Internet je poln virusov - zlonamerne programske opreme, vohunske programske opreme, odkupne programske opreme in trojanskih računalnikov - ki kibernetskim kriminalcem omogočajo, da prevzamejo naprave in celo naložijo sekundarne podvige s strežnikov Command and Control..


Nekoč so se ljudje, ki uporabljajo Apple, počutili varnejše. Vendar pa morajo biti danes pozorni celo uporabniki Maca. To pomeni, da morajo svoje naprave zaščititi tudi z robustno protivirusno programsko opremo.

Ne glede na to, ali imate prenosni računalnik, namizje ali celo mobilno napravo, je nujno, da poskrbite za protivirusno programsko opremo. Če tega ne storite, bi lahko prišlo do grozljive okužbe, ki hekerjem omogoča dostop do vaših občutljivih podatkov, prijavo v račune v družbenih medijih in krajo bančne podatke, e-poštna sporočila ali druge zaupne podatke.

Izbira protivirusnega programa je lahko zmeda, saj na trgu obstaja veliko različnih protivirusnih programov. Torej, kateri so trije najboljši protivirusni programi?

Kateri so najboljši protivirusni programi za uporabo?

 1. F-Secure

  - Odlična zaščita, zmogljivost in uporabnost.

 2. McAfee Total Protection

  - Ponuja veliko funkcij po nizki ceni.

 3. Malwarebytes

  - Izjemno učinkovit in ne vpliva negativno na delovanje sistema

Najboljša protivirusna programska oprema 2020: poglobljena analiza

1. F-Secure

 • Cenitev

  Od 69,99 USD
  / mesec

Ta priljubljeni protivirusni program je znan po odlični zaščiti, učinkovitosti in uporabnosti. Programska oprema je na voljo za Mac in Windows. V testih F-Secure Antivirus deluje odlično; dosledno blokira 100% zlonamerne programske opreme. Pravzaprav je F-Secure osvojil nagrado AV-TEST za najboljšo zaščito v letu 2018.

Programska oprema morda ni tako bogata s funkcijami kot nekateri drugi protivirusni programi na trgu. Vendar je treba opozoriti, da veliko teh dodatnih funkcij ni’t je vedno nujno potrebno z antivirusnega vidika (čeprav so včasih koristni dodatki).

Za ceno 35,99 USD za zaščito ene naprave ali 39,99 USD za zaščito treh naprav je ta programska oprema precej draga, če se odločite za samostojni protivirusni načrt. Nakup tega načrta vam bo dobesedno omogočil, da skenirate svoje naprave na viruse, in to je vse.

Vendar pa trenutno F-Secure prodaja svoj boljši načrt F-Secure SAFE za samo 34,99 USD (kar je dejansko cenejše od samostojnega protivirusnega programa). Zaradi tega lahko F-Secure SAFE velja za vrhunsko ponudbo, ki ima naslednje značilnosti:

 • Spremljanje v realnem času
 • Prenos zaščite
 • Zaščita pred lažnim predstavljanjem
 • Razširitev brskalnika
 • Način bančništva prekine vse nezaupljive povezave z interneta in jim prepreči, da se med transakcijo ponovno povežejo
 • Podpora za Mac, Windows, Android in iOS
 • Požarni zid
 • Velika podpora pri klepetu v živo

Medtem ko nekateri protivirusni programi morda nekoliko upočasnijo vaš računalnik - ta protivirusna programska oprema ni lačna glede na procesorsko moč. Prav tako je izredno enostaven za uporabo, tako da je postavitev funkcij čim manjša. To je dobra možnost za netehnološke uporabnike.

Funkcija hitrega skeniranja je privzeto nastavljena in izjemno hitra - optično branje dokončate v nekaj minutah. Če se lotite nastavitev, uporabnikom omogočite popolno skeniranje sistema. Če pa ste navajeni imeti možnost skeniranja odstranljivih pogonov ali pregledovanja po meri, vas lahko ta programska oprema razočara..

Morda je edina resnična pomanjkljivost F-Secure-a ta, da je tako občutljiv, da ponavadi označi nekaj lažnih pozitivnih rezultatov. Vendar je to bolje kot protivirusni program, ki pogreša dejanske podvige.

Po drugi strani bi se morali držati priporočila F-Secure samo v svojem načrtu SAFE - kar je veliko boljša vrednost za denar in ima veliko boljše možnosti kot samostojni protivirusni načrt.

Na splošno je to močan antivirus, ki opravi delo. Popolnoma primeren za netehnološke uporabnike, ki želijo nekaj, kar ščiti pred 100% virusi.

2. McAfee Total Protection

 • Cenitev

  Od 34,99 USD
  / mesec

McAffee je še en antivirus, ki ga neodvisni revizor AV-TEST visoko ocenjuje. V letu 2018 so ji podelili najvišjo možno oceno za zaščito, uporabnost in zmogljivost. To pomeni, da mu je mogoče zaupati, in čeprav je res, da je pred nekaj leti doživel nekaj slabih pregledov, je podjetje od takrat popolnoma (in uspešno) prenovilo svoj motor za pregledovanje zlonamerne programske opreme..

