Adblockerji so v zadnjih letih postali bistveno orodje pri naši navigaciji po spletnem prostoru in tako prispevajo k večji učinkovitosti, zaščiti in zasebnosti. S takšnim razcvetom priljubljenosti, ki sproži na stotine izdelkov na številnih platformah, je težko izbrati, kateri adblocker je pravi za vas in na kakšen način bi lahko pomagal.


Kateri so najboljši adblockerji?

 1. uBlock Poreklo

  - Najboljša razširitev brskalnika

 2. CyberSec (NordVPN)

  - Najboljši VPN z oglaševalcem

 3. AdFender

  - Najboljša namizna aplikacija

 4. AdLock

  - Najboljši zaviralec oglasov za Android

 5. 1Blocker X

  - Najboljši zaviralec oglasov za iOS

 6. Adblock Plus

  - Častna omemba

V nekem ali drugem trenutku smo se vsi soočili z groznim pojavnim oknom, vsiljivo obliko oglaševanja, ki so jo postavila podjetja, ki pogosto dajejo dohodek od dohodka pred zadovoljstvom uporabnikov. Enako lahko rečemo za samodejno predvajanje videoposnetkov in prenatrpana spletna mesta, napolnjena do roba z animacijami, zvokom in besedilom, ki neizogibno upočasnjujejo sisteme in njihovo pasovno širino.

Adblockerji lahko strankam pomagajo preprečiti oglaševanje, pospešijo čas nalaganja in prihranijo življenjsko dobo baterije.

Vnesite adblocker, programsko opremo, ki je namenjena za pomoč potrošnikom, da se izognejo manipulaciji blagovnih znamk, tako da preprečijo, da bi se oglasi pojavljali na zaslonu. Uporabniki namiznih računalnikov takoj opazijo izboljšanje s hitrejšim nalaganjem spletnih strani, vendar so prednosti še posebej vidne na mobilnih in prenosnih napravah z ohranjanjem življenjske dobe baterije..

Odpuščeni bi vam bili, če pomislite, da se tukaj funkcionalnost orodja konča glede na istoimenstvo, vendar so nekateri izdelki sposobni veliko več. Uporabnikom pomagajo zaščititi pred zlonamernimi oglasi, znanimi kot „zlonamerno oglaševanje“, saj jih napadalci uporabljajo za širjenje škodljive kode. To je mogoče storiti tako, da uporabnika preusmerite na ogroženo spletno mesto ali s prikritega navideznega prenosa na nič sumljive žrtve, ponekod brez klika na sam oglas.

Adblockerji se izkažejo tudi v boju za zasebnost, saj spletna mesta še naprej širijo uporabniške podatke. Številni oglasi so zloglasni za sledenje vsakemu kliku, ki ga uporabnik ustvari, in ustvari profil zanimanj, ki vključuje intimne podatke, kot so starost, lokacija, prijatelji in več.

Vrste Adblockerjev

Kot vedno, tudi vsi programi niso sestavljeni enakopravno in se lahko pojavijo v različnih oblikah. Medtem ko so nekatere vrste izrazito bolj priljubljene kot druge, je treba pretehtati prednosti in slabosti za določitev najboljših adblockerjev za brskalnike, kot so Chrome, Firefox ali Safari, operacijske sisteme, kot so Windows 10, Android ali iOS, in nešteto naprav tam.

Razširitve brskalnika

Ne glede na to, ali se uporabnik odloči za program programske opreme, ki je v lasti podjetja, kot je Google Chrome ali ponudbe z odprto kodo, so skoraj vsi brskalniki opremljeni z vgrajenimi funkcijami za blokiranje oglasov, da se izognejo oglaševanju. Na žalost so ti ukrepi pogosto omejeni, večina pa se obrne proti razširitvam, da kar najbolje izkoristijo možnosti brskalnika.

Brskalnike, ki temeljijo na brskalnikih, je najlažje namestiti in ponujati veliko prilagoditev.

Daleč najbolj priljubljena vrsta adblockerja je razširitve najlažje namestiti z le nekaj kliki in ponujajo vrsto prilagoditev. Oglasi so običajno blokirani privzeto; uporabniki morajo ročno dodati seznam zaupanja vrednih spletnih mest, če želijo prispevati k prihodku podjetja.

Seveda imajo brskalniki, ki temeljijo na Chromiumu, največji izbor razširitev adblocking, zahvaljujoč Chromu v ovinku večine svetovnega trga. Čeprav ima Firefox na voljo dober razpon, je podpora drugim, ki so naštete v top 5 najbolj varnih brskalnikov, ki so narejeni za zasebnost, manjša in med njimi. Uporabniki tvegajo tudi ranljivost prstnih odtisov brskalnika pri uporabi številnih razširitev, kar povzroči potrebo po dodatni zaščiti, kot je Canvas Defender za Firefox.

