ZPN


 • cijena

  Iz $ 1,99
  / mjesec

ProPrivacy.com Postići
8.5 od 10

Sažetak

Uz impresivnu predanost privatnosti i izbora korisnika, ZPN nudi neobično visokokvalitetnu VPN uslugu besplatno - a njihove opcije koje plaćaju su još bolje.

Brza statistika

 • ProPrivacy.com SpeedTest (prosječno)
  8 Mbps
 • Nadležnost
  UAE
 • Istovremene veze
  5
 • zemlje
  20

Značajke

ZPN-om upravlja Vostok Soft FZC, a sjedište mu je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima - više o tome u nastavku. Omogućuje pristup 272 VPN poslužiteljima na više od 20 lokacija širom svijeta, a korisnicima potpune Premium usluge dopušteno je do pet istodobnih veza. ZPN također koristi ugrađeni vatrozid na svim aktivnim VPN vezama, dodajući dodatnu sigurnost i stabilnost njihovim uslugama. Na primjer, to im omogućuje da aktivno spriječe njegovu upotrebu za stvari poput distribuiranih napada uskraćivanja usluge (DDoS).

Posjetite ZPN »

Brzina i performanse

Brzine veze preko ZPN-ovog VPN-a u usporedbi su s našom nezaštićenom testnom vezom: unatoč nekoliko padova, brzine su bile prilično visoke, a pouzdanost je bila dobra. Nismo imali problema s pretraživanjem, strujenjem ili preuzimanjem putem besplatnih ili Premium poslužitelja.

zpn_download
zpn_upload
Grafikoni pokazuju najveću, najnižu i prosječnu brzinu za svaku lokaciju / VPN. Pogledajte naš post o našim novim testovima brzine za više informacija.

Kao što je gore spomenuto, postoji snažna zaštita od curenja DNS-a, a mi nismo imali problema s našim IP testovima - osim što je jedan od francuskih poslužitelja na koje smo spojeni prepoznao da se nalazi u Italiji našim testovima lokacije. ZPN koristi Google za svoje DNS potrebe.

Cijene i planovi

Postoje četiri načina upotrebe ZPN-a, a dva su potpuno besplatna:

Prvo, na mobilnom uređaju koji koristi Android klijent imate mogućnost upotrebe VPN-a po satu, bez potrebe da se registrirate na ZPN. Ovo vas ograničava na dvije lokacije i prekida vezu nakon sat vremena, ali svoj posao obavlja vrlo dobro - prikladno je da se naziva Easy Connect.

Drugo, postoji mogućnost besplatne upotrebe usluge na bilo kojem uređaju, pod uvjetom registracije putem ZPN-a i 10 GB mjesečnog ograničenja prijenosa podataka. Propusni opseg je također ograničen, ali imate pristup na još tri lokacije nego sa satnom opcijom Easy Connect. Peer-to-peer promet onemogućen je korisnicima bilo koje besplatne usluge.

Za korisnike koji žele punu ZPN uslugu, postoje još dvije mogućnosti:

Pretplata na mobilni uređaj omogućuje upotrebu usluge samo na jednom uređaju s ograničenjem prijenosa podataka od 50 GB, ali dostupne su sve 20+ VPN lokacije i nema ograničenja u upotrebi P2P. Ovo je najjeftiniji način kupnje ZPN-a, s godišnjom pretplatom za samo 1,99 dolara mjesečno.

Konačno, tu je cjelovita pretplata na Premium. Kupovina ovog računa na mjesečnoj osnovi koštat će vas 5,99 dolara mjesečno, ali to je jeftinije ako plaćate godišnje. Osim toga, omogućava do pet istodobnih veza, a ne postoje ograničenja u prijenosu podataka ili propusnosti.

ZPN pregled

Plaćanje se može izvršiti putem BitCoina, kao i PayPal-a ili kreditne kartice, što nudi mogućnost za visoku razinu anonimnosti po želji. Impresivno s obzirom na razinu besplatne usluge koju nude, tu je i potpuno zadovoljno 7-dnevno jamstvo povrata novca kada korisnici krenu odustati i kupiti pretplatu.

