Težko je iz dneva v dan vedeti, kdaj bo nastopila naslednja poteza EU ali švedske vlade. Vlada uvede zakone o hrambi podatkov, sodišča pa jih zavržejo.VPN Švedska


Najenostavnejši način, da se zaščitite pred premikajočimi se pesmi o hrambi podatkov na Švedskem, je, da vaš ISP prepreči prepoznavanje vaše dejavnosti. Za zaščito internetne zasebnosti na Švedskem lahko uporabite zasebno omrežje VPN (virtualno zasebno omrežje).

Če želite odblokirati vsebino, potrebujete VPN na Švedskem. Tisti, ki je hiter, ima dobro programsko opremo in odlično storitev za stranke.

Najboljši VPN Švedska

V petih letih smo pregledali 150 različnih VPN podjetij in na podlagi tega je pet najboljših, ki smo jih izbrali. Tukaj so.

 1. ExpressVPN

  - Najhitrejši VPN, ki ga preizkusimo, vse deblokira z neverjetno storitvijo

 2. NordVPN

  - Velika blagovna znamka z zelo dobro vrednostjo in cenovno ugodno ceno

 3. CyberGhost VPN

  - Dolgoletni vrhunski VPN, z veliko ceno in hitrostjo

 4. VPNArea

 5. ZasebnoVPN

  - Eden najcenejših VPN-jev tam, vendar še vedno dobra storitev

Švedske VPN

Kršitev avtorskih pravic je eno najpomembnejših področij nezakonitega delovanja na internetu na Švedskem. Zahvaljujoč velikemu slogu The Pirate Bay-a ima Švedska sloves kot središče za hudourništvo. Švedski vladi tega ni všeč. Če iščete VPN posebej za hudourništvo, si oglejte naš najboljši vodič VPN za mesta za hudournike.Uporaba VPN v Švedski

Odločitve sodišč so Švedsko močno okrepile izvajanje direktive EU o uveljavljanju pravic intelektualne lastnine (IPRED), kar prisiljava ponudnike internetnih storitev, da zbirajo in izročajo podrobnosti o svojih vrstniških (P2P) dejavnostih svojih strank. Sodba Sodišča EU glede zakonov o hrambi podatkov v državi ne vpliva na zakone IPRED. Tako so ponudniki internetnih storitev dolžni nadzorovati vaše dejavnosti in blokirati skupno rabo datotek. Prav tako morajo sodelovati s policijo, če se odločijo za preiskavo skupne rabe datotek.

Brezplačno VPN za Švedsko

Tukaj na spletnem mestu ProPrivacy.com priporočamo, da se ne držite prostih VPN-jev. Navadno so nezanesljivi in ​​večina jih ima senčno preteklost. Poleg tega so na tak ali drugačen način omejene. Če ste prepričani, da želite uporabiti brezplačno, si oglejte naš seznam. Upoštevajte pa, da na Švedskem ne bodo nujno imeli strežnika.

ISP Snooping

Ves vaš internetni promet poteka prek strežnikov vašega ponudnika internetnih storitev. Zato je vaš ponudnik internetnih storitev lahko videl, kaj počnete. Prav tako lahko preusmeri vaš promet, ga blokira ali zabeleži ali celo obvesti organe. Program obdela vsak podatek, ki gre skozi računalnik ponudnika internetnih storitev. Majhne spremembe programske opreme za obdelavo podatkov lahko ustvarijo priložnosti za spremljanje. ISP v svojih programih spremljanja uporablja ključne besede za ločevanje določenih podatkov iz vaših povezav.ISP Snooping

Vsak podatek, ki prečka internet, ima glavo spredaj. Struktura glave in koristnega bremena tvori "paket". Glava vsebuje izvorni in ciljni naslov paketa. Te informacije takoj dajo ISP nadzor nad tem, kaj se zgodi s paketom. Bolj zapleteni programi si lahko ogledajo notranjost paketov, da preberejo njihovo vsebino. Ta pregled ne upočasni poti paketa in je skoraj neznan.

Ni vam treba skrbeti samo zaradi zakonov o hrambi podatkov. Sodni nalog lahko ponudnika internetnih storitev prisili, da mu preda vse informacije, ki jih imajo o vas, vključno z vašim naslovom. Policija ali tajna služba lahko zahteva, da ponudnik internetnih storitev spremlja vaš promet za zbiranje podatkov. S sklepi sodišč lahko ponudniki internetnih storitev tudi preprečijo, da ciljem preiskav povedo, katere podatke so jim predali. Tako lahko policija zbere podatke, da vloži tožbo proti vam, ne da bi vedeli.

Droženje

ISP imajo tudi svoje programe. Skupna raba datotek moti ponudnike internetnih storitev, ker porablja pasovno širino. Pojav Spotifyja, Netflixa in HBO Nordic pomeni, da lahko večina Švedov zakonito dobi vse zabave, ki jih želi. Vendar pa za pretakanje glasbe in videov uporabljate toliko pasovne širine kot hudourništvo. Stroški zagotavljanja pasovne širine za te aplikacije zmanjšujejo dobiček ponudnikov internetnih storitev.

