Večina Macov ima danes pogone SSD s skromno velikostjo, zato ponavadi ne mine več časa, preden začnemo brisati datoteke in aplikacije, da bi naredili prostor za tiste, ki jih dejansko potrebujemo. Tudi če imate na hektarju prostora na disku, je pomembno, da varnostno kopirate svoje podatke, da preprečite izgubo. V tem članku navajamo 6 najboljših varnostnih kopij za shranjevanje v oblaku za uporabnike Mac.

Smo zasebnost! Za razliko od drugih spletnih mest priporočamo samo rešitve za shranjevanje v oblaku Mac, ki spoštujejo vašo zasebnost. V praksi to pomeni, da vse storitve za shranjevanje v oblaku zagotavljajo varno šifriranje na strani odjemalca. To pomeni, da datoteke šifrirate in dešifrirate na svojih napravah, namesto da zaupate morebitni nezanesljivi tretji osebi, da to stori namesto vas. Spodnje storitve ponujajo tudi do 5 GB brezplačnega prostora za varnostno kopijo v oblaku, tako da lahko brezplačno zavarujete svoje podatke.

Tudi če zaupate tretji osebi (zakaj bi to storili?), Če ima v vaših zasebnih ključih zasebne šifrirne ključe, se lahko ta vlomi ali pa bo prisiljena izročiti ključe agenciji, kot je NSA.

Katere so torej najboljše rešitve za shranjevanje v oblaku za Mac, ki spoštujejo vašo zasebnost? Beri naprej!

Katere so najboljše rešitve za varnostno kopiranje v oblaku za Mac?

 1. Tresorit


  - Zero znanje | Švicarski | Šifriranje od konca do konca

 2. Sync.com

  - Zero znanje | Trezor | Različica datotek

 3. SpiderOak

  - Zero znanje | Podprl Edward Snowden | Šifriranje od konca do konca

 4. Nextcloud

  - Open-source | Možnosti gostovanja | Selektivna sinhronizacija

 5. iCloud

  - Uporabnikom prijazen | integracija macOS | Možnost shranjevanja samo prek spleta

5 najboljših varnostnih kopij v oblaku za Mac: poglobljena analiza

1. Tresorit

Tresorit ponuja brezplačno 3 GB, ima vgrajeno enkripcijo od konca do konca in je enostaven za uporabo

 • Cenitev

  Od 0,00 USD
  / mesec

Domača stran Tresorit

Tresorit je švicarski ponudnik za shranjevanje v oblaku, znan po svoji zavezanosti zasebnosti. Storitev z ničelnim znanjem uporablja Tresorit robustno šifriranje od konca do konca, da zagotovi, da tudi do vaših podatkov ne more dostopati. Tresorit ponuja močno podporo na več platformah za Windows, Linux in seveda macOS.

Aplikacije so na voljo za iOS in Android, vendar mape ne sinhronizirajo samodejno iz mobilnih naprav.

Datoteke so na strani odjemalca šifrirane z AES-256-CFB šifro s HMAC SHA-512 za preverjanje pristnosti. Izmenjava šifrirnih ključev je zavarovana s pomočjo RSA-4096. Tresorit podpira različico datotek v svojih plačljivih načrtih, kar pomeni, da lahko vedno obnovite datoteke, ki niso trajno izbrisane.

Tresorit je v marsičem bolj različna različica iClouda, usmerjena v zasebnost’je odličen za sinhronizacijo in skupno rabo datotek, vendar ni tako uporaben za sprostitev prostora na vašem Macu. Vendar ponuja selektivno funkcijo sinhronizacije za mape, tako da če naložite datoteke iz drugega računalnika, vam ni treba sinhronizirati celotne vsebine mape Tresorit v vaš Mac.

Če želite več informacij o tej storitvi, preberite naš pregled o Tresoritu.

2. Sync.com

Sync.com uporabnikom ponuja brezplačno 5 GB prostora za shranjevanje in ima fantastične varnostne funkcije!

 • Cenitev

  Od 5,00 USD
  / mesec

domača stran sync.com

Sync.com je storitev za shranjevanje v oblaku z ničelnim znanjem s sedežem v Kanadi. Uporabniki Maca dobro podpirajo njegovo platformo za več platform za vse običajne osumljence, čeprav smo razočarani, ker ne ponuja nobene druge podpore za Linux kot prek spletnega portala.

