b.VPN


 • Harga

  Dari $ 7.50
  / bulan

ProPrivacy.com Markah
8 daripada 10

Ringkasan

Dalam kajian b.VPN ini, saya dapati pembekal VPN yang berpangkalan di Belanda yang menawarkan perkhidmatan profesional. Sokongan 24/7 pelanggan dan teknologi anti penapisan yang berkesan adalah mata yang tinggi. Penambahbaikan boleh dibuat (tidak ada log, prestasi yang lebih cepat dan jumlah peranti bersambung yang lebih baik), tetapi secara keseluruhan saya agak gembira dengan perkhidmatan.

Statistik Pantas

 • SpeedTest ProPrivacy.com (purata)
  33 Mbps
 • Sambungan serentak
  2
 • Negara
  11
 • Bidang kuasa
  Belanda

ciri-ciri

 • VPN berpusat di Belanda
 • 18 pelayan di 11 negara boleh didapati
 • Anda boleh menyambung dua peranti sekaligus, tetapi hanya menggunakan OpenVPN dan satu menggunakan L2TP
 • OpenVPN melalui terowong SSH
 • "Terowong SMOKE"
 • 24/7 sokongan pelanggan
 • P2P dibenarkan

OpenVPN melalui terowong SSH

Ciri ini membolehkan anda menyembunyikan sambungan OpenVPN di dalam terowong TLS / SSL. TLS / SSL adalah penyulitan yang digunakan oleh HTTPS. Sambungan VPN yang dihalakan menerusi terowong TLS / SSL oleh itu sangat sukar untuk memberitahu selain dari trafik HTTPS biasa. Ini kerana data OpenVPN dibungkus dalam lapisan tambahan penyulitan TLS / SSL. Teknik Deep Inspection Packet (DPI) tidak boleh menembusi penyulitan lapisan "luar" ini, mereka tidak dapat mengesan enkripsi OpenVPN "di dalamnya." Ini adalah ciri yang sangat berguna, kerana ia dapat mengalahkan banyak bentuk VPN blok.

Terowong SMOKE

Selain dapat menyembunyikan OpenVPN di dalam terowong SSH, b.VPN menawarkan teknologi lain yang bertujuan mengatasi blok VPN. Dinamakan "SMOKE," ini adalah protokol adat yang menambah obfuscasi tambahan untuk setiap paket. b.VPN mendakwa bahawa SMOKE boleh mendapatkan VPN ini di China, Iran, Oman, Turki, dan Rusia. Saya meminta pasukan sokongan b.VPN untuk maklumat lanjut:

"Ia adalah terowong UDP polymorphic yang mempunyai pelbagai keupayaan yang lebih luas untuk melalui DPI. Ia satu-satunya perkara yang berfungsi stabil di China sekarang tidak seperti Obfsproxy yang tidak berfungsi sudah hampir setahun. Asap mempunyai taktik pertahanan terhadap GFW (Great Firewall of China) yang mempercepatkan paket dan boleh melompat di seluruh rangkaian IP dan pelabuhan rangkaian yang besar tanpa pemotongan. Juga, ia mempunyai mekanisme paket cadangan untuk memulihkan paket yang rosak oleh GFW. Kami sangat yakin ia satu-satunya perkara yang berfungsi stabil kerana kami mempunyai pasukan ujian di luar sana. "

b.VPN memberiku akses TeamViewer ke PC yang terletak di China. Jadi saya boleh mengesahkan bahawa saya dapat menyambung melalui SMOKE dan laman web akses yang biasanya ditapis di sana.

Lawati b.VPN »

Kelajuan dan Prestasi

Ujian dilakukan menggunakan sambungan serat UK 50 Mbps / 3 Mbps. Saya memilih sambungan UDP OpenVPN menggunakan tahap penyulitan "Strong" b.VPN.
muat turun

Grafik menunjukkan kelajuan tertinggi, paling rendah dan purata untuk setiap pelayan dan lokasi. Lihat penjelasan ujian kelajuan penuh kami untuk lebih terperinci.

