Zagotovo je dobra varnostna kopija vaših podatkov. Čeprav je vedno varno imeti varnostno kopijo na fizičnem zunanjem trdem disku, je računalništvo v oblaku neverjetno preprosto shranjevanje varnostnih kopij podatkov v spletu. Brezplačne storitve varnostnega kopiranja v oblaku so omejene na prostoru, ki ga ponujajo uporabnikom, če pa nimate veliko podatkov za varnostno kopiranje ali če potrebujete samo varnostno kopijo kritičnih podatkov, so brezplačne spletne varnostne kopije odlične. ŽRee spletne varnostne kopije, naštete v tem članku, so prepoznane po ne le splošni kakovosti njihove ponudbe, ampak tudi po varnostnih funkcijah, ki jih zagotavljajo za zaščito zasebnosti vaših podatkov.


Pomembno je poudariti, da nekaj najbolj priljubljenih brezplačnih spletnih varnostnih kopij, kot sta Dropbox in Google Drive, ni vključenih na ta seznam zaradi zgodovinskih pomislekov glede zasebnosti. Konec koncev, zaupanje varnostnih kopij občutljivih podatkov organizacijam z vprašljivimi praksami zasebnosti s seboj vključuje določena prirojena tveganja. Če je za vas pomembno varovanje zasebnosti vaših podatkov, vam je veliko bolje, da nadaljujete s spletno varnostno kopijo, ki deluje dobro in izvede potrebne ukrepe za zagotovitev, da bodo vaši podatki zasebni in pravilno zaščiteni.

Najboljše brezplačne varnostne kopije v oblaku

Spodaj si oglejte najboljše varnostne kopije v oblaku. Pomaknite se pod to, da preberete povzetek vsake storitve ali kliknite na spletno mesto, če želite izvedeti več informacij.

 1. Sinhronizacija

 2. Jaz vozim

 3. Nextcloud

 4. Sync.com

 5. Jottacloud

5 najboljših brezplačnih varnostnih kopij v oblaku

Spodaj najdete poglobljen seznam, ki podrobno opisuje vsako od petih najboljših brezplačnih spletnih varnostnih kopij na trgu danes. Vsaka storitev ponuja odlično funkcionalnost, vsaka pa resnično preseže kilometre in nudi odlične varnostne funkcije za zaščito vaših podatkov.

1. Sinhronizacija

 • Cenitev

  Od 0,00 USD
  / mesec

Syncthing je varen neprekinjeni program za sinhronizacijo datotek, ki omogoča varno sinhronizacijo datotek med dvema ali več napravami. Edinstven vidik Syncthinga v primerjavi z drugimi storitvami na tem seznamu je dejstvo, da kot uporabnik dobavljate strojno opremo, v kateri je shranjena varnostna kopija. To pomeni, da bi lahko varnostno kopijo shranili v ločenem računalniku, trdem disku, virtualnem stroju ali kateri koli drugi ustrezni napravi po vaši izbiri. To samo po sebi poveča splošno varnost storitve, saj imate popoln nadzor nad tem, kje so shranjene varnostne kopije podatkov in da se pri shranjevanju vaših podatkov ne vključi nobena ponudnika gostovanja..

Dodatne varnostne funkcije vključujejo šifriranje od konca do konca, popolno tajnost naprej, skupaj s preverjanjem pristnosti na podlagi certifikata TLS. Poleg tega si Syncthing prizadeva, da je popolnoma pregleden in je popolnoma odprt vir, kar pomeni, da lahko kdorkoli prosto preuči njegovo izvorno kodo. Kaj’Še več, storitev je tudi zagovornik odprtega razvoja, kjer so vse napake in težave s programsko opremo jasno in takoj dokumentirane na “izdajalec za sledenje” stran, ki jo lahko kdo vidi. Takšna preglednost je dokaz dejstva, da si Syncthing prizadeva biti odprt in odgovoren svojim uporabnikom za zaščito njihove zasebnosti, hkrati pa omogoča nenehno sinhronizacijo varnostnih kopij podatkov..

