Z napravami Synology NAS se lahko povežete s predorom za navidezno zasebno omrežje (VPN) (prek odjemalca VPN) ali z Synology nastavite svoj strežnik VPN. Z nastavitvijo VPN-ja za Synology boste zagotovili, da bodo vaši podatki varni. V tem članku vam povemo, kako nastaviti VPN na Synology in naštejemo pet najboljših storitev VPN (vse z OpenVPN).

Synology je tajvansko podjetje, ki je specializirano za omrežno skladiščenje (NAS). Čeprav to ni najcenejši način za ustvarjanje lastnega strežnika VPN, je Synology vsekakor na vrhu svoje igre. Ponuja veliko, kar bi težko storili, da bi dosegli drugače. To vključuje vse, od preprostega NAS do skoraj vsega, kar je povezano z spletom.

Ampak, zakaj bi se trudili s povezavo VPN na napravi NAS? No, prednosti je več. Z uporabo NAS-jevega pomnilnika s strežnikom VPN:

 • Šifriranje VPN ščiti pred prisluškovanjem in prisluškovanjem, da tretjim osebam prepreči prestrezanje in branje datotek.
 • VPN preprečuje paketnim snifferjem branje poslanih podatkov.
 • Omogoča vam uporabo vtičnikov, povezanih z geolokacijo, saj so lahko nekateri blokirani na vaši lokaciji.

Žal imajo tuneli VPN nadzemno, kar bo na koncu upočasnilo vašo povezavo. Kljub temu pa je za dostop do občutljivih podatkov vredno trgovati z malo hitrosti. Če pa dobite hitro storitev VPN, znesek vaše povezave upočasni postane zanemarljiv, saj VPN zagotavlja hitre strežnike. Ker se naprave Synology lahko povežejo s strežniki OpenVPN, bi morali imeti možnost, da vaš NASNN NASN povežete z večino vodilnih ponudnikov.


Kako nastaviti VPN na Synology

Če želite v Synology nastaviti odjemalca VPN, boste morali upoštevati osnovne korake, opisane spodaj. Synology naprave podpirajo vse tri glavne protokole VPN: PPTP, L2TP in OpenVPN. Zaradi varnosti in zasebnosti toplo priporočamo, da se odločite za OpenVPN. Če želite nastaviti OpenVPN za Synology, boste morali:

 1. Prenesite potrebne konfiguracijske datoteke pri ponudniku VPN. Če niste prepričani, katere konfiguracijske datoteke potrebujete, vprašajte neposredno svojega ponudnika. Datoteke .ovpn boste potrebovali za povezave UDP ali TCP, odvisno od tega, kaj nameravate uporabiti (priporočamo, da UDP deluje hitreje in bolj stabilno). Zahtevali boste tudi .crt in .key datoteke. (Če vam VPN ne more zagotoviti dostopa do teh datotek, se boste verjetno morali naročiti na drugo storitev VPN.)

 2. Odprite nadzorno ploščo Synology

 3. Zdaj kliknite na "Omrežje"

 4. Izberite "Omrežni vmesnik" v zgornjem meniju

 5. Kliknite "Ustvari" in izberite "Ustvari profil VPN"

 6. Izberite "OpenVPN (z uvozom .ovpn datoteke)"

 7. V splošno nastavitve vnesti - Ime profila: (naredite to karkoli želite). Uporabniško ime: Vaše uporabniško ime VPN, ko ste se naročili. Geslo: vaše geslo za VPN, ko ste se naročili.

 8. Uvozi .ovpn datoteko: Izberite datoteko .ovpn, ki ste jo prenesli od ponudnika

 9. Certifikat CA: Izberite ca.crt, ki ste ga dobili od svojega ponudnika

 10. Potrdilo stranke: Izberite .crt datoteko, ki ste jo dobili od ponudnika

 11. Odjemalni ključ: Izberite .key, ki ste ga dobili od ponudnika

 12. V naslednjem oknu kliknite potrditvena polja poleg: »Uporabite privzeti prehod ali oddaljeno omrežje.""Dovoli drugim omrežnim napravam, da se povežejo prek internetne povezave tega strežnika Synology."In:"Ponovno se povežite, ko izgubite povezavo VPN.”