Sigurnost i privatnost

ZPN ozbiljno gledaju na transparentnost i izbor korisnika, kao i na sigurnost, a to se odražava i na njihovu protokol. Odbijajući PPTP kao previše nesiguran, oni nude L2TP veze, ali s pravom su važne na OpenVPN-u s mogućnošću dodavanja SSL-a na vrh za dodatni sloj sigurnosti i složenosti. Nadalje, nude internetsko sučelje za odabir detalja, precizno razine sigurnosti koja vam je potrebna kao registrirani korisnik. To se kreće od zadane postavke OpenVPN-a BlowFish-128, do vrlo jake AES-256 šifre. Provjerom autentičnosti može se baviti SHA1 ili MD5, a rukovanje ide i do RSA-2048. Ovo je izvrsna razina sigurnosti, a SSL opcija također olakšava zaobilaženje ograničenja u korištenju OpenVPN-a u određenim zemljama.

Iako se nalazi u UAE - zemlji koja je neprijateljska VPN korisnicima - ZPN nije podložan nikakvim zakonskim ograničenjima kao operator VPN poslužitelja sa sjedištem izvan zemlje. Na svom blogu su iskreni i nadolazeći o statusu VPN-ova u UAE i možemo potvrditi da je ono što su napisali o pravnoj situaciji upotrebe VPN-a u skladu s drugim neovisnim internetskim izvorima. Čudna je situacija, ali najvažniji je rezultat za korisnike ZPN-a da ne trebaju očekivati ​​nikakve smetnje od strane nadležne vlade..

ZPN također ima u velikoj mjeri pravilo zanemarivanja: za besplatne korisnike evidencije propusne širine čuvaju se zbog praćenja ograničenja usluge, ali za Premium korisnike nijedna se evidencija ne vodi. To također znači da ZPN ne može podijeliti s vlastima ako se postavi pravni zahtjev koji je pravno propisan.

Sve gore čini ZPN doista vrlo sigurnim VPN-om, a korisnici mogu očekivati ​​visok standard privatnosti i anonimnosti.

Jednostavnost korištenja

Web stranica ZPN izgleda dobro, lako se kreće i osjeća se profesionalno. Informacije se lako pronalaze, a važni dokumenti poput Politike privatnosti i Uvjeta upotrebe lako su dostupni i lako razumljivi. Neke tehničke informacije o VPN-u spominju se na naslovnicama i nakon što se korisnici besplatno registriraju, mogu vidjeti (i kontrolirati) preciznu razinu sigurnosti koju koristi njihova odabrana VPN veza - uistinu vrlo dobrodošla značajka. Korisnici koji nisu Premium dobit će na nadzornoj ploči svog računa jasan prikaz koliko su potrošeni mjesečni limiti.

zpnim_homepage_600

Također na web stranici se redovito ažurira blog s objavama na različite teme. Brzo listanje otkriva post o pravnoj situaciji oko korištenja VPN-a u Dubaiju, posebnu ponudu za korisnike web foruma i nekoliko vodiča za korištenje VPN-a u praktične svrhe.

podrška

Jedini oblik osobne podrške ZPN-a je putem ulaznica zasnovanih na internetu, a otvorene su svima koji su registrirani na web mjestu. Sustav smo našli jednostavan za korištenje i nikada nismo morali čekati više od nekoliko sati za ljubazan, detaljan i koristan odgovor: Iako smo u početku imali problema s oglašavanjem razine šifriranja za klijenta treće strane OpenVPN, podrška nam je bila u mogućnosti kako biste utvrdili i riješili problem u roku od nekoliko sati. Iako je ovo funkcionalno, bilo bi lijepo vidjeti više opcija za podršku uživo, a čak bi i mogućnost dodavanja datoteka na ulaznice bilo poboljšanje. Bili smo i malo zbunjeni kada smo vidjeli da povijest povijesti ulaznica misteriozno nestaje na sredini puta kroz razgovor s podrškom - na sreću bilo je još uvijek moguće odgovoriti e-poštom.

zpnim_support_600

Na web mjestu postoji i mali FAQ, ali to ne nudi mnogo uvidom u potencijalne tehničke probleme. Nešto korisniji su vodiči za postavljanje koji su temeljiti i detaljni - više o ovim u nastavku. ZPN tim također je aktivan na društvenim mrežama, ali ne postoji baš mnogo vidljive dvosmjerne interakcije - na primjer, primijetili smo nekoliko neodgovorenih pitanja na njihovoj Facebook stranici.

