Možnost, da izgubite svoje neprecenljive fotografije, je moteče, če si sploh predstavljate, ali gre za naključnega, ljubiteljskega fotografa ali profesionalnega fotografa, ki snema nagrajene slike. Resničnost je, da je izguba fotografij zelo resnična možnost, če ne upoštevate ustreznih varnostnih ukrepov in varnostnih kopij.


Katere so najboljše spletne varnostne storitve za fotografe?

 1. Backblaze

  - Fotografi ne bodo radi zavrnili hrbta tej vrhunski storitvi

 2. SpiderOak

  - Varno shranjevanje v oblaku, napolnjeno za zaslonke

 3. Jottacloud

  - Ponuja veliko prostora za shranjevanje vseh vaših fotografij

 4. pCloud

  - odlična izbira za zaklepanje slik

 5. Amazon Prime Photos

  - skoraj neprekosljiva storitev v oblaku s ceno in uspešnostjo

V idealnem primeru bi morali imeti več varnostnih kopij fotografij; v računalniku, na zunanjem trdem disku in v oblaku. Resnično nikoli ne veste, kdaj vaš trdi disk nenadoma ne bo uspel, računalnik ali naprava se izgubijo ali postanete žrtev odkupne programske opreme ali druge oblike spletnega napada. Storitve za obnovitev podatkov so lahko življenjska doba, hkrati pa lahko postanejo izjemno drage, še posebej, če imate na voljo velike količine fotografij, ki jih morate obnoviti. Najhuje je, da nikoli ni nobenega zagotovila, da bodo vaša prizadevanja za obnovo sploh delovala. Zato je absolutno nujno, da ste pravilno in varnostno kopirali fotografije in videoposnetke na več lokacijah.

Izberite varnostno kopijo v računalniku

Sprijaznimo se, tudi če imate fotografije varnostne kopije na zunanjem disku, se lahko trdi disk še vedno izgubi, ukrade ali poškoduje. Čeprav je pomembno, da imate dodatno fizično varnostno kopijo, imate varnostno kopijo slik, shranjenih v oblaku, vas izolirali pred takšnimi tveganji in zagotovili, da boste imeli vedno dostop do svojih fotografij od koder koli po svetu. V tem članku si bomo ogledali 5 najboljših storitev varnostnega kopiranja v oblaku za fotografe. Upoštevamo ne le značilne uporabne funkcije, ki jih ponuja vsaka od teh varnostnih kopij storitev v oblaku, temveč tudi ključne varnostne funkcije, ki jih vsaka uporablja za zaščito zasebnosti in varnosti fotografij, ki jih naložite. Upoštevamo tudi cenovno dostopnost in ponujeni prostor za shranjevanje, kar je seveda še posebej pomembno za fotografe.

Potem si oglejmo naše izbire za 5 najboljših storitev varnostnega kopiranja za fotografe na trgu danes.

5 najboljših storitev varnostnega kopiranja v oblaku za fotografije in video: poglobljena analiza

Spodaj boste našli naš poglobljen seznam, ki podrobno opisuje pet najboljših varnostnih kopij v oblaku za datoteke s fotografijami in video. Oglejte si in ugotovite, kateri najbolj ustreza vašim potrebam po shranjevanju in varnosti!

1. Backblaze

Backblaze je popolna funkcija varne varnostne kopije v oblaku s popolno zasebnostjo za fotografe

 • Cenitev

  Od 6,00 USD
  / mesec

Domača stran Backblaze

Backblaze je vrhunska, celovita in varna varnostna kopija storitev v oblaku, ki nudi izjemne funkcije za zasebnost in izjemno funkcionalnost za fotografe. Backblaze zavaruje vašo sliko kot nobena druga in med prevozom zavaruje datoteke s šifriranjem SSL, z uporabo AES šifriranja v mirovanju na podjetniških strežnikih in z uporabo kode, ki je izvorna za Mac in PC in ne’ne uporabljate Jave. Backblaze vam ob prvi prijavi omogoča celo zasebni ključ, zaradi česar ni mogoče imeti dostopa do fotografij, ki jih naložite s to storitvijo, razen vas, tudi Backblaze. Nastavite lahko tudi geslo za zaščito in šifriranje zasebnega ključa, da dodate dodatno plast varnosti.

