NordPass


 • Prețuri

  Din $ 2,49
  / luna

NordPass este un nou manager de parole lansat recent de dezvoltatorii NordVPN. Este un manager de parole care este apreciat ca fiind sigur și privat, ceea ce înseamnă că teoretic este o opțiune excelentă pentru oricine dorește să protejeze conturile online, fără a fi nevoie să-și amintească tone de parole.

ProPrivacy.com Scor
8 din 10

rezumat

NordPass ar putea fi nou, dar are deja extensii pentru Chrome, Firefox, Opera și Edge, ca să nu mai vorbim de clienții plini pentru dispozitivele Android sau iOS. Mai mult, NordPass este un manager de parole complet, care concurează direct cu unele dintre cele mai consacrate servicii de pe piață. Acest lucru înseamnă că administratorul de parole este potrivit pentru majoritatea utilizatorilor, chiar din casă.

Deci, acest manager de parole este tot ceea ce pretinde a fi? Versiunea gratuită merită timpul tău? Cum este usabilitatea și este potrivit pentru începători? Și este un serviciu demn de plătit pentru a vă proteja parolele în siguranță pe mai multe dispozitive?

Prezentare generală NordPass

NordPass este o soluție software pentru nevoile moderne ale oamenilor. Promite să stocheze parolele abonaților în siguranță și să le ofere accesul la ele într-un mod sigur și privat. Așa cum este cazul celorlalți manageri de parole, NordPass le permite utilizatorilor să acceseze toate conturile și serviciile lor online cu parole unice puternice - în timp ce trebuie doar să-și amintească o parolă principală.

Site-urile NordPass

NordPass criptează parolele stocate pe serverele sale cu o criptografie securizată din partea clientului, oferind utilizatorilor un control complet asupra parolelor din seif. Ca urmare a acestei criptare end-to-end (e2ee), abonații NordPass nu trebuie niciodată să-și facă griji pentru ca parolele lor să fie hackate de pe serverele Nord în textul redat sau să fie accesate de angajații NordPass (deși software-ul este sursa închisă - mai multe despre asta mai târziu ).

Administratorul de parole este disponibil pentru cele mai populare platforme, datorită extensiilor sale bazate pe browser. Aceasta înseamnă că puteți începe să utilizați administratorul de parole imediat pe aproape orice sistem. Cu siguranță, totuși, nu este încă disponibil pentru Safari - așa că dacă sunteți utilizator Mac, va trebui să vă gândiți să îl folosiți pe Firefox. Acesta este un aspect minus având în vedere că oricum preferăm Firefox decât Safari (este mult mai rapid).

Prețuri și costuri

Ca majoritatea managerilor de parole, NordPass poate fi utilizat fie pe un model freemium - fie achiziționat cu abonament premium complet. Planul gratuit diferă de versiunea premium prin faptul că utilizatorii nu își pot sincroniza parolele pe mai multe dispozitive. În schimb, parolele lor sunt disponibile numai pe dispozitivul inițial pe care îl folosesc. În plus, caracteristica de partajare a parolei sigure (și notei) nu este disponibilă decât dacă plătiți.

Aceasta limitează versatilitatea și practicitatea versiunii freemium. Cu toate acestea, le oferă consumatorilor posibilitatea de a încerca serviciul și de a-l utiliza la nesfârșit pe cel puțin un dispozitiv.

Preț NordPass

Cu un cost de 4,99 USD pentru o singură lună, NordPass este cu siguranță pe partea de preț. Cu toate acestea, aceste costuri se reduc substanțial atunci când vă angajați pentru o perioadă mai lungă de timp. 35,88 USD pentru un an este echivalentul a doar 2,99 dolari pe lună. Și, cu un cost de 59,76 USD pentru un abonament de doi ani (echivalentul a 2,49 USD pe lună), NordPass poate fi considerat destul de ieftin.

Pe de altă parte, aceste prețuri sunt per persoană și NordPass nu are în prezent un plan familial care oferă o reducere pentru familiile care decid să se aboneze la versiunea premium a NordPass. LastPass, de exemplu, oferă opțiunea pentru șase utilizatori să se bucure de managerul de parole cu doar 4 dolari pe lună - și sperăm că NordPass va avea în vedere adăugarea acestui tip de plan la repertoriul său în viitorul apropiat..

În cele din urmă, este demn de remarcat faptul că, pe lângă plățile cu cardul, NordPass acceptă plăți Bitcoin pentru cei care doresc să plătească cu un plus de anonimat.

