V digitalnem svetu se lahko vsi strinjamo, da so gesla stalen vir stresa. Različna spletna mesta pogosto zahtevajo vse vrste na videz naključnih pogojev za geslo. Nekateri bodo zahtevali vsaj eno veliko črko in številko; drugi bodo potrebovali najmanj 8 znakov, vključno z enim določenim simbolom, na primer $ ali &.

Pomnjenje vseh različic gesla ni enostavno in varno. Ko hekerji poberejo eno od vaših geslov, bodo dobili dostop do nekaterih vaših drugih računov. V najslabšem primeru bo prišlo do vašega e-poštnega računa. Od tam lahko zahtevajo ponastavitev gesla za vsak račun, povezan s tem e-poštnim sporočilom.

Na srečo imamo danes dostop do upraviteljev gesel in aplikacij za geslo. Najprej si oglejmo najboljše upravljalce gesel, nato pa jih bomo podrobno razpravljali.

Najboljši upravljavci gesla

Konkurenca je na trgu skrbnikov gesel huda. Zbrali smo najboljše storitve in jih ocenili, da boste lahko izbrali tisto, ki je za vas najbolj primerna! Cene za te skrbnike gesel se gibljejo od 11 do 40 dolarjev na leto. To je majhen znesek, če menite, da so finančni in čustveni vplivi vaših računov v napačne roke. Če pa je cena zaskrbljujoča, imamo na seznamu tudi nekateri ponudniki, ki ponujajo brezplačno različico njihove storitve.

1. Dashlane


Dashlane je zagotovo najboljši od platform z zaprtimi viri, vendar kljub temu pride do razumnih premijskih stroškov

 • Cenitev

  Od 3,33 USD
  / mesec

 • Podprte platforme


  • Windows

  • Linux

Dashlane je najdražja možnost s seznama, vendar ponuja brezplačen načrt in 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja. Prosti načrt dolgoročno morda ne bo izvedljiv, saj omogoča shranjevanje največ 50 gesel in ga je mogoče uporabiti samo v eni napravi.

Premija Dashlane vključuje omejeno storitev VPN, kar upravičuje njeno relativno visoko ceno. To uporabniku zagotavlja dodatno varnost, ko je povezan z javnim WiFi. Na splošno je Dashlane zelo impresiven in si je prislužil mesto na seznamu najboljših upravljavcev gesel.

2. lepljivo geslo

 • Cenitev

  Od 0,00 USD
  / mesec

 • Podprte platforme


  • Windows

  • Linux

StickyPassword iz več razlogov izstopa iz množice upravljavcev gesel. Ponujajo brezplačno, letno premijo in poseben življenjski premijski načrt. Tudi v svojem brezplačnem načrtu je biometrična avtentikacija, če je naprava opremljena s skeniranjem prstnih odtisov.

Če ste ljubitelj živali, je Sticky Password začel dobrodelno akcijo za reševanje ogroženih manate. Na žalost to ne pomeni, da njegove storitve ni bilo mogoče izboljšati. Na splošno pa gre za spodoben skrbnik za gesla - čeprav smo vedno previdni pri podjetjih, ki ponujajo vseživljenjske naročnine.

3. NordPass

NordPass je neverjetno močan, uporabniku prijazen vstop na vse bolj zasičen trg

 • Cenitev

  Od 2,49 USD
  / mesec

NordPass je novinec, ki prihaja iz podjetja NordVPN, ponuja se kot samostojen izdelek ali kot del naročniške ponudbe, ki vključuje vse. Tako kot družba’s storitvami, to’s neverjetno konkurenčnimi cenami, še posebej, če se odločite za dolgoročne načrte. Brezplačnega preizkušanja ni, kljub temu pa lahko uporabite 30-dnevno garancijo za vračilo denarja, če ste nezadovoljni.

