NortonWiFiPrivacy


 • Prețuri

  Din $ 4.16
  / luna

ProPrivacy.com Scor
5.5 din 10

rezumat

Confidențialitatea Norton WiFi este noul serviciu VPN (Norton Virtual Private Network), de la firma de antivirus de renume Symantec. Este un serviciu VPN ieftin, căci datorită mărimii și domeniului de aplicare a firmei (și a experienței sale în domeniul securității IT) ar trebui să fie de top. Va fi la curent cu acea imagine?

Am aruncat o privire în jur, dar, deoarece Norton WiFi Privacy este atât de nouă, nu mai există prea multe lucruri. Ca atare, nu știu cu adevărat la ce să mă aștept de la această VPN în vigoare. Având în vedere că este făcut cu un nume atât de mare, ne-am aștepta să fie etanș atunci când vine vorba de securitate și confidențialitate. Sunt încântat să plasez acest VPN în ritmul său, așa că să ne scufundăm corect.

Statistici rapide

 • competență
  SUA (Americi) sau Marea Britanie (oriunde altundeva)
 • Conexiuni simultane
  5
 • ţări
  29

Caracteristici

Total servere 1500
Conexiuni simultane 5
ţări 29
Seriale metalice sau virtuale 1200 dintre servere sunt virtuale

Norton WiFi Privacy VPN este un nou serviciu al firmei de securitate IT globală Symantec. Are clienți personalizați pentru Windows, Android, Mac și iOS. În prezent, nu este disponibil client VPN Linux personalizat. În ciuda faptului că este atât de nou, Norton VPN oferă utilizatorilor acces la o rețea de servere din 26 de țări (cu cel puțin două servere în fiecare locație). Desigur, aceasta nu este cea mai mare locație pe care am văzut-o pentru prețurile menționate. Totuși, pentru un serviciu relativ nou, este impresionant.

Aplicațiile Windows VPN și Android VPN (cele pe care le-am testat) au toate caracteristici profesionale, cum ar fi protecția împotriva scurgerilor (Domain Name System (DNS)), un comutator de ucidere și conectarea automată.

Confidențialitate Norton WiFi »

Viteză și performanță

Am testat VPN pe o conexiune la internet cu fibră de 50 Mbps. Am testat serverele din Marea Britanie și Olanda de pe serverele de testare localizate în Marea Britanie (la testmy.net). Serverul VPN din SUA a fost testat de pe un server de testare (de asemenea, la testmy.net) din New York. Am considerat că viteze sunt destul de mari și mult mai bune decât susțin alte recenzii (ceea ce presupun că înseamnă că Norton și-a modernizat serverele de când alți recenzori au testat serviciul). Cu toate acestea, vitezele au crescut și au scăzut puțin în comparație cu rezultatele testelor mele de bază, iar serverul american a fost cu siguranță cel mai lent dintre cele testate. Ar putea fi mai bun, dar nu cel mai rău pe care l-am testat până acum.

Descărcări NortonvpnÎncărcări Nortonvpn

După cum puteți vedea, deși a existat o scădere a vitezei, Norton WiFi Privacy este suficient de rapid pentru a transmite în HD. În general am fost impresionat de viteza oferită de Norton VPN.

Testele de scurgere

Am constatat că nu există nicio scurgere la Protocolul de Internet (IP) folosind Norton WiFi Privacy. În plus, în ciuda faptului că ipleak.net a detectat aproximativ 40 de adrese DNS, vestea bună este că am reușit să constat că Norton furnizează acele rezultate. Ca atare, în ciuda faptului că Norton WiFi Privacy nu utilizează serverele proprii pentru gestionarea cererilor DNS, deoarece acestea sunt reprezentate, nu este o problemă de securitate..

O veste mai bună este că nu am întâlnit scurgeri de comunicare în timp real Web (WebRTC) sau scurgeri de protocol Internet versiunea 4 (IPv4). Din păcate, nu am putut să testez scurgeri IPv6, deoarece ISP-ul meu nu prevede conexiuni IPv6.