Caracteristici

Când vine vorba de funcții, NordPass are toate cele mai comune funcții pe care este probabil să le vezi cu oricare dintre concurenții săi. În general, acest set de caracteristici este impresionant și concurează clar cu alți manageri de parole avansate de pe piață.

 • Extensii pentru Chrome, Firefox, Edge și Opera
 • Aplicații de fundal pentru Windows, Mac OS și Linux
 • Clienți plini pentru Android și iOS
 • Depozitare de parolă locală, clientă
 • Serviciu de cunoaștere zero cu criptare end-to-end pentru copii de rezervă și sincronizare
 • Opțională autentificare cu doi factori
 • Parola automată
 • Parole de completare automată
 • Generator de parole pentru crearea parolelor sigure
 • Verificator de rezistență a parolei
 • Securitate note și stocare date formular (informații card de credit, etc)
 • Importați parolele (direct de la administratorii de parole și prin CSV)
 • Export parola (CSV)
 • Sincronizarea cu până la 6 dispozitive simultan (doar plan premium)
 • Partajare sigură (parole, carduri de credit și note) cu familia, prietenii și colegii (doar plan premium)
 • Garanție de restituire a banilor pentru 30 de zile fără riscuri
 • Serviciu de asistență 24/7

Înființat

Instalarea NordPass pe dispozitivul dvs. este la fel de simplă ca instalarea clientului de fundal și extinderea alegerii. Am optat pentru versiunea Chrome pe un computer Windows, iar după instalarea extensiei, am fost transmise către o pagină web care ne-a solicitat să instalăm aplicația principală „fundal” a Windows-ului..

După cum puteți vedea în imaginea de mai jos, aplicațiile de fundal sunt disponibile pentru mașinile Mac, Windows și Linux - ceea ce înseamnă că acest manager de parole este potrivit pentru toate platformele.

Browserul NordPass

Am descărcat aplicația de fundal făcând clic pe linkul furnizat și am urmat pașii asistentului de instalare. Instalarea NordPass necesită să fiți de acord cu termenii licenței, cu toate acestea, nu există nimic deosebit de neobișnuit în acest document.

Instalare NordPass

Este demn de remarcat faptul că oricine poate utiliza acest manager de parolă fără a înregistra efectiv un cont. Cu toate acestea, acești utilizatori vor putea să-și stocheze parolele local doar pe propriul computer. Parolele respective sunt stocate într-un format criptat în siguranță. Cu toate acestea, dacă doriți să faceți o copie de siguranță a parolelor pe serverele Nord (doar în cazul în care dispozitivul dvs. se rupe sau devine corupt), va trebui să creați un cont înregistrat pe o adresă de e-mail.

Cu aplicația de fundal NordPass instalată cu succes, am mers mai departe și am dat clic pe extensia NordPass din browserul nostru Chrome. Acest lucru ne-a determinat să furnizăm o adresă de e-mail pentru contul nostru și după aceea am primit un cod de confirmare din șase cifre.

Codul NordPass

Odată cu codul format din șase cifre, vi se va solicita parola principală. Este esențial să faceți această parolă unică și robustă, deoarece va fi cheia pentru seiful dvs. de parolă. Parola principală criptează parolele la nivel local, iar dacă uiți parola principală, NordPass nu va putea decripta conținutul seifului. Din acest motiv, este esențial să nu uitați parola de master.

NordPass setează parola principală

Cu toate acestea, pentru a vă ajuta, firma vă eliberează o cheie de recuperare pe care o puteți stoca în siguranță. Acest cod este atașat contului dvs. pe lângă parola principală în cazul în care îl uitați, vă ajută să continuați să accesați contul și să decriptați parolele - pur și simplu nu pierdeți codul de recuperare. NordPass avertizează în mod clar că pierderea codului va duce la o incapacitate completă de a accesa secțiunea de parolă criptată.

salvarea codului de recuperare

Cu codul de recuperare salvat, sunteți autentificat în aplicația NordPass din browserul dvs. și puteți începe să vă memorați parolele.

Ușurință în utilizare

Aplicația bazată pe browser pentru NordPass începe prin a vă cere să importați parolele. Acest lucru se poate face dintr-o selecție a administratorilor de parole sau printr-un fișier CSV. Am optat pentru un fișier CSV pe care l-am descărcat de pe contul nostru Google. Pentru mai multe informații despre cum să faceți acest lucru, consultați acest ghid util.

Am considerat că întregul proces este extrem de ușor și suntem bucuroși să vedem că toate parolele au fost importate cu succes. După cum vedeți mai jos, toate cele trei parole ale testelor noastre au fost importate cu succes.

