OneDrive

Începând cu viața de SkyDrive în 2007, OneDrive Microsoft a crescut considerabil de-a lungul anilor. Este unul dintre cele mai mari trei servicii cloud disponibile, datorită conexiunii sale cu Office 365, devenind o adevărată centrală care vă permite să editați din cloud în sine.

ProPrivacy.com Scor
7 din 10

rezumat

Cu toate acestea, un set de funcții bogat și prețuri favorabile nu sunt totul, deoarece baza sa de operațiuni americane atrage probleme de confidențialitate substanțiale care ar putea îndepărta unii utilizatori.

Îi place

 • Primele 5 GB de stocare sunt gratuite
 • Lunar & preturi anuale
 • Vizualizare offline & editarea cu Office 365 Microsoft
 • Ușor de utilizat
 • Asistență multiplă platformă
 • Autentificare cu 2 factori
 • Versiunea de fișiere

Neapreciate

 • Lipsa unei politici de cunoaștere zero
 • Închis-source
 • Cu sediul în SUA

Prețuri & Disponibilitate

Din „trei mari”, Microsoft se află ferm la mijloc, cu 5 GB disponibile inițial, gratuit. Dropbox oferă cele mai mici la doar 2 GB, în timp ce Google Drive oferă un amplu 15 GB. Din fericire, compania oferă câteva planuri premium care includ mai mult spațiu de stocare.


Persoanele fizice pot opta pentru un plan OneDrive autonom de 1,99 USD pe lună, obținând acces la 50 GB de stocare, însă lipsesc de o serie de funcții care au devenit elementele de bază pentru serviciile de stocare în cloud. Acestea includ legături de partajare protejate prin parolă, protecție automată ransomware, versiune de fișiere de 30 de zile, vizualizare offline, scanare cu mai multe pagini și aplicații de birou. Asta este mult de ratat, dar poate justificat, având în vedere prețul fără precedent.

Dacă garniturile suplimentare sună atrăgătoare sau doriți pur și simplu 1 TB de stocare personală, vă va plăti 6,99 USD pe lună sau 69,99 USD pe an, dacă doriți să economisiți niște bani plătind în prealabil. Planurile de acasă se adresează a șase utilizatori diferiți, oferind 1 TB de persoană, precum și beneficii bonus pentru 9,99 USD pe lună sau 99,99 dolari pentru întregul an. Acest plan este dotat cu 60 de minute gratuite de apeluri Skype pe lună, asistență prioritară de la Microsoft și poate fi testat timp de 1 lună gratuit.

Caracteristici

 • Vizualizare offline & editare
 • Accesibilitate
 • Versiunea de fișiere
 • Suport pentru partajarea fișierelor
 • Sincronizare multiplă platformă
 • Integrare în sistem de operare
 • Autentificare cu 2 factori
 • Redare multimedia
 • Încorporarea HTML

Vizualizare offline & editarea

Întrucât OneDrive a fost din ce în ce mai integrat cu Windows, serviciul a devenit mai dinamic. Includerea „marcatorilor de plasă” permite dispozitivelor cu spațiu de stocare mai mic să acceseze conținutul stocat în cloud direct de pe computerul lor, fără a afecta prea tare hard disk-ul. Deși aceste fișiere apar în Explorer / Finder local, acestea nu sunt neapărat disponibile offline și, în schimb, sunt simple pentru comoditate.

Dacă faceți clic pe un dosar sau pe un fișier, veți vedea dacă este disponibil offline în partea de jos a ferestrei. Dacă vedeți „disponibil când este online” pe ceva pe care doriți să îl vizualizați sau să îl editați offline, faceți clic dreapta pe fișier și selectați opțiunea din listă. Fiți atenți la spațiul dvs. de stocare local și la cloud atunci când nuanțați acest lucru, deoarece este necesar suficient spațiu pentru fiecare pentru descărcarea și mai târziu sincronizarea fișierelor offline. Dacă stocarea locală devine o problemă, puteți „elibera spațiu” din aceeași listă de opțiuni, dar acest lucru va șterge fișierul de pe dispozitiv.

Dacă sunteți online, atunci suita Office Microsoft vă permite să editați aproape orice document prin browser. Editarea documentelor offline necesită aplicații corecte în funcție de fișier. Word, Excel și PowerPoint sunt gratuite pentru Android și iOS cu achiziții în aplicație, în timp ce aceleași aplicații costă pe desktop. Din fericire, aplicațiile incluse, cum ar fi WordPad pe Windows și Text Edit pe Mac, fac treaba perfect pentru majoritatea sarcinilor.