 13. Na seznamu bi morali zdaj videti novo ustvarjeno povezavo. Izberite ga in kliknite "Povežite se".

 14. Ko je povezava vzpostavljena, bi se moral prikazati polje, ki prikazuje aktivno povezavo s podatki, ki se pošiljajo.

Ne pozabite, da je to osnovno besedilo, vaš ponudnik VPN bi vam moral biti v pomoč, tako da vam zagotovi posebne informacije za vašo namestitev.

Najboljši VPN-ji za Synology 2020

Spodaj so navedeni najboljši VPN-ji za Synology. Preprosto izberite eno od teh storitev in se povežite s svojim Synology NAS strežnikom, potrebna je omejena nastavitev! Za več informacij o njihovi storitvi kliknite na spletna mesta ponudnika. Če potrebujete več informacij o kateri koli od spodnjih storitev, kliknite povezave za ogled spletnega mesta ponudnika ali si oglejte naše podrobne preglede VPN.

 1. ExpressVPN

  - hiter VPN, ki obstaja že leta! Strežniki v več kot 90 državah

 2. NordVPN

  - je varna storitev VPN, ponuja poglobljena navodila za nastavitev NordVPN s Synology in ima dosledno hitre strežnike

 3. CyberGhost VPN

  - je enostavna uporaba VPN, ponuja močno šifriranje in poceni

 4. VPNArea

 5. ZasebnoVPN

  - kot že ime pove, gre za zasebno storitev VPN in je najcenejša na seznamu

 1. ExpressVPN

  - hiter VPN, ki obstaja že leta! Strežniki v več kot 90 državah

 2. NordVPN

  - je varna storitev VPN, ponuja poglobljena navodila za nastavitev NordVPN s Synology in ima dosledno hitre strežnike

 3. IPVanish

  - je hitra storitev s strežniki v več kot 60 državah

 4. VyprVPN

  - je vrhunska storitev VPN z močno šifriranjem in odličnimi funkcijami za zasebnost

 5. ZasebnoVPN

  - kot že ime pove, gre za zasebno storitev VPN in je najcenejša na seznamu

Upoštevanje VPN Synology

Opomba glede PIA VPN in Synology

Številni uporabniki na forumih za zasebni dostop do interneta (PIA) se v času pisanja pritožujejo zaradi težav, napak in težav s konfiguracijo PIA. Trenutno priporočam, da se ne držite PIA, če želite uporabiti VPN z napravo Synology. Uporabniki se prav tako pritožujejo nad dolgimi in vpoklicanimi klici s službo za podporo, kar ugledu PIA ni dobro.

Več uporabnikov je na forumih komentiralo, da agenti za podporo niso mogli rešiti svojih težav, ker niso bili usposobljeni za podporo in odpravljanje težav Synology. Prav tako bi si predstavljal, da osebje Synology ni usposobljeno za podporo PIA VPN, zato je malo paradoksa.

Prosim, ne razumite me narobe. Pravzaprav imam rad PIA VPN in mislim, da ima veliko za ponuditi. Kljub temu ga ne bi uporabil v scenariju, ki vključuje Synology zaradi pritožb in pogostih težav, o katerih je poročal več uporabnikov. Če želite prebrati več o teh vprašanjih, lahko najdete teme na spletnem mestu in forumih PIA VPN.

Zaključek

V tem dnevu in starosti nikoli ne moreš biti preveč previden. Zavzemam se za uporabo tunelov VPN vsakič, ko vklopite računalnik ali mobilno napravo, samo kot previdnost. Kot pravijo, je unčo preventive vredno kilograma zdravljenja. V tunelu VPN je vedno bolje biti varen, kot pa tvegati, da tretji osebi ukradejo vaše podatke.

Če kopirate ali prenašate velike količine podatkov ali arhivov, je na napravi NAS najbolje, da uporabite VPN. Takšni podatki verjetno vključujejo nekaj informacij (besedilne datoteke, osebne slike, videoposnetke in podobno), ki jih ne bi želeli videti hekerji ali vladne organizacije. Nazadnje, ne pozabite, da uporabite OpenVPN, kadar koli je to mogoče. Precej močnejša je od povezave od protokola do tuneliranja (PPTP) in povezave s protokolom tuneliranja nivoja 2 (L2TP), ki sta edina druga dva protokola, združljiva s Synology.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me