Preț

1 lună

$ 4.16
pe luna

VPN Norton este un serviciu la un preț foarte rezonabil, care cu siguranță nu ar putea fi considerat scump. În momentul scrierii, acesta este la vânzare, ceea ce aduce prețuri deja rezonabile și mai departe. La fel ca majoritatea VPN-urilor, Norton WiFi Privacy poate fi achiziționat lunar sau anual. Există patru planuri: un singur plan de dispozitiv, un plan de cinci dispozitive, un plan de dispozitive cu zece și un plan combinat (care oferă acces la VPN și Norton Security Suite).

Toate aceste prețuri sunt rezonabile, atât timp cât Norton VPN oferă nivelul de servicii preconizat de la un serviciu VPN premium în acea zi și vârstă, atunci ar putea fi bine să fie luat în considerare..

Banii inapoi garantat

Norton VPN oferă abonaților o garanție de returnare de 60 de zile. Aceasta înseamnă că abonații pot testa Norton WiFi Security pe o perioadă de încercare extrem de rezonabilă. Mai mult, persoanele care se abonează folosind Google Play (la versiunea Android) beneficiază de fapt de o probă gratuită de șapte zile. În mod confuz, utilizatorii trebuie să utilizeze Google Play pentru a „cumpăra” aplicația în mod obișnuit. Cu toate acestea, niciun ban nu vă părăsește de fapt contul până decât după șapte zile. Dacă anulați înainte, Play Store nu percepe niciun ban.

Optiuni de plata

Puteți plăti pentru Norton VPN cu cardul de credit sau PayPal. Din păcate, Norton nu acceptă plata bitcoin, ceea ce este păcat. Dacă plătiți pentru o VPN folosind niveluri mai mari de anonimat este o problemă, atunci probabil că VPN Norton nu este pentru dvs..

Ce este confidențialitatea Norton WiFi?

Confidențialitatea Norton WiFi este numele serviciului de rețea virtuală virtuală Norton. Ca și alte VPN-uri, este o soluție perfectă la problema menționată mai sus. Prin criptarea tuturor datelor de pe laptopul sau dispozitivul mobil, Norton WiFi Privacy securizează toate datele dvs. de la alți utilizatori WiFi.

În ciuda numelui Norton WiFi Privacy, nu vă lăsați păcălit. Acest serviciu este un VPN complet, care vă va deghiza locația, vă va permite să depășiți geo-restricțiile și să vă păstrați datele în siguranță de privirile indurerate ale furnizorilor de servicii de internet (ISP), proprietarilor, angajatorilor și guvernului..

Ușurință în utilizare

Norton WiFi Privacy VPN este disponibil pe toate cele mai populare platforme, inclusiv Windows, Mac, iOS și Android. Nu este disponibil pentru Linux.

Android

Aplicația pentru Android este foarte asemănătoare cu aplicația pentru desktop pentru Windows și are toate aceleași caracteristici. Un lucru minunat despre Norton WiFi Privacy este faptul că are un blocant de anunțuri încorporat. Aceasta este o caracteristică minunată pentru utilizatorii de Android care doresc să evite reclamele. Datorită faptului că Google Play Store nu are blocaje publicitare pentru Android, acest VPN este o soluție excelentă. Este, de asemenea, unul dintre puținele VPN-uri care are această caracteristică.

În total, software-ul Android este foarte ușor și plăcut de utilizat datorită designului său simplu și colorat. În plus, Norton VPN se va conecta automat ori de câte ori vă alăturați unei rețele WiFi publice de încredere. Ca atare, Norton WiFi Privacy este special conceput pentru a fi o opțiune bună de securitate WiFi.

Alte servicii / servicii gratuite

Pe lângă Norton WiFi Privacy, Norton vinde o suită de antivirus și securitate cu backup online. Acest lucru poate fi achiziționat în trei pachete diferite (standard, deluxe și premium). Poate fi inclusă și cu serviciul VPN (pentru un dispozitiv).

Serviciu clienți

Asistența pentru confidențialitatea Norton WiFi este oferită în mai multe moduri. Suportul pentru chat în direct 24/7 este disponibil pe site-ul web Norton. Cu toate acestea, acest chat live este pentru toate produsele Norton, nu doar pentru serviciul VPN. Ca atare, suportul live chat este foarte limitat. Această caracteristică pentru majoritatea VPN-urilor le permite oamenilor să obțină răspunsuri rapide la problemele referitoare la VPN. Acest lucru nu este valabil pentru Norton WiFi Privacy, al cărui personal de asistență nu știe absolut nimic despre VPN.