Accesibilitate

Microsoft s-a asigurat că OneDrive și suita sa Office însoțitoare sunt cât se poate de accesibile pentru cei cu deficiențe de vedere și auditive, datorită comenzilor rapide de la tastatură, compatibilității cititorului de ecran și funcțiilor VoiceOver / Narrator. Compania a creat Biroul de răspuns pentru persoanele cu handicap pentru a asigura că toate întrebările sunt adresate și ghiduri detaliate detaliate privind suportul pentru accesibilitate pentru OneDrive.

NVDA și JAWS sunt cititoare de ecran acceptate oficial, dar Microsoft afirmă că sortimentul de aplicații poate funcționa cu mai mult decât doar cele două enumerate.

Versiunea de fișiere

Urmărirea istoricului fișierului și a modificărilor acestuia nu numai că vă ajută să ștergeți modificările nedorite, ci și să evitați viruși rău intenționat care ar putea compromite datele dvs. valoroase Din fericire, OneDrive salvează automat modificările și înregistrează o colecție extinsă de versiuni diferite.

Cea mai fiabilă modalitate de a accesa și restaura versiunile mai vechi ale unui fișier este să parcurgi browserul, dând clic dreapta pe orice fișier individual și selectând „istoricul versiunilor”. Aceasta va afișa iterațiile fișierului încă de la concepția sa, indiferent dacă a fost salvat manual sau salvat automat.

Deși aplicațiile pentru Mac, iPhone și Android nu au această funcționalitate, varianta de fișiere este prezentă în integrarea Windows. Făcând clic dreapta pe un fișier și selectând „restaurați versiunea anterioară” ar trebui să afișeze istoricul modificărilor făcute pe dispozitiv, dar am avut probleme pentru ca acest lucru să funcționeze în mod constant.

Aplicațiile individuale de desktop, cum ar fi Word, Excel și PowerPoint, pot recupera fiecare versiuni vechi și chiar nesalvate, îndreptându-vă în Fișier, Informații și selectând Istoricul versiunilor. Desigur, trebuie să fiți conectat la internet pentru a ține fișierele la zi dacă colaborați cu o echipă sau lucrați de pe mai multe dispozitive.

Suport pentru partajarea fișierelor

OneDrive face deosebit de ușor să partajați fișiere cu alți utilizatori. Făcând clic dreapta pe un fișier sau folder în browser și selectând „partajare” vă va permite să copiați un link instantaneu pe clipboard sau să extrageți un e-mail către alți utilizatori cu un mesaj personalizat. Parametrii pot fi personalizați, precum permiterea sau eliminarea abilității de editare, setarea unei parole sau implementarea unei date de expirare pentru link.

Aplicațiile mobile sunt destul de versatile cu opțiuni similare cu versiunea browserului, minus capacitatea de a proteja conținutul prin adăugarea unei parole. În comparație, aplicațiile pentru desktop sunt foarte slabe. În timp ce puteți crea un link instant direct din Explorer / Finder, selectarea „mai multe opțiuni de partajare OneDrive” vă va redirecționa către browserul dvs. implicit.

Cross-platform

Microsoft afirmă oficial că OneDrive este acceptat de orice din Windows 7, Mac OS X 10.12 sau Windows Server 2008 R2 și ulterior pentru aplicația sa de desktop. Dispozitivele mobile trebuie să ruleze orice de pe Android 5.0, iOS 11.3 sau Windows Phone 7.5 pentru a avea acces la client. În ceea ce privește browserele, compania recomandă cea mai recentă versiune de Edge, Internet Explorer, Chrome, Firefox sau Safari, dar majoritatea browserelor ar trebui să afișeze stocarea în cloud fără probleme.

În timp ce OneDrive are cerințe de sistem relativ scăzute de cel puțin 1 GB RAM și un procesor la 1,6 GHz, aplicațiile Office 365 sunt puțin mai intense dacă sunt utilizate în afara browserului la 2-4 GB RAM.

Integrare sistem de operare

OneDrive se integrează în sistemele de operare prin intermediul aplicațiilor sale desktop și mobile.