Saya juga menjalankan beberapa ujian untuk membandingkan prestasi protokol yang berbeza yang ditawarkan. Keputusan ini cukup baik, tetapi tidak sepadan dengan yang ditawarkan oleh penyedia VPN peringkat tinggi.

Saya tidak mengesan kebocoran DNS IPv4 atau kebocoran WebRTC semasa menggunakan klien b.VPN Windows. Yay! Perhatikan bahawa ISP saya (Virgin Media UK) tidak menyokong IPv6, jadi saya tidak boleh menguji kebocoran IPv6. Seperti yang anda dapat lihat dari tangkapan skrin di atas, b.VPN memanfaatkan Google DNS untuk melaksanakan terjemahan DNS.

Semua permintaan DNS proxied oleh b.VPN, bagaimanapun, sehingga Google tidak tahu siapa yang membuatnya. Oleh itu, saya tidak menganggap ini menjadi masalah. Netflix AS mengesan bahawa saya menggunakan proksi dan enggan bermain. Ini termasuk apabila saya mengarahkan sambungan melalui terowong SSH. BBC iPlayer berfungsi dengan baik, bagaimanapun, apabila disambungkan ke pelayan UK.

Platform Lain

Harga dan Rancangan

b.VPN menawarkan pelan sederhana 'satu ukuran sesuai dengan semua'. Ia bermula pada $ 9,99 sebulan, dan turun ke $ 7,50 sebulan jika anda membeli langganan setahun.

harga b.VPN

Sebagai spanduk pop timbul yang sangat menjengkelkan dan tidak jelas pada setiap halaman laman web yang cuba memberitahu anda, b.VPN kini menawarkan diskaun. Ini menjadikan anda langganan tahunan hanya $ 36 ($ 3 sebulan). Perisian ini boleh dimuat turun dan digunakan untuk percubaan percuma selama satu jam. Tiada butiran bayaran diperlukan untuk ini. Ini tidak terlalu lama, tetapi perlu cukup untuk mengesahkan kerja-kerja perkhidmatan untuk anda, dan menjalankan beberapa cek prestasi jika anda begitu cenderung. Semasa percubaan percuma anda boleh mengakses banyak, tetapi tidak semua, pelayan B.VPNs.

Keselamatan dan Privasi

Pengguna OpenVPN boleh memilih antara dua tahap penyulitan: Normal (Blowfish-128 cipher dengan pengesahan hash SHA-1) dan Strong (AES-256 dengan SHA-256 hash auth). Semua sambungan OpenVPN menggunakan RSA-2048 dan Secrecy Forward Perfect. Sila lihat artikel ini untuk perbincangan penuh mengenai istilah penyulitan VPN. Versi en: dr ialah penyulitan yang digunakan oleh b.VPN adalah baik. Terutamanya jika penyulitan Strong dipilih. b.VPN berpusat di Belanda. Belanda adalah pasangan mata mata NSA Sembilan Mata, dan kerajaan Belanda melakukan pengawasan sendiri.

Walau bagaimanapun penyedia VPN di Belanda tidak dikehendaki menyimpan log. Malangnya, walaupun ia tidak menyimpan log penggunaan, b.VPN menyimpan beberapa log sambungan: "Kami tidak menyimpan sebarang log apa-apa aktiviti pengguna (kami tidak memeriksa atau log trafik pengguna) kami menyimpan log yang diperlukan infrastruktur iaitu (Sambungan IP, masa, Tempoh, penggunaan bandwidth). "Secara umum, saya tidak terlalu peduli dengan tahap penyimpanan log ini. Tetapi benar-benar paranoid harus sedar bahawa, sekurang-kurangnya dalam teori, log tersebut boleh digunakan untuk mengenal pasti individu dengan tingkah laku internet yang diketahui melalui "serangan akhir hingga akhir" b.VPN tidak mempunyai masalah dengan torrenting semasa menggunakan perkhidmatannya.