Am cerut agentului de chat live să-mi spună detalii simple despre politica de confidențialitate, cum ar fi: Confidențialitatea Norton WiFi păstrează jurnalele de conexiune? Vestea bună este că Norton îți ia numărul de telefon și îți dă un apel înapoi cu detaliile. Cu toate acestea, acest lucru este destul de incomod dacă sunteți o persoană ocupată, deoarece pur și simplu nu știți când veți primi apelul.

Asistență prin e-mail

Din fericire, este posibil să comunicați prin e-mail. Cu toate acestea, va trebui să accesați chat-ul live pentru a solicita să vă trimită un e-mail. Folosind acel e-mail, puteți răspunde și începe o conversație de asistență. Aproape ideal, dar cel puțin este posibil. În general, am găsit sprijin cu Norton ca fiind greoi, obositor și excesiv de dificil.

Da, să poți primi un apel înapoi este bine. Cu toate acestea, cu alte VPN-uri este posibil să întrebați ceva de genul: "Cum pot debloca turneul Open Tennis?" și primiți un răspuns la fața locului (inclusiv primirea adresei pentru un server dedicat de streaming pentru eveniment). Acesta nu este nivelul serviciilor pe care le primiți cu Norton.

De fapt, m-am întors la Norton cu o serie de întrebări pentru a vedea dacă un alt agent ar ști mai multe. Le-am găsit să nu știe nimic din nou.

Pe unul dintre blogurile sale despre VPN-uri, Norton spune următoarele:

„Când aveți îndoieli, nu vă fie teamă să trimiteți prin e-mail serviciul clienți și să nu începeți să puneți întrebări. Companiile care sunt mai renumite sunt mai susceptibile să vă răspundă la întrebări. ”

Din păcate, este destul de evident că acest lucru pe care Norton a uitat să îl implementeze de fapt pentru serviciul său VPN.

Confidențialitate și securitate

Norton are sediul în Irlanda, ceea ce este destul de problematic pentru legile privind păstrarea datelor în general. În mod tradițional, Irlanda a fost o locație foarte severă pentru păstrarea datelor, păstrând evidența comunicațiilor electronice în fișier timp de șapte ani la un moment dat. Din 2007, păstrarea datelor în Irlanda a fost practicată cu acordul deplin al UE. Pe pagina de destinație pentru politica sa de confidențialitate, spune Norton,

"Dacă locuiești în Spațiul Economic European, controlorul informațiilor tale este Symantec Limited, Irlanda, care își are sediul principal în Ballycoolin Business Park, Blanchardstown, Dublin 15, Irlanda."

Cu toate acestea, în cadrul acordului de licență pentru utilizator Norton, se precizează clar că utilizatorii din SUA și America Latină vor fi supuși legilor americane. În timp ce restul lumii va fi supus legilor din Marea Britanie. Asta înseamnă că, indiferent unde locuiți, un abonament la Norton WiFi Privacy VPN este supus unor jurisdicții foarte invazive; fie cele din SUA (cu mandate și comenzi de vrac) sau din Marea Britanie (cu Carta Snooper și cu păstrarea obligatorie a datelor).

În plus (după cum vedeți), afirmația paginii de destinație potrivit căreia datele sunt controlate din Irlanda (pentru membrii UE) este în contradicție cu ceea ce se spune în acordul de utilizator.

Protocoale de criptare

Confidențialitatea Norton WiFi vine cu OpenVPN ca standard atât pentru Android cât și pentru Windows. Utilizatorii nu au opțiunea de a utiliza alte protocoale. Să afli despre criptarea lui Norton a fost ca și cum ai lua sânge de la o piatră. Agenții de asistență pentru clienți nu mi-au putut spune decât că este AES-256. Am trimis e-mailurile ferme, iar după patru zile am reușit să obțin răspunsurile pe care mi le doream.