Utilizatorii de Windows și Mac vor vedea imediat OneDrive să apară în Explorer și respectiv în Finder, oferind posibilitatea de a încărca fișiere copiind și lipind sau glisând și fixând. Windows adăpostește în mod special o serie de funcții pe care omologul său Apple nu le are. Făcând clic dreapta pe fișierele locale din interiorul platformei vă permite să le trimiteți la OneDrive, în timp ce faceți clic dreapta pe fișierele deja din cloud vă oferă posibilitatea de a crea linkuri de partajare pentru fișierele din cloud și de a le redirecționa în browser..

Încărcarea unui fișier în onedrive din folderul desktop

Utilizatorii de telefonie mobilă cu aplicația instalată vor vedea OneDrive să apară în cadrul opțiunilor de „partajare”, în măsură să trimită direct fișiere în cloud.

Alte caracteristici

Microsoft oferă propriul său autentificator pentru dispozitive mobile și desktop, contribuind la securizarea conturilor cu autentificare în 2 factori. Acest lucru se va aplica tuturor produselor Microsoft la care v-ați conectat atașat la același e-mail. Vă recomandăm întotdeauna această completare.

OneDrive pe browser poate reda și videoclipuri și poate genera un cod HTML pentru a încorpora foldere sau fișiere în site-uri web externe, perfecte pentru companii și profesioniști.

Confidențialitate și securitate

competență

Companiile sunt respectate de legile privind confidențialitatea țării în care locuiesc, ceea ce face jurisdicția un factor important atunci când puneți datele și detaliile dvs. în mâinile altora. Microsoft are sediul în Statele Unite, țară adesea criticată pentru poziția sa asupra reglementărilor de confidențialitate. Există o mare probabilitate ca Agenția de Securitate Națională (ANS) sau alte organisme guvernamentale să aibă acces la orice informații stocate pe serverele OneDrive, în special pentru că Microsoft a predat accesul la mesajele criptate în trecut..

Zero-cunoaștere

Politicile de cunoaștere zero sunt adesea un har salvator, deoarece înseamnă că companiile nu rețin date sensibile, cum ar fi tastele de criptare sau parola principală. Din păcate, OneDrive nu este un furnizor de cloud cunoștințe zero și stochează aceste informații pe serverele sale.

Cei deja investiți în OneDrive se pot adresa serviciilor de criptare din partea clientului pentru a-și proteja informațiile împotriva ochilor induriști, dar este întotdeauna dezamăgitor atunci când nu este o caracteristică coafată chiar pe platformă.

Securitate tehnică

Politicile de confidențialitate ale OneDrive sunt cu siguranță îndoielnice, dar securitatea acestuia îndeplinește standardele guvernamentale americane, cu criptare stratificată atunci când sunt în tranzit și în repaus.

În tranzit utilizează o conexiune TSL cu chei de 2048 biți în timp ce se deplasează în și în afara centrelor de date Microsoft. Atunci când datele clientului stau bine pe serverul Microsoft, acestea sunt cunoscute sub numele de repaus. Aceasta este împărțită în criptare la nivel de disc BitLocker și criptare pe fișier pentru a consolida securitatea, deoarece primul securizează un întreg disc în timp ce cel de-al doilea adaugă criptare AES de 256 biți la fiecare fișier individual.

În cazul în care se întâmplă orice eșec, iar un atac are succes, veți fi anunțat prin adresa de e-mail atașată sau prin aplicațiile conectate, astfel încât să puteți restaura fișierele compromise, să vă schimbați parola și să anunțați compania.

Probleme

Criptografie în browser

Criptografia este responsabilă de hashing, verificare, criptare și decriptare, JavaScript devenind cel mai răspândit. Aceasta a fost actualizată în ultimii ani cu WebCrypto API, dar niciuna dintre abordări nu este perfectă. Navigatorii acceptă orice cod împins de către serverul respectiv fără introducerea utilizatorului, ceea ce înseamnă că oricine vizitează un site web va trebui să aibă încredere explicit în intenția editorului.

Unele companii bazate pe securitate și confidențialitate au ales să utilizeze o extensie de browser pentru a atenua aceste probleme, deoarece vi se solicită să verificați manual și să instalați suplimentul, dar nu este prezent pentru OneDrive. Nu este clar la ce opțiune optează Microsoft aici, dar web este un sistem de livrare slab în starea actuală.