Syncthing je tudi zelo preprost za uporabo in je na voljo v vseh večjih operacijskih sistemih ter mobilna združljivost s sistemi Android. Najboljši del vsega tega je, da je popolnoma brezplačen! Čeprav se počutiš radodarno, lahko varno doniraš na spletnem mestu Syncthing.

2. Iščite

 • Cenitev

  Od 17,38 USD
  letno

IDrive ponuja celovito brezplačno varnostno kopiranje v oblaku. Zastonj “Osnovni” načrt, dobiš velikodušen 5 GB prostora za shranjevanje pridobite tudi dobropis za račun za napotitev storitve prijateljem. Ena od odličnih stvari pri IDriveu je, da omogoča varnostno kopiranje neomejene količine naprav z enim samim računom, medtem ko številne druge storitve zaračunavajo za vsako posamezno napravo. Poleg tega funkcija File Sync omogoča samodejno sinhronizacijo vseh datotek in map, s funkcijami Snapshot in Versioning pa lahko shranite tudi do 30 prejšnjih različic podatkov.

IDrive je tudi zelo varen, shranjuje in prenaša vse svoje datoteke s 256-bitnim AES šifriranjem in omogoča, da kot uporabnik določite šifrirni ključ. To zagotavlja, da ključ ni shranjen nikjer na strežnikih IDrive, kar pomeni, da boste imeli le dostop do ključa in s tem do vaših podatkov. Pomembno pri tem je omeniti, da to pomeni tudi, da boste odgovorni za zaščito vašega zasebnega šifrirnega ključa in ne boste mogli obnoviti nobenih podatkov, ki so bili varnostno kopirani v IDrive, če se izgubijo.

Storitev je na voljo na vseh glavnih platformah, vključno z Windows, Mac in Linux ter ponuja mobilne aplikacije za Android in iOS. Poleg tega je IDrive odličen tudi za NAS-jeve uporabnike. Na splošno IDrive deluje odlično, ponuja robustne funkcije zasebnosti in varnosti, nudi odlično podporo strankam in je s svojo brezplačno ponudbo 5 GB precej velikodušen.

3. Nextcloud

 • Cenitev

  Od 0,00 USD
  / mesec

Nextcloud je odprtokodno brezplačno orodje za varnostno kopiranje v oblaku, ki uporabnikom ponuja možnosti gostovanja in samo gostovanje. To pomeni, da lahko varnostne kopije podatkov shranite v eno od svojih naprav, na virtualni stroj, v podatkovni center ali pri ponudniku, ki ga dobavi Nextcloud. V primeru, da se odločite za samostojno gostovanje, Nextcloud ponuja celo koristne nasvete in priporočila, kako zagotoviti, da vaš samostojni strežnik varno deluje s storitvijo.

Nextcloud poleg tega, da ponuja koristne funkcije, kot so različica datotek za shranjevanje več prejšnjih različic vaših podatkov, enostavna zmogljivost izmenjave datotek, pretakanje predstavnostnih datotek in samodejno sinhronizacijo fotografij mobilnih naprav, uporabnikom ponuja vrhunske varnostne in zasebne funkcije. Nextcloud uporablja TLS šifriranje za zaščito podatkov med tranzitom, v mirovanju pa ga lahko zavarujete s 256-bitnim AES šifriranjem. Datoteke in mape je mogoče sinhronizirati tudi med napravami in jih zaščititi s šifriranjem od konca do konca, kar omogoča resnično rešitev z ničelnim znanjem. Storitev omogoča tudi enostavno integracijo z obstoječimi varnostnimi orodji. Druge pomembne varnostne funkcije vključujejo dvofaktorsko preverjanje pristnosti, prilagodljivo zaščito zasebnosti za varno skupno rabo datotek in zasebno orodje za pregledovanje varnosti v oblaku, ki vam omogoča preverjanje varnosti zasebnega strežnika.

