Omrežno shranjevanje (NAS) je inteligentna naprava za shranjevanje, ki se neposredno poveže z vašim internetnim usmerjevalnikom ali WiFi omrežjem. Domači NAS ima običajno med enim in štirimi zalivi, mala podjetja pa se lahko odločijo za namestitev sistema z osmimi zalivi.

NAS je uporaben, ker ustvari osebni oblak, kamor lahko varnostno kopirate podatke na varnem in dostopnem mestu, ki omogoča zelo hiter dostop do vaših podatkov. Tako posamezniki kot podjetja uporabljajo NAS za varnostno kopiranje občutljivih datotek, ki si jih ne morejo privoščiti, da bi izgubili na disku.

NAS-jevi polji so lahko nastavljeni tudi za samodejno varnostno kopiranje v oblak, tako da lahko sinhronizirate svoje podatke s storitvami, kot so Dropbox, Google Drive in Box. To zagotavlja, da bodo vaši podatki ostali dosledni na vseh platformah. Za NAS-jeve uporabnike, ki si nimajo časa za varčevanje, smo pripravili seznam priročnih 5 najboljših varnostnih kopij za NAS v letu 2018.

Spodnji seznam zadeva predvsem ponudnike varnostnih kopij, ki imajo domače aplikacije za komercialne naprave NAS s strani industrijskih velikanov QNAP, Synology in Netgear. Vendar pa smo vključili tudi informacije o ponudnikih, ki vam omogočajo, da izvajate varnostne kopije NAS z uporabo bolj samostojnega pristopa.

5 najboljših varnostnih kopij za NAS

Spodaj smo navedli najboljše varnostne kopije za NAS. Pomaknite se spodaj za povzetek vsake storitve ali za več informacij kliknite na spletno mesto ponudnika.


 1. SlonDrive

 2. Jaz vozim

 3. CrashPlan

 4. CloudBerry

 5. DropBox

Najboljše varnostne kopije NAS - povzetki

1. SlonDrive

 • Cenitev

  Od 10,00 USD
  / mesec

ElephantDrive je naše najboljše priporočilo, saj je namenjeno NAS. Poleg tega, da ponuja celoten obseg varnostnih kopij, vključno z možnostmi sinhronizacije in skupne rabe, samodejnimi varnostnimi kopijami in arhiviranjem, ElephantDrive ponuja vse, kar potrebujete za varnostne kopije NAS.

Aplikacije ElephantDrive so na voljo pri QNAP, Netgear in Synology, lahko pa tudi Western Digital, Drobo, D-Link Vault, Thecus in Seagate - in ElephantDrive nudi podporo vsem. Zaradi tega je ElephantDrive eden najbolj uporabnikom prijaznih ponudnikov za varnostne kopije NAS. Idealen je za začetnike, saj je vse avtomatizirano in ima odlično podporo za stranke, ki vam bo pomagala rešiti morebitne težave.

To je’je tudi združljiv z veliko paleto domačih naprav, kar pomeni, da ga lahko uporabljate za varnostno kopiranje iz domačega NAS in tudi za poslovne varnostne kopije. ElephantDrive ima naročniške načrte, ki se začnejo pri 10 USD na mesec za 1TB prostora za shranjevanje’s brezplačno preskusno različico, ki je na voljo vsem, ki si želijo, da bi jo zagotovili brez tveganja.

2. Iščite

 • Cenitev

  Od 17,38 USD
  letno

IDrive je ena izmed naših najljubših varnostnih kopij v oblaku in je za NAS uporabnike pravzaprav precej osupljiva. Ta popolnoma opremljena storitev uporabnikom omogoča varnostno kopiranje iz preslikanih pogonov, poleg tega pa nudi aplikacije za Synology, QNAP in Netgear ReadyNAS. IDrive ima vrhunsko podporo strankam, ki je vedno pripravljena pomagati pri poizvedbah, povezanih z NAS, poleg tega pa vsebuje tudi vodnike v svojih pogostih vprašanjih, s pomočjo katerih boste lahko vse nastavili.

IDrive ponuja tudi vrednost za denar. 1TB spletnega prostora za shranjevanje stane le 3,71 dolarja na mesec (plačuje se vsako leto v enem zamahu). Vendar pa velja omeniti, da cena poskoči na 4,95 dolarja na mesec, ko dosežete drugo leto.

Naročniki dobijo poleg sinhroniziranja in skupnih funkcij ter možnost varnostne kopije iz neomejenega števila naprav tudi fleksibilno varnostno kopiranje in obnovitev. Zahvaljujoč 5GB brezplačnemu računu lahko to storitev preizkusite, da vidite, kakšna je.

3. CrashPlan

 • Cenitev

  Od 10,00 USD
  / mesec

CrashPlan je vrhunska varnostna storitev, ki zagotavlja neomejen prostor za shranjevanje in zanesljivo varnost po izjemno ugodni ceni. Kljub temu da ima dobro programsko opremo, ki jo je zabavno uporabljati, so NAS-ove možnosti dokaj neokusne (v primerjavi z možnostmi, ki so na tem seznamu).

