Uporaba zasebnega iskalnika kot sta StartPage ali DuckDuckGo, postaja vse pomembnejša. Običajno so ti izkoristite velike iskalnike, da bi dobili rezultate, vendar proxy iskanje zahteva, tako da Google ali Yahoo ali Microsoft ne vedo, kdo je opravil iskanje. Z drugimi besedami, ti vidijo le, da je iskalna poizvedba prišla iz iskalnika zasebnosti.


Ti iskalniki zasebnosti obljubljajo ne beležite svojega naslova IP ali kakršnih koli iskanj. Se vam to zveni dobro? Dobro. Naslednje vprašanje je torej, kateri iskalnik za zasebnost uporabiti ...

Najboljši zasebni iskalnik

Tu so najboljši zasebni iskalniki, ki so anonimni in so odlična Googlova alternativa.

 1. DuckDuckGo

  - Najbolj priljubljen zasebni iskalnik

 2. SearX

  - Odprti iskalnik, ki ne zagotavlja nobenih dnevnikov

 3. Prekini iskanje

  - Razširitev, usmerjena v zasebnost, ki deluje z vašim priljubljenim brskalnikom

 4. StartPage

  - Uporabniku prijazen iskalnik, če ne moti oglasov

 5. Peekier

  - Storitev za gledanje zahvaljujoč svojemu radikalno drugačnemu pristopu

Nekaj ​​podrobneje preberite ta priročnik, če želite podrobneje spoznati vsak zasebni iskalnik.

Kaj Google ve o meni?

Težava s večina spletnih iskalnikov je, da vas vohunijo. To je njihov poslovni model - če želite izvedeti čim več o vas, za prikazovanje zelo ciljanega oglaševanja neposredno v okno brskalnika.

Google je še pred kratkim opustil moratorij na združevanje tega, kar se nauči s skeniranjem e-poštnih sporočil in tistim, kar se nauči o vas z iskanjem. Še bolje, da bi te vohunil. Informacije, ki se običajno zbirajo in shranjujejo ob vsakem iskanju, vključujejo:

 • Vaš IP naslov
 • Datum in čas poizvedbe
 • Poizvedite iskalne izraze
 • ID piškotka - ta piškotek se shrani v mapo piškotkov vašega brskalnika in na enoličen način prepozna vaš računalnik. Z njo lahko ponudnik iskalnega mehanizma izsledi zahtevo za iskanje nazaj v vaš računalnik.

Te informacije se običajno pošljejo na zahtevano spletno stran in na lastnike oglaševalskih pasic, ki so prikazane na tej strani. Med brskanjem po internetu, oglaševalci sestavijo (potencialno zelo neprijetno) profil vas.

Seveda, če Google, Microsoft in Yahoo !, itd. Vedo veliko o vas, je te podatke mogoče (in pogosto tudi) predati policiji in nedržavnim organom. Zato je pravi čas, da dobite Googlovo alternativo.

Dejansko je bilo to šele pred kratkim pojavili so se dokazi, ki kažejo, da Yahoo z NSA deluje z roko v rokavici da bi svoje uporabnike izdal obveščevalni službi. Poreden, poreden.

Google Poročilo o preglednosti - Zahteve za uporabniške podatke

Google Poročilo o preglednosti o številu prejetih zahtev za uporabniške podatke in številu (vsaj delno) dostopa do njega

Mehurček s filtri: kaj internet skriva pred vami

Dodatna prednost uporabe iskalnika, ki vas ne spremlja, je, da se izognete učinku "filter mehurček". Večina spletnih iskalnikov uporablja vaše pretekle iskalne izraze (in stvari, ki so vam na družbenih omrežjih "všeč") za profil. Nato lahko vrnejo rezultate, za katere mislijo, da vas bodo zanimali.

Posledica tega je, da lahko prejmete samo povratne informacije, ki se strinjajo z vašim stališčem, in to vas zaklene v "filter mehurček", kjer ne boste videli alternativnih stališč in mnenj, ker so bili v rezultatih iskanja manjši.

Ne samo to prepovedali ste dostop do bogate teksture in večkratnosti človeškega vložka, vendar je lahko tudi nevaren lahko potrdi predsodke, in prepreči, da bi videli "večjo sliko".

