Vietnam nalaga strogo spletno cenzuro. To je privedlo do obsodbe novinarjev brez meja (RSF). Za ljudi, ki živijo v Vietnamu ali obiskujejo Vietnam, to pomeni, da ni mogoče dostopati do številnih spletnih mest, prodajnih mest in spletnih storitev. Z uporabo vietnamskega VPN lahko državljani dobijo digitalno zasebnost in varnost - hkrati pa odblokirajo vsebino, ki jo omejuje vietnamska vlada.

VPN za Vietnam

Najboljši VPN-ji za Vietnam

Za primerjavo najboljših VPN-jev za Vietnam glejte spodnjo tabelo. Če iščete več informacij o tem, zakaj morate v Vietnamu uporabljati VPN, boste našli podrobnosti spodaj.

 1. ExpressVPN

  - Odlična vsestranska storitev, ki je popolna za pridobivanje zasebnosti v Vietnamu

 2. NordVPN


  - Tako poceni kot izjemno - v Vietnamu sprostite karkoli in si zagotovite zasebnost

 3. IPVanish

  - Ponudnik s sedežem v ZDA s strežniki, kjer jih potrebujete, ki strelijo hitro

 4. TorGuard

  - Ima veliko izjemnih funkcij zasebnosti po relativno nizki ceni

 5. VPNArea

  - Impresiven VPN iz Bolgarije z izjemno podporo strankam

Vietnamski VPN premisleki

Vietnamski VPN premisleki

Storitev Vietnam Virtual Private Network (VPN) omogoča ljudem, da se pretvarjajo, da so v drugi državi. Če jim to omogoči dostop do interneta, kot da bi bili zunaj Vietnama. Rezultat tega je, da VPN za Vietnam zaobide vse vladne omejitve. Z VPN se lahko vsak v Vietnamu v celoti izogne ​​cenzuri.

Pravzaprav je mogoče premagati vse internetne bloke, tudi tiste, ki jih uveljavljajo delovna mesta, šole in najemodajalci. Prav tako lahko premagate geografske omejitve za dostop do vsebine z omejeno vsebino in storitev spletnih strani, ki so običajno geo blokirane v določeni državi (na primer britanski BBC iPlayer - na primer).

Ker je Vietnam represiven, bi lahko obšlo vladne omejitve tvegano. Z nekaterimi storitvami VPN bi bilo nevarno. Zato je pri izbiri VPN-ja za Vietnam ključnega pomena. Naši strokovnjaki so skrbno izbrali vse VPN-je v tem priročniku za uporabo v Vietnamu. Ti priporočeni VPN-ji zagotavljajo zanesljivo digitalno zasebnost z uporabo vojaškega šifriranja.

Zaradi represivne narave vlade je uporaba VPN v Vietnamu lahko nevarna. Odblokiranje spletnih mest, ki ponujajo piratske vsebine, kot sta Putlocker ali PopcornTime, vas lahko vrže v zapor. Če želite vedeti, ali je VPN Popcorn Time VPN varen, glejte naš vodnik VPN za Popcorntime.

Velika večina VPN-jev na trgu (na stotine jih je) omogoča zastarelo ali slabo izvedeno šifriranje. Prav tako imajo dodiran pravilnik o zasebnosti, ki bi jim omogočil, da odkrijejo vaše navade brskanja. Glede na nevarnosti uporabe VPN v Vietnamu: izbira VPN je ključnega pomena. Torej, kaj potrebuje VPN za Vietnam?