Gre za neverjetno močan vstop na razmeroma natrpan trg, ki ponuja močno varnost s šifriranjem od konca do konca, razširitvami brskalnika za najbolj priljubljene stranke in izrazito uporabniku prijazen pristop.

4. 1Poslovna beseda

1Password ima obširno funkcijo, s katero lahko tekmuje med najboljšimi, a cenovno oznako

 • Cenitev

  Od 3,99 USD
  / mesec

 • Podprte platforme


  • Windows

  • Linux

1Password je skrbnik za geslo cenovcev in ne’t zagotoviti brezplačen načrt. Vendar ima preskusno različico, ki lahko uporabniku pomaga spoznati 1Password’s funkcijami, preden se odločite za naročnino

Naštevanje vseh funkcij 1Password bi bilo precej zamudno. Skratka, enostaven je za uporabo, ima veliko navzkrižno združljivost in ima odlično varnost. Vendar je tisto, kar v resnici naredi 1Password posebno, to, da jih je Apple najel za upravljanje gesel za vseh 123.000 svojih zaposlenih. Zdaj radi opravljamo svoje raziskave, vendar smo prepričani, da je Apple preučil veliko več dejavnikov in konkurentov, preden je izbral 1Password.

Na seznamu morda ni najcenejši, toda 1Password je eden najboljših upravljavcev gesel v letu 2019 s sorazmerno dostopnim družinskim načrtom v višini 59,88 USD za do 5 ločenih uporabnikov.

5. RoboForm

RoboForm je bil okoli bloka, in kaže tako v svoji količini lastnosti in estetike

 • Cenitev

  Od 1,79 dolarja
  / mesec

 • Podprte platforme


  • Windows

  • Linux

RoboForm je morda najdaljši igralec v igri za upravljanje z gesli, kar je dokaz njihove dolgoročne sposobnosti. Vendar pa se njegova starost kaže tudi v lastnostih v primerjavi s tekmeci in prilagodljivostjo. Te dodane možnosti niso ravno potrebne, vendar ponujajo veliko prilagoditve za tiste bolj tehnološko nagnjene.

Zaradi svoje starosti ima RoboForm veliko forme in funkcionalnosti. Žal se zdi, da zaostajajo pri posodabljanju. To ne pomeni, da so kakorkoli slabi, samo ne upamo na njihovo prihodnost. Medtem ko so okoli, so odlična aplikacija za geslo.

6. Keepass

KeePass ponuja nekaj najboljših varnostnih orodij za skrbnika gesel, vendar potrebuje malo znanja in izkušenj za upravljanje

 • Cenitev

  Od 0,00 USD
  / mesec

 • Podprte platforme


  • Windows

  • Linux

KeePass je odprtokodni upravitelj gesel, ki ponuja obsežno prilagodljivost in šifriranje, pri čemer je edina omejitev, koliko gesel lahko shrani na trdem disku. S KeePass-om ni skritih stroškov ali zaklenjenih funkcij in je zelo prenosljiv, saj je izvedljiv’ni treba namestiti v sistem, da deluje.

Zaradi svoje narave brez povezave ostaja eden najbolj varnih, ki lokalno shranjuje gesla. Če želite uporabiti medplatno sinhronizacijo, boste želeli storitev seznaniti z zanesljivim ponudnikom shranjevanja v oblaku, nato pa datoteko .kdbx shraniti v skupno mapo.

KeePass isn’t najbolj uporabniku prijazna ali dostopna storitev, ki zahteva maščobo komolcev, da vstanete in delate. Na srečo imamo naš lastni vodnik KeePass, ki vam bo pomagal pri postopku.

7. LastPass

FrePium pristop LastPass vam omogoča, da preizkusite pred nakupom

 • Cenitev

  Od 3,00 USD
  / mesec

 • Podprte platforme


  • Windows

  • Linux

Kot druge freemium storitve, LastPass zaklene vrsto funkcij za paywall. Ključne storitve za upravljanje gesla so popolnoma brezplačne za uporabo, vključno z možnostjo shranjevanja, polnjenja in ustvarjanja gesel ter dostopa do njih v kateri koli napravi, zaščite in skupne rabe opomb ter zaklepanja računa z dvofaktorno avtentifikacijo.