Din păcate, când am primit în sfârșit detalii despre implementarea OpenVPN, am descoperit că acesta lipsea din cauza unei strângeri de mână slabe (RSA 1024). Se știe că acea strângere de mână este slabă de aproximativ șapte ani și înseamnă că criptarea pe Norton WiFi Privacy nu poate fi considerată sigură. Pentru a fi absolut clar: aici la ProPrivacy.com considerăm că o strângere de mână a RSA 2048 este o specificație minimă pentru ca VPN să fie considerat sigur.

Politica de Confidențialitate

Protecția confidențialității Norton WiFi este o VPN zero jurnal. Se spune clar că este o rețea privată virtuală fără jurnale pe site-ul său web. Totuși, în acordul de licență am descoperit că utilizatorii de confidențialitate Norton WiFI sunt supuși aceleiași politici de confidențialitate ca și alți utilizatori ai produsului Norton. Am descărcat acea politică de confidențialitate și am fost trist să aflu că Norton păstrează următoarele:

"Informații despre computerul sau dispozitivul dvs., inclusiv tipul și setările browserului, adresa IP și datele de trafic referitoare la conexiunea dvs. la Internet."

Ca atare, este imposibil de spus dacă VPN Norton este cu adevărat o VPN cu jurnal zero. Luarea politicii de confidențialitate la valoarea nominală pare să dezvăluie că nu este deloc zero jurnalele. Aceasta este extrem de problematică și, probabil, este motivul pentru care Norton face reclamă ca Norton WiFi Privacy, spre deosebire de NortonVPN. În general, criptarea și politica de confidențialitate înseamnă că această VPN nu este o opțiune bună pentru orice altceva decât să rămână în siguranță pe WiFi-ul public. Ca atare, este numit în mod adecvat.

În plus, în acordul de licență Norton solicită utilizatorilor să nu utilizeze VPN în niciunul dintre următoarele moduri:

"Cu încălcarea oricărei legi sau reglementări aplicabile sau pentru a promova încălcarea oricărei legi sau reglementări aplicabile.

Pentru a încărca, posta sau transmite altfel de conținut la care nu aveți dreptul sau care, în alt mod, ar încălca drepturile de proprietate intelectuală ale oricărei părți.

Într-o manieră care încalcă sau încalcă orice confidențialitate, proprietate intelectuală, confidențialitate sau drepturi contractuale sau de altă natură."

Având în vedere acest lucru, acest VPN nu ar trebui utilizat pentru peer-to-peer (P2P) sau torrenting. În primul rând, Norton WiFi Privacy nu este suficient de sigur pentru a vă garanta confidențialitatea și, în al doilea rând, politica de confidențialitate lasă un semn de întrebare masiv asupra serviciului.

Gânduri finale

Confidențialitatea Norton WiFi este un VPN care face minimul. Oferă viteze OK, care, deși suficient de rapide pentru a fi transmise în HD, sunt puțin în sus și în jos (în special pe serverul american). Cu toate acestea, atât politica de confidențialitate, cât și criptarea pe platformă mă lasă rece. Este posibil ca politica de confidențialitate Norton să nu facă justiție pentru serviciul VPN. Cu toate acestea, în condițiile în care politica de confidențialitate lasă utilizatorii la un risc imens. În plus, am găsit lipsa de asistență a clienților pentru Norton WiFI Privacy VPN. Asistența clienților este foarte importantă în industria VPN și poate face sau rupe utilitatea unui serviciu.

În concluzie, este vorba despre un VPN care este comercializat ca soluție de confidențialitate WiFi, și pe bună dreptate. VPN-ul lui Norton va împiedica hackerii să-ți „smulgă” traficul atunci când ești conectat la orice hotspot WiFi public. Dacă este achiziționat anual, este un VPN foarte ieftin care vă va păstra în siguranță în timp ce sunteți conectat la WiFi public. Dacă Norton își rezolvă politica de confidențialitate, face upgrade la RSA 2048 și găsește o modalitate de a-și ajuta utilizatorii în mod eficient, aceasta ar fi o VPN destul de grozavă. Însă, deocamdată, noul serviciu VPN rămâne în mare măsură un mare semn de întrebare.

Confidențialitate Norton WiFi »

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me