Nextcloud je združljiv z Windows, macOS, Linux in ponuja mobilne aplikacije za Android in iOS. Na voljo je tudi spletni portal. Glede na to, katero možnost gostovanja izberete, je Nextcloud za uporabo izjemno preprost ali pa lahko nekoliko naprednejši, če se podate na samostojno gostovanje. V tem primeru pa so lahko zelo koristni nasveti in priporočila, ki jih ponuja Nextcloud. Na splošno je Nextcloud odlično brezplačno spletno orodje za varnostno kopiranje, ki daje velik poudarek varnosti uporabnikov.

4. Sync.com

 • Cenitev

  Od 5,00 USD
  / mesec

Sync.com je celovita spletna storitev za varnostno kopiranje in sinhronizacijo podatkov iz Kanade. The “Sync Starter” načrt je na voljo brezplačno, omogoča do 5 GB prostora za shranjevanje, in nikoli ne poteče. Z začetnim načrtom je vaš prenos podatkov omejen, vendar imate dostop le do osnovnih funkcij skupne rabe in sodelovanja. Kljub temu Sync.com zaradi odlične funkcionalnosti in bogate ponudbe ponuja odlično brezplačno spletno orodje za varnostno kopiranje, predvsem pa zato, ker brezplačnim uporabnikom zagotavlja enake robustnosti in varnostne lastnosti kot za plačljive množice.

Sync.com je resnična spletna storitev za varnostno kopiranje podatkov z ničelnim znanjem, ki zagotavlja šifriranje od konca do konca, kar pomeni, da storitev nima načina dostopa do vaših podatkov. Vsi vaši podatki so zaščiteni z 2048-bitnim RSA, šifriranjem SSL / TLS. Dodatne varnostne funkcije vključujejo deljenje datotek, zaščiteno z geslom, dvofaktorsko preverjanje pristnosti in funkcijo zaklepanja na daljavo. Poleg tega Sync.com z brezplačnim načrtom ponuja možnosti za posodabljanje podatkov do 30 dni, kar vam omogoča obnovitev preteklih različic podatkov.

Sync.com poleg številnih odličnih varnostnih in zasebnih funkcij ponuja tudi številne druge pomembne funkcije, ki pomagajo narediti izjemno brezplačno storitev. Najprej je storitev neverjetno enostavna za uporabo, zagotovo pa ne’ne manjka funkcionalnosti, zato je odlična izbira za novince in tudi za napredne uporabnike. Sinhroniziranje in varnostno kopiranje na več platformah delujeta kot čar, sta popolnoma brezhibna in se izvajata v realnem času. Poleg tega lahko svoje podatke sinhronizirate samo v oblaku z “Sync trezor” funkcija. To vam omogoča shranjevanje podatkov v celoti in shranjevanje dragocenega prostora na trdem disku v vaših napravah. Kaj’še več, v mobilnem telefonu lahko izberete samodejno nalaganje fotografij in videoposnetkov v oblak.

Spletna varnostna storitev Sync.com je združljiva z Windows, macOS, Android in iOS. Žal trenutno ni združljivosti z Linuxom, vendar je na voljo spletni portal. Kljub temu v celoti priporočamo Sync.com kot odlično brezplačno spletno varnostno kopiranje, ki resnično postavlja varnost podatkov uporabnikov v ospredje.

5. Jottacloud

 • Cenitev

  Od 0,00 USD
  / mesec

Jottacloud je norveška spletna storitev za varnostno kopiranje, ki ponuja popolnoma brezplačen brezplačen načrt, ki omogoča do 5 GB shranjevanja podatkov. Norveška pristojnost je odlična za zasebnost, saj je država znana po nekaterih najbolj zakonih o zasebnosti na svetu. Kar je pri Jottacloudu super, je, da storitev ne’Ne skrbite za varnost in zasebnost ter ponuja enake varnostne funkcije za brezplačne račune kot za plačana članarina.