LastPass že več kot desetletje podpira 58 jezikov, vse osnovne operacijske sisteme in večino brskalnikov. Z razširitvami za Chrome, Firefox, Safari, Edge, Opera in že zastareli Internet Explorer je eden najboljših brezplačnih upravljalcev gesel za tiste, ki delajo v sistemih in kadar koli uporabljajo več brskalnikov..

LastPass zatočišče’t je v preteklosti najlažje potoval s svojo varnostjo, saj so se ranljivosti večkrat ponovile od leta 2011. Kljub temu LastPass nenehno navdušuje nad najnovejšimi pomanjkljivostmi, ki so jih odpravili že v nekaj dneh odkritja, s čimer je utrdil svoje mesto kot eno najbolj priljubljenih ploščadi.

8. LogMeOnce

LogMeOnce je odpravil prejšnje omejitve za bolj vsestranski upravitelj gesel

 • Cenitev

  Od 0,00 USD
  / mesec

 • Podprte platforme


  • Windows

  • Linux

Zahvaljujoč omejenemu oglaševanju v brezplačni različici je LogMeOnce mogoče uporabiti v več napravah, kolikor ste jih izbrali z več odklenjenimi funkcijami. Poleg standardne generacije gesla ponuja funkcijo prijave z enim klikom in poročila o moči gesla, ki zaznajo slaba in podvojena gesla.

LogMeOnce uporablja večfaktorsko metodologijo, ko gre za preverjanje pristnosti, kar zagotavlja najbolj vsestranski dvofaktorski okoli. Ne samo da podpira glavno geslo, pin kodo in biometrično preverjanje pristnosti prstnih odtisov, ampak LogMeOnce kot dodaten ukrep uporablja tudi svoj lastniški PhotoLogin. Ta privzeto uporablja vašo spletno kamero ali vgrajeno kamero za snemanje samouničujoče slike, ki jo mora vaša mobilna naprava ročno preveriti v 60 sekundah, preden jo zavržete. Če ne’Tako kot slike lahko PhotoLogin še vedno uporabljate zahvaljujoč vizualni kodi OTP, ki uporablja pristno sliko na namizju.

9. NortonPasswordManager

Norton je s svojo storitvijo upravljanja gesla edinstven, vendar dobrodošel pristop

 • Cenitev

  Od 0,00 USD
  / mesec

 • Podprte platforme


  • Windows

Uporaba LifeLocka’s strokovnjaki za zaščito pred krajo identitete, strokovnjaki za varnost v Symantecu’s Norton so izdelali upravitelja gesel, ki je popolnoma brezplačen. In za razliko od KeePass, Norton Password Manager odlikuje sinhronizacijo na podprtih platformah, ne da bi pogledal proti ponudnikom oblakov drugih proizvajalcev. To pride s svojimi lastnimi omejitvami, saj upravitelj gesel opusti aplikacije Windows in macOS v korist neposredne integracije brskalnika.

Nenavadno generator gesel ni vgrajena funkcija, ampak namesto tega neposredno na spletnem mestu. To je še posebej nenavadna manjša neprijetnost, saj gre za enega najbolj robustnih generatorjev gesel, ki vam omogoča prilagajanje gesla’s dolžino in kombinacijo velikih črk, številk ali ločil. Na srečo ta pristop pomeni, da lahko vsakdo s katerim koli upraviteljem gesel uporablja funkcijo svojega brskalnika, če se odloči.