Uporabniki QNAP se bodo verjetno najbolje ujeli z njim, saj dobro deluje s posebno aplikacijo drugih proizvajalcev (ki je na voljo). Mac in Linux bi se morali tudi odlično odrezati, saj je mogoče enostavno varnostno kopirati z nameščenih pogonov.

Uporabniki operacijskega sistema Windows bodo na drugi strani morda želeli nakupovati drugje. Omejitve vgrajene v Windows pomenijo, da CrashPlan ne’t podpirajte varnostne kopije z nameščenih pogonov.

Vendar pa ponuja koristen seznam neuradnih načinov vgradnje za uporabnike, ki so se pripravljeni učiti. In je ena najbolj dostopnih možnosti na trgu; je dobra možnost za tiste, ki se jih lahko trudite učiti.

4. CloudBerry

 • Cenitev

  Od 49,99 USD
  letno

CloudBerry se nekoliko razlikuje od drugih storitev v tem članku, saj dejansko ne zagotavlja sam storitev shranjevanja v oblaku. Namesto tega je storitev za upravljanje varnostnih kopij na obstoječe storitve v oblaku, kot so Amazon S3, Google Drive, OneDrive, Oracle Cloud, Rackspace in Microsoft Azure. Vendar smo se odločili, da ga vključimo, ker je izjemno dobro zaokrožen, če ne gre le za NAS, ampak tudi za druge uporabne varnostne funkcije.

CloudBerry prihaja z brezplačnimi aplikacijami za priljubljene NAS ponudnike QNAP in Synology. Te aplikacije uporabnikom omogočajo varnostno kopiranje podatkov iz NAS-ovega pomnilniškega prostora v storitev za shranjevanje v oblaku po njihovi izbiri. Prav tako jim omogoča, da obnovijo datoteke NAS s pomočjo namiznega odjemalca CloudBerry.

Poleg tega ima CloudBerry kombinacijo uporabnih funkcij, ki vključujejo varnostno kopiranje v oblak v oblak, neomejeno različico datotek, stiskanje in neobvezno 256-bitno šifriranje AES. To je impresivno glede na to, da se začne s samo 10,00 USD na mesec. Idealno, če že imate prostor za shranjevanje v oblaku, v katerega želite sinhronizirati svoj NAS.

5. DropBox

 • Cenitev

  Od 0,00 USD
  / mesec

Dropbox isn’t popolnoma primerljiv z zgoraj navedenimi varnostnimi kopijami. Namesto da gre za tradicionalno spletno varnostno kopiranje, ki se osredotoča na shranjevanje podatkov za obnovo v nujnih primerih, je storitev za shranjevanje v oblaku, ki omogoča tudi skupno rabo datotek in dostop do datotek na daljavo..

Kako to deluje pri NAS? Dropbox ponuja aplikacije, ki omogočajo sinhronizacijo datotek, shranjenih v vašem NAS, z njegovimi strežniki v oblaku za shranjevanje. Tako končate z nečim, kot je upravitelj shranjevanja v oblaku - centralizirana storitev, ki ohranja vse vaše datoteke organizirane in posodobljene. Zaradi tega je Dropbox odlična možnost, s pomočjo katere lahko vaši podatki ostanejo varni in varni tako lokalno kot prek spleta.

Posel & Podjetniški uporabniki

NAS je množično priljubljena rešitev za shranjevanje za mala podjetja. Kot rezultat tega boste našli QNAP, Synology in Netgear, ki ponujajo veliko aplikacij za varnostne kopije NAS, ki so usmerjene v priljubljene rešitve za shranjevanje v podjetju..

nas

Microsoft Azure, Amazon Glacier, Google Cloud Storage in Symform so vsi združljivi z ponudniki NAS-ja, kar podjetjem omogoča preprosto varno varnostno kopiranje podatkov tako lokalno kot prek spleta..

Naredite varnostne kopije NAS

Vsi, ki želijo ustvariti svoj NAS, namesto da bi plačevali za NAS polje, se morajo zavedati, da ne bodo imeli dostopa do aplikacij. Vendar obstaja še vedno veliko načinov za shranjevanje podatkov v spletu.

Ponudniki, kot so SOS, Acronis, JustCloud, BackupGenie in ZipCloud, omogočajo varnostno kopiranje z NAS naprave preprosto tako, da jo izberejo kot lokacijo datoteke. Vendar pa vam lahko nekateri ponudniki letno zaračunajo privilegij.

Poleg tega lahko ustvarite varnostne kopije omrežnih pogonov s pomočjo SpiderOak, Memopal in LiveDrive - vsi ti omogočajo preslikavo pogona tako, da ga je mogoče prepoznati. Na srečo je ta postopek preprost, na voljo pa so tudi priročniki, ki vam bodo pomagali nastaviti.

Zaključek NAS varnostnih kopij

Varnostne kopije NAS so odličen način za zagotovitev, da so vaši podatki zaščiteni ne le v lokalnem oblaku, ampak tudi na spletu. Ne glede na to, ali imate radi posebno aplikacijo, ki vam težko dela - ali pa raje sami nastavite NAS, je v tem članku spletni ponudnik varnostnih kopij, ki je kot nalašč za vas.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me