Za tiste, ki živijo v Franciji in se želijo izogniti cenzuri in nadzoru, je VPN enostaven odgovor. S prijavo na storitev lahko zaščitijo svojo spletno dejavnost. Uporabniki VPN dobijo tudi druge ugodnosti, na primer dostop do geografsko omejene vsebine in spletnih mest.


Najboljši VPN za Francijo - primerjava

Spodaj smo navedli pet najboljših VPN-jev za Francijo. Vse te storitve zagotavljajo odlične varnostne funkcije, hitri strežniki VPN v Franciji in po vsem svetu ter lahko odblokirajo trenutno blokirana spletna mesta na vaši lokaciji. Če želite več informacij o kateri koli od spodaj naštetih storitev, kliknite na spletno mesto ponudnika ali si oglejte naše podrobne VPN preglede.

 1. CyberGhost VPN

  - je enostavna storitev za uporabo z vrsto odličnih funkcij - 452 VPN strežnikov v Franciji

 2. ExpressVPN

  - je hitra storitev in je izredno varna - v Franciji ima 3 strežnike

 3. NordVPN

  - ima nekaj fantastičnih funkcij, vključenih v storitev, kot sta namenjen IP in Tor preko VPN - 199 VPN strežnikov v Franciji

 4. ZasebnoVPN

  - je poceni storitev VPN, ki se močno osredotoča na zasebnost - 2 francoska strežnika VPN

 5. IPVanish

  - je hitra VPN storitev, ki ima v lasti skoraj vse svoje strežnike - 4 strežnike VPN v Franciji

Upoštevanje VPN-jev v Franciji

Pri izbiri VPN-ja za Francijo morate upoštevati več stvari, našteli smo nekaj stvari, ki lahko vplivajo na vašo zasebnost v Franciji.

Sporni zakoni in zakoni o varovanju zasebnosti

Decembra 2014 je francoska vlada tiho sprejela zakon o nadzoru, ki je dovoljeval zbiranje informacij in dokumentov, ki jih obdelujejo elektronska komunikacijska omrežja ali storitve, seznam klicanih in klicnih številk ter trajanje in čas komunikacije.

Čeprav je bil predlog zakona zelo sporen, ga je podprl še en, bolj vsiljiv predlog zakona o nadzoru v letu 2015. Human Rights Watch je izpostavil najbolj problematična področja zakona kot:

Razširjene pristojnosti premierja za odobritev nadzora za namene, ki presegajo tiste, ki jih priznava mednarodno pravo človekovih pravic; pomanjkanje smiselnega sodnega nadzora; zahteve za zasebne ponudnike storitev za spremljanje in analiziranje podatkov uporabnikov in poročanje o sumljivih vzorcih; daljša obdobja hrambe nekaterih zajetih podatkov; in malo javne preglednosti.

""Čeprav je cilj predloga zakona, da se francoske nadzorne prakse uvrstijo pod vladavino zakona, pa dejansko uporablja zakon za prikrivanje široke pristojnosti nadzora. Francija lahko naredi veliko bolje od tega, še posebej, če se želi oddaljiti od pretiranih in tajnih praks množičnega nadzora ZDA in Velike Britanije, ki so pritegnile toliko pravnih izzivov."

Generalni svet Human Rights Watcha je dodala Dinah PoKempner

2015/2016 Teroristični napadi

2015 in 2016 sta bili temni leti za Francijo. V začetku leta 2015 je prišlo do streljanja v Charlie Hebdo, ko sta se dva člana teroristične skupine Al-Kaida prisilila v pisarno satiričnega tednika. 7. januarja so ubili pet uslužbencev in pustili 11 ranjenih.

Charlie Hebdo

Tej tragediji so sledili napadi v Parizu 13. novembra 2015, ki jih je koordiniral ISIL. Vključili so samomorilske napade in množična streljanja v kavarnah, restavracijah in gledališču Bataclan. Napadi so terjali 130 življenj, 368 ljudi pa je bilo huje ranjenih. To je bil najsmrtonosnejši napad na Francijo po drugi svetovni vojni. Posledično je država v dolgotrajnem izrednem stanju.

2016 je žalost doživela tudi svoj delež tragedije. 14. julija zvečer je tovornjak tovornjakov namerno vozil skozi množico ljudi, ki so praznovali Dan Bastilje v Nici. Posledica tega je bilo 86 ljudi, 434 pa ranjenih. ISIL je prevzel odgovornost tudi za ta napad, zato je razširitev izrednega stanja države na 26. januar 2017. Francija je tudi povečala letalske napade na ISIL v Siriji in Iraku.

Podatkovna baza biometričnih podatkov PS

30. oktobra 2016 je bila na skrivaj ustvarjena nezakonita baza podatkov, ki vsebuje biometrične podrobnosti 60 milijonov francoskih državljanov. Ogromno bazo podatkov je ustvarila francoska socialistična stranka kot odgovor na trenutno izredno stanje in jo poimenovala za nacionalno varnost. Klicano "Varni elektronski naslovi" (TES), vsebuje osebne in biometrične podrobnosti skoraj vseh v Franciji. Sem spadajo fotografija obraza, prstni odtisi, barva oči, teža, geografski naslovi in ​​IP naslovi.

Baza podatkov krši omejitve glede uporabe biometričnih podatkov, zaradi česar so nezakonite. Ima tudi druge resne posledice, kot je uporaba za množični nadzor ali ranljivost hekerjev in drugih kibernetskih groženj.

Francoski VPN: Sklep

Francoska vlada grozi s terorističnimi napadi za utemeljitev že obstoječih zakonov o množičnem nadzoru in sprejemanja novih. Še huje je, da ustvarja nezakonite (in ranljive) zbirke podatkov o svojih državljanih. Medtem ko vlada pravi, da je bistvenega pomena za nacionalno varnost, je žalostno in presenetljivo, ko takšna prolibertarska država postane plen mentalitete, ki toliko držav odvzema državljanom svojih osnovnih pravic v imenu varnosti z nadzorom.

Francoski prebivalci, ki cenijo svojo zasebnost v spletu, bi se z vladnim nadzorom, ki je ves čas na visoki ravni, prijavili pri zanesljivem ponudniku VPN. Če se naročite na katerega koli od zgoraj omenjenih ponudnikov, boste lahko začeli izvajati svoje spletne dejavnosti, ne da bi se morali bati, kdo gleda.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me