10. Zoho trezor

Zoho Vault ukine samodejno zaračunavanje, da vam omogoči izbiro, ali želite nadaljevati po brezplačnem preskusu

 • Cenitev

  Od 0,90 USD
  / mesec

Zoho Vault je sorazmerno nov upravitelj gesla (ali naj rečemo trezor z gesli). Na svojem podjetniškem načrtu ima 15-dnevno preizkusno različico in če vam zmanjka, vas preprosto premestijo v svoj brezplačni načrt. Po zaključku preizkušanja ni samodejnega samodejnega zaračunavanja.

Ni omejitev, koliko gesel lahko shranite v Zoho Vault, tudi v njegovi brezplačni različici. Ena izmed njegovih pomanjkljivosti je, da lahko’ne upravljajte prijav na dveh straneh, kar bi lahko predstavljalo manjšo neprijetnost pri prijavi v Gmail. Druga slabost je pomanjkanje funkcij za polnjenje spletnih obrazcev.

Zoho trezor’s podjetniškim načrtom je cenejši kot večina drugih upravljalcev gesel’ standardna različica. Med drugim ponuja obveščanje o dogodkih z geslom in upravljanje skupin uporabnikov. Zoho Vault je v zadnjem času okrepil svojo igro, zato boste morda želeli, da se njihov letni načrt pripravi zdaj, preden bodo zvišali cene.

Kako delujejo upravitelji gesel

Upravitelji gesel delujejo tako, da shranijo vsa različna gesla za eno glavno geslo. To geslo je edino, ki si ga morate zapomniti. Tako vaše geslo kot glavno geslo sta šifrirana, da zagotovite popolno varnost.

Večina upraviteljev gesel ponuja razširitve brskalnika in mobilne aplikacije, ki samodejno polnijo gesla za vas. To je zelo priročno, zlasti pri uporabi javnega wifija. tu je vedno nevarnost, da nekdo dobi dostop do podatkov vaše kreditne kartice, ko jih vnesete v javni prostor.

Upravitelji gesel lahko tudi sinhronizirajo vaša gesla v vseh vaših napravah. Ne glede na to, ali želite v svoj račun vnesti prek namizne, mobilne ali tablične naprave, bo vaš zaupanja vreden upravitelj gesel pripravljen, da ga izpolni za vas.

Kaj morate upoštevati pri izbiri upravitelja gesel

Cena

Upravitelji gesel so lahko smešno poceni, čeprav so izjemno uporabno orodje. Cena kave na mesec res (1-3 USD). Poleg tega večina upravljavcev gesel ponuja tudi poskusno ali brezplačno različico. To je lahko koristno, kadar uporabniki želijo preizkusiti izdelek, preden denar odložijo na mizo.

Lastnosti

Upravitelji gesel prihajajo z veliko koristnimi funkcijami. Tu je le nekaj pomembnih, na katere morate biti pozorni pri odločanju o tem, kateri trezor gesla uporabiti.

Generator gesel

Vgrajen prilagodljiv generator gesel je le ena od mnogih uporabnih funkcij upravljavcev gesel. Konec koncev brezplačni spletni generatorji gesla morda niti niso tako vredni zaupanja. Nekatera spletna mesta ne dovoljujejo posebnih znakov v geslih. Če želite dobiti geslo brez posebnih znakov, morate le odstraniti polje pred ustvarjanjem.

Navzkrižna združljivost naprave

Večina upravljavcev gesel je združljiva z vsemi vrstami naprav. Pametni telefoni, tablični računalniki, prenosni računalniki ga poimenujete! Prav tako sinhronizirajo vaša gesla in osebne podatke v vseh napravah, kar prihrani veliko težav in neuspelih prijav. Večina vam bo omogočila tudi deljenje gesel med uporabniki v vaši družini ali podjetju.

Samodejno izpolnjevanje

Upravitelji gesel samodejno izpolnijo geslo za spletna mesta. To je res uporabna funkcija, zlasti za aplikacije, ki se odjavijo po določenem obdobju, na primer v banki.

Biometrična varnost

Mnoge aplikacije za geslo zdaj omogočajo, da kot glavno geslo uporabite svoj prstni odtis ali FaceID. Ko se uporabljate mobilni ali tablični računalnik, je prijava v aplikacije in spletna mesta popolnoma brezhibna.

