Varnostne kopije v oblaku so narejene tako, da omogočajo čim bolj neboleče varnostno kopiranje podatkov in se tako izognejo srčni izkušnji izgube dela s samodejnim podvajanjem najsodobnejše različice datotek in shranjevanjem v varnem spletnem prostoru. Izbira storitve, ki jo boste želeli, je lahko prav tako težavna, zato smo za lažjo uporabo opisali najboljše 5 storitev za shranjevanje varnostnih kopij v oblaku.

varnostno kopiranje v oblaku

Katere so najboljše storitve varnostnega kopiranja v oblaku?

Spodaj je seznam najboljših storitev varnostnega kopiranja v oblaku leta 2020. Te storitve smo izbrali na podlagi njihove varnosti, zanesljivosti in funkcij, ki jih ponujajo. Pomaknite se pod ta razdelek ali pojdite na storitev za podrobnosti o vsaki storitvi.

 1. Tresorit

  - Zero znanje | 2FA | Podpora za več platform

 2. Sync.com


  - Šifriranje od konca do konca | 2FA | 100% možnost spletnega shranjevanja

 3. Jaz vozim

  - stroškovno učinkovit | Posnetki | Uporabniku prijazno

 4. Nextcloud

  - Možnosti gostovanja | Prilagodljiv | Podpira pretakanje medijev

 5. SpiderOak

  - Zero znanje | Različica datotek | šifriranje e2e

Poglobljen pogled na 5 najboljših rešitev za varnostno kopiranje v oblaku leta 2020

Več informacij o najboljših rešitvah varnostnih kopij v oblaku najdete spodaj v naših poglobljenih povzetkih.

1. Tresorit

Tresorit je odličen ponudnik oblakov z ničelnim znanjem s sedežem v Švici - prvotno ozemlje za zasebnost

 • Cenitev

  Od 0,00 USD
  / mesec

Domača stran Tresorit

Tresorit je s svojimi napori kot storitev za shranjevanje v oblaku postal ime gospodinjstva, vendar je njegova osredotočenost na poslovne pakete pravi kandidat za varnostno kopiranje v oblaku. Tresorit, ki skrbi za posameznike do organizacij z več kot 100 ljudmi, ponuja dvofaktorno avtentikacijo in politiko ničelnega znanja, ki omogoča šifriranje od konca do konca, ne da bi na svoje strežnike shranili en ključ za šifriranje.

Podjetje je upravičeno prepričano v svoj izdelek’s ponujamo 14-dnevno preskus svojih paketov Premium, Solo in Small Business in 7-dnevno garancijo vračila denarja. V našem pregledu Tresorit smo podjetje pohvalili’s švicarskega porekla kot udobno za ljubitelje zasebnosti, kljub nedavnim spremembam vlade in njegove lastnosti so bogatejše od večine konkurence, vendar to dosega večjo ceno premije.

2. Sync.com

Sync živi po svojem imenu s čudovito med-platformo sinhronizacijo in popolnoma opremljenimi mobilnimi aplikacijami

 • Cenitev

  Od 5,00 USD
  / mesec

Domača stran Sync.com

Na nasprotnem koncu lestvice ponuja Sync.com najboljšo ceno za denar, ne da bi pri tem žrtvoval glavne značilnosti. S sedežem v Kanadi je gotovo nekaj previden z državo’s Članstvo Five Eyes, toda politika ničelnega znanja s šifriranjem od konca do konca in dvofaktorsko avtentikacijo na vseh ravneh obljublja, da bo varoval podatke.

To vključuje brezplačno plast 5 GB, kar bi lahko bilo dovolj za shranjevanje v oblaku, vendar’s verjetno ne bo ustrezal tistim, ki želijo varnostno kopiranje v oblaku. Na srečo je Sync.com precej velikodušen s pomnilniškim prostorom, ko gre za svoje vrhunske pakete, začenši z nizko ceno in od 10TB na osebo.

Čeprav aplikacije za Linux še vedno niso na voljo, Sync.com podpira širok spekter operacijskih sistemov. Na mobilnih napravah je še posebej impresiven, saj ohranja čist uporabniški vmesnik brez odstranjevanja funkcij. Več o Sync.com si lahko preberete v našem celotnem pregledu.

3. Iščite

IDrive premaga številne druge ponudnike, ne da bi se pri tem preveč žrtvoval - celo se ponaša z e2e šifriranjem

 • Cenitev

  Od 17,38 USD
  letno

Domača stran iDrive

Ker ne’t privzeto varnostno kopirajte vse datoteke in daje poseben poudarek na zmožnostih sinhronizacije, nekateri bi lahko trdili, da bi morala druga storitev za varnostno kopiranje v oblaku prevzeti IDrive’s tega seznama. Kljub temu ima IDrive vrsto funkcij, ki utrjujejo njegovo mesto, od robustnega naprednega načrtovanja in obnavljanja možnosti do njegove podpore za Windows, macOS, Android in iOS. Na žalost storitev ni več, če ne obstaja nobena aplikacija Linux, vendar jo lahko delate prek spleta ali prek skriptov.

