Varnostno kopiranje podatkov s povezavami FTP (File Transfer Protocol) postaja redkost. Sodobne storitve za shranjevanje v oblaku ponavadi omogočajo oddaljeni dostop do datotek in storitve prenosa prek vmesnikov, ki temeljijo na brskalniku ali naložljive programske opreme za stranke. Kot rezultat, varnostne kopije FTP postajajo zastarele.

Vendar pa to, ker je varnostno kopijo FTP vedno težje najti, ne pomeni, da ni uporabna. In za ljudi, ki že uporabljajo FTP pri svojih vsakodnevnih prizadevanjih - je to zakonita metoda varnostnega kopiranja, ki jo je mogoče enostavno uvesti v njihov potek dela.

K sreči za te ljudi še vedno obstajajo odlične možnosti, ki omogočajo povezavo FTP z nalaganjem in prenosi v oblaku. V tem članku smo določili najboljših 5 storitev za varnostno kopiranje FTP, tako da lahko z varčevanjem podatkov v oblaku nadaljujete brez težav pri iskanju.

Najboljše storitve za varnostno kopiranje FTP

Spodaj smo našteli pet najboljših storitev za varnostno kopiranje FTP. Če potrebujete več informacij o kateri koli od teh storitev, si oglejte naše povzetke posameznih storitev pod tem razdelkom ali kliknite na spletna mesta s spodnjimi povezavami..

 1. LiveDrive


 2. ADrive

 3. Bakop

 4. Zaščiti gostovanje

 5. Vožnja s sedežem

5 najboljših FTP storitev za varnostno kopiranje

Spodaj smo povzeli vse, kar naredi te storitve odlične! Če potrebujete več informacij o kateri koli od spodnjih storitev, potem si oglejte spletno mesto ponudnika.

1. LiveDrive

 • Cenitev

  Od 8,00 USD
  / mesec

LiveDrive je eden redkih ponudnikov, ki še vedno zagotavlja varnostne kopije FTP, vključno s podporo za nalaganje datotek in nadaljevanje prenosa funkcij. In storitev zagotavlja varne FTPS (znane tudi kot FTPES, FTP-SSL in FTP Secure).

Uporabniki na Mac in Windows lahko uporabljajo katero koli programsko opremo za odjemalce FTP (na primer FileZilla, Cyberduck ali Panic Transmit), da se povežejo v svojo shrambo Livedrive. Livedrive poleg funkcije FTP ponuja še vrsto drugih funkcij, ki se jim bodo podjetja zdela koristna pri varnostnem kopiranju svojih sistemov in spletnih mest (pa tudi tistih njihovih strank, če jih nadzorujejo). To vključuje integrirano skupno rabo datotek, združljivost z NAS in lokalni prostor za shranjevanje.

Vendar pa velja omeniti, da je varnostno kopiranje FTP na voljo samo v Livedriveu’s Aktovka in Pro Suite načrti.

2. Prihodite

 • Cenitev

  Od 25,00 USD
  / mesec

ADrive je odlična možnost za vse, ki iščejo ponudnika storitev v oblaku, ki podpira varnostno kopiranje FTP tako z nalaganjem kot s prenosom prek FTP-ja. Ne samo, da je enostaven za uporabo, ampak ima veliko izbiro uporabnih funkcij, vključno s spletnim sodelovanjem, integrirano skupno rabo datotek in veliko podporo datotekam.

Uporabniki lahko dostopajo do datotek ADrive prek katerega koli odjemalca FTP, kar pomeni, da lahko prosto uporabljate programsko opremo, ki jo že imate. ADrive dovoljuje uporabo AUTH TLS za varno prenašanje datotek, kot tudi možnost upravljanja ključev SSH za varen, avtomatiziran dostop. Zaradi tega je ADrive’s FTP varnostno kopijo idealno za vsakogar, ki potrebuje varen FTP.

Tako kot Livedrive tudi ADrive podporo FTP omejuje na nekaj izbranih načrtov, in sicer na njihove Osebna premija in Posel načrti. Tako boste potrebovali enega od teh posebnih naročninskih načrtov za varnostne kopije FTP.

3. Bakop

 • Cenitev

  Od 0,00 USD
  / mesec

Bakop je še ena storitev za shranjevanje v oblaku, ki omogoča povezave FTP za nalaganje in prenos datotek. Vendar je Bakop edinstven, saj gre za storitev, ki je namenjena varnostnim kopijam FTP.

Spletno mesto in strežnike Bakop je izjemno enostavno nastaviti in uporabljati. Uporabniki pa lahko izberejo, kje želijo varnostno kopijo svojih podatkov.

Bakop podpira priljubljeno programsko opremo FTP, kot so Secure Transfer, rsync in vedno priljubljeno FileZilla. Zaradi tega je Bakop dobra izbira, če ste’iščete predstaviti varnostne kopije FTP na delovnem mestu in ne’ne bi radi zapolnili zaposlenih z zapleteno novo programsko opremo.