VPN softver

Prijaviti se

Web-lokacija ZPN-a tvrdi da se možete registrirati za 45 sekundi, a to je vjerojatno točno. Od vas se traži da unesete korisničko ime i lozinku, kao i adresu e-pošte koja mora biti potvrđena prije nego što se račun aktivira. Ono što nam je najduže trebalo bilo je punjenje dugačke Captcha - premda bismo to radije trebali učiniti nego koristiti VPN uslugu preplavljenu robotima.

Jednom kada se registrirate, dobivate lijepu poruku e-pošte koja vam govori kako postupiti dalje, a dodatna pomoć pri početku rada dostupna je kada kliknete i potvrdite svoju adresu e-pošte. Sjajno je vidjeti pružatelja VPN-a koji pomaže novim korisnicima da naprave prvi korak.

ZPN Windows VPN klijent

ZPN imaju čist, jednostavan VPN klijent za Windows: vizualno podsjeća na aplikaciju za pametne telefone, dobro funkcionira i jednostavan je za korištenje. Odabir poslužitelja i povezivanje je jednostavno i očito, a preko ikone izbornika na lijevoj strani postoje neke snažne opcije.

ZPN pregled

Uz opciju automatskog pokretanja VPN-a sa sustavom Windows, tu je i Kill Switch kako bi se spriječilo izbjegavanje prometa u slučaju neuspjeha veze i zaštitne mogućnosti zaštite od curenja DNS i IPv6 dizajnirane da spriječe mogućnost pojave curenja. DNS zaštita od curenja funkcionira tako da fizički promijeni vaš mrežni adapter za Windows da koristi ZPN-ove DNS poslužitelje, a značajka zaštite od proticanja IPv6 djeluje tako što potpuno onemogućuje IPv6 na VPN vezi. Obje su pomalo 'nuklearne' opcije, ali daleko su pouzdanije od nekih drugih suptilnijih implementacija koje smo vidjeli.

Klijent također nudi opciju promjene protokola i porta koji koristi VPN, što je korisno za ispravno funkcioniranje u različitim mrežnim okolnostima. Tu je i potvrdni okvir za učitavanje konfiguracija s web alata kao što je spomenuto gore, što omogućava nevjerojatno preciznu razinu kontrole nad točno onom razinom sigurnosti koju želite na svojoj VPN vezi. Konačno, klijentove mogućnosti zaokružuju se postavkom koja omogućuje ili onemogućuje automatska ažuriranja, kao i tipkom za odmah i odmah instaliranje ažuriranja..

Ostale platforme

Kao i klijent za Windows, Android i iOS, ZPN pruža visokokvalitetne vodiče za postavljanje za većinu platformi. Posebno nam je bilo drago što smo uključili vodiče za korištenje usluge s vanjskim klijentima OpenVPN-a na Windows, Mac, iOS, Android i Linux, kao i snažnu podršku za visoko personalizirane OpenVPN konfiguracijske datoteke. To dodatno promovira transparentnost usluge i olakšava vam da li stvarno dobivate ono što se oglašava.

Aplikacija ZPN za Android

Aplikacija Android, dostupna u Trgovini Play, vizualno je vrlo slična Windows klijentu, s dodatnim popustom besplatne verzije VPN-a po satu dostupne je bez registracije. Korisne opcije uključuju mogućnost izbora između TCP ili UDP veze, kao i odabir porta preko kojeg ćete se povezati, a tu je i značajka štednje baterije..

zpnim_android_connected_600

Kao i kod Windows klijenta, možete odlučiti učitati postavke konfiguracije s vašeg web sučelja. Bilo bi lijepo da je postojala opcija da se VPN automatski pokrene telefonom ili da se automatski aktivira zaštita na određenim mrežama, ali klijent je i dalje prilično moćan i vrlo jednostavan za korištenje.

Završne misli

S jakim klijentom, velikom transparentnošću, velikom prilagodljivošću i vrlo korisnim agentima za podršku, ZPN nudi zaista dobru VPN uslugu po nizu vrlo pristupačnih cijena - od čega najmanje, naravno, potpuno besplatno. Posebno je izvanredno što upotreba besplatne usluge ne znači da ste građanin druge klase, a ipak je dovoljna ponuda da opravda nadogradnju na Premium pretplatu. Kombinacija izvrsne besplatne usluge plus garancija povrata novca znače da nema razloga da ne isprobate ZPN - slijedite donju vezu i pogledajte što mislite.

Posjetite ZPN »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me