Brezplačno ni nujno dobro

Na začetku bi se lahko zdelo blagodejno, da je veliko blokatorjev oglasov brezplačno za uporabo, vendar žal vsi ne morejo zagotoviti ravni zasebnosti, ki jo potrošnik pričakuje. Nekateri zaslužijo tako, da diskretno dodajo seznam oglasov za podjetja, ki se odločijo za delitev prihodka z razvijalcem, drugi pa včasih zbirajo in prodajajo podatke uporabnikov..

Prednosti razširitev brskalnika

 • Enostaven za namestitev
 • Uporabniku prijazno
 • Prilagodljiv
 • Velika izbira plačljivih in brezplačnih adblockerjev

Slabosti razširitve brskalnika

 • Razpon podpore na brskalnik
 • Ranljivost prstnih odtisov brskalnika brez dodane zaščite
 • Nekateri brezplačni adblockerji niso tako zasebni, kot se zdi

VPN z Adblockerji

Navidezna zasebna omrežja (VPN) so ključnega pomena, ko gre za spletno zasebnost, saj lahko prikrijejo, kar ste dobili, zaradi česar so odlično orodje za povezovanje z adblockerji. Nekateri razvijalci so vzeli srednjega človeka, saj so v svoji storitvi ponudili funkcije za blokiranje, tako da ostanejo več časa za zasebno brskanje po spletu in manj časa za lovljenje popolne programske opreme.

VPN-ji z ​​zaviralci oglasov so lahko priročni, a dragi.

Kot vse na enem mestu uporabniki izkoristijo vse prednosti tradicionalnega adblockerja skupaj s funkcijo VPN, zaradi česar je oglaševalsko programsko orodje neverjetno težko oblikovati profil. Paketi so pogosto del premium naročnin, kar uporabniku omogoča zaščito več naprav hkrati.

Ker je vgrajeni program plačljiva funkcija, ni zabavno, kako podjetje zasluži, vendar je to manj dostopno kot nekatere razširitve brskalnika. Glavna pomanjkljivost pa je ta, da adlockinga ni mogoče uporabljati neodvisno, saj se funkcija aktivira samo, ko je priključen na VPN

Prednosti VPN-jev z blokatorji oglasov

 • Priloženi so VPN
 • Na enem mestu za zasebnost

Slabosti VPN-jev z blokatorji oglasov

 • Zahteva predplačilo, plačano naročnino
 • Funkcij zaklepanja oglasov ni mogoče uporabiti neodvisno

Namizne aplikacije za blokiranje oglasov

Čeprav gre za veliko bolj nekonvencionalen način, kako se znebiti oglasov, obstaja majhno število aplikacij za blokiranje oglasov, ki jih je mogoče neposredno namestiti na namizja.

Namizni blokatorji oglasov preprečujejo oglaševanje v več brskalnikih in aplikacijah.

Za razliko od razširitev imajo ti programi možnost preprečevanja prikazovanja oglasov v več brskalnikih hkrati - kar je priročno, saj je vedno priporočljivo, da se vedno priporoča namestitev več kot enega brskalnika. Celo oglasi, ki so zapečeni v drugih aplikacijah in Windows 10, se težko spopadajo s temi aplikacijami adblocker.

Tudi v nasprotju s končnicami aplikacije adblocker ponavadi zavzamejo večjo količino sistemskih virov, kot je pomnilnik, tudi kadar jih ne uporabljate. Tudi strogo brezplačne različice programov ostajajo omejene ali zaostajajo pri razvoju v primerjavi z njihovimi plačanimi alternativami, zaradi česar so nekoliko manj dostopne.

Prednosti aplikacij Desktop adblocker

 • Zajema več brskalnikov in programov

Slabosti aplikacij Desktop adblocker

 • Resnično velik vir
 • Brezplačne različice so običajno omejene ali zastarele
 • Ni veliko izbire

Usmerjevalniki blokatorjev

Z malo strokovnega znanja je mogoče naložiti adblockerje na namenske ali navidezne usmerjevalnike, s čimer preprečimo oglaševanje na ravni DNS sistema. Izvedba je odvisna od vmesnika vsakega posameznega usmerjevalnika, in čeprav so pogosto zahtevnejši za namestitev kot druge možnosti, prinašajo največje rezultate.

Usmerjevalniki blokatorjev preprečijo oglaševanje, preden posežejo v vaš sistem, in tako pospešijo stvari.

Medtem ko prej omenjeni brskalniki preprečujejo prikazovanje oglasov, večina ne stori ničesar, da prepreči, da bi spletna stran prenesla prilagojene pasice, slike in videoposnetke na podlagi zgodovine brskanja uporabnikov in shranjenih piškotkov. Prepoved nalaganja teh oglasov na ravni DNS ne poveča le zmogljivosti, temveč poskrbi za več naprav v gospodinjstvu, kaj šele več brskalnikov.

