Storitve hitrega omrežja VPN so edina možnost, če želite pretakati HD, opraviti videokonference ali igrati spletne igre. Za podatkovno intenzivne naloge je potreben zelo hiter VPN, kar pomeni, da se morate držati stran od 99% VPN-jev. Večina VPN-jev ni zgrajena z robustnimi strežniškimi omrežji Tier-1, dobra novica je, da so nekateri takšni.


Na ProPrivacy.com uporabljamo namenske strežnike z gigabitno linijo za testiranje najhitrejših VPN na svetu. Naše znanstvene hitrostne preizkuse VPN izvajamo trikrat na dan. Posledično lahko ta članek zaupate, da vam bo pokazal, katera VPN so dejansko najhitrejša VPN-ja - popolna nepopolna resnica.

Želite vedeti več? Oglejte si naše koristne priročnike za več informacij o izboljšanju hitrosti VPN:

 • Kaj je najboljši protokol VPN za uporabo?
 • Kako preizkusiti ping preko VPN-a

Kateri so najhitrejši VPN-ji?

Spodnja tabela razkriva najhitrejše VPN. Ta tabela se samodejno posodobi v realnem času in vam tako posreduje najnovejše rezultate na naših strežnikih za hitro testiranje. Za več informacij o tem, kako izvajamo preizkuse, si preberite v nadaljevanju. Če želite izvedeti več o vsaki VPN, se pomaknite navzdol do poglobljenih povzetkov.

Kraj
Ponudnik
Povprečna hitrost
Najvišja hitrost
Obiščite spletno mesto
1.

PureVPN

96,73
Mbit / s
295,96
Mbit / s
2.

Ivacy

88.15
Mbit / s
184.15
Mbit / s
3.

ExpressVPN

82,77
Mbit / s
212.09
Mbit / s
4.

MočanVPN

76.39
Mbit / s
221,73
Mbit / s
5.

NordVPN

74,58
Mbit / s
249.3
Mbit / s

Naši testi so brezhibni in natančni, kar pomeni, da lahko pridete na to stran, da vsak dan preverite najhitrejše VPN-je. V zadnjih treh letih smo uporabljali naš sistem hitrosti testiranja po meri za testiranje vodilnih svetovnih omrežij VPN več kot 250.000-krat. V tem članku si lahko ogledate najnovejše rezultate samodejno posodobljene.

Hitrost VPN-ja

Medtem ko najhitrejši VPN ponavadi ostajajo precej dosledni v prvih 10, se nenehno gibljejo. Spodnji graf pomaga z zagotavljanjem 7-dnevnih povprečnih hitrosti prenosa za 5 najhitrejših VPN-jev.

Zakaj smo ustvarili ta test hitrosti VPN

Naš edinstven način testiranja hitrosti, ki temelji na strežniku, nam omogoča veliko natančnejše rezultate kot druga primerjalna mesta VPN. Ta spletna mesta uporabljajo spletna orodja za testiranje hitrosti in spletna mesta - tako kot tista, ki jih uporabljate za testiranje hitrosti interneta doma.

To je v redu način, da hitrosti VPN preizkusite doma. Vendar pa ni natančen način ocenjevanja VPN. Strežnik VPN je lahko v času testiranja močno obremenjen, kar pomeni, da bi pregledovalnik lahko objavil zelo netočne rezultate.

Naša metoda daje natančne rezultate, saj testiramo VPN v laboratorijskem okolju - trikrat na dan, sedem dni v tednu, 365 dni v letu. Rezultati, ki jih vidite, so v povprečju zadnjih 7 dni. To pomeni, da mora ponudnik imeti stalno visoke hitrosti, če želi imeti možnost, da ga priporoči ProPrivacy.

Metodologija preskusa hitrosti VPN

 1. Začnemo z vprašanjem VPN za konfiguracijsko datoteko OpenVPN (.ovpn) za njene strežnike s sedežem v Hong Kongu, ZDA, Veliki Britaniji in Avstraliji..
 2. Naši razvijalci nato dodajo datoteke ove.ovpn v sistem za testiranje hitrosti, ki temelji na strežniku.
 3. Nato preskusimo te lokacije strežnikov za razpočno (največjo) hitrost * z uporabo lokalnega testnega strežnika.
 4. Nato preizkusimo povprečno hitrost prenosa, tako da dobimo rezultate hitrosti na vseh štirih strežnikih, za katere imamo konfiguracijske datoteke.
 5. Ta postopek se ponovi za vsak VPN trikrat na dan.

Rezultati, ki jih prejmete na tej strani, se povprečno potegnejo iz teh podatkov na naslednji način:

 • 60% povprečne hitrosti prenosa
 • 40% hitrosti porušitve

Zakaj ti odstotki?