3 articole adăugate la nordpass

În continuare, am decis să testăm funcția de memorare automată, îndreptându-ne pe contul nostru de Facebook și introducând datele de acreditare. Câmpul de conectare a inclus acum logo-ul NordPass, făcându-ne să știm că managerul de parole funcționa în fundal. Și, când am introdus datele de acreditare și parola, am fost solicitați instantaneu să ne salvăm parola în seiful criptat..

NordPass care lucrează în browser

Făcând clic pe Salvați în fereastra de confirmare vă permite să știți că parola dvs. a fost salvată automat cu succes. Trebuie spus că acest nivel de integrare perfectă este la fel de bun ca la orice manager de parole pe care l-am folosit vreodată. Cu siguranță, NordPass este potrivit pentru începătorii care doresc să obțină o mai bună securitate a parolelor online.

Cu parolele noastre acum salvate în NordPass, am decis să testăm funcția de completare automată (formulare auto-completate). Revenind la Facebook pentru a vedea dacă administratorul de parole va reuși să importe datele de acreditare și parola, putem vedea făcând clic pe câmpul de conectare că numele nostru de utilizator și parola au fost importate de pe seif instantaneu.

Conectați-vă cu NordPass

Din nou, acest proces este cu adevărat fără efort, ceea ce face NordPass perfect pentru oricine dorește o experiență fără efort chiar din cutie.

În cele din urmă, am decis să testăm introducerea parolelor direct în interfața browserului extensiei. Pentru a începe, am dat clic pe butonul Adăugare autentificare butonul din dreapta sus. În continuare, am introdus datele de acreditare, adresa URL și alte date care au fost necesare pentru autentificarea noastră Netflix. Cu acest lucru, autentificarea a apărut în seiful nostru.

conectați-vă în aplicație

În general, aceasta vă oferă trei opțiuni pentru introducerea parolelor - prin import, introducere manuală sau memorie automată.

Generator de parolă

Generatorul de parole vă permite să creați parole solide pentru orice cont nou la care vă abonați automat, fără a fi nevoie să vă zgâriați și să decideți dacă parola este potrivită și puternică.

#, 6r $ Y =) j8b.5e este mult mai puternic decât „parola” sau „12345”, care rămân cele mai comune parole de acolo

Pentru a utiliza generatorul de parolă, trebuie doar să faceți clic pe pictograma de extensie NordPass din browserul dvs., urmată de pictograma de setări din partea dreaptă sus. Acum selectați generatorul de parole. Aplicația vă permite să creați parole cu o lungime de până la 60 de caractere - formate din caractere, cifre și simboluri cu majuscule și minuscule. Generatorul de parole vă permite, de asemenea, să comutați caractere ambigue - probabil, minuscule l (L) și majuscule I (i), de exemplu.

Execuția generatorului de parole pare, în general, superbă. Singura noastră chestiune minoră cu aceasta este că parolele generate sunt afișate pe ecran în textul inițial. Având în vedere că administratorul de parole va înregistra și salva parolele în numele utilizatorului, ar fi mai bine să le păstrați obscure, cu excepția cazului în care utilizatorul solicită în mod specific să le vadă. În acest fel, managerul de parole va proteja automat parolele de cazurile potențiale de înregistrare a ecranului malware.

Verificator de rezistență a parolei

Această caracteristică este destul de explicativă. Este un mod util de a analiza starea de sănătate a parolelor dvs. rapid și de a evidenția orice care are nevoie de actualizări. Aceasta este cu siguranță o caracteristică care merită să te folosești pentru a te asigura că nu este nicio parolă slabă atârnată în seif.

Partajare sigură a parolelor

Pentru oricine a plătit pentru un abonament (sau care utilizează proba gratuită de 7 zile gratuite) - este posibil să partajați parole în siguranță. Pentru a face acest lucru, îndreptați-vă către secțiunea de parolă și faceți clic pe cele trei puncte de lângă parola pe care doriți să o partajați. Apoi apasa Acțiune.

Inserari jurnal NordPass

În continuare, vi se va cere să introduceți adresa de e-mail cu care doriți să partajați parola. Mai jos de asta, sunt afișate toate parolele partajate anterior care sunt în așteptare. Acest lucru vă permite să urmăriți orice acțiuni în curs deja trimise. De asemenea, vă permite să revocați o acțiune în așteptare dacă doriți să vă răzgândiți (o caracteristică foarte utilă pe care o felicităm NordPass pentru dezvoltare).

e-mail, e-mail de contact

În continuare, ne-am îndreptat către adresa de e-mail cu care ne-am distribuit parola Netflix. Destul de sigur, am primit un e-mail care ne informa că a fost făcută o încercare de partajare a parolelor. E-mailul ne-a spus că ar trebui să deschidem un cont gratuit dacă dorim să primim parola. Astfel, merită remarcat faptul că partajarea parolelor este disponibilă numai în conturile NordPass - niciodată pentru utilizatorii non-NordPass.

