număr foarte mare de pagini pe site. Vizitatorii sunt direcționați către butonul de descărcare gratuită a aplicației. În mod frustrant, nu puteți vedea costul serviciului premium fără a descărca aplicația gratuită. De fapt, nici nu ai ști niciodată că Betternet VPN are un serviciu premium de la vizitarea site-ului.

În cele din urmă, am găsit o mențiune a serviciului premium în pagina „Cum facem bani” (și în câteva răspunsuri afișate în baza de cunoștințe a centrului de ajutor).

Meniul principal al site-ului web vă urmărește în mod intenționat în jos în timp ce defilați, ceea ce este util. În partea dreaptă, veți găsi linkul pentru a descărca clientul VPN. Dacă veți utiliza VPN-ul gratuit sau doriți accesul la serviciul premium - inclusiv proba gratuită de 7 zile - va trebui să faceți clic aici.

Procesul

A pune mâna pe aplicația Betternet nu este greu. Pur și simplu îndreptați-vă către site-ul web și descărcați-l prin colțul din dreapta din partea de sus a paginii. Când lansați aplicația, vă va întreba dacă doriți să încercați VPN premium timp de șapte zile. Dacă preferați să utilizați VPN-ul gratuit, refuzați. Odată ce aplicația a fost lansată, puteți încă să faceți upgrade la premium (inclusiv utilizarea procesului gratuit de șapte zile).

Nu am putut vedea planul premium în aplicație până când nu am dezactivat blocatorii de anunțuri (Badgerul de confidențialitate și ABP). Acesta este un bug ciudat, deoarece foloseam VPN autonom pentru Windows - nu o extensie Chrome.

După ce ați făcut upgrade la premium, selectând un plan și plătiți (sau selectând proba de șapte zile gratuite), puteți selecta una dintre cele zece locații. Pentru a vă conecta, pur și simplu selectați un server din listă și apăsați butonul „Conectați”. Am găsit VPN-ul pentru a se conecta rapid și fără probleme.

Când este stabilită o conexiune, scutul devine albastru și pare fericit să vă anunțe că totul este bine.

Înscrierea

Dacă vă înscrieți la Betternet pentru prima dată, vă sugerez să utilizați opțiunea „Încercați gratuit”. Deși acest lucru duce la un plan lunar mai scump, puteți să anulați pur și simplu proba gratuită și să vă alăturați folosind planul anual dacă doriți serviciul. Utilizarea procesului gratuit vă va oferi o idee bună despre cum este Betternet, permițându-vă să decideți dacă doriți să investiți.

Faceți clic pe butonul verde pentru a vă înscrie la proba gratuită. Aceasta deschide o pagină în browserul dvs. implicit, unde trebuie să completați detaliile cărții de credit.

După ce cardul dvs. de credit este autorizat, scutul de desene animate de pe site-ul web devine fericit și verde. Verificați inbox pentru o factură de la Betternet - acum aveți o factură de 0 $. Veți ști că ați plecat pro, deoarece scutul din aplicație va purta acum o coroană.

Aplicațiile

Ca client premium, puteți selecta un server din lista de server. Din păcate, asta este tot ce poți face. Betternet nu permite utilizatorilor să schimbe protocolul VPN sau să specifice dacă doresc să utilizeze OpenVPN Transmission Control Protocol (TCP) sau User Datagram Protocol (UDP).

De fapt, Betternet lipsește toate funcțiile VPN care ar conduce, de obicei, la un apel la un serviciu „premium”. Nu există nici un comutator de ucidere, nici o protecție împotriva scurgerii DNS, nici o conectare automată, nici o confecție și nici o tehnologie „furt”. De asemenea, nu există opțiuni de expediere a porturilor. Nimic. Având în vedere că este un serviciu plătit, este complet insuficient.

Pentru a selecta locația serverului, faceți clic pe „Selectați locația virtuală”. Aveți zece țări și șapte orașe din SUA pentru a alege. Aceasta este o cantitate rezonabilă de alegere. Cu toate acestea, având în vedere că există numeroase VPN-uri pe piață cu peste 50 de țări din repertoriul lor, nu este greu de minunat.

Pentru a comuta între locațiile serverului, faceți clic pe un server nou. Nu trebuie să vă deconectați înainte de a comuta serverele și de a vă reconecta - o va face automat.

Alte platforme

Betternet acceptă utilizatorii de telefonie mobilă cu aplicații VPN Android și iOS VPN. Acestea acceptă utilizatorii de Windows și au, de asemenea, un mare client VPN Mac. Din păcate, acestea nu oferă un VPN Linux, așa că, dacă acesta este principalul tău sistem de operare, poate fi necesar să iei în considerare alte opțiuni. Extensia browserului este disponibilă pentru Chrome și Firefox.

