Google Drive


Google Drive
este unul dintre cele mai mari servicii de stocare bazate pe cloud din lume, care se mândrește cu sute de milioane de utilizatori. În loc să iei doar fișiere de adăpostire, serviciul le permite utilizatorilor să își creeze și să editeze documentele grație suitei sale de aplicații de birou, inclusiv Google Docs, desene, foi și diapozitive.

ProPrivacy.com Scor
6.3 din 10

rezumat

În speranța de a îmbunătăți lucrurile și mai ușor, Google Drive a fost înlocuit de Google One în 2018, oferind mai mult spațiu de stocare și beneficii suplimentare la un preț mai ieftin. Numit în mod corespunzător, serviciul răsplătește cele care îmbrățișează ecosistemul Google cu comoditate, făcând copii de siguranță pentru fișiere și fotografii din Gmail și Android.

În recenzia Google Drive, analizăm în profunzime caracteristicile, capacitatea de utilizare și cât de privat și sigur este.

Îi place

 • Primii 15 GB de stocare sunt gratuite
 • Lunar & preturi anuale
 • Vizualizare offline & editarea cu Office Suite Google
 • Ușor de utilizat
 • Asistență multiplă platformă
 • Autentificare cu 2 factori
 • Versiunea de fișiere

Neapreciate

 • Lipsa unei politici de cunoaștere zero
 • Nu este open-source
 • Cu sediul în SUA

Prețuri și disponibilitate

Google renunță la o perioadă de încercare în favoarea a 15 GB de stocare gratuită pentru toți membrii. Din păcate, acest lucru lasă unele avantaje premium exclusiv abonamentelor plătite, inclusiv accesul la Google Experts pentru asistență 24/7 și opțiunea de a adăuga până la cinci membri ai familiei diferite, cu acces individual la stocarea personală.

Primele trei niveluri pot fi plătite lunar sau anual, începând de la 1,99 USD pe lună pentru 100 GB, 2,99 dolari pe lună pentru 200 GB și 9,99 USD pentru 2 TB uluitoare. Depozitarea face un salt semnificativ după aceasta, dar la fel și prețul. 10 TB va stabili utilizatorii înapoi 99,99 dolari pe lună, 20 TB costă 199,99 dolari pe lună, iar 30 TB au un preț de 299,99 USD pe lună. Deși cerințele de stocare cresc cu videoclipuri cu rezoluție 4K +, opțiunea 2 TB oferă cu siguranță cea mai bună valoare pentru bani.

Drive Enterprise este oferit utilizatorilor de afaceri, Google sugerând că munca în echipă și productivitatea sunt consolidate prin intermediul inteligenței sale artificiale proprii (AI) și prin capacitatea de a folosi gama de programe software ale companiei cum ar fi Documente, foi și diapozitive. Una dintre cele mai atrăgătoare părți ale acestei tranzacții este că plătiți doar pentru ceea ce utilizați și nu există limite de stocare superioare. Costă 8 dolari pe utilizator activ în fiecare lună, la care se adaugă o suprataxă de 0,04 USD per GB folosită în acea perioadă.

Google oferă serviciul său la nivel mondial, deși se pot aplica limitări. În prezent, 145 de țări pot utiliza Google Drive pe deplin, prin distribuția Google Play, în timp ce restul nu vor putea descărca aplicații plătite. Puteți găsi lista completă aici. Metodele de plată includ debitare & cărți de credit, PayPal, Google Pay, PaySafe și coduri cadou.

Caracteristici

 • Vizualizare offline & editare
 • Accesibilitate
 • Versiunea de fișiere
 • Suport pentru partajarea fișierelor
 • Sincronizare multiplă platformă
 • Integrare în sistem de operare
 • Alegerea calității versus compresie
 • Autentificare cu 2 factori

Vizualizare offline & editarea

Google oferă posibilitatea de a vizualiza și edita fișierele folosind serviciile Documente, Fișe și Slide-uri în timp ce este offline. Aceasta este acceptată pe toate dispozitivele, dar necesită să fiți conectat la internet în timp ce configurați moduri offline.

Funcția este exclusivă pentru Google Chrome pe computerele de birou, fiind necesar să activați Sincronizarea documentelor Google, fișelor, diapozitivelor & Desenează fișiere pe acest computer, astfel încât să puteți edita offline din setări. Fiecare fișier trebuie să fie disponibil offline manual făcând clic dreapta și selectând opțiunea Disponibil offline. Din fericire, acest lucru se poate face în vrac datorită comenzilor rapide Shift + Ctrl și Shift + on de pe Windows și Mac, respectiv.