Kar zadeva tehnično varnost, so vaši podatki zavarovani med prevozom in v mirovanju s pomočjo 256-bitne AES enkripcije. Dodatne varnostne funkcije vključujejo dvofaktorsko preverjanje pristnosti, možnost preklica določenih sej brskalnika in / ali naprav do dostopa do vašega računa in možnost ogleda zgodovine prijav ter seznam naprav, ki imajo dostop do vašega računa. Poleg tega je Jottacloud tudi v celoti skladen z GDPR in je popolnoma predan ohranjanju zasebnosti svojih uporabnikov..

Jottacloud ponuja tudi številne druge odlične funkcije, da zaokrožite vaše varnostne kopije podatkov. Storitev je na primer ena izmed najboljših za varnostno kopiranje fotografij, skupno rabo, organiziranje in ogled. Poleg tega lahko Jottacloud shrani skoraj vse vrste datotek, kar vam daje svobodo za shranjevanje vseh vrst medijev brez omejitev. Druge pomembne funkcije vključujejo različico datotek, dostop brez povezave, orodje ukazne vrstice, skeniranje dokumentov, deljenje dokumentov in sodelovanje, pa tudi funkcijo za obnovitev, ki vam omogoča obnovitev datotek, ki ste jih morda po nesreči vlekli v koš za do trideset dnevi.

Jottacloud je združljiv na namizju za Windows in Mac ter v mobilnih napravah za Android in iOS. Orodje ukazne vrstice deluje v sistemih Windows, Mac in Linux. Aplikacije so intuitivne in enostavne za uporabo ter ponujajo fantastično funkcionalnost, tudi za brezplačne naročnike. Vse to, skupaj s podjetjem’Ker je Jottacloud izredno zavezan k zasebnosti uporabnika, je odlična izbira za vse, ki iščejo brezplačno spletno varnostno kopijo.

Zakaj uporabljati brezplačno storitev varnostnega kopiranja v oblaku

Ne glede na to, ali želite varnostno kopirati fotografije, videoposnetke, glasbo, zvočne posnetke, pisne dokumente, medicinske zapise, e-poštna sporočila ali druge medije, je brez dvoma veliko dragocenih podatkov, ki jih hranimo v naših računalnikih in napravah. Izguba vseh teh podatkov je očitno lahko uničujoča. Prav zato je varnostno kopiranje vaših nepogrešljivih podatkov na različnih mestih ključnega pomena. Če se računalnik ali naprava iz kakršnega koli razloga zruši in povzroči, da se vaši podatki ne dajo obnoviti, ali po nesreči obrišete trdi disk, če so vaši podatki izbrisani z zlonamernim spletnim napadom ali če je vaša naprava izgubljena ali ukradena, je ključnega pomena več varnostne kopije vaših podatkov, da se ne izgubijo za vedno.

V spletu so na voljo različne storitve, ki omogočajo varnostno kopiranje podatkov iz naprav v oblak z različnimi zmogljivostmi in ponudbami funkcij. Dejansko je težko izbrati najboljšega za svoje osebne potrebe, zato smo v tem članku navedli 5 najboljših.

Končne misli

Če pustite, da so po izgubi podatkov visoki in suhi, je lahko eden najbolj frustrirajočih in groznih občutkov na svetu. Tudi če obstaja način, da obnovite izgubljene podatke, obnovitev podatkov ni nikoli poceni in popolno obnavljanje podatkov nikoli ne moremo zagotoviti. Zato je nujno imeti rezervni načrt ... dobesedno. Vsaka od brezplačnih spletnih varnostnih kopij, naštetih v tem članku, je v celoti sposobna varnostno kopirati vaše neprecenljive podatke, kar pa je najbolje, brez stroškov za vas. Najboljši čas za ukrepanje in varnostno kopiranje podatkov je ravno zdaj, preprosto si ne morete privoščiti, da bi tvegali izgubo podatkov za vedno. Naredite si uslugo in začnite z eno od zgoraj omenjenih izjemnih možnosti.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me