Din păcate, extensiile browserului nu sunt bine concepute și au o serie de erori. Am găsit extensia Chrome care se referă la locațiile serverului (serverul din Marea Britanie mi-a furnizat de fapt o adresă IP în SUA). Extensia Firefox nu funcționează corect deloc. În total, recomand să stați departe de aceste extensii complet.

Extensia Firefox

Extensia proxy Firefox este un dezastru. Pentru a începe să funcționeze, trebuie să urmați mai întâi un ghid în întrebările frecvente ale acestuia. Urmarea ghidului pentru ca extinderea să se conecteze efectiv la serverul proxy corect este o enervare. Chiar și atunci când vă confruntați cu acest lucru, extensia nu reușește să ascundă adresa dvs. IP reală. Betternet ar trebui să șteargă doar această aplicație, dar din anumite motive necunoscute, persistă să o furnizeze. Vă recomand să stați departe de această extensie. Pot presupune doar că Betternet păstrează această extensie disponibilă pentru ca serviciul să pară mai bun decât este în realitate.

Extensie Chrome

Extensia Chrome este mult mai bună decât omologul Firefox. Cu toate acestea, are o eroare ciudată aici și acolo. Conectarea la serverul britanic nu funcționează întotdeauna, iar testele folosind ipleak.net au dezvăluit o adresă IP a SUA în unele ocazii și o adresă IP americană în altele. Acest lucru este frustrant dacă doriți în mod special să utilizați servicii britanice, astfel încât să puteți viziona BBC iPlayer în străinătate!

Spre deosebire de extensia Firefox, aplicația Chrome este clar recentă (are aceeași interfață grafică ca versiunea actuală a aplicației) și își face treaba. Cu toate acestea, dacă intenționați să utilizați această extensie, vă recomand să fiți atenți la locul în care v-a conectat efectiv.

Când activați extensia Chrome, acesta preia setările proxy ale browserului Chrome. Este mai degrabă un proxy decât un serviciu VPN complet. De menționat este și faptul că s-a constatat că această extensie are atât scurgeri DNS, cât și scurgeri de bug WebRTC (acestea dezvăluie unde te afli cu adevărat). Din acest motiv, aplicația proxy Betternet Chrome este bună pentru deblocarea conținutului, dar nu pentru confidențialitate sau securitate.

VPN VPN gratuit

Poate că cel mai bun lucru despre aplicația gratuită a lui Betternet este că o puteți folosi fără a preda date personale - nici măcar o adresă de e-mail. Acestea fiind spuse, Betternet instalează o serie de biblioteci de urmărire pe aparatul pe care instalați VPN-ul gratuit. Acest lucru este făcut pentru a descoperi preferințele dvs. și pentru a difuza reclame la adresa dvs. IP.

Mai mult decât atât, companiile de publicitate cu care operează Betternet (Anchor Free și toate filialele sale) au voie să instaleze cookie-uri suplimentare pe dispozitivele dvs. pentru a păstra filele cu privire la funcționarea reclamelor (dacă vizitați de fapt unul dintre site-urile pe care le face publicitate. , vor ști că anunțul Betternet a reușit să vă intereseze).

Dacă acest lucru nu vă deranjează, Betternet este o VPN gratuită care vă permite să deblocați conținutul. Cu toate acestea, dacă confidențialitatea și securitatea sunt o problemă, vă recomand să căutați în altă parte

Pentru a utiliza serviciul gratuit, Betternet vă solicită să descărcați câteva aplicații pe care le recomandă și să vizionați câteva videoclipuri promoționale. Aceasta se adaugă la urmărirea anunțurilor și cookie-urile menționate în politica de confidențialitate.

Serviciu clienți

Utilizatorii premium ar trebui să poată accesa asistența prin intermediul aplicației. Pentru a face acest lucru, faceți clic pe meniul hamburger din stânga sus, urmat de „Contactați-ne” pe ecranul următor. Trebuie să specificați natura solicitării de ajutor în această etapă.

Din păcate, făcând clic pe oricare dintre aceste opțiuni, doar deschide browserul pe pagina sa de start standard. Se pare că aplicația este incorectă și Betternet nu s-a deranjat să o remedieze: îngrijirea clienților nu pare a fi în fruntea agendei..

Ca atare, va trebui să accesați site-ul web pentru a accesa asistența. Chiar și acest lucru poate fi frustrant, deoarece nu există nicio legătură evidentă în meniul principal pentru asistență pentru clienți. Pentru ao găsi, derulați în jos în partea de jos a paginii de pornire și faceți clic pe „Centrul de ajutor”.

Având în vedere că cei mai buni furnizori de VPN (care costă o sumă similară) au suport pentru chat în direct 24 de ore din 24, Betternet nu îndeplinește promisiunea de a fi un VPN premium „adecvat”..