Backblaze lahko uporabljate v sistemih Windows, macOS in v mobilnih napravah z napravami Android in iOS

Druge varnostne funkcije, ki jih ponuja Backblaze, vključujejo dvofaktorsko preverjanje pristnosti, a “Poiščite Moj računalnik” funkcija, ki določa lokacijo vaše naprave s šifriranimi podatki o dostopni točki, možnost neposredne skupne rabe fotografij z drugimi, razporejanje varnostnih kopij za udobje in prejemanje obvestil o stanju varnostnih kopij. Backblaze lahko celo zahtevate, da pošljete fizični pogon ali zunanji trdi disk, ki vsebuje vse vaše varnostne kopije podatkov (znotraj določene omejitve za shranjevanje) in povrnete stroške pogona, če ga pošljete nazaj v roku 30 dni.

Backblaze je tudi izjemno cenovno ugoden in ponuja neomejeno shranjevanje fotografij, neomejeno hitrost in neomejeno nalaganje datotek za 6 dolarjev na mesec, 60 dolarjev na leto ali 110 dolarjev na vsaki dve leti. To je zagotovo neverjetna ponudba, če lahko varnostno kopirate neomejeno količino fotografij. Izkoristite lahko celo 15-dnevno brezplačno preskusno različico in preverite, ali je storitev primerna za vas. Z zaupanjem lahko potrdimo, da je Backblaze storitev varnostnega kopiranja v oblaku, ki je resnično odlična možnost za fotografe s svojimi cenovno dostopnimi naročniškimi načrti, neomejenim prostorom za shranjevanje, odličnimi funkcijami in neprepustno varnostjo.

2. SpiderOak

SpiderOak je znan po svoji zasebni storitvi varnostnega kopiranja v oblaku - podprl ga je Edward Snowden!

 • Cenitev

  Od 5,75 USD
  / mesec

Domača stran SpiderOak

SpiderOak One je storitev varne varnostne kopije v oblaku s sedežem v ZDA, ki je odlična izbira za fotografe, ki želijo varnostno in zasebno varnostno kopirati svoje dragocene slike. Dejansko lahko jamčite za varnost, ki jo ponuja storitev, saj jo je Edward Snowden opozoril kot sposobno in varno alternativo z nič znanjem Dropbox.

Programska oprema je neverjetno preprosta za uporabo v sistemih Windows, macOS, Linux in mobilnih napravah Android in iOS

Končno šifriranje pomeni, da so vaše fotografije popolnoma zaščitene s programom SpiderOak One, od trenutka, ko zapustijo računalnik, in ko jih zahtevate iz oblaka. Zelo znanje pomeni, da podjetje ni’ne hranite svojih dnevnikov in ne izpostavljajte svojih podatkov izven tretjih oseb. Druga odlična varnostna funkcija je “Takoj v času” obnovitvena funkcija, ki vam omogoča, da obnovite pretekle različice varnostnih kopij v primeru potencialnega napada ransomware. Poleg tega lahko posamezne mape ali datoteke zaščitite z geslom, ko svoje slike delite z drugimi ali nastavite skupne povezave, da se po določenem času samouničijo..

Storitev ponuja štiri različne plačilne načrte, kar vam omogoča prožnost pri izbiri rezervnega prostora za shranjevanje, ki najbolje ustreza vašim specifičnim potrebam. Ti’Dobili boste 150 GB za 69,00 USD na leto, 400 GB za 115,00 USD na leto, 2TB za 149,00 USD na leto in 5TB za 320,00 USD na leto. 150 GB ima približno 100.000 fotografij, kot nalašč za priložnostne fotografe, vendar se bodo strokovnjaki morda želeli odločiti za načrt velikosti 5 TB - ki še vedno ponuja izjemno vrednost za denar. Splošno, SpiderOak One je vsekakor izjemna varnostna rešitev za fotografe, ki iščejo nekaj cenovno dostopnega in varnega. Najboljši del je, da ga lahko brezplačno preizkusite 21 dni.

3. Jottacloud

Ne glede na to, ali se odločite za 5 GB brezplačno ali 10TB, je Jottacloud veliko prostora za shranjevanje za vse vaše potrebe.

 • Cenitev

  Od 0,00 USD
  / mesec

Domača stran Jottcloud

Jottacloud je norveška spletna storitev za varnostno kopiranje, ki fotografom ponuja izjemno funkcionalnost in varnost podatkov. Norveška jurisdikcija je odlična za zasebnost, saj je država znana po nekaterih najbolj zakonih o zasebnosti na svetu. Kar je pri Jottacloudu še veliko, je, da storitev ne’ne skrbite za varnost in zasebnost ter ponuja neverjetno cenovno ugodne naročniške pakete.

