Windows 10 Mobile je zadnja in prva mobilna različica sistema Windows, ki svoje namizje, tablični računalnik in telefon združi v en sam operacijski sistem. Zaradi tega si deli več s svojim namiznim kolegom, vendar zaradi tega ne bo vsaka VPN storitev dobro delovala na platformi. V tem članku smo skrbno izbrali pet najboljših VPN-jev za telefon Windows.


Če niste novi v VPN-jih, vam lahko pomagamo, da hitro pospešite naša uporabna navodila:

 • Kaj so VPN? Netehnični vodnik
 • Ali so VPN-ji zakoniti?
 • 5 najboljših aplikacij VPN za Android
 • 5 najboljših VPN-jev za iOS

Kateri so najboljši VPN-ji za Windows Phone? - Primerjava

Oglejte si spodnji seznam in si oglejte, kaj so naši strokovnjaki ocenili kot najboljši VPN za Windows Phone.

 1. ExpressVPN

  - strelovod | Aplikacije za vse platforme | 24/7 podpora za klepet v živo

 2. NordVPN

  - Enostaven za uporabo | Popolnoma predstavljen | Strežniki v več kot 60 državah

 3. CyberGhost VPN

  - Poceni cene | Enostaven za uporabo | Strežniki v 90 državah

 4. VPNArea

 5. ZasebnoVPN

  - Močno šifriranje | Brez dnevnikov | Podpora za klepet v živo

5 Storitve VPN Windows Phone - Podroben pogled

Spodaj podrobneje preglejte najboljše storitve VPN za sistem Windows Phone. Če potrebujete več informacij o storitvah, ki smo jih našteli, si oglejte podrobne preglede VPN za več informacij o teh storitvah.

Zakaj potrebujem VPN za Windows Phone?

VPN-ji so izredno priljubljeni in z dnevom postajajo vse bolj razširjeni. Njihova zmožnost zagotavljanja zasebnosti in varnosti s šifriranjem jih sproži v glavni tok.

Na žalost ima velika večina teh stotih storitev slabe politike zasebnosti, negotova omrežja in slabo implementirane ali zastarele protokole šifriranja. VPN naj bi vas varoval, toda toliko ljudi, ki opravljajo tako grdo delo, je lahko pravi glavobol, da morate izbrati.

VPNS, predstavljeni v tem priročniku, vam nudijo naslednje ugodnosti:

 • Zaščita pred vohljanjem vlad in hekerjev na javnih točkah WiFi. Če želite več informacij, si oglejte naše VPN-je v javnem vodiču za WiFi.
 • Šifrirajte svoje podatke, da ponudniki internetnih storitev ne bi mogli videti, kaj dobite v spletu. Več o šifriranju VPN lahko izveste s klikom na povezavo.
 • Izboljšajte anonimnost med hudourniki. Izvedite več z našimi VPN-ji za vodnike hudournikov.
 • Omogoča vam, da spremenite svojo lokacijo tako, da svoj "IP" odkrijete na oddaljeno lokacijo
 • Sposobnost zaobiti cenzuro in geo-omejitve, na primer deblokiranje BBC iPlayerja izven Velike Britanije

Pregled in premisleki o Windows 10 Mobile VPN

Windows 10 Mobile je zelo podoben namizni različici. Ima veliko enakih funkcij, vključno z enakimi nastavitvami, meniji, jedri, elementi uporabniškega vmesnika in celo vgrajeno funkcijo Cortana. Pri nekaterih novejših telefonih (na primer Lumia 950 ali 950 XL) vam omogoča celo neposredno vklop zunanjega monitorja, zaradi česar se telefon obnaša kot računalnik.

Na žalost za uporabnike telefona Windows - in kljub mnogim zahtevam od njih - OpenVPN ni na voljo na platformi Windows 10 Mobile. To je resnično škoda, ker OpenVPN na splošno velja za najvarnejši šifrirni protokol za internetne povezave. To pomeni, da so uporabniki omejeni na PPTP ali L2TP. Od teh dveh šifrirnih protokolov je L2TP / IPSec daleč najboljša možnost, zato uporabite ta.

Poiščite vse, kar morate vedeti o šifriranju, z našim celotnim vodičem za šifriranje VPN.