Najboljši zasebni iskalniki

1. DuckDuckGo

V svetu, ki ga ureja sledenje, DuckDuckGo obljublja, da bo varoval vašo zasebnost!

 • Cenitev

  Od 0,00 USD
  / mesec

DuckDuckGo je “Iskalnik, ki se zaveže, da vas ne bo sledil”. To je izjavil Gabriel Weinberg, izvršni direktor in ustanovitelj podjetja DuckDuckGo “če pride FBI k nam, vam ne bomo ničesar navezali.”

Je Podjetje s sedežem v ZDA in je najbolj priljubljen in odmeven iskalnikov zasebnosti. Iskanja se v glavnem izvajajo prek Yahooja, s katerim ima DuckDuckGo močan odnos.

To je zelo zaskrbljujoče glede na nedavna razkritja o njegovih povezavah z NSA, vendar DuckDuckGo še naprej obljublja, da ne zbira in ne deli osebnih podatkov.

Rezultati iskanja

 • DuckDuckGo ponuja predloge za iskanje ko vnašate poizvedbo.
 • Rezultati iskanja so hitro.
 • To vključuje vrnitve iskanja slik in videa.
 • Predstavitev rezultatov je zelo jasna.
 • Kategorije iskalnih filtrov vključujejo splet, slike, videoposnetke, izdelke, pomene, definicijo in novice. Prikazani filtri so prilagodljivi, DDG bo sprva prikazal rezultate v kategoriji filtrov, za katere meni, da so najprimernejši iskalnim izrazom. Odvisno od izbranega filtra lahko DuckDuckGo prikaže predogled slik, videoposnetkov ali Wikipedije na vrhu iskalne strani ali v polju na desni strani rezultatov..
 • Oglasi se lahko prikazujejo tudi desno od rezultatov iskanja. Plačani oglasi so jasno označeni kot takšni, so diskretni in so nikoli mešana z “čisto” iskanje vrne.
 • Rezultate slike pa lahko filtrirate le po velikosti (Majhna, Srednja in Velika).
 • Rezultati videoposnetka prikazujejo predogled sličic. YouTube video posnetke lahko predvajate neposredno iz DDG-ja spletnega mesta, vendar vas opozori na dejstvo, da jih bo sledil YouTube / Google.
 • Rezultate lahko filtrirate tudi po državi in ​​datumu (kadarkoli, pretekli dan, pretekli teden ali pretekli mesec).
 • Subjektivno se mi zdi kakovost DuckDuckGo’s iskanje se vrne zelo dobro. Vendar sem videl pritožbe drugih, ki se jim ne zdijo tako dobri kot tisti iz Googla. To je en razlog “šiška” so tako uporabni (glej spodaj).

Duck Duck Go Rezultati iskanja

Tu lahko vidimo tako kontekstualni filter v dejanskih (samodejno neposredno na izdelke) kot tudi DDG-ove diskretne oglase

Kako zasluži denar

DuckDuckGo prikazuje oglase poleg rezultatov iskanja. Te so pridobljene od Yahooja kot dela iskalne zveze Yahoo-Microsoft. Ko se oglaševalci privzeto prijavijo za račun Bing Ads, njihovi oglasi samodejno začnejo vrteti v ves Bing’s distribucijskimi kanali, vključno z DuckDuckGo

Pomembno pa je, ti oglasi so nenamerni (prikazane so na podlagi iskalnih izrazov). In kot že omenjeno, so jasno označeni in prikazani ločeno od “čisto” iskanje vrne.

DuckDuckGo je del partnerskih programov Amazon in eBay. Ko ta spletna mesta obiščete prek DuckDuckGo in pozneje opravite nakup, prejme majhno provizijo. Na ta način se ne dajo osebno prepoznavni podatki, vendar to ne vpliva na uvrstitev rezultatov iskanja.

Zasebnost

DuckDuckGo navaja, da je ne zbira in ne deli osebnih podatkov.