Jottacloud je združljiv na namizju za Windows in Mac ter v mobilnih napravah za Android in iOS

Brezplačni načrt s 5 GB ponuja ravno dovolj prostora za preskušanje storitve, če pa ste’Če resno varnostno kopirate fotografije, se boste želeli odločiti za “Osebno” naročnina za samo 7,50 € mesečno. To vam daje pravico do neomejenega prostora za shranjevanje, edino opozorilo pa je zmanjšanje hitrosti prenosa, ki presega 5TB - če vam ga uspe napolniti, to je. Druga možnost je, da družinski načrti sprejmejo največ pet posameznikov in stanejo 6,50 evra na mesec za 1TB, 13,50 evra na mesec za 5TB ali 49,50 evra na mesec za 10TB.

Od delitve do organiziranja in gledanja fotografij ima Jottacloud široko paleto funkcij. Vse slike so šifrirane tako med potjo kot v mirovanju s 256-bitnim AES, shranjene v polni ločljivosti. Združljivost RAW zagotovo ugaja profesionalcem, ljubitelji pametnih telefonov pa lahko uživajo v samodejnem varnostnem kopiranju. Dvofaktorska overitev pomaga zakleniti račun, zgodovino prijav pa si lahko kadar koli ogledate.

Tisti, ki delajo v skupinah, bodo tudi radi Jottacloud uživali v datotekah do trideset dni’s koš za smeti in skrbniki lahko kadar koli prekličejo dostop do naprav. Vse to, skupaj s podjetjem’S trdno zavezanostjo do zasebnosti uporabnika, Jottacloud je odlična izbira za vse, ki iščejo odlično varnostno kopijo za fotografe..

4. pCloud

Fotografi lahko uživajo v bolj sproščenih zakonih o zasebnosti s švicarsko bazo pCloud!

 • Cenitev

  Od 0,00 USD
  / mesec

pCloud domača stran

Zbiranje več kot 8 milijonov uporabnikov in štetje, pCloud’dom Švice velja za ugodnega za zasebnost podatkov - kot nalašč za fotografe, ki želijo zakleniti svoj račun. Tesno šifriranje od konca do konca zagotavlja storitev varno, s šifriranjem TLS / SSL za prenos prenosa in 256-bitno šifro AES v mirovanju na strežniku. Če ti’ste pripravljeni plačati dodatno pristojbino, lastniško “pCloud Crypto” tehnologija vam omogoča šifriranje na odjemalcu z ničelnim znanjem in vam ponuja zasebni šifrirni ključ, ki ni’t shranjeno na strežnikih pCloud. Zasebni ključ je zaščiten s šifriranjem 4096-bitnega RSA in 265-bitnim AES šifriranjem za datoteke, shranjene v oblaku.

pCloud je na voljo na namizjih Windows, Mac in Linux, pa tudi na pametnih telefonih z operacijskim sistemom Android in iOS

Letni načrt stane 47,88 evra na leto za 500 GB prostora za shranjevanje ali 95,88 evra na leto za 2 TB prostora za shranjevanje. Če se odločite za življenjski načrt, si’enkrat pogledate 175 evrov za 500 GB in 350 evrov za 2TB. Če želite dodati dodatno zaščito podatkov s pCloud Crypto, vam bo porabil 4,99 evra na mesec, 47,88 evra na leto ali 125 evrov za življenjsko dobo.

Poleg izjemnih varnostnih in zasebnih zmogljivosti pCloud fotografom ponuja še številne druge uporabne funkcije, vključno s samodejnimi varnostnimi kopijami s fotoaparata in z več naprav, enostavnimi možnostmi skupne rabe, različico datotek in “previjanje nazaj” funkcionalnost, ki omogoča dostop do preteklih različic vašega računa in obnovitev do 30 dni, skupaj z možnostjo varnostne kopije iz Facebooka, Instagrama in drugih storitev za shranjevanje v oblaku. Poleg tega je na voljo vtičnik pCloud, ki omogoča nalaganje fotografij neposredno iz Lightroom-a.

pCloud je odlična izbira za fotografe, ki potrebujejo dodatno dodatno varnost, da zaščitijo svoje slike. Osnovna varnost, ki jo ponuja storitev, je res več kot dovolj, da obdrži katerega koli fotografa’S podatki varni in varni, vendar je možnost, da dodate dodatno plast zasebnosti, ogromna za bolj ozaveščene fotografe.