Ko se naročite na internetno storitev, se prijavite za navedene hitrosti po oglaševani ceni. ISP se mora držati te ravni storitve. V nasprotnem primeru bi ga lahko tožili ali zaprli zaradi goljufije.Droženje

Čeprav morajo ponudniki internetnih storitev enako obravnavati vse, ki so se prijavili na isti načrt, pa ima nekaj komolcev, ki jim omogočajo znižanje stroškov. Ni jim treba ves čas zagotavljati hitrosti naslova niti ne zagotavljati enake pasovne širine za vse aplikacije. Nekateri ponudniki internetnih storitev se torej ukvarjajo s prakso, imenovano „drobljenje“. Gre za selektivno upočasnitev določenih aplikacij.

Za preklop povezav za pretakanje in igranje na počasnejše, cenejše povezave mora ISP imeti možnost, da prebere pakete, ki gredo skozi njegovo opremo. V tem primeru prihaja "globoki pregled paketov". ISP lahko sestavi črni seznam ciljnih naslovov. Lahko blokira dostop do nekaterih mest, kot je The Pirate Bay, in preklopi povezave Netflix na počasnejše linije. VPN-ji blokirajo te strategije.

Uporabniki Netflix-a lahko tudi z uporabo VPN Netflix odklenejo več tisoč filmov in TV oddaj s povezavo na ameriško različico storitve. Seveda lahko VPN omogoča tudi, da odblokirate Youtube videoposnetke, ki niso na voljo v vaši regiji, in tudi dostopate do omejene vsebine, kot so BBC iPlayer, hulu, vsebine Youtube in še več.

Anonimnost VPN

Programska oprema VPN, ki jo naložite na računalnik, šifrira pakete. Skriva celo podatke o naslovu. Usmerjevalniki morajo videti ciljni naslov. Sicer pa paketov ne morejo posredovati sosednjim usmerjevalnikom. Programska oprema VPN tako postavi vsak šifriran paket znotraj drugega paketa in ta zunanji paket naslovi na svoj strežnik. Strežnik, na katerega se pošiljajo paketi, je odvisno od lokacije, ki jo izberete, preden vklopite VPN.Anonimnost VPN

Ta postopek se imenuje "tuneliranje", ker skriva vaš promet na delu poti. V skrivnosti ostane, dokler ne preide skozi strežnik VPN. Nato nadaljuje pot do cilja, kjer so vidne originalne glave paketov. Strežnik VPN kot vir paketa postavi svoj IP naslov, tako da strežnik, ki ga prejme, ne pozna vaše prave lokacije. Ta drugi sloj anonimnosti omogoča dostop do pretočnih strežnikov in igralnih strežnikov v tujini. Ta spletna mesta običajno blokirajo dostop iz tujine. Če pa izberete lokacijo VPN v isti državi kot storitev pretakanja, do katere želite dostopati, boste obšli te bloke.

Zakonitost VPN

VPN-ji so na Švedskem povsem zakoniti. Kljub poskusom vlade, da bi ustvarila trajen zakon o hrambi podatkov, teh pravil o VPN-jih ni nikoli poskušala vsiliti. Vsa odgovornost za zbiranje podatkov na Švedskem, tako za obveznosti hrambe podatkov kot tudi za zaščito avtorskih pravic, je odvisna od ponudnikov internetnih storitev.Zakonitost VPN

Če uporabite VPN, s katerim preprečite, da bi ISP zabeležil povezave, niste naredili nič narobe. To, ali so dejavnosti, ki jih skriva VPN, nezakonite, je druga stvar.

Najboljši VPN za Švedsko: zaključek

Švedska vlada mora skrbno korakati, ko poskuša nadzorovati dostop do interneta, ker kdorkoli je na oblasti, želi biti ponovno izvoljen. Zelo visok odstotek Švedov z dostopom do interneta pomeni, da mora vlada vprašanje hrambe podatkov in nadzora avtorskih pravic obravnavati občutljivo.Zaključek najboljših švedskih VPN

Ko na Švedskem uporabljate internet, vaš glavni sovražnik ni švedska vlada, ampak EU. EU se ni odrekla boju, da bi poskušala sprejeti nove zakone o hrambi podatkov o državah članicah. Ustanovil je direktivo o enotnem digitalnem trgu, katere cilj je poenotiti vse internetne kontrole v njeno pristojnost. Na videz logično poenotenje različnih zakonov na ozemljih EU skriva centralizacijo oblasti v rokah neizbranih komisarjev, ki niso podvrženi pritiskom ponovnih volitev. Nenavadno to prizadevanje za centralizacijo vključuje tudi strožje ukrepe za uveljavljanje pravic intelektualne lastnine. Lokalna sodišča bodo otežila izvrševanje izvršitve v imenu zasebnosti.

Zato bodo potrebe, da posamezniki sprejmejo neposredne ukrepe za zaščito svoje spletne zasebnosti na Švedskem, postali vse bolj nujni. Ostanite pred oblastmi in se takoj zaščitite! Katera koli od storitev, ki so se uvrstile na naš seznam petih najboljših VPN-jev za Švedsko, vas bo varovala na internetu.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me