 • Na nekatera spletna mesta za e-trgovino (npr. Amazon) se lahko doda pridružena koda & eBay), vendar to ne vključuje osebnih podatkov.
 • S sedežem v ZDA pomeni, da je DuckDuckGo pod pritiskom vlade in zakoni kot sta FISA in Patriot Act. To pomeni, da bi ameriška vlada lahko pooblastila, da DuckDuckGo začne beležiti svoje uporabnike’ dejavnosti. In preprečite, da bi podjetje prek naročila Gag opozorilo uporabnike na to dejstvo.
 • DuckDuckGo uporablja strežnike Amazon. Spet gre za ameriško podjetje, ki je pod pritiskom vlade ZDA.
 • Poročilo o varnosti laboratorijev Qualys: A+

Gabriel Weinberg, izvršni direktor DuckDuckGo, me je poklical v zvezi s tem člankom in nas poskušal še enkrat prepričati, da DuckDuckGo ne pozna zasebnosti in nima nobenih podatkov.

Lastnosti

Poleg njenega izvrstni kontekstni filtri, najbolj presenetljiva lastnost DuckDuckGo je “šiška”.

To vam omogočajo hitro in enostavno iskanje po drugih spletnih mestih. Na primer, če vtipkate! Guk, preden iskalna poizvedba vrne rezultate iskanja v Googlu UK, in vtipkate! A bo iskal trgovino Amazon za vas.

Upoštevajte, da Šiška vas popeljejo na zadevno spletno mesto. Iskanja niso enostavna, zato izgubite element zasebnosti, če neposredno potegnete Google. Na srečo obstaja rešitev. Šiška lahko kombinirate z Startpage.com (glejte zgornji pregled), tako da vtipkate! S ali! Sp, in ker Startpage.com uporablja Google, lahko imate najboljše iz obeh svetov.

Moje misli

DuckDuckGo ponuja dober videz in enostaven za uporabo vmesnik, čeprav nekateri morda Google raje uporabljajo predvsem rezultate iskanja, ki temeljijo na Yahooju..

Šiška je ubijalska lastnost, vendar pa gre za dolgo pot do kompenzacije tega vprašanja. Ne pozabite le, da če želite poizvedovati po Googlu in zaščititi svojo zasebnost, je smiselno, da se v zasebnost z iskanjem! S ali! Sp za Googlove rezultate iskanja potujete v StartPage.com, namesto da bi neposredno šli na Google..

To je malo presenečenje DuckDuckGo je tako priljubljen. Toda dejstvo, da gre za ameriško podjetje, bi moralo biti previdno.

2. SearX

SearX je vsestranski z javnimi in samostojnimi možnostmi, od katerih slednja ni primerljiva v zasebnosti

 • Cenitev

  Od 0,00 USD
  / mesec

Manj znani, ampak hitro pridobivanje vleke z varnostno skupnostjo je SearX. Ne le SearX popolnoma odprtokodno, ampak je enostavno nastaviti in da zaženete svoj primerek tega.

Obstaja uradna javna primerka SearX, ali pa lahko uporabite enega od veliko javnih prostovoljnih primerov. Kar se SearX-a v resnici tiče zagon lastnega primerka. Zaradi tega je SearX edini metaserijski motor, v katerega ste lahko stoodstotno prepričani dnevniki se ne hranijo!

Rezultati iskanja

 • SearX privzeto izkorišča rezultate velikega števila iskalnikov.

Stran z rezultati SearX

V nastavitvah lahko uporabniki spreminjajo, katere iskalnike uporabljajo

 • Predlogi za iskanje niso na voljo
 • Iskanje lahko filtrirate po naslednjih kategorijah: Splošno, Datoteke, Slike, IT, Zemljevid (z uporabo OpenStreetMap), Glasba, Novice, Znanost, Socialni mediji in Video posnetki. Prav tako jih lahko filtrirajo čas.
 • Obstajajo ni oglasov.
 • Vpisi Wikipedije so prikazani na desni strani rezultatov iskanja.
 • Za slike ni dodatnih filtrov, čeprav je ob kliku prikazan predogled.
 • Rezultati videoposnetka prikazujejo predogled sličic. S klikom na video se odpeljete na spletno mesto, na katerem gostuje (na primer YouTube ali Vimeo).
 • Rezultate iskanja je mogoče prenesti kot .csv, .json. ali rss datoteka.
 • Kot pri začetni strani, rezultate iskanja si lahko ogledate v proxyju. To bo “zlom” veliko spletnih mest, vendar ne omogočajo zelo visoko stopnjo zasebnosti.
 • Rezultati iskanja so dobri kot motor’je izbrano. Uradni primer privzeto uporablja Google, Bing, Wikipedijo in številne druge prvovrstne motorje, zato so rezultati odlični.