Naročniki IDrive se lahko povežejo na toliko naprav, kot jih izberejo pod naročnino, pri čemer plačajo 52,12 USD na leto za načrt 2TB ali 74,62 USD na leto za 5TB. Varnostno kopiranje je intuitivno, le z uporabo blokovnega kopiranja datotek nadomestite spremenjene dele datoteke, ne pa da ponovno naložite celoto. Resnično arhiviranje pomeni tudi, da bodo lokalno izbrisane datoteke shranjene v oblaku, dokler jih ročno ne počistite.

Kljub vsemu ima podjetje sedež v ZDA, državi, ki je znana po vsiljivi naravnanosti na zasebnost. Odločite se lahko za lokalno shranjeni zasebni šifrirni ključ, da vaše podatke zaščitite pred radovednimi očmi, vendar to odstrani IDrive’funkcije skupne rabe in jih ni mogoče obnoviti, če jih pozabite. Ko se odločite za to možnost, je ne morete spremeniti, ne da bi ponastavili vse, vključno s shranjenimi podatki.

4. Nextcloud

Nextcloud je na voljo v samoplačniških in plačljivih različicah gostovanja - kar omogoča visoko stopnjo prilagodljivosti

 • Cenitev

  Od 0,00 USD
  / mesec

Nextcloud domača stran

Nextcloud je edina storitev varnostnega kopiranja v odprtem kodu na tem seznamu, ki zagotavlja neprekosljiv nadzor nad svojimi podatki. Popolnoma brezplačno je, če imate na voljo svojo strojno opremo, pri čemer je za mesečno plačilo zagotovljeno zunanje gostovanje. Seveda se z zanko v sistem za varnostno kopiranje v oblaku samodejno dodajo dodatna varnostna tveganja, vendar ne več kot pri zaprtih virih..

Nabor funkcij ima zelo prilagodljiv modularni značaj, popolnoma odvisen od tega, kako osebno nastavite Nextcloud. Tako samoplačniški kot oddaljeni strežniki lahko prišleke prisegajo na novo, zato tudi mi’vzeli ste čas za izdelavo vodnika, kako nastaviti Nextcloud, ki razdeli vsak postopek na lahko prebavljive korake, več informacij pa najdete v našem celotnem pregledu.

5. SpiderOak

SpiderOak je osebno podprl Edward Snowden po razkritju špijunskega škandala NSA

 • Cenitev

  Od 5,75 USD
  / mesec

Domača stran SpiderOak

SpiderOak ONE Backup neprimerno dopolnjuje naš seznam, ki ga je Edward Snowden potrdil kot prvovrstno alternativo ponudnikom večpredstavnih skladišč v oblaku. Zagovorniki zasebnosti bodo morda želeli biti previdni pri svojem poslovanju v Združenih državah Amerike, vendar bodite prepričani, da ima tudi politiko ničelnega znanja in varno šifriranje od konca do konca, da prepreči radovedne oči.

Njegove mobilne aplikacije puščajo nekaj želenega s pristopom, ki je samo za branje, in pomanjkanje dvofaktorske avtentikacije zagotovo povzroča obotavljanje, vendar je SpiderOak še vedno močna možnost na namizju z vmesnikom, ki tekmuje z velikimi tremi.

Zmeda nad oblakom

V oblaku je "oblak" v zadnjih letih postal zmeden potek, s čedalje večjimi podobnostmi med potrošniškimi in poslovnimi storitvami se zabrišejo linije. Shranjevanje v oblaku, kot so Microsoftovi OneDrive, Dropbox in Google Drive, je bolj priljubljeno kot kdaj koli prej in omogoča spletno sinhronizacijo in skupno rabo datotek, vendar niso idealni za resnično varnostno kopiranje podatkov v primeru katastrofalnih napadov.

Funkcije, kot je različica datotek, kažejo prekrivanje, vendar storitve shranjevanja v oblaku običajno še vedno zahtevajo, da uporabite skupno mapo pri ustvarjanju datoteke ali ročno naložite datoteko brez povezave. Njihova odvisnost od brskalnikov prek spletnega vmesnika pomeni tudi, da je šifriranje mogoče storiti le na strani strežnika, kar velja za šibko povezavo v varnosti.

Storitve varnostnega kopiranja v oblaku samodejno shranjujejo podatke, kadar so spremembe izvedene brez uporabnikovega posredovanja, in zagotavljajo poročila o stanju, da se zagotovi, da so vse datoteke v strežniku nedotaknjene. Večina ponuja garancijo brez primere, če okvara strežnika povzroči izgubo podatkov, kar podjetjem zagotavlja zavarovanje.

3-2-1 je boljši od enega

Medtem ko storitve varnostnega kopiranja v oblaku dodajo dodatno plast zaščite, nikoli ne smejo delovati kot nadomestek lokalnega pomnilnika. Enako nesamostojno zanašanje na strojno opremo bi v celoti izgubilo centralizirane podatke.

Namesto tega priporočamo uporabo pravila 3-2-1, pri katerem se varnostno kopirajo podatki s tremi različnimi metodami. Tradicionalno je to videti izvirnik, shranjen na primarni lokalni napravi, ki mu sledi prva varnostna kopija na zunanjem trdem disku ali omrežni napravi za shranjevanje (NAS). Če dodate spletno storitev varnostnega kopiranja v oblaku, boste zagotovili optimalno varnost vaših podatkov.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me