Kemudahan penggunaan

Laman web ini kelihatan cukup pintar, dan memberikan semua maklumat yang diperlukan untuk bergabung dan menyambung ke perkhidmatan tersebut. Banner pop timbul yang muncul pada setiap halaman iklan tawaran b.VPN setiap tahun adalah sangat menjengkelkan. Saya juga lebih suka maklumat lebih banyak lagi teknikal, dan bahawa dasar privasi ("Perjanjian") dengan jelas dinyatakan bahawa beberapa log sambungan disimpan. Ia sebaliknya terutamanya mengambil berat tentang memberitahu anda apa yang tidak dibenarkan semasa menggunakan perkhidmatan tersebut. Bahasa Inggeris yang digunakan di laman web sering jelas tidak ditulis oleh penceramah asli, tetapi difahami.

Sokongan

Sokongan sembang langsung tersedia 24/7. Tanggapan itu cepat, mesra, dan membantu. Untuk soalan yang lebih teknikal, saya perlu menghantar e-mel kepada pasukan teknikal B.VPN, tetapi secara amnya menerima sambutan yang berpengetahuan dengan setengah jam atau lebih.

Mendaftar

Seperti yang dinyatakan sebelum ini, anda boleh memuat turun klien VPN dan menguji perkhidmatan tersebut selama satu jam sebelum perlu mendaftar. Ini adalah proses yang cukup menyakitkan, walaupun saya tidak meluluskan jumlah maklumat peribadi yang diminta. Hanya alamat e-mel yang perlu sah (dan satu pakai buang akan dilakukan), tetapi saya masih lebih suka tidak diminta. Selain kaedah pembayaran yang biasa, b.VPN menerima pembayaran tanpa nama yang mungkin melalui Bitcoin. Ini hebat, tetapi sentiasa ingat bahawa pembekal VPN akan tahu alamat IP sebenar anda.

Pelanggan VPN b.VPN

Pelanggan Windows tersuai adalah OpenVPN sahaja. Isu yang berpotensi dengan ini adalah bahawa anda hanya dibenarkan satu sambungan VPN pada satu masa. Ia kelihatan agak sederhana, tetapi mendapat kerja yang dilakukan. Tahap penyulitan, OpenVPN melalui Terowong SH dan Terowong Asap boleh dipilih dalam menu Tetapan Lanjutan. Malangnya, tiada suis membunuh dimasukkan.

Apl OpenVPN tersuai boleh didapati untuk Mac OSX, iOS dan Android (+4.0.3). Manual L2TP / IPsec dan / atau panduan persediaan OpenVPN juga tersedia untuk platform tersebut, termasuk beberapa orang lain (contohnya L2TP untuk telefon Linux dan Windows). Fail yang boleh disesuaikan boleh digunakan pada mana-mana sistem yang menyokong klien OpenVPN.

Apl Android

Aplikasi Android menggunakan OpenVPN. Seperti dengan pelanggan desktop, saya telah melihat lebih banyak aplikasi yang kelihatan licik, tetapi ia berfungsi dengan baik. Anda boleh mengarahkan sambungan OpenVPN melalui terowong SSH. Ini adalah satu-satunya aplikasi VPN Android yang saya sedar untuk menawarkan ciri ini. Malangnya, ciri ini tidak disokong dalam apl iOS. Tidak dapat memilih tahap penyulitan kuat menggunakan aplikasi mudah alih. Tetapi untuk jujur, Regular (Blowfish-128 cipher dengan SHA-1 hash authentication) enkripsi akan lebih daripada cukup untuk kebanyakan pengguna. Saya tidak mengesan kebocoran DNS atau WebRTC semasa menggunakan aplikasinya.

Pemikiran Akhir

Saya amat kagum dengan sokongan pelanggan 24/7 dan teknologi penggumpalan lanjutan yang ditawarkan. SMOKE berfungsi dengan baik dari dalam China, dan aplikasi Android b.VPN adalah satu-satunya yang tersedia untuk menawarkan VPN melalui terowong SSH. Ini bermakna bahawa b.VPN akan membuat pilihan yang tepat untuk pengguna di tempat-tempat seperti China yang cuba menghalang penggunaan VPN.

Lawati b.VPN »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me