Ne glede na to, ali ste sezonski veteran ali priložnostni igralec, če igrate računalniške igre, ste verjetno slišali za Steam. Steam je Valve prvotno zgradil kot igralno platformo za vrhunske spletne igre za več igralcev. Danes pa to naredi veliko več. Steam je postal virtualno središče za računalniške igralce, ki ponujajo številne naslove, kot je Fallout 4. Omogoča jim brskanje po forumih, klepet, nalaganje in nakup novih iger, organiziranje skupin in upravljanje datotek z igrami v različnih sistemih. Verjetno ste že seznanjeni s slavnimi Valve igrami, kot so Portal, Counter-Strike, Left 4 Dead, Team Fortress, Half-Life in mnoge, številne druge.


Na žalost Steam trpi iste nadležne težave kot druge platforme za več igralcev, kot je Xbox Live. Platformo je ustvarilo veliko podjetje, ki obstaja za zaslužek. Tako obstajajo stroge omejitve za prenos in prenos. Te obstajajo zunaj pravne potrebe, da se podjetju pomaga izogniti težavam z odgovornostjo. V ta namen je običajno, da sodobne igralne platforme vsebino omejijo na določene geografske regije.

K sreči lahko tunel navideznega zasebnega omrežja (VPN) pomaga ublažiti nekaj draženja, ki ga te omejitve povzročajo.

 1. ExpressVPN

  - strelovod | Aplikacije za vse platforme | 24/7 podpora za klepet v živo

 2. NordVPN

  - strelovod | Aplikacije za vse platforme | 24/7 podpora

 3. CyberGhost VPN

  - Enostaven za uporabo | Strežniki v 60 državah | 2,75 USD na mesec

 4. VPNArea

 5. ZasebnoVPN

  - Enostaven za uporabo | Strežniki v več kot 50 državah | Odličen za pretakanje v HD

 1. NordVPN

  - strelovod | Aplikacije za vse platforme | 24/7 podpora

 2. IPVanish

  - strežniki v 60 državah | Hitre povezave | Brez pravilnikov o dnevnikih

 3. Ivacy

  - Aplikacije za vse platforme | Vrednost za denar | Strežniki po vsem svetu

 4. ZasebnoVPN

  - Enostaven za uporabo | Strežniki v več kot 50 državah | Odličen za pretakanje v HD

 5. ExpressVPN

  - strelovod | Aplikacije za vse platforme | 24/7 podpora za klepet v živo

Najboljši VPN-ji za Steam: Primerjava ob strani

Odblokirajte vsebino z VPN za Steam

Tuneli VPN pomagajo odblokirati tujo vsebino s pomočjo funkcije, imenovane maskiranje naslova IP. Funkcija zakrivanja omogoča, da si računalnik ali naprava "izposodi" naslov IP od tujega strežnika VPN. Strežnik VPN, na katerem je vaš izposojen naslov, pridobi podatke v vašem imenu in jih nato posreduje vaši napravi. V obratni smeri strežnik VPN pošlje podatke iz vaše naprave na ciljni strežnik (v tem primeru Steamovi strežniki) z lastnega IP naslova. Ciljni strežniki ne vidijo vašega resničnega naslova IP. Tako se strežnikom Steam zdi, da komunicirajo samo s strežnikom VPN.

Ker so naslovi IP razdeljeni po geografskih regijah, je mogoče obiti vsebinsko cenzuro in omejitve računov. Proxy strežniki delujejo na enak način. Vendar pa so tuneli VPN boljši, ker šifrirajo podatke, zaradi česar so nedosegljivi tretjim osebam. Proxy strežnik ne. Zaradi tega priporočam lepljenje s tuneli VPN, če želite dostopati do Steam-a. Vendar pa moram zaradi popolnega razkritja najprej opozoriti na Steam VPN-je.

Če želite več informacij, si oglejte naš vodič Kaj je proxy strežnik, kjer si ogledamo proxy strežnike in kako se razlikujejo od VPN-jev.

Ali mi bo Steam prepovedal uporabo VPN-ja?

Kot večina drugih spletnih igralnih platform, tudi za Steam veljajo strogi predpisi in omejitve licenc. Te silijo, da omejijo odgovornost in odvrnejo uporabnike od uporabe proxy povezav in tunelov VPN. Ponovno to ni redko med igralnimi platformami. Na srečo PC igralci niso tako obremenjeni kot igralci konzole. Microsoft je na primer na Xbox 360 napisal operacijski sistem, da je namenoma izpustil funkcijo VPN. Tako uporabniki ne morejo neposredno povezati konzole s tunelom VPN (čeprav obstajajo drugi načini uporabe VPN-jev s konzolami).

V osebnem računalniku ali računalniku Mac preprosto ni mogoče (ali celo mogoče) onemogočiti uporabo tunelov VPN. Zato imajo uporabniki Steam veliko lažji čas za deblokiranje vsebine, ki je omejena na geo. Kljub temu pa vas moram opozoriti: če vas ujamejo prenašati igre (in druge materiale) na VPN povezavi, tvegate, da vam Steam prepove račun. Vse je natančno opisano v pogodbi o naročniku Steam. Natančneje, bodite pozorni na razdelek 3-A: Pooblastilo za plačilo.