Procesul este eficientizat pe dispozitivele mobile, necesitând pur și simplu utilizatorii Android și iOS să deschidă oricare dintre aplicațiile Google Drive, Documente, foi sau diapozitive, navigați până la simbolul în trei puncte din colțul fiecărui fișier și atingeți pentru a face disponibil offline. Fișierele salvate offline pot fi apoi găsite în meniu.

Merită să vă amintiți să lăsați o cameră adecvată în cloud dacă doriți să re-sincronizați lucrurile când reveniți online.

Accesibilitate

Google Drive are o serie de opțiuni de accesibilitate pentru a ajuta persoanele cu dizabilități să interacționeze mai bine cu conținutul încărcat, cum ar fi compatibilitatea cititorilor de ecran și posibilitatea de a adăuga piese de legendă la fișierele video.

Pentru cititorii de ecran de pe desktop, Google recomandă Mozilla Firefox cu NVDA în modul focalizare sau JAWS în modul formulare pentru o experiență cât mai bună. În mod alternativ, utilizatorii Google Chrome și Safari se pot folosi de VoiceOver și utilizatorii Chrome OS pot apela la ChromeVox. Google Drive este compatibil cu TalkBack, BrailleBack, Switch Access și comenzile rapide de la tastatură pe Android, în timp ce utilizatorii iOS pot apela în mod similar la VoiceOver. Instrucțiuni de navigație și comenzile rapide de la tastatură pot fi găsite aici.

Adăugarea de piese de legendă la videoclipuri poate fi făcută doar pe desktop, dar poate îmbunătăți experiența pentru publicul unui utilizator Google Drive. Compania recomandă utilizarea fișierelor de legendă, dar fișierele Transcript sunt acceptate și în limbile engleză și japoneză.

Versiunea de fișiere

Google Drive înregistrează istoricul fiecărui fișier încărcat, contribuind la prevenirea infecțiilor cu malware și la reîntoarcerea modificărilor nedorite. Aceasta din urmă este deosebit de utilă având în vedere abordarea comună a Google de editare a fișierelor, deoarece utilizatorii vor putea vedea ușor modificările și le pot anula atunci când este necesar.

Făcând clic dreapta pe un fișier și selectând versiunile de gestionare vor enumera toate iterațiile cunoscute de Google Drive, permițându-le utilizatorilor să încarce o versiune nouă în partea superioară a celei vechi, dacă a fost editat offline. Acest lucru nu se poate face cu foldere, ceea ce merită să țineți cont de lucrurile pe fișier pe măsură ce sunt încărcate.

Suport pentru partajarea fișierelor

O altă opțiune cu clic dreapta este posibilitatea de a partaja fișierele cu alții. Acest lucru se poate realiza prin introducerea manuală a adresei de e-mail sau producerea unui link partajabil. Gmail este inclus în această caracteristică, afișând automat adresele de e-mail din lista de contacte. Facebook și Twitter sunt, de asemenea, integrate pentru o postare rapidă și ușoară a linkurilor partajabile.

Proprietarii conținutului partajat pot limita persoanele la vizionare, comentarii sau le pot da permisiuni de editare complete, direct de la invitația în sine. Dacă proprietarii doresc să fie incredibil de protector de materialul lor, pot dezactiva, de asemenea, posibilitatea de a schimba accesul și de a adăuga oameni noi, precum și pot scăpa de opțiunile de descărcare, tipărire și copiere a fișierelor pentru comentatori și spectatori..

Cross-platform

Google Drive este accesibil pe majoritatea platformelor prin Chrome, Firefox, Microsoft Edge, Internet Explorer 11 și Safari, permițând utilizatorilor să adauge, să descarce sau să sincronizeze conținutul acestora.

Aplicația Backup and Sync este disponibilă pentru a fi descărcată pe Windows 7 până la 10 și orice de la macOS 10.10 în continuare. Utilizatorii iPhone pot descărca Google Drive din App Store, în timp ce versiunea Android 4.4 și versiunile ulterioare pot descărca aplicația din Play Store. Utilizatorii de telefonie mobilă vor trebui să descarce aplicații separate dacă doresc să utilizeze suita de birou, Google Docs, foi și diapozitive care necesită cel puțin Android 5.0 pe sistemul lor.