Centrul de ajutor este o pagină unde puteți căuta răspunsuri comune la probleme. Întrebările frecvente sunt clasificate în funcție de sistemul de operare. Puteți căuta ajutor folosind caseta de căutare de deasupra butoanelor sistemului de operare.

Echipa de asistență Betternet

Pentru a obține ajutor, deschideți un bilet de asistență făcând clic pe „Trimiteți o solicitare” din partea superioară a centrului de ajutor.

După selectarea subiectului mesajului dvs., mai jos apar alte câmpuri. Pe lângă informațiile normale, cum ar fi adresa dvs. de e-mail (pentru a putea răspunde), trebuie să furnizați o serie întreagă de detalii, inclusiv în ce țară vă aflați și în ce sistem de operare utilizați. Am considerat că este destul de invaziv, dar, din fericire, nu trebuie să completați fiecare câmp pentru a vă pune întrebarea. Mai jos este încercarea mea de a afla ce criptare utilizează Betternet:

Când faceți clic pe „Trimiteți”, veți primi un e-mail cu răspuns automat. Răspunsul la solicitarea dvs. de ajutor va veni și prin e-mail. Veți primi un e-mail suplimentar care vă solicită să configurați un cont de asistență pe site-ul Betternet.

Puteți verifica „activitatea” dvs. (bilete de asistență) conectându-vă la centrul de ajutor cu adresa de e-mail și parola. Puteți răspunde la răspunsurile de asistență prin e-mail sau utilizând înregistrările biletelor de asistență din centrul de ajutor.

Echipa de suport răspunde încet. Se pare că agenții nu cunosc detalii „tehnice” despre serviciu. Acest lucru este destul de tipic și nu este deosebit de tulburător. Cu toate acestea, ceea ce este îngrijorător este faptul că Betternet nu a putut să dea niciun răspuns bun nici după ce am apăsat. De fiecare dată când am încercat, a trebuit să aștept aproximativ o zi pentru răspuns, care conținea apoi puține informații valoroase.

Ce este mai mult, deși Betternet promite perioade de răspuns mai bune la serviciul premium, din experiența mea acest lucru nu pare să fie adevărat. În cele din urmă, am decis să-mi păstrez rolul de „mister cumparator” și am devenit curat de faptul că sunt un revizor VPN profesionist. Chiar și atunci răspunsurile au luat vârste și Betternet nu mi-a furnizat detaliile importante de criptare de care aveam nevoie.

Confidențialitate și securitate

Din păcate, Betternet are sediul în Canada, care este una dintre națiunile din acordul de supraveghere Five Eyes. Aceasta înseamnă că Betternet nu se află într-o țară pe care o considerăm bună pentru confidențialitate.

Iată promisiunea de confidențialitate Betternet de pe pagina sa de start:

În ciuda acestei promisiuni, politica de confidențialitate prevede că Betternet păstrează jurnalele de conexiune (timpul de conectare și lățimea de bandă utilizate). În plus, deși spune că nu va colecta nicio „informație personală identificabilă”, Betternet nu specifică ceea ce contează ca informații personale. Adresele IP nu sunt specificate ca date personale nicăieri în politica de confidențialitate.

Aceasta înseamnă că este posibil ca un atac de corelare a timpului să fie montat pe utilizatorii serviciilor premium și gratuite ale Betternet. Acest tip de atac folosește timestamp-urile de conectare și jurnalele de adrese IP.

Aceasta este o politică slab scrisă care lasă prea multe întrebări fără răspuns pentru a oferi liniște sufletească.

În plus, Betternet dezvăluie că va înmâna jurnalele de conectare autorităților, dacă este solicitat. Acest lucru nu este excelent pentru confidențialitate; există multe alte VPN-uri pe piață care nu păstrează jurnalele de conectare. Există, de asemenea, o mulțime de VPN-uri care păstrează jurnalele de conectare - dar nu sunt stocate alături de adresele IP. Acest lucru este în regulă - se numește jurnalele de conectare „agregate”. Solicităm Betternet să ia în considerare schimbarea politicii sale de confidențialitate și să înceteze stocarea adreselor IP cu timestam-urile de conectare.

fursecuri

Condițiile de furnizare a serviciului Betternet (ToS) permit agenților de publicitate terți să livreze cookie-uri pe dispozitivele tale. ToS explică că acest lucru este pentru a permite agenților de publicitate să estimeze eficacitatea campaniilor lor. De asemenea, Betternet spune că nu exercită niciun control asupra practicilor acelor terțe părți. În cele din urmă, Betternet se eliberează de orice responsabilitate pentru pierderea sau daunele cauzate de către acești terți. Acest lucru este tulburător, în special când vă dați seama că nu este clar dacă acest lucru se întâmplă doar în versiunea gratuită.

