Če ste uporabnik Maca, potem verjetno veste, da macOS prihaja v paketu s kritičnim programom za varnostno kopiranje, imenovanim Time Machine. To je odlično, vendar zunanji računalnik Time Machine varnostno kopira samo podatke na zunanji fizični pogon ali lokalni sistem NAS, ki podpira protokole Time Machine.


Dobra praksa za varnostno kopiranje podatkov pa sledi zlatemu pravilu 3-2-1, v katerem se hranijo vsaj tri kopije vaših podatkov, da se prepreči kakršna koli oblika izgube.

Tradicionalna formula je, da eno kopijo shranite v svoji napravi (izvirno kopijo), eno kopijo shranite lokalno, vendar je ne pripnete na računalnik (na primer na NAS ali zunanji trdi disk) varno stran od virusov, ki bi lahko vplivali na vaš računalnik, in za shranjevanje druge kopije v spletu.

Navsezadnje lahko lokalni pogon ukradejo, izgubijo v požaru, poškodujejo vodo ali kdo ve, kaj!

Naslednje storitve in izdelki za varnostno kopiranje v oblaku podpirajo enostavno in samodejno varnostno kopiranje podatkov Time Machine v račun v oblaku, da se zagotovi zanesljiva zaščita 3-2-1.

Zavedati se morate, da lahko povzroči podvajanje podatkov, ki jih je ustvaril Time Machine, in podatki, ki jih naložite v svoj oblačni račun na običajen način. Če želite preprečiti, da bi to podvajanje poglobilo vaš dragoceni prostor strežnika v oblaku, boste morda izključili, da nekatere mape ne naložijo niti Time Machine ali varnostna programska oprema.

5 najboljših varnostnih kopij časovnih strojev

Spodaj smo našteli pet najboljših varnostnih kopij časovnih strojev. Če želite več informacij o teh storitvah, se pomaknite spodaj, da preberete povzetek posameznih storitev ali kliknete na njihovo spletno mesto s spodnjimi povezavami.

 1. Jaz vozim

  - Uporabnikom prijazen | Stroškovno učinkovito | Šifriranje od konca do konca

 2. IBackup

  - Mobilne aplikacije | Poslovno usmerjen | Šifriranje od konca do konca

 3. CloudBerry

  - Možnosti gostovanja | Freemium | Podpora Time Machine

 4. DollyDrive

  - Mac & iOS usmerjen | DollyClone | Uporabniku prijazno

 5. Prenesi

  - panično sinhronizacijo | Podpora za 11 storitev v oblaku | Šifriranje e2e na strani odjemalca

5 najboljših varnostnih kopij za Time Machine - Povzetki

Oglejte si spodaj seznam najboljših storitev za varnostno kopiranje računalnikov, za več informacij o njihovi storitvi kliknite na spletno mesto.

1. Iščite

IDrive bi bil lahko po ugodnih cenah, vendar ne varčuje s funkcijami

 • Cenitev

  Od 17,38 USD
  letno

IDrive je ponudnik rezervnih kopij po ugodnih cenah, ki uporablja močno šifriranje na strani odjemalca. Vsebuje spletno sinhronizacijo datotek, varnostno kopiranje več naprav, različico datotek za do 30 prejšnjih različic. Posebnost nam je všeč, da IDrive podpira varnostno kopiranje v oblaku Linux prek GUI-ja ali paketa skriptov.

Da prepreči podvajanje datotek, IDrive privzeto izključi mapo podatkov Time Time iz varnostnih kopij. Lahko pa ga preprosto vključite tako, da odprete Nastavitve -> Datoteke / mape so izključene iz varnostne kopije -> Datoteke / mape z delnimi imeni in prekličite izbiro mape Backups.backupdb.

Varnostne kopije Time Machine bodo shranjene v shrambo IDrive s pomočjo poti, ki ste jo konfigurirali v nastavitvah Time Machine na vašem Mac.

2. IBackup

IBackup se osredotoča predvsem na podjetja, ki nudijo močno šifriranje e2e in obnovo po katastrofi

 • Cenitev

  Od 9,95 USD
  / mesec

Ta ponudnik oblakov se močno osredotoča na varnostno kopiranje podatkov za mala podjetja. Svoj seznam funkcij vključuje polno varnostno kopijo, načrt za obnovo po nesreči, več podračunov, HIPAA, Sarbanes-Oxley, skladnost GLBA in SEC / FINRA in še več.