Možnosti SearX

Oglaševalskih oglasov ni, predlogi za iskanje so navedeni na desni strani, tako kot pri začetni strani, lahko posredujete spletne strani

Kako zasluži denar

SearX je odprtokodni projekt vodijo jih prostovoljci. Na uradnem primeru obstaja brez oglaševanja na kraju samem in brez partnerskega trženja.

Ker je open-source, posamezni operaterji javnih primerkov SearX prosto predstaviti lastne modele financiranja. Moram pa najti še en primerek, ki ni stoodstotno brez oglasov in podružnic.

Zasebnost

 • Tukaj je nikakor ne vemo, ali javni operater primerka SearX beleži vaša iskanja. In to vključuje uradni primerek.
 • Ob tem ne moremo zagotoviti, da DDG, Startpage ali kaj drugega “zasebno” iskalniki tudi ne beležijo iskanja…
 • Če torej resno mislite na zasebnost, nastavite svoj primerek SearX. Pravzaprav je nastavitev lastnega primerka SearX na strežniku, ki ga nadzorujete samo vi, edini način, ki je trenutno na voljo za zagotovitev, da vaša iskanja niso zabeležena.
 • To omogoča lastne primerke SearX, ki so daleč najbolj varni iskalniki na voljo. Tu je na voljo dokumentacija za namestitev lastnega primerka SearX.
 • Za navadnega uporabnika javna primerka SearX verjetno ne bodo beležila iskanja veliko manj verjetno, da ga bodo spremljali všečki nedržavnih akterjev kot druge omenjene storitve.
 • Ne pozabite pa, da v to ni nobenega prepričanja.
 • Poročilo o varnosti varnostnih laboratorijev Qualys za searchx.me (uradni primerek): A. Upoštevajte, da je vsak primer SearX (javni ali zasebni) v tem pogledu drugačen.

Lastnosti

Tako kot pri začetni strani je sposobnost proxy spletnih mest je ubijalska lastnost, če lahko z njo živite, če razbijete številna spletna mesta, ki jih obiščete.

Moje misli

Za resne tehnične uporabnike, ki vodijo do zasebnosti, je samostojni SearX primer. Enostavno povedano, nič drugega ni v isti ligi, ko zagotovo veste, da vaša iskanja niso zabeležena.

Bolj priložnostni uporabniki bodo morda presenečeni nad tem, kako dobro programska oprema deluje na javnih instancah. Moji osebni občutki so, da so to veliko manj verjetno je, da se bodo prijavili na iskanje ali da bi jih špijunirale ZDA in druge vlade kot DuckDuckGo, Startpage ali Disconnect. A to je izključno špekulacija.

3. Prekinite iskanje

Odklopite poskuse, da bi zadovoljili vse vaše varnostne potrebe - od VPN-jev do razširitev brskalnika

 • Cenitev

  Od 0,00 USD
  / mesec

The Podjetje s sedežem v ZDA si je z nekaterimi dala ime odlične odprtokodne razširitve brskalnikov, usmerjene v zasebnost V preteklih letih. Eden od teh je odprtokodni vir Odklopite dodatek za iskanje za Firefox in Chrome (na voljo je tudi odprtokodna aplikacija za Android).

Ta dodatek brskalnika je še vedno glavni način uporabe Disconnect Search, čeprav na voljo je spletna aplikacija JavaScript. To posnema razširitev brskalnika in vam omogoča izvajanje spletnih iskanj s spletne strani Iskalno prekinitev povezave.

Odklopite tudi trži Premium VPN in spletno varnostno aplikacijo, z vgrajeno funkcijo iskanja Disconnect Search. Prosimo, glejte moj pregled Disconnect VPN za več podrobnosti o tem.