Kot je pričakovati od tovrstnih storitev, Sync.com v celoti podpira različico datotek, varno deljenje povezav, zaščiteno z geslom in skupno rabo mape. Tudi fotografije in videoposnetke bo z veseljem naložil iz telefona v vaš račun v oblaku, čeprav smo ugotovili, da je pomanjkanje natančnega nadzora nad tem postopkom nekoliko moteče.

Najpomembneje je, da uporabniki, ki želijo osvoboditi nekaj prostora na svojih računalnikih Mac, Sync.com’s Funkcija trezorja vam omogoča nalaganje datotek samo v oblak. Lokalna različica datoteke ostane v izvirni napravi, iz katere je bila naložena, vendar se samodejno ne sinhronizira z drugimi napravami, razen če se posebej ne odločite za sinhronizacijo brez povezave.

Podatki se končno šifrirajo s šifro AES-256-GCM, ki je zaščiten z zasebnim ključem RSA-2048 in vašim geslom. To je super, toda dejstvo, da je Sync.com izdelek iz zaprtega izvora podjetja s sedežem v državi partnerici za nadzor Five Eyes, nas nekoliko skrbi..

Preberite si naš pregled Sync.com, če želite več informacij o njihovi storitvi.

3. SpiderOak

SpiderOak je zelo varna storitev in ponuja 21-dnevno brezplačno preskušanje svoje premium storitve

 • Cenitev

  Od 5,75 USD
  / mesec

Domača stran SpiderOak

Prednosti

 • “Brez znanja” sinhronizacija in deljenje v oblaku
 • Močno šifriranje e2e (samo aplikacije, ne v brskalniku)
 • Različica datotek
 • Odstranjeni predal za shranjevanje datotek omogoča samo spletno shranjevanje datotek

Slabosti

 • Ni odprte kode
 • S sedežem v ZDA
 • Mobilne aplikacije so omejene

SpiderOak, ki ga priporoča NSA Edward Snowden, je največji ponudnik za shranjevanje v oblaku najvišjega profila. V svojih aplikacijah uporablja močno šifriranje od konca do konca (z uporabo šifre AES-256-CFB in preverjanja pristnosti hash-ov HMAC SHA-256), čeprav njegov spletni vmesnik zahteva predajo vašega primarnega šifrirnega ključa SpiderOak’s strežniki.

Podpora za več platformo za namizja za macOS, Windows in Linux je močna, čeprav je funkcionalnost njenih iOS in Android aplikacij razočarano omejena. SpiderOak One ponuja dobre različice datotek in možnosti skupne rabe datotek, vendar je njegova posebnost izstopa v tem, da datoteke, izbrisane lokalno v mapi za sinhronizacijo, niso samodejno izbrisane v spletu.

Namesto tega so varnostno kopirani v poseben koš za izbrisane predmete, kjer jih je mogoče kadar koli obnoviti. Te datoteke so shranjene v nedogled, čeprav se štejejo glede na omejitev prostora za shranjevanje (seveda lahko sprostite prostor s praznjenjem koša, po katerem datotek ni mogoče obnoviti).

Čeprav morda ni njen predvideni namen, vam ta funkcija omogoča, da prihranite prostor na disku tako, da lokalno izbrišete datoteke, vendar jih hranite v spletu za kasnejšo obnovitev.

Naša glavna skrb pri SpiderOak je, da njegove aplikacije niso odprte kode, težava SpiderOak je ameriško podjetje in je zato predmet strašljivega domačega nadzora v slogu NSA.

Oglejte si naš pregled SpiderOak, če želite izvedeti več podrobnosti o tej storitvi.

4. Nextcloud

Nextcloud je samostojna storitev za shranjevanje v oblaku, zaradi česar je še dodatno varna

 • Cenitev

  Od 0,00 USD
  / mesec

Čeprav vse zgoraj naštete storitve ponujajo šifriranje na koncu odjemalca, so tudi vsi izdelki zaprtega izvora. To pomeni, da potreba po zaupanju ni popolnoma odpravljena. Tisti tam, ki nikomur ne zaupajo (in zakaj za vraga bi morali?), Lahko ustvarijo lastno varnostno kopiranje in sinhronizacijo s pomočjo odprtokodne programske opreme Nextcloud.