Închis-source

De multe ori, companiile își păstrează programele în sursă închisă pentru a proteja materialul proprietar de dedesubt, dar acest lucru înseamnă, din păcate, că nu se spune ce tip de cod este împins către sistemul dvs. OneDrive nu face excepție, necesitând să luați cuvântul Microsoft pentru asta.

Am prefera mult OneDrive, și sincer toate aplicațiile, să fie open-source și, prin urmare, supuse revizuirii de la experți în domeniu.

Ușurință în utilizare

Spațiul de lucru

Utilizatorii Windows au OneDrive gata la îndemână, în timp ce utilizatorii Mac vor trebui să parcurgă kilometrul suplimentar descărcându-l de pe site. Dincolo de aceasta, ambele aplicații funcționează aproape identic prin integrarea în Windows Explorer și Mac Finder. Datorită acestui fapt, accesarea fișierelor este la fel de simplă ca să faceți clic pe „OneDrive” din partea stângă a ferestrei, iar capturile de ecran pot fi salvate automat în cloud.

Interdecțiune Onedrive cu exploratorul de fișiere

În ciuda comodității, această metodă vine cu o mână de avertismente. Atât versiunea de fișiere, cât și unele metode de partajare sunt retrogradate la versiunea browserului OneDrive, redirecționându-vă atunci când faceți clic pe acesta. În mod alternativ, cei cu cea mai recentă Office 365 (inclusă în abonamentele cele mai avantajoase) pot utiliza aplicațiile respective pentru a analiza istoricul versiunilor, dar acesta nu este obiectivul principal al acestei revizuiri..

Mobil

OneDrive pentru Android, iOS și chiar Windows Phone este aproape la fel de complet prezentat ca versiunea browserului, completat cu un design modern și accesibil. Fișierele sunt afișate în mod alfabetic în mod implicit, dar pot fi reorganizate în ceea ce a fost accesat și împărtășit recent în formatele de listă și grilă.

Aplicație mobilă Onedrive

Secțiunea „Fotografii” vă permite să faceți backup automat al fotografiilor de pe dispozitivul dvs. în cloud, precum și accesarea capturilor de ecran realizate pe un desktop. Desigur, acest lucru necesită să acordați permisiunea aplicației pentru a vă accesa camera, fotografiile și videoclipurile pentru a putea funcționa. Fila „Eu” afișează cât spațiu de stocare ați rămas, vă permite să răsfoiți fișierele disponibile offline sau în coșul de reciclare și să ajustați notificările și setările.

Browser

Microsoft pune la dispoziție toate funcțiile pe browser, făcând în mod discutabil cea mai bună versiune a OneDrive. La început, interfața utilizatorului pare simplificată pe panoul din stânga și pe panglica superioară, dar există mai multe opțiuni ascunse, care sunt exclusive pentru această platformă. Aproape toate informațiile de bază sunt disponibile dintr-o privire și puteți salva diferite comenzi de sortare, chiar aranjând lucrurile după dimensiunea fișierului.

Onedrive în browser

Făcând dublu clic pe orice fișier va redirecționa utilizatorii către aplicația corectă pentru vizualizare și editare automată. Puteți accesa manual sortimentul de aplicații Microsoft, făcând clic pe grila cu 9 puncte de lângă logo-ul din stânga sus, inclusiv Outlook, OneDrive, Word, Excel, PowerPoint, OneNote și Skype.

Gânduri finale

OneDrive este cu siguranță un serviciu puternic, plin până la capăt, cu caracteristici fără să scufundați prea mult în buzunar. Configurarea este simplă și accesibilă pentru veterani și nou-veniți, cu una dintre cele mai cuprinzătoare liste de versiuni diferite de fișiere pentru recuperare, dacă este nevoie..

Windows care integrează OneDrive la nivelul sistemului de operare este o sabie cu două tăișuri. Pe de o parte, este incredibil de convenabil pentru cei aflați deja în ecosistemul Microsoft. Pe de altă parte, este un pic intruziv cu unii să-și ia drumul pentru a încerca să-l instaleze.

Întrucât Microsoft este departe de un furnizor de cloud de cunoștințe zero, OneDrive este în esență un serviciu construit cu confort și ușurință în minte, eficientizat fără a sacrifica multe funcții în acest proces. Neajunsurile sale pot fi îmbunătățite prin asocierea acesteia cu administratorii de parole și serviciile de criptare din partea clientului, dar sunt incluziuni care ar fi putut transforma un serviciu bun într-unul excelent.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me