Če upoštevamo povprečno hitrost in povprečno hitrost, imamo veliko boljši občutek za skupno hitrost VPN. Končnemu uporabniku je to veliko bolj koristno, saj gre za pošteno porazdelitev rezultatov hitrostnih testov na različne strežnike, sestavljene iz največjih hitrosti in povprečnih vrednosti.

Za to se odločimo trikrat vsak dan, saj menimo, da je to temeljito, potrošnikom pa omogoča, da v realnem času nenehno analizirajo hitrosti VPN, če želijo. Pomeni tudi, da so naši rezultati trenutni in ustrezni - ne od naključnega popoldneva pred mnogimi meseci!

Ali bom doživel citirane hitrosti VPN?

VPN nikoli ne bo pospešil vaše internetne povezave.

VPN mora vaše podatke šifrirati in jih preko šifriranega tunela poslati na strežnik VPN na poti do končnega cilja (spletna mesta, ki jih obiščete). Podatke je treba nato preusmeriti prek strežnika VPN, ko se s spletnega mesta vrne v vašo napravo. Ta postopek bo nekoliko upočasnil vaš internet.

Če želite izvedeti več o vplivu šifriranja na hitrost povezave, glejte naš vodič za šifriranje VPN.

Zakaj se potem vse to hvalisanje hitrih VPN-jev morda sprašujete? Hitri VPN-ji so preprosto storitev, ki zagotavlja najhitrejše dostopne strežnike VPN. Hitrejši strežniki VPN - in več zmogljivosti, ki jih zmorejo - manj zastojev in izgube hitrosti lahko pričakujete. VPN-ji, ki smo jih pregledali, so tako hitri, da bodo vašo povezavo upočasnili neopazno.

Hitri VPN-ji v tem članku imajo omrežja strežnikov, ki zagotavljajo hitrost, ki je precej večja od interneta vašega doma. Vendar še vedno ne morejo pospešiti vaše povezave, saj hitrost vaše mreže narekuje vaš ponudnik internetnih storitev in koliko jih plačujete

Če torej plačujete za hitrost internetne povezave 10 Mbps, ne boste nenadoma dobili hitrejšega interneta samo zato, ker ima vaš VPN super hitre strežnike, kot je navedeno v naših testih.

Ampak moj VPN resnično pospeši mojo mrežo! Zakaj?

Nekateri ponudniki internetnih storitev po vsem svetu spremljajo promet svojih uporabnikov in v največjih konicah ustavljajo pasovno širino, da se izognejo preobremenjenosti po omrežju. To storijo tako, da ugasnejo ljudi, ki pretakajo, prenašajo hudournike, igralne igre itd. Ponudniki internetnih storitev lahko to storijo, ker točno vedo, kaj njihovi uporabniki počnejo v spletu in katera spletna mesta obiskujejo.

Ko se povežete z omrežjem VPN, šifriranje prepreči ponudniku internetnih storitev, da lahko spremlja, kaj počnete, in če ne ve, da obiskujete storitve, zna uporabiti velike količine pasovne širine - lahko vas ustavi. To je precej redko, saj lahko ponudniki internetnih storitev preprosto spremljajo količino pasovne širine, ki jo porabi vsak uporabnik, in ustavljajo, ko je dosežen prag.

Vendar pa so nekateri uporabniki, zlasti mobilni uporabniki, poročali, da uporabljajo VPN za obhod s plinom - kar je doseglo boljše hitrosti zahvaljujoč VPN-ju! Ponovno je to zelo redko in zaradi zelo specifičnih okoliščin, zato ne smete pričakovati, da boste z uporabo VPN dosegli večje hitrosti.

Ali lahko dobim brezplačen hitri VPN?

Žal brezplačni VPN-ji ne omogočajo velike hitrosti. Zagotavljanje dostopa do hitrih strežnikov je drago, kar pomeni, da so brezplačne storitve ponavadi počasne. Tudi vrhunski VPN-ji, ki ponujajo brezplačne hitrosti zaganjalnika in tako spodbudijo ljudi k preusmeritvi na svoje plačane načrte.

Najboljši način za brezplačen hitri VPN je uporaba garancije za vračilo denarja. Lahko preizkusite katero koli od storitev na našem hitrem seznamu VPN brez tveganja zaradi njihovih preskusnih pravil. Te se razlikujejo od ponudnika do ponudnika, saj nekatere storitve ponujajo ogromno 45-dnevno garancijo vračila denarja za VPN. Na voljo je tudi veliko poceni VPN storitev, tako da lahko dobite storitev visoke hitrosti za manj kot 2 USD na mesec.