Nastavitev polno gostovanega računa Nextcloud z uporabo ene od njegovih partnerskih storitev za shranjevanje v oblaku je neprijetno enostavno, toda tisti, ki se resno ukvarjajo z zasebnostjo, bodo želeli samostojno gostovati v svoji strojni opremi ali na strežniškem prostoru, ki imajo popoln nadzor nad.

Šifriranje na strani strežnika (AES-128-GCM z avtentikacijo HMAC SHA1 za izpeljavo ključa) ni obvezno, trenutno pa je navedeno kot “alfa” ali “testiranje” faza, kljub temu, da se je močno priporočila v vsej dokumentaciji Nextcloud.

Nextcloud ima funkcijo zaboj, ki ima privzeto časovno in velikostno omejitev, ki omejuje njegovo uporabnost za samo spletno shranjevanje. Ampak hej, poanta Nextclouda je, da ste vi glavni! Administratorji računov lahko odstranijo vse takšne omejitve, kar vam omogoča uporabo te funkcije za varnostno kopiranje izbrisanih map v oblak.

Prostor na disku lahko prihranite tudi tako, da odjemalca Mac konfigurirate samo za sinhronizacijo izbranih map. Če želite izvedeti več o tej storitvi, glejte naš pregled Nextcloud.

5. iCloud

iCloud je Apple-ova lastniška storitev za shranjevanje, ki se osredotoča na udobje

 • Cenitev

  Od 0,00 USD
  / mesec

iCloud domača stran

Apple je precej agresiven pri potiskanju uporabnikov k lastni rešitvi za shranjevanje v oblaku, iCloud, in mnogi uporabniki Mac-a povsem razumljivo preprosto gredo v tok. To v marsičem ni nič hudega, ker iCloud’integracija z macOS Sierra in poznejšimi različicami funkcije Store in iCloud in Optimize Storage je neverjetno enostavna za uporabo.

Shranjevanje v iCloud vam omogoča premikanje vseh datotek, fotografij in sporočil v spletno shranjevanje, medtem ko Optimize Storage prihrani prostor s samodejnim odstranjevanjem iTunes filmov in TV oddaj, ko so jih gledali.

Za samo prihranitev prostora na disku je iCloud težko premagati. Razlog, da je nazadnje na tem seznamu, je ta, da ni preprostega načina za šifriranje datotek, preden jih shranite v Apple’s strežniki. Dejansko pomanjkanje natančnega nadzora nad nalaganjem datotek pomeni, da jih ne morete šifrirati, ločeno po datoteki, preden so shranjene v iCloud.

Apple je v zadnjih nekaj letih skrbno gojil ugled zaščite svojih uporabnikov’ zasebnost, vendar je treba vedeti, da gre za ameriško podjetje, za katero veljajo nacionalna varnostna pisma (s spremljajočimi naročili) in podobno. Prav tako je v celoti sodeloval z NSA, in sicer je njegov program množičnega nadzora PRISM.

iCloud manjka tudi ključne lastnosti, ki jo najdemo v večini zunanjih Mac rešitev za shranjevanje v oblaku: različice datotek. Ta shrani več preteklih različic datotek, da jih je mogoče pozneje obnoviti. To je ključnega pomena za obnavljanje datotek, ki so se poškodovale ali okužene z zlonamerno programsko opremo, kot je odkupna programska oprema, lahko pa je tudi reševalec, če želite obnoviti spremembe v svojih dokumentih.

Končne misli

Škoda je, da nobena oblačna storitev, usmerjena v zasebnost, ki se je zavedamo, nikjer v bližini ne nudi tako dobre podpore za nalaganje datotek v oblak kot tiste iz Apple, Dropbox, Microsoft in Google. V prihodnosti upamo, da se bo to spremenilo. Nextcloud vam omogoča, da rešite porotovalno rešitev, vendar je treba reči, da je to precej nerodno.

Težave z zasebnostjo pri uporabi Dropboxa, OneDrivea ali Google Drive lahko močno omilite tako, da sami šifrirate datoteke, preden jih naložite s programsko opremo, kot je VeraCrypt, vendar to prinaša lastne nadloge. Takšna je cena zasebnosti.

Sama iCloud ostaja najlažji način za prihranitev prostora na disku s shranjevanjem datotek samo v spletu, vendar nikoli ne bomo z veseljem priporočili izdelka ameriškega podjetja s uspešnimi izkušnjami za pomoč vladi, da vohuni za svoje stranke..

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me