Rezultati iskanja

 • Iskanje običajno poteka iz dodatka brskalnika.
 • Izberete lahko, kateri od treh iskalnikov poizvedujete: Bing, Yahoo ali DuckDuckGo (privzeto).
 • Za razliko od drugih motorjev za iskanje metapodatkov o zasebnosti, ki razpravljajo o tem članku, Disconnect ne prikazuje vrnitve iskanja na lastno spletno mesto. Rezultati so preprosto speljani prek Disconnect’s strežniki, da skrijejo svoj izvor in se nato odprejo v izbranem iskalniku’s spletno stran.
 • Iskanje v načinu brez beleženja zgodovine je podprto.

razširitev brskalnika

Razširitev brskalnika

Kako zasluži denar

Trge izključite s premijskim izdelkom, vendar Razširitev brskalnika Iskanje je brezplačna. To je skrije vaš IP pri iskanju nato pa vas pošlje neposredno v izbrani iskalnik.

To pomeni, da Disconnect ne izvaja oglaševanja ali podružničnega trženja pri iskanju.

Zasebnost

 • Disconnect je ameriško podjetje in je zato ni dobra izbira za več NSA-fobic zunaj.
 • Razširitev brskalnika je odprtokodna, vendar iskalne zahteve lahko še vedno beleži Disconnect, kot so narejeni prek njegovih strežnikov.
 • Prekini povezavo gosti svoje storitve na Amazonovih strežnikih.
 • Poročilo o varnosti laboratorijev Qualys: A (to je za spletno mesto Disconnect.me).

Moje misli

Razširitev brskalnika Search Disconnect Search omogoča hiter in enostaven način za skrivanje resnične identitete med iskanjem s svojim priljubljenim iskalnikom. Dejstvo, da je Disconnect S sedežem v ZDA, vendar je glavno vprašanje.

4. StartPage

StartPage ima sedež na Nizozemskem v nasprotju s konkurenčnimi ameriškimi konkurenti!

 • Cenitev

  Od 0,00 USD
  / mesec

Startpage.com in Ixquick vodi isto podjetje. V preteklosti, Startpage.com je vrnil Googlove rezultate, medtem ko je Ixquick vrnil rezultate iz številnih drugih iskalnikov, ne pa tudi Google. Obe službi sta zdaj združeni, in oba vrneta enake Googlove rezultate.

Čeprav ni več aktivno podprta, je stari Ixquick motor iskalnik še vedno na voljo na Ixquick.eu. Zanimivo je, da kljub temu, da ni več aktivno podprta, Startpage.com je nedavno odstranil rezultate Yahooja iz starega iskalnika. To je odziv na novice, da Yahoo pomaga NSA vohuniti za svoje uporabnike.

Rezultati iskanja

 • Predlogi niso na voljo ko vtipkate privzeto, vendar je to mogoče omogočiti v nastavitvah.
 • Iskanje donosi so hitri, vendar morda ne tako hitri kot tisti pri DuckDuckGo (to je čisto subjektivna ocena).
 • Predstavitev rezultatov je zelo jasna.
 • Iskanje lahko filtrira samo v kategorijah Splet, Slike in Video. An možnost naprednega iskanja je na voljo ki omogoča določitev različnih parametrov iskanja in rezultate lahko filtrirate po času.
 • Oglasi se prikazujejo nad rezultati iskanja. So jasno označeni kot oglasi in se ne mešajo z “čisto” Rezultati iskanja.
 • Rezultati videoposnetka prikazujejo predogled slike. YouTuba ni mogoče predvajati neposredno na spletnem mestu Startpage zaradi zasebnosti in se odpre v novem zavihku.
 • Rezultate iskanja potegne neposredno iz Googla in so zato zelo dobri.

začetno iskanje

Oglasi so diskretni, vendar jasno označeni

Kako zasluži denar

Podobno kot DuckDuckGo, Startpage.com zasluži z oglasi in partnerskimi povezavami.

Te oglasi so nenamerni, jasno označeni in se ne mešajo z “resnično” iskanje vrne. Vendar so nekoliko vidnejši kot pri DuckDuckGo, vendar.

