Čeprav ima Švica eno najhitrejših internetnih infrastruktur, to ni brez težav.

Najboljši VPN-ji v Švici

Zlasti zasebnost vzbuja veliko zaskrbljenost zaradi zakonodaje, namenjene povečanju beleženja in vodenja evidenc. Zakoni od ponudnikov internetnih storitev zahtevajo, da zabeležijo IP naslove in podatke o dostopu do spletnega strežnika in jih obdržijo šest mesecev.

Na srečo vam bo švicarski VPN pomagal zaščititi pred tem in vam omogočil tudi dostop do geografsko omejenih vsebin.

Švica se nekoliko razlikuje od ostale Evrope, ko gre za internetni nadzor, hrambo podatkov in spletno piratstvo. Ni del Evropske unije in zato zanj ne velja Direktiva EU o hrambi podatkov iz leta 2006.


Vendar je Švica uvedla svoje zakone o hrambi podatkov, ki so začeli veljati januarja 2002. To sta bila zvezni zakon iz člena 15 z dne 6. oktobra 2000 o spremljanju pošte in telekomunikacij (BÜPF) in uredba z dne 31. oktobra 2001 o spremljanju pošte in Telekomunikacije (VÜPF)).

Na srečo v primerjavi z večino drugih držav manjka cenzorske in restriktivne internetne zakonodaje. Novinarji brez meja so Švicarsko svetovno kazalo svobode tiska v letu 2017 postavili na sedmo mesto od 180 držav.

Kot pa je omenjeno, bo zasebni zasebni zasebni dostop v Švici pomagal preprečiti vladno beleženje in dostop do vsebine z omejenim dostopom.

Najboljše švicarske VPN storitve

Za zaščito vaše zasebnosti je ključni VPN. Poglejmo si podrobneje najboljše storitve švicarske VPN.

 1. CyberGhost VPN

  - Dolgoletni vrhunski VPN, z veliko ceno in hitrostjo

 2. ExpressVPN

  - Najhitrejši VPN, ki ga preizkusimo, vse deblokira z neverjetno storitvijo

 3. NordVPN

  - Velika blagovna znamka z zelo dobro vrednostjo in cenovno ugodno ceno

 4. ZasebnoVPN

  - Eden najcenejših VPN-jev tam, vendar še vedno dobra storitev

 5. IPVanish

  - Aplikacije za vse platforme | Hitre povezave | Brez pravilnikov o dnevnikih

Švicarska vprašanja VPN

Švicarska vlada ima relativno velik nadzor nad internetom. Ima pravico uporabljati vohunsko programsko opremo za „posebno huda kazniva dejanja.“ Sem spadajo financiranje terorizma, kriminalnih združb in otroške pornografije..Uporaba VPN v Švici

Takšne metode so dovoljene le, če organi pregona nedvomno dokažejo, da je bilo storjeno kaznivo dejanje. Niso preventivna metoda. Kljub temu bi lahko pri lovu na nezakonite dejavnosti tvegali, da bi postali kolateralna škoda. Oblasti bi ga lahko zajele, ker je bil napačno poslan v napačnem omrežnem vmesniku.

Švicarske oblasti so septembra 2016 sprejele zakonodajo, ki od organov zahteva obveščanje državljanov, ki so bili cilji nadzora. Pred tem je januarja 2013 ministrica za pravosodje Simonetta Sommaruga sporočila, da si vlada prizadeva razširiti svoje nadzorne pristojnosti, da bi vključila možnost spremljanja glasov preko internetnega protokola (VoIP) in storitev neposrednih sporočil (IM)..

Septembra 2017 je začel veljati nov zakon, ki je bil izglasovan leto prej. Zakon daje FIS (Zvezni obveščevalni službi) veliko več pristojnosti za spremljanje zasebnih komunikacij državljanov. Organi lahko zdaj prisluhnejo telefonom, lovijo osebna e-poštna sporočila in besedilna sporočila ter spremljajo internetni promet. V resnici lahko oblasti celo namestijo zlonamerno programsko opremo na državljane in računalnike za spremljanje dejavnosti spletnih kamer. Prav tako lahko poslušajo prek mikrofona pametnega telefona in ukradejo osebne podatke.

Za zaščito vaše zasebnosti v Švici nikoli ni bilo bolj pomembno, da uporabite tunel VPN. Tudi če ne želite plačati za kakovostno storitev, priporočam vsaj uporabo enega najboljših brezplačnih VPN-jev. VPN so še vedno popolnoma zakonite in etične za uporabo v Švici. Zato priporočam, da se zaščitite pred tretjimi prisluškovalci, bodisi so to oblasti ali hekerji.

Zakoni o igrah na srečo

Spletne igre na srečo

Čeprav ima Švica še vedno brezplačen in odprt internet, se stvari začenjajo spreminjati. Švicarski parlament je 29. septembra 2017 predstavil svojo prvo večjo zakonodajo za poskus filtriranja interneta.