IBackup pa je popolnoma uporaben kot osebna storitev za varnostno kopiranje in vsi bodo našli svoje mobilne aplikacije za iOS in Android. Podatki so privzeto šifrirani na strežniku s pomočjo AES-256, vendar je mogoče uporabiti zasebni šifrirni ključ, ki ni shranjen v IBackup’namesto s strežniki.

Če želite omogočiti varnostno kopijo Time Machine s svojim računom IBackup, preprosto odprite odjemalca za namizni računalnik Mac, pojdite na Nastavitve in zagotovite, da je izbrana varnostna kopija Time Machine.

3. CloudBerry

Cloudberry je popolnoma prilagodljiv, z možnostmi gostovanja in vrsto različnih strežnikov

 • Cenitev

  Od 49,99 USD
  letno

Cloudberry Explorer je brezplačna programska oprema (na voljo je različica premium Pro), ki omogoča upravljanje in varnostno kopiranje datotek v račune Amazon S3, Microsoft Azure, Google Cloud in Openstack. Cloudberry ponuja tudi popolnoma gostovano naročninsko storitev z izbiro teh ponudnikov SaaS v oblaku.

Ali uporabljate samo svojo brezplačno programsko opremo z osebno storitev v oblaku ali Cloudberry’S storitvijo naročnine Cloudberry podpira varnostno kopiranje Time Machine v oblak.

To zahteva nekoliko več konfiguracije kot pri zgornjih dveh storitvah, vendar so na spletni strani na voljo jasna navodila. V bistvu pomeni le izbiro svojega časovnega stroja’s zunanji rezervni pogon’s korensko mapo Backups.backupdb kot vir varnostne kopije.

4. DollyDrive

DollyDrive ima lastno lastniško funkcijo za varnostno kopiranje celotnega sistema - DollyClone

 • Cenitev

  Od 5,00 USD
  / mesec

DollyDrive je storitev za varnostno kopiranje v oblaku, zasnovana od začetka za macOS. Opravlja vse običajne stvari, ki bi jih pričakovali od takšne storitve, in ima iOS aplikacijo za dostop do datotek in upravljanje s katerimi koli datotek.

Še bolj nenavadno, DollyDrive ponuja funkcijo, na kratko imenovano DollyClone, ki ustvari popolno varnostno kopijo celotnega sistema. Tako kot to počne Time Machine, razen tega je varnostna kopija shranjena v oblak. Torej, medtem ko DollyDrive ne’t kopirajte dejanske podatke Time Machine v oblak, doseže popolnoma enak učinek.

Seveda lahko DollyClone uporabite skupaj s Time Machine, da tudi lokalno varnostno kopirate vse svoje podatke.

5. Prenesite

Transmit izstopa iz množice po zaslugi funkcije Panic Sync

 • Cenitev

  Od 0,00 USD
  / mesec

Transmit je odjemalec FTP z vgrajeno podporo za 11 najbolj priljubljenih storitev v oblaku, od storitev, ki so usmerjene na potrošnika, kot sta Dropbox in Google Drive, do storitev SaaS, kot sta Amazon S3 in Microsoft Azure. Podpora za iCloud pa ni.

Transmit loči od milijona drugih odjemalcev FTP tam zunanja funkcija Panic Sync. Kot že ime pove, to zagotavlja varnostno kopijo vaših podatkov v realnem času s sinhronizacijo v oblak po vaši izbiri. In ker podpira sinhronizacijo z zunanjih trdih diskov in pogonov NAS, ga lahko uporabite za samodejno varnostno kopiranje vseh podatkov s pogona Time Machine.

Končne misli

Nikoli ne morete imeti preveč kopij vitalnih podatkov in Time Machine zagotavlja zelo visoko raven zaščite pred nesrečami, tako da varnostno kopira vse na vašem Macu. Zgornje storitve in izdelki vam omogočajo, da raven zaščite Time Machine shranite v oblak, tako da ne glede na to, kaj se zgodi, boste lahko obnovili celoten sistem. In to prinaša veliko mero miru.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me