Primerjava hitrosti VPN

Na spodnjem seznamu smo navedli povprečne hitrosti v Mbit / s za 30 najhitrejših VPN na svetu. Ti rezultati so 7-dnevna povprečja, ki se dnevno posodabljajo. Če vaš VPN ni naveden spodaj; je počasnejši od 30. VPN.

Seznam najhitrejših

 • PureVPN (96,73 Mb / s)
 • Ivacy (88,15 Mb / s)
 • ExpressVPN (82,77 Mb / s)
 • Močan VPN (76,39 Mb / s)
 • NordVPN (74,58 Mb / s)
 • Zaščiten (73,63 Mb / s)
 • TunnelBear (72,46 Mb / s)
 • Mullvad (69,55 Mb / s)
 • CactusVPN (69,52 Mb / s)
 • LeVPN (67,06 Mb / s)
 • PrivateInternetAccess (64,83 Mb / s)
 • Skrij.me (64,46 Mb / s)
 • iVPN (63,87 Mb / s)
 • HMA (62,5 Mb / s)
 • Encrypt.me (61,74 Mbits / s)
 • AirVPN (61,67 Mb / s)
 • IPVanish (58,89 Mb / s)
 • VPNArea (58,4 Mbits / s)
 • CyberGhost VPN (57,02 Mb / s)
 • VPN.Asia (56,58 Mb / s)
 • UltraVPN (55,7 Mb / s)
 • ibVPN (53,04 Mb / s)
 • ZoogVPN (49,84 Mb / s)
 • VyprVPN (44,67 Mb / s)
 • ZenMate VPN (42,72 Mb / s)
 • Zasebni VPN (37,25 Mb / s)
 • VPN Neomejeno (22,47 Mb / s)
 • GOOSE VPN (9,13 Mb / s)

Ali bo VPN vedno upočasnil moj internet?

Da, vsi VPN-ji nekoliko upočasnijo vaš internet. To je zato, ker je potreben čas za šifriranje vaših podatkov in njihovo usmerjanje na strežnik VPN. Najhitrejši VPN-ji na svetu imajo strežnike Tier 1, ki ne bodo upočasnili vašega prometa več, kot je potrebno.

Velika večina VPN-jev upočasni vaš promet veliko bolj kot to, ker imajo počasne in prepisane strežnike. Zato imajo najboljši VPN-ji na tisoče strežnikov in veliko naslovov IP na vsaki lokaciji, na katero se lahko povežete. Posledično ni zastojev in vaši podatki lahko brez izgube hitrosti prehajajo skozi njegove strežnike.

Nikoli pa ne smete pričakovati, da bo hiter VPN pospešil vaše internetne hitrosti. Za pospešitev internetne povezave boste morali za hitrejšo povezavo plačati ponudniku internetnih storitev.

Kako doseči hitrejše hitrosti VPN - top nasveti

Za dosego najhitrejših možnih hitrosti VPN priporočamo, da sledite tem korakom:

 1. Povežite se s strežnikom, ki je čim bližje. Če izberete strežnik, ki je bližje, se bo hitrost povezave izboljšala.
 2. Uporabite najhitrejši protokol VPN - OpenVPN je najhitrejši protokol VPN, ki je tudi varen. PPTP je hiter, vendar ga je treba uporabljati le, če zasebnost ni potrebna.
 3. Povežite se z usmerjevalnikom z ethernetnim kablom. Če računalnik na usmerjevalnik povežete z žico, boste optimizirali hitrost povezave.
 4. Pridobite usmerjevalnik VPN. VPN lahko vpliva na uspešnost vašega računalnika ali naprave in ga sproži počasi. Usmerjevalnik VPN lahko sprosti dragoceno računalniško moč. Vendar lahko počasen usmerjevalnik vodi tudi do težav - zato si priskrbite usmerjevalnik, ki ima dovolj moči za zagon VPN-ja.
 5. Izberite drugo vrata. Ponudniki internetnih storitev včasih zavirajo promet, ki izvira iz nekaterih pristanišč. Če vam aplikacija VPN omogoča preklop vrat: poskusite.
 6. Poskusite svoj VPN v drugi napravi. Stare naprave ne morejo vedno obdelati VPN povezave. Preizkusite različne naprave in preverite, ali so počasne hitrosti VPN ali je napaka naprave.
 7. Izklopite protivirusno aplikacijo. Protivirusna programska oprema je lahko v konfliktu z VPN, kar ima za posledico počasne hitrosti. Če so hitrosti boljše, če je protivirusni program izključen, se za nasvet obrnite na podporo uporabnikom VPN.

Kreditna slika naslova: Ievgenii Meyer / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me