În prezent, utilizatorii Android vor observa că Google Drive este preinstalat pe dispozitivul lor. Acest lucru s-ar putea schimba în viitor, din cauza acuzațiilor anticoncurențiale repetate din partea Uniunii Europene care schimbă poziția Google de a forța aplicațiile pentru prima parte prin intermediul software-ului său presupus open-source. În acest caz, ar trebui să fie încă disponibil pentru a fi descărcat de pe Play Store.

Integrare sistem de operare

Utilizatorii care respectă versiunea browserului Google Drive nu vor avea luxul integrării cu sistemele de operare, însă aplicațiile permit proprietarilor Windows și Android să profite de funcție.

Proprietarii de telefonie mobilă pot trimite fișiere în cloud-ul lor atunci când răsfoiesc meniurile de partajare, în timp ce utilizatorii Windows trebuie pur și simplu să facă clic dreapta pentru a deschide meniul Google Drive. Dacă sunteți un pic ciudat cu desktopul dvs., prea multe foldere părinte pot provoca dispariția integrării sistemului de operare. Un folder dintr-un folder dintr-un folder funcționează bine, dar dacă aveți mai mult decât atât, va trebui să îl încărcați direct.

Din păcate, utilizatorii Mac și Linux nu sunt capabili să utilizeze această caracteristică. Nu există niciun semn de integrare în aplicația Backup and Sync pe macOS, în timp ce Linux nu are o aplicație de prim-plan disponibil. Există o serie de soluții de soluționare ale terților pentru aceștia din urmă, însă încrederea unei date a doua companie cu datele dvs. este un lucru pe care nu l-am recomanda fără o diligență adecvată. Dacă acest lucru te oprește de pe Google Drive, există mai multe servicii alternative de backup în cloud pentru utilizatorii de Mac.

Alte caracteristici

Google Drive permite utilizatorilor să încarce fișiere folosind calitatea lor originală pentru a preveni pierderea sau să folosească o compresie de înaltă calitate pentru a reduce dimensiunea fișierului cu o diminuare minimă. Autentificarea cu 2 factori contribuie, de asemenea, la securitatea tuturor serviciilor Google și este foarte recomandată de ProPrivacy.

Confidențialitate și securitate

competență

Google Drive are sediul în Statele Unite și, la fel ca majoritatea companiilor americane, adesea atrage atenția asupra poziției fragede a țării cu privire la confidențialitate. Având în vedere că Google este o companie publicitară în primul rând, colectează cantități îngrijorătoare de date despre utilizatorii săi care ar putea cădea în mâinile unor organisme guvernamentale intruzive.

Zero-cunoaștere

Google Drive nu asigură o politică de cunoaștere zero, întrucât produsul se încadrează în Politica generală de confidențialitate și Termenii și condițiile Google. Aceasta înseamnă că Google stochează o copie a parolei tale pe serverele sale, ceea ce permite recuperarea parolei, dar informațiile tale prezintă un risc mai mare de a fi scăpate, furate sau confiscate de autorități cu un mandat.

Speranța nu este pierdută pentru cei care doresc să profite de prețurile relativ echitabile ale Google pentru stocarea în cloud, deoarece utilizatorii pot utiliza servicii de criptare din partea clientului pentru a-și proteja mai bine informațiile.

Securitate tehnică

După cum era de așteptat, Google Drive protejează informațiile folosind criptarea standard a guvernului american, împărțind datele în bucăți folosind AES-256 la încărcare. Utilizând un standard TLS, datele sunt succint criptate atunci când ajung pe serverele Google înainte de a fi criptate cu AES-128 pentru protecție. Deși acest lucru se realizează în milisecunde, cu șanse minime de scurgere, acesta prezintă o mică problemă care ar putea face unele inconfortabile.

Pentru un plus de securitate, cheile de criptare sunt de asemenea înfășurate în criptarea proprie pentru a preveni atacurile, care se descifrează numai atunci când se face o conexiune din contul utilizatorului la Google Drive. Aceasta înseamnă că nu sunteți niciodată în controlul propriilor dvs. chei de criptare.

Acest lucru poate fi modificat prin utilizarea serviciilor de criptare din partea clientului, dacă este o problemă, dar înseamnă un efort suplimentar pentru client. De asemenea, vă puteți consolida protecția activând autentificarea în doi factori, care va activa ulterior pentru toate serviciile Google pe care le utilizați cu aceeași adresă de e-mail.