Preprečevanje oglaševanja z uporabo DNS je običajno celoten blok, ki ga lahko uporabnik včasih prilagodi glede na to, kako stroge so njihove nastavitve. Obstaja tveganje, da se nekatere spletne strani zlomijo in komercialna spletna mesta ujamejo v navzkrižni ogenj, oboje pa je mogoče odpraviti z ročnimi seznami. Nobena rešitev, ki temelji na usmerjevalniku, ni tako dostopna kot njeni lokalni bratje, a kot smo že omenili, je to še posebej odvisno od uporabniškega vmesnika usmerjevalnika..

Prednosti usmerjevalnikov, naloženih z usmerjevalniki

 • Ponuja vse naprave znotraj prostorov
 • Zaustavi nalaganje oglasov in njihovo prikazovanje

Slabosti usmerjevalnikov, naloženih za usmerjevalnike

 • Nastaviti je mogoče dobro
 • Ni tako uporabniku prijazen za upravljanje

Najboljše storitve adblockerjev

1. uBlock Poreklo

Najboljša razširitev brskalnika

 • Cenitev

  Od 0,00 USD
  / mesec

uBlock Origin ne’ne poskrbite za vse brskalnike, vendar podpirajo osnovne namizne različice brskalnikov Chrome, Firefox, Safari, Edge, Opera in druge brskalnike, ki temeljijo na Chromiumu. V primerjavi s konkurenco je lahek, zato smo se srečali z najmanj sporočili o zaznavanju s spletnih mest, ki se jih strinjajo s seznamom belih, kar izboljšuje mojo izkušnjo.

2. CyberSec (NordVPN)

Najboljši VPN z oglaševalcem

 • Cenitev

  Od 0,00 USD
  / mesec

Čeprav varnostni paket CyberSec ni’t brezplačno, vključeno je v naročnino na NordVPN, kar daje neverjetno vrednost za denar. Uporabniki lahko dostopajo do vseh prednosti naše najvišje ocenjene storitve VPN, vključno z zaščito pred blokiranjem in zlonamerno programsko opremo.

3. AdFender

Najboljša namizna aplikacija

 • Cenitev

  Od 15,95 USD
  letno

Medtem ko AdFender ne ponuja več brezplačne različice od različice 2.50, ostaja eden najboljših zaviralcev oglasov za sistem Windows Vista do Windows 10, zahvaljujoč sorazmerno poceni 19,95 USD letne naročnine. Preizkusili so ga s široko paleto brskalnikov, vključno z Waterfoxom in Pale Moon, dvema ponudbama, ki sta najbolj osredotočeni na zasebnost.

4. AdLock

Najboljši zaviralec oglasov za Android

 • Cenitev

  Od 10,00 USD
  / mesec

AdLock’s namizna različica isn’t precej konkurenčen pri 22 dolarjih na leto, toda njegova naročnina za Android 11 dolarjev je dokaz. To je’je nekoliko bolj intenziven pri uporabi virov kot brskalnik, ki temelji na mobilnih napravah, vendar kot ločena aplikacija lahko prepreči samodejno predvajanje videoposnetkov, pojavnih oken in splošnih oglasov za mobilne naprave. Googlove storitve preprečujejo blokiranje storitev’s Trgovina Play, kar pomeni, da bodo uporabniki morali to stran naložiti na svojo napravo.

5. 1Blocker X

Najboljši zaviralec oglasov za iOS

 • Cenitev

  Od 0,00 USD
  / mesec

Podjetje 1Blocker X je med prvimi priznanimi zaviralci oglasov za iOS izbralo trik ali dva, ki oglaševanje nenehno spremljajo za naprave iPhone in iPad. 1Blocker X je kot optimizacija za Safari zmagal’ne delate na aplikacijah, vendar boste s svojimi 115.000+ predpisi in nastavitvami blokatorja prihranili sistemske vire, ki preprečujejo, da bi se vsebina vnaprej prenesla. Ta je na voljo neposredno iz App Store za enkratno plačilo 4,99 USD.

6. Adblock Plus

Častna omemba

 • Cenitev

  Od 0,00 USD
  / mesec

AdBlock Plus, sicer znan kot ABP, je ena najstarejših razširitev naokoli, uveljavljena kot najbolj priljubljen vtičnik adblocker za Firefox. Žal je razširitev v zadnjih letih doživela kritike ‘Sprejemljivi oglasi’ shemo, ki nekaterim plačljivim oglaševalcem omogoča, da zdrsnejo na seznam. To možnost lahko izklopite v možnostih, vendar glede na to, da gre za navzkrižje interesov in da obstajajo boljše, več zasebnih storitev, ni’Prav ne bi naš seznam.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me