Pomembne funkcije VPN

VPN za Vietnam mora vaše podatke varovati. Iz tega razloga je ključnega pomena, da vaš VPN vodi bodisi nič dnevnikov bodisi le minimalno združene dnevnike povezav. To pomeni, da v Vietnamu nikoli ne smete uporabljati večine brezplačnih VPN-jev (na primer Hotspot Shield). Dejstvo je, da mora biti storitev popolnoma varna med uporabo VPN za Vietnam in ima naslednje funkcije:Varnost VPN

 • Močna politika zasebnosti. Ne hranijo naslovov IP in drugih osebnih podatkov.
 • Močno šifriranje VPN. Šifriranje mora biti varno in mora izpolnjevati naše minimalne standarde za zaščito.
 • Killswitch. Zagotavlja, da do ponudnika internetnih storitev nikoli ne pride do nobenih podatkov. Vsako puščanje podatkov bi lahko obvestilo ponudnika internetnih storitev, da ste dostopali do cenzuriranega spletnega mesta: kar bi lahko povzročilo zaporno kazen.
 • DNS zaščita pred uhajanjem. Zaradi puščanja DNS bi lahko tudi vaš ISP sporočil, da ste obiskali spletno mesto z omejitvami. Zato v Vietnamu nikoli ne smete uporabljati neprepustnih VPN-jev, kot je PureVPN: lahko bi vas pristali v zaporu.
 • Prikrit način. Ta tehnologija je skrivanje VPN. Uporabnikom VPN omogoča prikrivanje uporabe VPN. Čeprav je promet VPN šifriran (tako da ISP nikoli ne ve, katera spletna mesta se obiskujejo), lahko ponudniki internetnih storitev opazijo, da se uporablja VPN. Samo to bi vas lahko spravilo v težave s policijo v Vietnamu. Če uporabljate VPN, dajete vladi razlog, da vas posumi. Zaradi tega je veliko bolje uporabiti VPN, ki ima način prikritega (za prikrivanje uporabe VPN kot običajni promet HTTPS).

Lokacija strežnika

Uporabni VPN za Vietnam bo imel tudi veliko izbire strežnika. Če želite kar najbolje izkoristiti svoj VPN, se morate pretvarjati, da ste v mnogih različnih državah. To vam bo omogočilo največ izbire, ko gre za deblokiranje spletnih strani in storitev na spletu.Lokacija strežnika

Vsi priporočeni VPN-ji imajo veliko strežnikov po vsem svetu. Ti strežniki so prav tako zelo hitri: kot nalašč za izvajanje podatkovno intenzivnih nalog, kot je pretakanje v HD (na primer, deblokiranje YouTube videoposnetkov ali tujih Netflix vsebin) ali za igranje iger. Če želite VPN posebej za Netflix, si oglejte naš Netflix VPN vodič.

Ali so VPN-ji zakoniti v Vietnamu

Da, VPN-ji so zakoniti v Vietnamu. Večina stvari, za katere lahko uporabite VPN v Vietnamu (na primer deblokiranje spletnih mest za dostop do vsebine z omejenimi možnostmi), je nezakonitih. Vendar ne morete imeti težav, če bi imeli tudi samo naročnino VPN. Kljub temu običajno priporočamo uporabo prikritega načina VPN (prikrivanje) za prikrivanje uporabe VPN v Vietnamu.Zakonitost VPN

Najmanjša zaščita, ki jo priporočamo pri uporabi omrežja VPN v Vietnamu, je zaščita pred puščanjem DNS in killswitch: to je v Vietnamu absolutno mora. Nikoli ne uporabljajte vijetnamskega VPN, ne da bi prej vklopili stikalo za izklop.

Internetna cenzura v Vietnamu

Vietnamska restriktivna vlada blokira spletna mesta iz političnih in verskih razlogov. Trden je tudi za zaščito avtorskih pravic.

Internetna cenzura

Vietnamska vlada ne želi, da bi ljudje uporabljali VPN in druga orodja za utajo, da bi se izognili cenzuri. Zaradi tega je uporaba VPN v Vietnamu lahko nevarnejša kot na različnih lokacijah. Zato smo za ta priročnik izbrali VPN-je, ki imajo stikalo za ubijanje in način prikrivanja. Če želite varno uporabljati VPN v Vietnamu: uporabite te funkcije.