Varnost

Namen upraviteljev gesel ni le zaradi praktičnosti - uporabnikom zagotavljajo tudi veliko varnosti, da geslo ohranjajo varno.

TFA - Dvofaktorska overitev

Eden od varnostnih ukrepov je dvofaktorska overitev. Zaradi tega mora uporabnik potrditi svoj dostop na svojem telefonu. Četudi je zunanji človek po nekem čudežu dobil vaše glavno geslo, še vedno ne bo mogel dobiti dostopa. Za vstop bi potreboval vaš telefon in ga lahko odklenil.

Šifriranje

Šifriranje igra tudi veliko vlogo pri zagotavljanju varnega gesla. To je eden od razlogov, zakaj potrebujete močno geslo. Očitno poleg očitnega dejstva, da je težje uganiti.

Močnejše kot je glavno geslo, bolj neopazno je njegovo šifriranje. Enostavnega štirimestnega rojstnega datuma ni mogoče šifrirati tako zapleteno kot niz 16 naključnih znakov. Seveda morate poskrbeti, da upravitelj gesel uporablja močno šifriranje. Če je šifriranje šibko in se lahko pokliče, potem ni smisla.

Javna varnost

Največja težava pri varnosti gesla je, da jih boste morda morali vnesti, ko ste zunaj v javnosti. To je lahko iz več razlogov problematično. Hekerji lahko prek javnega wifija vbrizgajo keyloggerje v prenosni računalnik ali mobilni telefon. Med vnašanjem gesla bi lahko ljudje preprosto pogledali čez vaše rame v prenatrpani kavarni.

Upravitelji z gesli to težavo popolnoma odpravijo tako, da samodejno izpolnijo svoje podatke. Keyloggerji spremljajo vaše ključne zadetke, kar je nekoristno, če so vaša gesla samodejno izpolnjena. Prav tako je izredno priročno, saj vam ne bo treba iskati nobenega zapletenega gesla.

Kako varni so skrbniki za gesla?

Upravitelji gesel morajo skrbeti za vaše podatke, saj bi bil njihov celoten poslovni model brez zaupanja neuspešen. Vaši podatki so običajno zaščiteni z najboljšim možnim šifriranjem, kar pomeni, da je gotovo zagotovljeno, da so varne, če pride do kraje. Na žalost isto ne bi bilo mogoče reči za vaše glavno geslo.

Upravitelji geslov, ki podpirajo pravilnik o ničelnem znanju, ne shranjujejo glavnega gesla ali šifrirnih ključev, s čimer imate nadzor nad tem, kdo ima dostop do vaših podatkov. Tisti, ki nimajo pravilnika o ničelnem znanju, vam omogočajo obnovitev gesla, če ga pozabite, vendar imajo zato številne težave. Čeprav obstajajo preventivni ukrepi za zaščito glavnega gesla, ko sedi shranjeno v oblaku, ni nemogoče, da bi padlo v napačne roke. Vlasti lahko zahtevajo celo vsiljive vlade, odvisno od države izvora platforme.

Kot je že videti, ni druge možnosti in uporaba upravitelja gesel je še vedno neskončno boljša kot ročno upravljanje številnih računov z podvojenimi gesli. Ne pozabite samo, da izberete močno, vendar nepozabno glavno geslo, uporabite zanesljivo protivirusno programsko opremo, da preprečite, da bi zlonamerna programska oprema prejela vaše podatke in sproti posodabljala sistem, saj je mogoče izkoristiti znane napake..

Zaključek

Na splošno so upravljavci gesel ključni v današnjem kibernetskem okolju. Tako zaradi varnosti kot zaradi udobja. So veliko več kot le digitalna nalepka za vaša gesla. Združite to s svojo nizko ceno, ni nobenega dobrega razloga, da ga ne bi tožili.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me