Ena najboljših stvari pri McAffee Total Protection je, da imajo uporabniki dostop do večjega števila funkcij po razmeroma nizki cenovni točki. Uporabniki lahko zaščitijo 10 naprav za 44,99 USD (prvo leto - 109,99 USD ob obnovi). To uporabnikom omogoča aktivno zaščito za vse svoje naprave v realnem času in nekaj koristnih dodatkov. Programska oprema tudi v CPU ni lačna in ne bo negativno vplivala na delovanje sistema, ko se izvaja.

Funkcije vključujejo:

 • Protivirusna zaščita
 • Samodejne posodobitve
 • Spremljanje v realnem času
 • Spletni nadzor
 • Zaščita pred lažnim predstavljanjem
 • Prenos zaščite
 • Požarni zid
 • File drobilnik
 • Upravitelj gesel
 • Podpora za več naprav (Windows, macOS, iOS in Android) prek uporabniškega vmesnika McAffee

Uporaba programa McAffee’S antivirusom se bomo nekoliko navadili, ker ima uporabniški vmesnik uporabniškega vmesnika vse funkcije v enem odjemalcu. Na vrhu uporabniškega vmesnika različni zavihki omogočajo uporabnikom dostop do upravitelja gesel in drugih varnostnih funkcij.

Vendar smo le z malo prakse ugotovili, da so stvari preproste in uporabniki zlahka začnejo izvajati hitre preiskave, da bi iskali viruse na skupnih območjih izkoriščanja. Na voljo je tudi celoten sistemski pregled za iskanje zlonamerne programske opreme na vseh trdih diskih, nekaj prilagodljivosti pa je na voljo za tiste, ki uživajo v njej ali imajo posebne zahteve.

Starševski nadzor in funkcije za preprečevanje neželene pošte so prav tako koristne in pomenijo, da uporabniki s tem zmerno cenovno varnostno zbirko resnično dobijo veliko vrednost za denar. Edina potencialna pomanjkljivost pri McAffee-u je, da zaščita pred odkrito programsko opremo ni vključena v načrt popolne zaščite (da, ironija tega ni’t izgubil na nas).

Na splošno pa menimo, da ta protivirusni program ponuja veliko funkcij po nizki ceni. McAffee je torej dober protivirusni program za družine ali ljudi, ki imajo veliko naprav, ki jih potrebujejo za zaščito pred virusi. Všeč nam je tudi, da McAffee ljudem omogoča, da v 30 dneh preizkusijo načrt popolne zaščite - ne da bi zahtevali podatke o vaši kreditni kartici.

3. Malwarebytes

 • Cenitev

  Od 0,00 USD
  / mesec

Malwarebytes je odličen protivirusni program, ki smo se ga odločili vključiti, ker je na Windows napravah na voljo brezplačno. Prosti uporabniki dobijo popoln dostop do protivirusnega programa, ki preverja viruse z najnovejšo bazo podatkov o znanih zlonamernih programih. To skeniranje je izjemno učinkovito in tako kot drugi vrhunski protivirusni programi tudi Malwarebytes ne vpliva negativno na delovanje sistema

Antivirus lahko nastavite tako, da skenirate viruse tako pogosto, kot želite, pri čemer je najmanj priporočljivo skeniranje enkrat na teden. Pri Malwarebytesu je lepa stvar ta, da je kljub temu, da je brezplačen, vedno na tekočem in zanesljivo zaščiten pred zlonamernimi okužbami.

Res je, da je brezplačna različica Malwarebytes omejena; dovoli uporabnikom samo izvajanje funkcije za iskanje virusov. Kdor želi zaščito v realnem času - z aktivnim pregledovanjem e-poštnih sporočil, spletnih mest in prenosov - bo moral nadgraditi na premijski načrt, ki mu bo povrnil 39,99 USD na leto. Enako velja, če potrebujete zaščito pred virusi za napravo Mac, iOS ali Android - saj ti ne dobijo dostopa do brezplačnega protivirusnega programa..

Plačilo za programsko opremo poveča tudi vašo zaščito, saj vam omogoča dostop do naslednjih funkcij:

 • Protivirusna zaščita
 • Spletni nadzor
 • Samodejne posodobitve
 • Ransomware zaščita
 • Zaščita pred lažnim predstavljanjem
 • Prenos zaščite
 • Čiščenje diska
 • Varno brskanje

Na splošno je ta brezplačni protivirusni program izjemno koristen in, čeprav ni’t za vse, razumemo, da velika večina ljudi po vsem svetu še vedno poseduje in upravlja računalnike z operacijskim sistemom Windows. Zaradi tega se Malwarebytes šteje za krajo za vsakogar, ki je vodil zaščitni vod, tako da se je povezal na internet brez zaščite..

Malwarebytes se lahko tudi zaradi svoje intuitivne nadzorne plošče in enostavno razumljivih kontrolnikov šteje za izjemno možnost za začetnike. Če se kljub temu odločite za plačilo protivirusnega programa, je morda bolje, da se držite ene od možnosti, ki so na tem seznamu, saj imajo v svojih dranetih navadno ujeti več zlonamerne programske opreme kot Malwarebytes.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me