Probleme

Criptografie în browser

Navigatoarele nu sunt la fel de sigure sau private ca alternativele lor de aplicație. Nu se știe ce criptografie utilizează Google, indiferent dacă este JavaScript-ul învechit, sau API-ul WebCrypto marginal mai acceptabil; cu toate acestea, web-ul este o platformă de livrare mai puțin decât ideală, cu mai mulți trackeri. De asemenea, permite companiei-mamă să împingă cod intrusiv fără detectare.

Închis-source

La fel ca celelalte produse ale companiei, Google Drive este un serviciu proprietar păstrat cu sursă închisă în numele drepturilor de autor. Aceasta înseamnă că este imposibil să spui ce se întâmplă sub suprafață, necesitând să ai încredere implicit în intențiile Google. Acest lucru afectează securitatea și confidențialitatea, deoarece experții externi nu pot verifica integritatea platformei, permițând potențialului exploatărilor să treacă neobservate și să fie injectat de către editor un cod rău intenționat.

Ușurință în utilizare

Google Drive oferă o experiență foarte divizivă în funcție de modul în care o utilizați. Aplicațiile acceptate sunt incredibil de minimaliste în comparație cu iterația mobilă robustă și versiunea completă a browserului oferită.

Spațiul de lucru

Aplicația Backup and Sync funcționează din Windows Explorer și Mac Finder, oferind acces direct la folderele sincronizate și vă permite să încărcați în cloud.

Din nefericire, acest lucru elimină caracteristicile. Versiunea de fișiere nu este disponibilă aici, nu există nicio modalitate de a actualiza planul de stocare și nu puteți accesa fișiere publice care au fost partajate anterior cu dvs. decât dacă l-ați adăugat în mod special în Drive. Logica de aici este probabil ca toate computerele desktop să aibă acces la un browser, dar aceasta nu este o poziție ideală.

Mobil

Aplicația Drive pentru Android oferă multe altele. Nu numai că vă puteți sincroniza fotografiile, dar puteți crea, de asemenea, copii de rezervă automate și încărcați fișiere în timp ce mergeți.

Google Drive Android

Puteți accesa fișierele partajate anterior în afara unității dvs., verificați fișierele stocate pe dispozitivele Windows și Mac individuale din secțiunea Computer și puteți alege dacă limitați transferurile de fișiere la Wi-Fi pentru a păstra datele. Din păcate, versiunea de fișiere rămâne inaccesibilă folosind această metodă.

Browser

Versiunea definitivă a Google Drive poate fi găsită pe browserele acceptate, completate cu fiecare caracteristică. Aspectul este incredibil de ușor de utilizat, cu majoritatea opțiunilor fie afișate în tava din stânga, fie prin clic dreapta pe un obiect. Activitatea este o caracteristică deosebit de utilă pentru folderele partajate și poate fi găsită în secțiunea de informații din partea dreaptă sus.

Gânduri finale

Google Drive este cuprinzător în setul său de caracteristici, cu prețuri destul de atrăgătoare pentru a atrage clienții noi și care se întorc. Compania face tot posibilul să fie incluzivă cu o varietate de metode de plată diferite, minus criptocurrency, și le permite oamenilor să plătească lunar sau anual pe anumite niveluri.

Două funcții aproape inegalabile sunt suita de birou Google și opțiunile de accesibilitate. Nu numai că utilizatorii pot edita în timp, dar și persoanele cu deficiențe de vedere și auditive pot profita la maxim de servicii datorită acestor incluziuni. Cu toate acestea, diferența dintre platforme este în totalitate vizibilă și nu permite într-adevăr alegerea multă a modului de utilizare a serviciilor cloud, în special dacă doriți să folosiți fiecare caracteristică.

În timp ce Google Drive este în mare măsură sigur, lipsa politicii sale de zero cunoștințe și a modelului de afaceri bazat pe reclame sunt suficient de suficiente pentru a face inconvenienții avocaților de confidențialitate. În schimb, serviciul de stocare în cloud al Google este mai probabil să apeleze la clienții care caută comoditate și funcționalitate. Clienții își pot îmbunătăți experiența folosind servicii de criptare din partea clientului și manageri de parole, dar există mai multe opțiuni private care ar putea să se potrivească mai bine facturii.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me