Vzpostavljen je VPN za mobilne naprave Windows 10

Ker je operacijski sistem Windows Phone zapleten (in storitev VPN zahteva veliko večjo integracijo v OS kot običajne namizne aplikacije), VPN-ji preprosto niso uspeli ustvariti odjemalcev po meri za Windows 10 Mobile. Enako velja za GUI OpenVPN. Zaradi tega boste morali ročno konfigurirati VPN na napravi Windows Mobile.

Ročna konfiguracija ni posebej zapletena. Vsi VPN-ji v tem priročniku imajo navodila za ročno povezavo z omrežjem. Da vam pomagamo, pa smo za vas vključili tudi navodila po korakih, ki jim boste sledili tudi tukaj:

Kako ročno nastaviti svoj VPN na Windows Phones

Za nastavitev VPN-ja v telefonu Windows sledite spodnjim korakom:

 1. Vzpostavite novo povezavo VPN tako, da v zgornjem delu zaslona povlecite navzdol po telefonu, da odprete meni. Zdaj kliknite na VPN.
 2. Ko se odpre meni možnosti VPN, kliknite ikono + zraven Dodaj povezavo VPN.
 3. Vzpostavite povezavo L2TP (najbolj varna, ki je na voljo) tako, da se obrnete na izbrani VPN, da dobite njihov naslov strežnika in ključ v skupni rabi IPSec.
 4. Zdaj, ko imate podrobnosti, ki jih potrebujete od ponudnika VPN, se vrnite v meni Dodaj povezavo VPN in vnesite naslednje podatke:
  • Ponudnik VPN: Windows (vgrajeno)
  • Ime povezave: Izberite ime po svoji izbiri, na primer »MyVPN« ali ime vašega ponudnika
  • Ime ali naslov strežnika: Naslov strežnika VPN, ki ga je posredoval vaš VPN
  • Vrsta VPN: L2TP / IPsec s vnaprej razdeljenim ključem
  • Vnaprej deljeni ključ:Vnaprejšnji ključ IPSec, ki ste ga dobili od ponudnika VPN
  • Vrsta informacije o prijavi: Uporabniško ime in geslo
  • Uporabniško ime: Vaše uporabniško ime VPN, ko ste se naročili
  • Geslo: Geslo za VPN imate od takrat, ko ste se naročili
 5. Končno preverite, preden kliknete Shrani podatke o moji prijavi.

Odpravljanje težav pri namestitvi VPN Windows Phone

Včasih ljudje naletijo na težavo s ključem za skupno rabo IPSec. To težavo odpravite tako:

 1. V meniju VPN izberite “MyVPN” (ali karkoli ste se odločili poklicati ročno konfigurirano povezavo VPN).
 2. Zdaj kliknite na Lastnosti.
 3. V meniju Lastnosti kliknite Uredi.
 4. Ko se odpre meni Urejanje, znova vnesite ključ, ki ste ga predhodno dali v skupno rabo, ki ste ga vnesli med ročno nastavitvijo povezave VPN. Kliknite Shrani. S tem boste odpravili težavo in brez težav se boste lahko povezali z VPN.

SSTP v telefonih Windows

Funkcija SSTP je bila dodana v sistem Windows 10 Mobile. Če želite to začeti, se boste morali neposredno pogovoriti s ponudnikom VPN, ki vas zanima. Kolikor vemo, pa noben ponudnik VPN te funkcionalnosti še ni dokončno zaživel.

Zaključek

Tu na ProPrivacy.com smo v ospredju znanja o industriji VPN. Nenehna komunikacija s ponudniki VPN in nenehno pregledovanje storitev VPN z vsega sveta nam omogoča edinstveno sposobnost, da lahko priporočamo najboljše storitve VPN. Prav tako razumemo, koliko je lahko razočaranje, če izpadete na VPN, le da ga pustite zaradi slabe hitrosti povezave. Ali še huje, ker se naše zaupanje poruši, naša zasebnost in varnost pa sta ogroženi.

Glede na to je bil ta članek skrbno pripravljen, tako da lahko brez težav dostopate do vitalnih informacij, ki jih potrebujete. Torej, pojdite naprej in samozavestno izberite VPN za Windows Mobile. Bodite prepričani, da je katera od možnosti na tem seznamu popolnoma čudovita izbira in vam bo nudila vrhunsko VPN izkušnjo.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me