Este un pic de rușine. Cu toate acestea, în ansamblu, am considerat că funcția de partajare sigură este excelentă și accesibilă oricui fără a fi nevoie să plătească, având în vedere că NordPass este disponibil gratuit

Note și date sigure

Caracteristica finală care merită testată este notele sigure și caracteristica de date. Utilizatorii pot opta pentru a stoca note sigure pentru ei înșiși care conțin date și informații valoroase. Și, chiar și pentru a stoca informațiile cardului de credit sau de debit în seiful lor criptat.

fila note sigure

Pentru a începe, selectați Note sigure în meniul urmat de Adăugați o notă sigură. Se deschide o fereastră nouă care vă permite să creați o notă cu un titlu unic. Notele pot fi alcătuite din orice lungime, ceea ce este excelent.

În mod similar, pentru a salva datele cardului dvs. de credit sau de debit. Click pe Carduri de credit. Vi se va oferi un formular ușor de completat pentru stocarea detaliilor cărții dvs. de credit.

economisiți în siguranță detaliile cardului de credit

Aceste detalii pot fi completate automat în formularele de cumpărături online, ceea ce înseamnă că nu trebuie să reînscrieți detaliile cardului dvs. de credit de fiecare dată când faceți o achiziție.

Sincronizați cu NordPass pentru iOS

Ne-am gândit că testăm cel mai bine funcția de sincronizare pentru a vedea cât de ușor este să obțineți parole de la o platformă la alta. Am descărcat și instalat aplicația iOS, după care ni s-a cerut să introducem un alt cod de șase cifre de pe adresa noastră de e-mail. După introducerea codului, tot ce trebuia să facem era să introducem parola principală și contul deblocat, sincronizat în prealabil cu toate parolele noastre. Acest lucru este într-adevăr atât de ușor pe măsură ce se sincronizează.

sincronizare cu iOS

Pentru a vorbi despre aplicația iOS, este ușor de utilizat cu toate aceleași funcții pe care le obții pe cealaltă versiune, prevăzută într-un format ușor de navigat. Mai mult decât atât, utilizatorii au posibilitatea de a debloca NordPass-ul lor cu ID-ul tactil, ceea ce este un plus frumos de securitate. Iar utilizatorii pot merge direct la centrul de ajutor din interiorul aplicației, ceea ce este excelent.

Confidențialitate și securitate

NordPass este un manager de parole care pretinde că furnizează un cadru de cunoaștere zero. Aceasta înseamnă că utilizatorii păstrează controlul deplin asupra cheilor de criptare. Acest tip de criptare end-to-end (e2ee) este standardul de aur pentru serviciile de confidențialitate, cum ar fi administratorii de parole, deoarece înseamnă că nimeni în afară de abonat nu poate accesa datele pe care le salvează pe cloud.

E2ee de NordPass folosește o criptografie modernă robustă - în special algoritmul de criptare XChaCha20. Acesta este un algoritm de criptare care crește în popularitate datorită naturii sale viitoare. NordPass implementează XChaCha20 cu o lungime a cheii de 256 biți combinată cu o funcție de derivare a cheilor Argon2. Aceasta este considerată o criptare puternică din partea clientului.

Sursa închisă

Acestea fiind menționate, este de remarcat faptul că NordPass este o platformă complet proprietară. Este un program sursă închisă, ceea ce înseamnă că este imposibil de auditat și de verificat dacă face lucrurile pe care le spune că face. Aceasta ar putea însemna că datele nu sunt securizate așa cum se pretinde. Și ar putea însemna că firma a plasat în aer liber în platforma care îi permite să-ți fure parolele. Acest lucru poate părea puțin probabil și probabil este. Cu toate acestea, este posibil și din acest motiv, nu putem spune definitiv că nu se întâmplă.

Așa cum se întâmplă întotdeauna, decizia de a utiliza platforme cu sursă închisă se încadrează în propriul model de amenințare. Pentru majoritatea oamenilor, NordPass este probabil să ofere o soluție suficient de robustă cerințelor de securitate a parolei. Cu toate acestea, pentru consumatorii care doresc asigurări - va fi întotdeauna mai bine să se lipească de un manager de parole open source care furnizează e2ee de partea clientului.