SSA jasno navaja naslednje:

"Strinjate se, da ne boste uporabljali IP-a ali drugih metod za prikrivanje kraja svojega prebivališča, ne glede na to, ali boste zaobšli geografske omejitve vsebine igre, nakupovali po cenah, ki ne veljajo za vašo zemljepisno okolje, ali za kakršne koli druge namene. Če to storite, lahko Valve prekine dostop do vašega računa. "

Če še vedno želite uporabiti tunel VPN, nadaljujte previdno. Zdi se, da obstaja nekaj tolerance do uporabe tunelov VPN, odvisno od razloga, zakaj jih uporabljate, kaj počnete in ali vas ujamejo ali ne. Vendar pa obstajajo tudi določeni razlogi, zaradi katerih bo račun pri uporabi tunela VPN prepovedan. Ko se povežete s Steamom, se prepričajte, da ne uporabljate predora VPN ali proxyja za noben od naslednjih namenov, ne da bi razumeli tveganje prepovedi:

 • Zaobiti geografske omejitve vsebine igre

 • Za nakup iger in medijev po cenah, ki v vaši regiji niso veljavne

 • Za kakršne koli namene, ki lahko škodijo drugim uporabnikom ventila

Izraz »vsebina iger« je precej siv in nejasen. Ko sem prvič slišal ta izraz, sem takoj pomislil na nakupe iger, naložljive vsebine in druge podobne namene. Vendar je bilo prepovedanih številnih računov zaradi uporabnikov, ki so povezani z regijami, kjer je bila pred začetkom izdaje videoigre. Čeprav je bila igra tehnično legalna v njihovi regiji (sčasoma), so bili uporabniki še vedno kaznovani.

Če ne želite tvegati, da boste račun prepovedali, je najbolje, da se vzdržite uporabe tunela VPN s svojim računom Steam, zlasti pri poskusu dostopa do iger, ki niso na voljo v vašem območju. Preveč uporabnikov je poskušalo uporabljati ruski VPN za Steam, da bi nezakonito dostopalo do vsebine pred izdajo v Rusiji, zato so bili njihovi računi zaradi tega prepovedani..

Skupni strežniki in naslovi v skupni rabi IP

Vaša povprečna naročnina VPN, ne glede na ponudnika, ki ga izberete, običajno uporablja skupni IP naslov. To pomeni, da lahko mnogi drugi uporabniki dostopajo do interneta z istim naslovom IP, ki ga gostite na strežniku VPN. To pomaga zaščititi anonimnost uporabnikov. Če bi dolga veja zakona poskušala izslediti spletne dejavnosti uporabnikov, bi bila povezava nazaj do resničnega uporabnika iz dveh razlogov praktično nemogoča..

Prvič, večina ponudnikov VPN ne vodi datotek dnevnika o aktivnostih uporabnikov. Tako ne bi šlo po papirni poti. Drugič, ker več uporabnikov deli isti naslov, bi bilo toliko težje določiti nič, pri katerem uporabnik dejansko dostopa do določenega spletnega vira s skupnega naslova IP. Ko pa poskušate dostopati do internetnih virov, ki poskušajo omejiti, omejiti ali popolnoma blokirati uporabo tunelov VPN, skupni naslovi običajno niso najboljša možnost.

Skupni IP naslovi so pogosto na črnem seznamu ponudnika storitev in so običajno dobro znani naslovi. To je posledica učinka "slabega soseda", pri čemer je nekdo, ki je delil vaš IP-naslov, ki ga gosti VPN (ali prejšnji uporabnik), zlorabil IP naslov za neželeno e-pošto, napade distribuirane zavrnitve storitve (DDoS) ali druge zlorabe. To posledično lahko povzroči, da se naslov IP označi kot nevaren ali nelegitimen naslov in pogosto povzroči, da se pred dostopom do spletnega mesta pojavijo appleti za preverjanje Captcha. Čeprav skupni naslovi IP ponujajo večjo anonimnost, so bolj pogosto na črnem seznamu.

Obstajata dva načina, kako se izogniti tej težavi. Prva rešitev je uporaba ponudnika VPN, ki ponuja namenski naslov IP, kar pomeni, da noben drug uporabnik ne bo uporabljal IP naslova, na katerega ste naročeni. To je bolje kot skupni naslov, če ne želite, da storitev - na primer Steam - prepove vaš račun. Najboljša možnost pa je glede na najnižje tveganje prepovedi računa uporaba lastnega zasebnega strežnika. Če ste trdi uporabnik Steam in resnično želite zasebni strežnik, lahko storite nekaj od tega:

 • Nastavite domači strežnik Linux VPN za dostop do vsebine igre, ko niste doma

 • V oblaku najemite namenski / zasebni strežnik

Te možnosti niso tako preproste kot naročanje na storitev VPN, vendar so zelo učinkovite alternative.

Zaključek

Predori VPN ostajajo najboljši način za varno deblokiranje vsebine. Zahvaljujoč šifriranju so nadstandardne povezave proxy. Zato se mnogi igralci še vedno obrnejo na storitve VPN, da odblokirajo tujo igro in se povežejo s tujimi strežniki za več igralcev. Vendar bodite previdni: če uporabljate tunel VPN s Steamom za deblokiranje vsebine igre ali nalaganje iger, ki niso na voljo v vaši regiji, bi lahko vaš račun prepovedali.

Če želite več informacij o najhitrejšem VPN-ju za igranje iger in uporabi VPN-ja na drugih platformah, si oglejte spodnja navodila.

 • VPN Xbox One
 • VPN Ps4
 • VPN igre
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me