Bănuiesc că, deoarece versiunea plătită nu livrează reclame, nici nu furnizează cookie-uri. Cu toate acestea, politica de confidențialitate lasă acest lucru ca o zonă gri. Din câte îmi dau seama, politica permite legal firmei să furnizeze cookie-uri și reclame chiar și pe versiunea premium.

Având în vedere costul VPN-ului premium, această politică de confidențialitate este prost scrisă, neinformativă și în opoziție cu revendicările de confidențialitate făcute pe site-ul web. Un VPN bun este întotdeauna judecat cu privire la politica sa de confidențialitate. În acel moment, Betternet cade la primul obstacol. Dacă firma dorește să fie luată în serios, versiunea premium are nevoie de o politică de confidențialitate etanșă.

Securitate

Betternet nu este disponibil cu detalii despre standardele sale de criptare. În experiența mea, acesta este întotdeauna cazul VPN-urilor care au o criptare slabă sau depășită. Întrebările frecvente Betternet spun că VPN folosește OpenVPN cu criptare AES-256 și are, de asemenea, L2TP / IPSec cu o cheie pe 128 de biți.

Din păcate, nu explică unde se implementează aceste protocoale de tunelare diferite. Nu există nicio opțiune pe desktop sau aplicații mobile pentru a modifica protocolul de criptare. Aceasta înseamnă că unele versiuni ale software-ului Betternet rulează OpenVPN, în timp ce altele rulează L2TP / IPsec. L-am rugat pe Betternet să-mi spună ce client rulează ce protocol, dar nu mi-au răspuns. De fapt, biletul meu a trecut de la „deschis” la „rezolvat” fără niciun răspuns din partea firmei.

Nu am putut, de asemenea, să obțin informații despre metoda de autentificare a datelor pe care o folosește Betternet. Personalul nu mi-a spus ce criptare se folosește pentru stabilirea ședinței și distribuirea cheilor, dimensiunea hash sau autentificare. În plus, nu am putut afla diferența dintre criptarea pe canalele de date și de control - sau dacă VPN Betternet implementează Perfect Forward Secrecy.

Acestea sunt detalii importante. Criptarea VPN este la fel de puternică decât punctul cel mai slab. Aceasta înseamnă că, în ciuda faptului că este „OpenVPN” care implementează „AES-256”, Betternet ar putea de fapt să nu se apropie de standardele noastre minime de securitate. Acest lucru ar face mai ușor să intrați în tunelul VPN și să descoperiți ce faceți online. Fără aceste date, nu vă pot spune cât de sigură este Betternet. Pentru a fi în siguranță, trebuie să presupunem că este slab.

VPN-urile care nu își dezvăluie criptarea lipsesc întotdeauna într-un fel sau altul - pentru că o criptare bună merită să strigăm de pe acoperișuri despre.

Protocoale de criptare

Gânduri finale

Mi-a placut:

 • Nu există scurgeri IP sau scurgeri DNS în aplicația Windows
 • Garanție de returnare de 30 de zile
 • Încercare gratuită de o săptămână
 • VPN gratuit
 • Ușor de folosit

Nu eram atât de sigur despre:

 • Implementarea criptării nu este clară.
 • Politica de confidențialitate are prea multe zone gri.
 • Cu sediul în Canada (parte a acordului de supraveghere Five Eyes)

Uram:

 • Incetineste conexiunile
 • Fără comutator de omor
 • Fără conectare automată
 • Fără mod furt
 • Fără protecție împotriva scurgerii DNS
 • Complement Firefox rupt
 • Extensia Chrome trimite trafic din Marea Britanie către serverul american
 • Dorința de a coopera cu ordonanțele judecătorești
 • Limită de date de 50 MB pentru restituire (nesigur de mică)
 • Posibilă injecție JavaScript
 • Asistență teribilă pentru clienți

Aplicația premium Betternet este un software VPN de bază care nu are nicio caracteristică pe care o obțineți de obicei cu o VPN premium. În timpul testării aplicației premium, am considerat că este o VPN adecvată care mi-a permis să curg fără fluxuri prea mari. Cu toate acestea, uneori, acesta a devenit lent și a cauzat o mulțime de tamponare. Deși Betternet premium nu pare să difuzeze reclame (nu am observat deloc în timpul pe care l-am folosit), politica de confidențialitate este scurtă și lasă prea multe zone gri pentru a vă simți în siguranță. În plus, aplicațiile de extensie pentru browser (proxies) nu merită să le instalați: există doar prea multe produse similare pe piață gratuit, care funcționează mult mai bine.

În mod gratuit, Betternet servește reclame și este lent. Cu toate acestea, își folosește utilizatorii pentru persoanele care au nevoie disperată de un VPN gratuit (pentru a obține blocuri de site-uri de știri în regimuri politice dure, de exemplu). Acestea fiind spuse, nu cred că Betternet merită să plătească bani. Ca atare, vă recomand să căutați în altă parte un serviciu cu adevărat premium.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me