Zasebnost

 • Začetna stran je s sedežem na Nizozemskem, ki ima močne zakone o zasebnosti.
 • Teče strežniki kolocirani v ZDA. Te so v lasti in pod nadzorom Startpage-a in prepričan sem, da so zaščitene pred vladnim vohljanjem. Če vas to vseeno skrbi…
 • Možno je uporabljati samo strežnike, ki niso v ZDA (ali strežnike zunaj EU).
 • Spletne strani, vrnjene med iskanjem, se lahko proxy (glej spodaj).
 • Začetna stran je edini iskalnik zasebnosti, ki je bil neodvisno revidirano.
 • Poročilo o varnosti laboratorijev Qualys: A+

Lastnosti

Startpage.com’Značilnost morilca je, da ne obiskujete spletnega mesta neposredno, lahko posredujete povezavo. Če izberete to možnost, potem proxy strežnik, ki ga vodi Startpage.com, sedi med računalnikom in spletnim mestom.

S tem spletnemu mestu preprečite, da bi vedel vaš resnični IP naslov (podobno kot VPN) in da bi vas lahko uporabil s spletnimi sledenjemi in tehnologijami za odtis prstnih odtisov za identifikacijo in sledenje. Prav tako blokira zlonamerne skripte.

The Slaba stran je, da se strani nalagajo počasneje saj mora StartPage.com pridobiti vsebino in jih ponovno prikazati. To je rečeno, na novo preoblikovani in preoblikovani "Anonimni pogled" je veliko hitrejši kot prej. Veliko manj tudi lomi spletnih strani, ker omogoča JavaScript "ob ponovnem pisanju in ponovnem definiranju primitivov JavaScript za zaščito vaše zasebnosti."

Moram reči, da je to izjemna lastnost in lahko bistveno izboljšate vašo zasebnost. Glede na slabost pa ste verjetno zmagali’ne želim ga uporabljati ves čas.

Moje misli

StartPage.com se s svojim novim preoblikovanjem ujema z DuckDuckGo glede natančnosti in prijaznosti do uporabnika.

Toda zahvaljujoč se s sedežem na Nizozemskem in nima nobene zveze z Yahoojem, mora biti bolj odporen na vohunjenje NSA kot njegov tekmec s sedežem v ZDA (če navedete strežnike, ki niso iz ZDA!). In sposobnost proksiranja spletnih strani je absolutni doozy.

5. Peekier

Peekier prinaša dobrodošle spremembe v standardiziranem iskalniku.

 • Cenitev

  Od 0,00 USD
  / mesec

Peekier je nov iskalnik brez dnevnika. Tukaj je premalo informacij o tej storitvi trenutno mi je na voljo za pravilno oceno. Omeniti pa je treba to zaradi privlačna in inovativna tako, da prikazuje rezultate iskanja.

Rezultati iskanja Peekierja

Na polju smo bili, če smo iskreni, večina iskalnikov izgleda precej podobno, super je videti drugačen pristop. Zato mislim, da se je vredno odzvati na Peekierja in spremljati službo, da bi videli, kako se razvija.

Iskalniki zasebnosti Zaključek

Uporaba katerega koli od teh servisnih motorjev bo znatno izboljšate zasebnost iskanja. Ključnega pomena je, da vaša iskanja ne bodo zabeležena, da bi ustvarili profil, ki se uporablja za prodajo stvari. Vsi iskalniki, ki sem jih pogledala v tem članku, so enostaven za uporabo in prinaša dobre rezultate.

Ali bodo te storitve zaščitile vaša iskanja pred vladnim nadzorom (in zlasti z nedržavnimi organi)? V primeru ameriških podjetij je najvarneje domnevati, da ne. Ampak, če počnete nekaj zelo nezakonitega, vas to morda ne bo zadelo (čeprav bi moralo).

Začetna stran ni iz ZDA, je bilo neodvisno revidirano, in vam omogoča dostopajte do spletnih strani z veliko mero zasebnosti zahvaljujoč funkciji proxy. Zato je veliko boljša izbira za glave zasebnosti kot DuckDuckGo.

Javne primere SearX je manj verjetno nadzorovati kot druge iskalnike višjega profila, lahko pa so. Verjetno je tudi to o njihovih operaterjih ne boste vedeli ničesar. Zagon lastnega primerka SearX na strojni opremi, ki je neposredno pod vašim nadzorom, pa je izjemno varna in zasebna rešitev. In je zato le eden, ki ga lahko priporočim resnim fanatikom zasebnosti.

Dejstvo je, da SearX ima odličen vmesnik in vrača rezultate na gumbu iz vseh glavnih iskalnikov je glazura na torti.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me