Ena izmed pomanjkljivosti, ki jo je ustvaril njegov poseben poudarek na FTP, je ta, da nima veliko funkcij, ki jih nudijo številne standardne storitve za shranjevanje v oblaku. Zaradi tega je Bakop idealen za varnostno kopiranje FTP, a je zmagal’ne bo uporaben, če je vaše podjetje zasnovano na več vrstah programske opreme z različnimi potrebami.

4. Zaščitite gostovanje

 • Cenitev

  Od 0,00 USD
  / mesec

Defend Hosting je storitev varnostnega kopiranja v oblaku, ki uporabnikom omogoča varnostno kopiranje podatkov na svojih strežnikih v oblaku s pomočjo katerega koli odjemalca FTP. To vam omogoča, da začnete varnostno kopirati podatke, ne da bi se morali naučiti novega vmesnika ali programske opreme, kar pomeni, da lahko uporabljate Filezilla, SmartFTP ali katero koli drugo stranko FTP, ki jo želite.

Defend Hosting ponuja tudi varne možnosti prenosa, vključno s FTP-ji (FTP prek SSL / TLS) in SFTP (protokol za prenos datotek SSH). Kaj’še več, storitev ponuja 24/7 podporo, da zagotovite, da lahko vedno varnostno kopirate datoteke prek FTP na njegove strežnike.

Ta ponudnik naj bi zagotavljal velike hitrosti, pri cenah, ki se začnejo pri 5 USD na mesec za 20 GB prostora, ki se poveča na 20 USD na mesec za 500 GB, tudi storitev ni posebej draga.

5. Pogon HQ

 • Cenitev

  Od 1,99 USD
  Računa mesečno

DriveHQ je še ena storitev, ki omogoča varnostno kopiranje v oblaku prek FTP. Rezervni strežniki se lahko uporabljajo prek katerega koli odjemalca FTP, vključno z FileZilla, CuteFTP, WsFTP, SmartFTP, Fetch, CoreFTP ali Cyberduck. DriveHQ Cloud FTP strežnik je prav tako združljiv z vso programsko opremo za odjemalce FTP (SFTP / FTPS).

Uporabniki ga lahko preslikajo v oblak ali uporabljajo izvorno programsko opremo FileManager DriveHQ, za katero trdijo, da je lažja od običajne FTP. Storitev je prav tako hitra, poleg FTP-ja je na voljo veliko funkcij in varnostnih kopij.

Na voljo so osebni in poslovni naročniški modeli. Uporabniki pa lahko v celoti prilagodijo svoje naročnine in tako dodajo več prostora za shranjevanje ali uporabnikov. Možnost razširitve je velika, saj so na voljo računi za do 1000 uporabnikov z ogromno količino prostora za shranjevanje.

Naša merila

Na ProPrivacy.com ponavadi priporočamo varne varnostne kopije storitev v oblaku, ki zagotavljajo enkripcijo od konca do konca. Te storitve zagotavljajo, da so vaši podatki vedno popolnoma varni. Ko pa gre za varnostne kopije FTP, je manj možnosti, kar pomeni, da ne morete biti tako izbirčni in izbirčni.

Med raziskovanjem tega članka smo iskali storitve, ki ne ponujajo samo FTP povezav do rezervnih strežnikov, ampak imajo tudi številne druge funkcije in dober ugled pri svojih uporabnikih..

Ponudniki na tem seznamu so bili izbrani glede na paleto funkcij, uporabnost, vrednost denarja in splošno zmogljivost. Po najboljših močeh smo poudarili njihove prednosti in slabosti, da se lahko pred prijavo v celoti informirate.

Žal zgoraj naštete storitve ne ponujajo brezplačne možnosti, če iščete brezplačno storitev, si oglejte naš brezplačni rezervni seznam v oblaku.

Če pa vaše podjetje zahteva, da se podatki pošljejo in varnostno kopirajo v skladu s HIPAA ali GDPR skladnostjo, priporočamo, da neposredno komunicirate s svojo želeno storitvijo, da zagotovite, da je mogoče narediti varnostne kopije FTP v skladu s temi predpisi o zasebnosti.

5 najboljših storitev za zaključek varnostne kopije FTP

FTP postaja vedno redkejši in redkejši, ko se podjetja in posamezniki premikajo k varnejšim oblikam varnostnega kopiranja, ki so skladne z najnovejšimi novimi predpisi o zasebnosti, kot je GDPR. Vendar pa za podjetja ali posameznike, ki še vedno potrebujejo ali zahtevajo varnostno kopiranje FTP, na trgu še vedno obstajajo nekatere storitve, ki lahko zagotovijo nalaganje in prenos v strežnike v oblaku prek protokola FTP.

Ne glede na to, ali iščete storitev v oblaku, specifično za FTP - ali preprosto ponudnika, ki med drugimi funkcijami ponuja varnostno kopijo FTP - vam bo ta seznam pomagal določiti nekatere najboljše storitve, ki so na voljo v letu 2020.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me