5. Amazon Prime Photos

Amazon ponuja neverjetno podporo na več platformah za dostop do svojih varnih strežnikov!

 • Cenitev

  Od 0,00 USD
  / mesec

Stran s premijskimi fotografijami Amazon

Največji žreb Amazon Prime Photos je njegova neverjetno velikodušna ponudba neomejenega shranjevanja fotografij brez dodatnih stroškov za člane Amazon Prime. Uporabniki brez naročnine Prime lahko dobijo 100 GB prostora za shranjevanje za 11,99 USD na leto ali 1 TB prostora za shranjevanje za 59,99 USD na leto. Kakor koli ga rezite, Amazon naredi izjemno dostopno za varnostno kopiranje fotografij v oblak.

Amazon Prime Photos je mogoče prenesti na namizja z operacijskim sistemom Windows in macOS ali Android in iOS

Namizne in mobilne aplikacije ter spletni portal so intuitivne in enostavne za uporabo. Vendar pa zaskrbljujemo, da šifrirni standardi za zaščito fotografij niso pojasnjeni in predstavniki klepetov niso mogli dokončno razložiti. Amazonu bi bilo bolje sporočiti koristne podrobnosti o tem, kako točno uporabniki’ fotografije so zavarovane in se ne opirajo na nejasne izjave “Varno varnostno kopiranje fotografij v polni ločljivosti”, “Podprta s podporo za stranke in vrhunsko Amazonovo zaščito”, ali “Varna in zasebna z Amazonovo zaščito” uporabnikom zagotoviti, da so fotografije, ki jih varnostno kopirajo s storitvijo, pravilno zaščitene. En predstavnik klepeta pa je omenil, da je isto omrežje podatkovnih centrov, ki se uporablja za Amazon S3 in njegovo lastno notranje shranjevanje podatkov, enako varno podatkovno središče, ki se uporablja za shranjevanje Amazon Prime Photo, kar je spodbudno zaradi varnostnih standardov, ki jih uporabljajo v podatkovnem centru . Poleg tega obvestilo o zasebnosti Amazon navaja, da so podatki pri prenosu resnično šifrirani s pomočjo SSL tehnologije.

Druge funkcije zasebnosti vključujejo dvofaktorsko preverjanje pristnosti, preverjanje v dveh korakih, pa tudi možnost skrivanja določenih fotografij in blokiranja določenih stikov. Čeprav je na sprednji strani zasebnosti le malce nepregleden, Amazon Prime Photos ponuja številne odlične funkcije, ki jih bodo fotografi radi vzljubili. Najprej je podprtih več formatov datotek, vključno z RAW, kar je zagotovo pomembno za napredne fotografe. Poleg tega storitev uporabnikom omogoča preprosto deljenje in urejanje fotografij ter tiskanje fotografij neposredno iz uporabniškega vmesnika. Kaj’še več, kot primeren član lahko povabite do pet dodatnih ljudi na svoje “Družinski trezor”, pet osebam po izbiri tudi neomejeno shranjevanje fotografij.

Glede na vse stvari Amazon Prime Photos še vedno poskrbi za odlično varnostno kopiranje v oblaku za fotografe, z intuitivnim vmesnikom za več platform, ki je na voljo na namizju in mobilnem telefonu, neomejeno shranjevanje, odlične funkcije in ugodnosti, vse v izjemno dostopnem paketu.

Končne misli

Ni razloga, da tvegate izgubo fotografij. Spomini, ki jih zajamete skozi objektiv fotoaparata, so nepogrešljivi in ​​neprecenljivi. V času, ko večina ljudi ne natisne velike večine svojih slik, varnostno kopiranje teh spominov ni več možnost, ampak nuja. Na srečo obstaja nekaj neverjetnih in cenovno ugodnih spletnih varnostnih kopij, ki vam lahko pomagajo ohraniti fotografije in zagotoviti, da se nikoli ne izgubijo. Vsak ponudnik, naveden v tem članku, je več kot sposoben, da bo delo opravljeno za vas na dostopen, uporabniku prijazen in varen način. Ne zamujajte niti za minuto, danes vzemite nazaj svoje dragocene spomine s pomočjo enega od zgoraj omenjenih izjemnih ponudnikov!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me