Zakon o denarnem igranju blokira spletne portale za igre na srečo. Obdavčitev in gospodarske skrbi so motivirale nov zakon. Švicarski igralniški obrati so izgubljali znatne prihodke na spletnih mednarodnih spletnih straneh za igre na srečo. Zakon o denarnem igranju tako koristi lokalnim organizacijam za igre na srečo. Vendar pa je lahko predhodnik nadaljnje zakonodaje za omejitev in filtriranje spleta.

Ne glede na to, ali ste popotnik ali prebivalec v Švici, ni priporočljivo, da bi filter obiskali s proxy povezavami ali drugimi rešitvami za dostop do spletnih mest za igre na srečo. To bi bilo neposredno kršenje novih zakonov in bi lahko povzročilo hude posledice.

Zakoni o piratstvu

Zakoni o piratstvu

Zakonodaja o obveznem hrambi podatkov v Švici ne velja za ponudnike VPN. Ponudniki VPN niso dolžni voditi dnevnikov dejavnosti svojih uporabnikov. Zaradi teh zakonov je Švica zaželena lokacija za iskanje strežnikov VPN. Tudi glazura na torti je, da švicarska vlada dovoli avtorsko piratstvo za osebno uporabo. Še vedno je nezakonito poskusiti distribucijo piratske vsebine za dobiček.

Septembra 2010 je švicarsko višje sodišče razsodilo, da je pravna družba za troška avtorskih pravic Logistep AG ravnala nezakonito, ko je zbirala IP naslove ljudi, za katere je menila, da so krivi za kršitev avtorskih pravic. Sodišče je presodilo, da gre za kršitev zakonov o zasebnosti države. Ta sodba ščiti ne samo prenašalce, temveč tudi priložnostne nalagatelje. Kot odgovor so pritisk skupine za zabavo v industriji spodbujale spremembo zakona. Navedli so škodo za podjetja in izgubo dobička za zabavljače.

Učinki piratstva

Zaradi zgoraj omenjenih razlogov je švicarska vlada naročila študijo o tej zadevi. Nekako na presenečenje organov za izvrševanje avtorskih pravic je študija ugotovila, da kljub temu, da je v prenos filmov in glasbe sodelovalo približno tretjina švicarskega prebivalstva, ni bilo negativnega vpliva na znesek, ki ga ljudje porabijo za zabavo. V resnici lahko pride do rahlega dobitka. Rezultati nizozemske študije iz leta 2010 so pokazali, da "pirati" porabijo več za medije, obiskujejo več koncertov in obiskujejo igralna spletna mesta bolj kot "nepirati."Internetni nadzor

Švicarska študija je tudi zaključila, da je piratstva skoraj nemogoče preprečiti. Odgovornost je, da se zabavna industrija prilagodi novim realnostim, če želi preživeti. Poročilo je zaključeno,

"Vsakič, ko je na voljo nova medijska tehnologija, je bila vedno" zlorabljena ". To je cena, ki jo plačujemo za napredek. Zmagovalci bodo tisti, ki bodo lahko novo tehnologijo uporabili v svoje prednosti, poraženci pa tisti, ki so zamudili ta razvoj in še naprej sledijo starim poslovnim modelom. "

Vlada je glede na to poročilo sklenila, da nobena sprememba zakona ni potrebna. Prav tako je zavrnil blokiranje IP-jev spletnega mesta in trdil, da bi s tem škodovali svobodi govora in kršili zakone o varovanju zasebnosti.

Uporaba VPN-jev v Švici

Švicarskim uporabnikom interneta zato ni treba uporabljati storitve VPN, da bi se zaščitili pred uveljavljanjem avtorskih pravic. Vendar imajo močno spodbudo, da jo uporabijo za obrambo pred vladnim nadzorom. VPN lahko zaščiti tudi pred napadi na osnovi LAN, na primer hekerji, ki izvajajo zajem paketov v javnih brezžičnih omrežjih.Vladni nadzor

Običajno je slabo uporabljati storitev VPN (in strežnike), ki se nahaja v vaši državi. S tem oblasti olajšajo zahtevo, da VPN izroči svoje dnevnike. Poleg tega bodo vaši podatki lahko prevozili večjo razdaljo v dešifrirani obliki med strežnikom VPN in dejanskim ciljnim strežnikom. Zato je na splošno priporočljivo prekiniti povezavo VPN čim bližje ciljnemu gostitelju.

Toda brez potrebnega hrambe podatkov za ponudnike VPN lahko švicarski uporabniki z veseljem uporabljajo lokalne strežnike.

Za tiste zunaj države je Švica idealna končna točka za VPN povezavo.

Zaključek VPN Švice

Zaključek najboljših švicarskih VPN

Švicarska vlada že ima močne zmogljivosti za nadzor podatkov. Čeprav ni jasno, kaj ima prihodnost, se zdi, da gre v smeri večjih nadzornih pristojnosti. Najboljši način, da zaščitite svoje podatke pred tretjim prisluškovanjem in prevračanjem, je šifriranje z VPN. Močno zagovarjam zasebnost in varnost v spletu in priporočam, da takoj začnete uporabljati VPN, če ga še niste.

Z enim najboljših VPN-jev za Švico lahko drastično povečate varnost svojih osebnih podatkov in zasebnost.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me