Omeniti velja tudi, da je RSF glede uporabe pooblaščencev v Vietnamu podal naslednji komentar:

"Za zaščito njihove anonimnosti v državi, v kateri omrežna infrastruktura ne dovoljuje prestrezanja šifriranih komunikacij (kar pomeni, da ni preverjanja globinskega paketa), imajo vietnamski blogerji vse razloge za uporabo šifriranja. Posledično je VPN boljša možnost kot pooblaščenci. Slednje omogoča zaviranje blokade dostopa, vendar ga - za razliko od VPN - ne šifrirajte. "

Kot vidite, bodo pooblaščenci v Vietnamu ljudem v Vietnamu omogočili, da odblokirajo cenzurirana spletna mesta. Vendar pa obstaja nevarnost uporabe pooblaščencev v Vietnamu, tako kot pojasnjuje RSF - na tem seznamu se držite varnega VPN-ja.

Družbeni mediji

Odkleni socialne medije

Vietnam je tudi blokiral Facebook in Twitter. Z VPN se lahko pretvarjate, da ste v drugi državi, da dostopate do tistih blokiranih spletnih mest v družabnih omrežjih in jih uporabljate. VPN vam bo omogočil tudi dostop do blokiranih sporočil in njihovo uporabo, kot je hitra sporočila Yahoo (za katere uporabniki pravijo, da ima vlada cenzurirana sporočila).

Anonimno bloganje

Kdor želi brati spletna mesta blogov, kot je Reddit, lahko to stori z uporabo VPN za Vietnam. Tudi Vietnam aretira ljudi, ki pišejo bloge, ki kritizirajo vlado VoP. Z uporabo VPN-ja lahko uporabniki dostopajo do spletnih mest spletnega dnevnika, prebirajo blokirane bloge in celo pišejo bloge, ki bi se jih sicer preveč bali ustvarjanja. Čeprav vas zasebna zasebna omrežja zasebno ne anonimno zakrivajo vaš pravi naslov IP. Omogoča vam lahko, da v zasebnost pišete anonimni blog.Blogging

Yahoo360 je priljubljeno spletno mesto spletnega dnevnika, ki ni na voljo v Vietnamu. Naši priporočeni VPN-ji vam bodo omogočili dostop do Yahoo360.

WordPress spletna mesta so nekatere najboljše in najrazličnejše spletne blogovske skupnosti. Vietnam je blokiral ta mesta. Za deblokiranje WordPress-a uporabite samo enega od VPN-jev v tem priročniku.

Zaključek

Vsi VPN-ji v tem priročniku nudijo fantastično zasebnost. Imajo odlične strežnike, ki se nahajajo po vsem svetu. Glede na to, ali potrebujete več ali manj azijskih strežnikov, je morda bolje, da se osredotočite na tri najboljše VPN-je. Če želite med uporabo vietnamskih storitev uporabljati svoj VPN, boste potrebovali IP naslov v Vietnamu. Storitve, ki so višje v tem članku, vam bodo omogočile, da svoj zasebni IP spremenite v Vietnam.Zaključek najboljših v Vietnamu

Poskrbite, da natančno preverite posamezne preglede in se prepričajte, da ima VPN za mobilno aplikacijo stikalo ubijanja, če nameravate uporabljati svoj VPN v mobilni napravi. Ne pozabite, da bi vas lahko z napačnim VPN ali VPN brez stikala za odstranjevanje zaprli v zapor, zato bodite pozorni. Če imate kakršna koli vprašanja ali vprašanja, ne oklevajte in nas kontaktirajte spodaj.

Na koncu bodite zelo previdni pri iskanju drugih primerjalnih mest VPN. Opazil sem nekaj primerjalnih mest VPN, ki priporočajo PureVPN za uporabo v Vietnamu. Naš preglednik je za PureVPN ugotovil, da trpi zaradi DNS: lahko bi vas pristal v zaporu. Če opazite katero koli spletno mesto, ki priporoča PureVPN za Vietnam: napačno je, in ne pozabite, da tega primerjalnega mesta nikoli več ne uporabljate, ker je nevarno smeti.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me