Zaradi prenosne narave prenosnih računalnikov so odlični za delo in potovanja, vendar bi povezava z odprtim omrežjem WiFi v preddverju hotela ali letališča lahko vse vaše podatke izpostavila hekerju. Uporaba virtualnega zasebnega omrežja (VPN) v kombinaciji s prenosnikom je praktično zahteva, če želite zaščititi svoje podatke v celoti na poti.

Preberite več o storitvah VPN

Niste prepričani, kaj je VPN in kako lahko pomaga? Za informacije o njih si oglejte vodnike, ki smo jih povezali spodaj:

 • Kaj je VPN? - Če ste popolnoma novi v VPN-jih, si oglejte naš vodnik za začetnike VPN, če želite izvedeti, kaj je VPN, kako deluje in kakšne so prednosti njegove uporabe..
 • Šifriranje VPN - Če želite izvedeti več o šifriranju VPN in kako deluje, kliknite na to vodilo.
 • Bodite varni v spletu - Če želite izvedeti več informacij o tem, kako ostati varen v spletu, si v tem priročniku oglejte nekaj koristnih nasvetov.
 • Uporaba VPN na določenih napravah - Več informacij o uporabi VPN na Windows napravi najdete v priročniku VPN for Windows. Če ste uporabnik Maca, morate vedeti, da z macOS-om ne bodo delovali vsi VPN-ji. Seznam VPN-jev in nekaj koristnih nasvetov najdete v priročniku VPN za Mac.

Ne veste, kaj je VPN in kako lahko pomaga?


Razen šifriranja vseh podatkov in preprečevanja hekerjev obstaja veliko razlogov, da bi morali uporabiti VPN.

Najboljši prenosni računalnik VPN

Spodaj smo navedli najboljše VPN-je za prenosnike. Vse te storitve podpirajo Windows in macOS, omogočajo odlično šifriranje in odblokirajo spletna mesta z vsega sveta. Če želite več informacij o kateri koli storitvi na spodnjem seznamu, kliknite spletno mesto ponudnika ali se pomaknite navzdol in si oglejte povzetek vsake storitve VPN.

 1. ExpressVPN

  - strelovod | Aplikacije za vse platforme | 24/7 podpora za klepet v živo

 2. NordVPN

  - Enostaven za uporabo | Strežniki v 60 državah | Vrednost denarja

 3. CyberGhost VPN

  - Sprejema bitcoin | Strežniki v 90 državah | 2,75 USD na mesec

 4. VPNArea

 5. ZasebnoVPN

  - Hitro in zanesljivo | Aplikacije za vse platforme | Podpora za klepet v živo

VPN za prenosni računalnik - povzetki

Spodaj smo povzeli vse, zaradi česar so ti najboljši VPN-ji za prenosnike. Če potrebujete več informacij o katerem koli izmed njih, kliknite na spletno mesto VPN ali si oglejte naše podrobne preglede VPN.

Najboljši VPN za prenosnike: premisleki

Ali lahko dobite prenosni VPN brezplačno?

Zelo malo zakonitih VPN-jev vam omogoča, da brezplačno uporabljate njihove storitve. To je zato, ker sta vodenje in vzdrževanje v omrežju VPN drago in od uporabnikov zahtevata naročnino. Dobra novica pa je, da nekateri zanesljivi VPN ponujajo omejene brezplačne različice svojih premium naročnin, da bi ljudje lahko okusili svojo storitev. To pomeni, da lahko na prenosniku brezplačno uporabite VPN, da odblokirate vsebino ali pridobite zasebnost in varnost.

Če pa ste običajen uporabnik interneta in potrebujete stalno sprostitvene zmožnosti, zasebnost in varnost WiFi - boste morali izbrati storitev s tega seznama in plačati naročnino. To je zato, ker imajo brezplačni VPN omejitve podatkov in zgornje meje pasovne širine, ki omogočajo brezplačnim uporabnikom, da diplomirajo na plačljivo naročnino.

Pomembno si je zapomniti, da obstaja veliko brezplačnih VPN-jev, ki so nevarni. Nekateri brezplačni VPN se financirajo s podatki uporabnikov, kar pomeni, da ne zagotavljajo zasebnosti, ki jo potrebujete. Nekateri brezplačni VPN-ji so napolnjeni s vohunsko in oglaševalsko programsko opremo, zaradi katere bodo vaši podatki ogroženi.

Zaradi tega vas močno pozivamo, da se izognete vsemu zaupnemu brezplačnemu VPN-ju, ki zagotavlja popolno zasebnost in varnost. Tudi za nekaj brezplačnih VPN-jev, ki se pojavljajo visoko v trgovini Google Play - in jih imajo potrošniki, - je dokazano, da vsebujejo vohunsko programsko opremo.

Hakiranje spletnih kamer: resnična grožnja

Medtem ko se lahko pojem o krajevanju spletnih kamer zdi kot nekaj s spletnega mesta zarote ali filma o Matt Damonu, je resnična nevarnost, ki lahko močno krši vašo zasebnost. Še bolj zaskrbljujoče je, da ruski najstniški hekerji morda sploh niso največja grožnja, ko gre za tovrstne hekerje.

GCHQ (britanska različica NSA) je ustvaril naslove za uporabo orodij za krpanje, kot sta Nosy Smurf in Gumfish.

Te metode drsanja še povečajo nezaupanje med vladami in navadnimi državljani. Še en razlog, da danes nastavite VPN na prenosnem računalniku!

Kako premikati trenutno naročnino VPN na nov prenosnik?

VPN-ji običajno uporabnikom omogočajo povezovanje med 5 - 7 naprave naenkrat.

Če se že naročite na VPN, obstaja velika verjetnost, da boste upravičeni do njegove uporabe na več napravah hkrati. Če ste pravkar kupili nov prenosni računalnik, preprosto pojdite na spletno mesto svojega trenutnega VPN, se prijavite s svojimi poverilnicami in naložite potrebno programsko opremo VPN. Ko konča prenos, ga namestite in vnesite svoje poverilnice. Zdaj ste pripravljeni začeti uporabljati svoj VPN na svojem novem prenosniku.

Ne pozabite, da lahko VPN uporabljate na prenosnem računalniku, namizju, mobilnih napravah in tabličnih računalnikih - hkrati hkrati s naročnino na katero koli od VPN-jev v tem priročniku..

Delite svoj prenosni VPN s svojimi drugimi napravami!

Če imate prenosnik, verjetno obstaja tudi pametni telefon, tablični računalnik ali računalnik. Uporaba visokokakovostne storitve VPN, kot je zgoraj omenjena, vam običajno omogoča, da je VPN aktiven na več napravah hkrati. To je odlična novica, če želite zaščititi več naprav z eno naročnino VPN.

Če uporabljate prenosnik doma ali v pisarni, lahko na usmerjevalniku konfigurirate tudi VPN in pokrijete vse svoje naprave pod eno povezavo VPN.

Kreditna slika naslova: Kdo je Danny / Shutterstock.com
Druge slike: aliangi / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me