Securitate TLS

Pe lângă criptarea parolelor la nivel local înainte de a le încărca pe serverele Nord, NordPass transmite toate datele în siguranță pe serverele sale folosind o securitate puternică TLS (HTTPS). Am verificat serverele NordPass folosind Laboratoarele SSL Qualys și am găsit să marcheze un A +. Aceasta înseamnă că securitatea stratului său de transport este implementată la un standard ridicat și datele dvs. sunt în siguranță în tranzit.

Securitate TLS

Securitatea codului de recuperare

Implementarea NordPass a unui cod de recuperare este o completare utilă. Și ne-am bucurat să vedem că utilizatorii pot opta pentru a crea unul nou dacă se tem că cel vechi ar fi fost compromis.

cod de recuperare

Alte caracteristici de securitate

Disponibilitatea autentificării Two Factor la autentificare este, de asemenea, o completare excelentă și recomandăm ferm utilizatorilor să le activeze dacă intenționează să folosească NordPass. Pentru a face acest lucru, utilizatorii pot conecta NordPass la autentificatorul mobil (Google Authenticator, Duo Mobile, Authy, etc.) scanând codul QR care apare în timpul instalării.

autentificare cu doi factori

Pentru o mai mare securitate a parolei, clientul NordPass are atât o blocare manuală, cât și o funcție de blocare automată. Făcând clic pe blocarea manuală, vă permite să dezactivați accesul la parolă fără parola principală - ceea ce face acest manager de parolă ideal pentru oricine lucrează într-un birou ocupat, bibliotecă sau în altă parte.

Lacăt

Funcția de blocare automată poate fi setată să se blocheze la diferite intervale, dar aceasta o setăm la cea mai scurtă perioadă de timp (15 minute) pentru o securitate suplimentară. Vă sugerăm ca utilizatorii să utilizeze la maxim funcția de blocare manuală și să se asigure că își blochează parola oricând sunt AFK.

Politica de Confidențialitate

În cele din urmă, am verificat politica de confidențialitate pentru a ne asigura că nu există nimic suspect sau cu privire la acestea. Având sediul în Panama, această companie este la îndemâna jurisdicțiilor invazive. Și, deoarece nu are acces la datele consumatorilor (datorită e2ee), nu există riscul ca angajații sau autoritățile să obțină acces la parolele sau datele contului dvs..

Din păcate, NordPass colectează unele date cu caracter personal pentru marketing

Cu toate acestea, politica dezvăluie faptul că folosind managerul de parole, NordPass va colecta unele date de identificare personală de la dvs. Aceasta include adresa dvs. IP și ID-ul de publicitate al dispozitivului. Astfel, se pare că NordPass intenționează să utilizeze o parte din datele dvs. în scopuri de marketing; ceea ce poate pune unii oameni la o parte.

Relații Clienți

În ceea ce privește asistența pentru clienți, NordPass este excelent. Echipa de asistență pentru clienți este disponibilă printr-un formular de contact pe site-ul său sau prin e-mail. Acest suport este 24/7. Desigur, ar fi frumos dacă ar oferi suport live chat în același mod în care face NordVPN.

Cu toate acestea, este probabil foarte puțin nevoie de suport pentru chat live, deoarece acest manager de parole este extrem de ușor de utilizat. Astfel, considerăm că asistența de e-mail 24/7 este fantastică.

Am solicitat agenților de asistență câteva întrebări despre acest serviciu și am primit întotdeauna răspunsuri clare și utile.

Concluzie

NordPass este un manager de parole care se potrivește foarte bine majorității oamenilor. Aplicațiile sunt disponibile pentru toate platformele, iar sincronizarea parolelor pe platforme este extrem de ușoară, indiferent de platforma pe care decideți să o utilizați.

Posibilitatea de a utiliza gratuit NordPass este excelentă și abonamentele mai lungi nu sunt prea scumpe, dacă decideți să solicitați sincronizarea între dispozitive și capabilități de partajare a parolelor.

Ne place că acest manager de parole oferă e2ee puternic, ceea ce înseamnă că datele dvs. sunt încărcate întotdeauna într-o stare sigură. Cu toate acestea, unii oameni pot prefera să se lipească de o platformă complet deschisă.

În general, considerăm că aceasta este o intrare uluitor de bună în nișa de gestionare a parolelor. Extensiile și clienții pe browser sunt extrem de ușor de utilizat, iar software-ul arată similar pe platforme - ceea ce face ușor de înțeles pe platforme.

Acesta este cu siguranță un manager de parole fără probleme, cu o curbă de învățare scăzută, potrivit pentru începători. Acestea fiind spuse, există ceva pentru toată lumea care este pe piață pentru un manager de parole care salvează rapid parolele și le încarcă automat în formulare online.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me