ЗенМате ВПН


 • Цене

  Фром $ 1,64
  / месец дана

ПроПриваци.цом Резултат
7 од 10

Резиме

ЗенМате је компанија позната по својим бесплатним ВПН апликацијама, али сада се фокусира на пружање врхунске ВПН услуге. Иако није тако опремљен као неки ВПН сервиси, он пружа све што већина ВПН корисника вероватно жели по најнижој цени.

Куицк Статс

 • Надлежност
  Немачка
 • Истовремене везе
  5
 • Земље
  30
 • ПроПриваци.цом СпеедТест (просек)
  67.7 Мбпс

Цене

Као што је данас све уобичајеније, ЗенМате нуди једноставан план величине један за све са прилично високом месечном ценом ако се плаћа месечно, а који драстично опада ако купите једногодишњу или двогодишњу претплату.

И мора се рећи да су његови дугорочни планови међу најјефтинијим на тржишту.

3 године

$ 1,64
месечно

1 година

$ 4,59
месечно

1 месец

$ 9,99
месечно

Све претплате долазе са 30-дневном гаранцијом поврата новца. Такође можете да искористите 7-дневну бесплатну пробну верзију за коју је потребна само ваљана адреса е-поште. Годишња претплата на МцАфее Тотал Сецурити такође се бесплатно укључује.

Плаћање прихвата ПаиПал или кредитна картица, а плаћање картицом обрађује Цлевербридге.

Подржане платне платформе

Карактеристике

Истовремене везе 5
Земље 30
 • Нема трупаца
 • До 5 симултаних уређаја
 • 35+ локација сервера
 • Подршка на више платформи
 • Проширења прегледача
 • Прекидач за заустављање (Виндовс и мацОС)

Већина његових сервера налази се у Европи, али ЗенМате такође користи сервере на источној и западној обали Сједињених Држава, Канаде, Бразила, Израела, Јужне Африке, разних локација Источне Азије и Аустралије.

ЗенМате се пласира као ВПН услуга која се лако користи и која је намењена лаичарима. Ово је довољно фер, али ипак значи да је његова карактеристика мало основна.

Брзина и перформансе

Брзина

Наши резултати тестирања брзине за преузимање брзине за ЗенМате су врло просечни. Резултати максималне брзине пуцања такође су нешто на средини пута, али су ипак довољно брзи да нећете приметити никаква успоравања приликом повезивања на сервер у истом географском подручју као и ви.

ИП пробни тестови

ПроПриваци.цом СпеедТест (просек) 67.7

У Виндовс-у смо открили необично цурење ИПР6 ВебРТЦ-а, тако да би Виндовс корисници требало да онемогуће ВебРТЦ у својим прегледачима или онемогуће ИПв6 на нивоу система. Алтернативно, ЗенМате нуди сопствени додатак прегледача ВебРТЦ Протецт за Цхроме.

Нисмо открили никакво пропуштање у мацОС-у, мада смо и у мацОС-у и Виндовс-у били помало изненађени када смо видели да се неки ДНС упити рјешавају на локацији која је близу наше стварне физичке локације. ДНС преводом су, међутим, управљали ЗенМате-ови сервери, и тако не представља цурење ДНС-а.

Тренутно не можемо тестирати мобилне уређаје који користе ИПв6 везу, али на ИПв4 вези није откривено било какво цурење ИП-а

Откључава ли ЗенМате Нетфлик?

ЗенМате нуди посебне стреаминг сервере, оптимизоване да деблокирају избор популарних сервиса за стриминг у различитим земљама широм света.

Зенмаре Нетфли

Те сервере смо тестирали помоћу наших референтних сервиса Нетфлик УС и ББЦ иПлаиер и сигурно смо успешно деблокирали обе платформе. ЗенМате води посебне Нетфлик сервере са седиштем у САД, Великој Британији, Немачкој и Француској.

Лакоћа коришћења

Као што је већ напоменуто, потребна је само адреса е-поште да бисте се пријавили за бесплатну пробну верзију, а плаћање комплетне услуге само додатно захтева давање потребних података о плаћању. Намењене апликације доступне су за Виндовс, мацОС, иОС, Андроид и Андроид ТВ.

Ручни водичи за подешавање ОпенВПН доступни су и за све главне платформе, укључујући Линук и Цхроме ОС. Нажалост, нисмо успели да нађемо тражене конфигурационе датотеке било где на веб локацији јер су све везе преусмерене на странице које нису биле корисне.

Виндовс клијент

Виндовс ВПН софтвер ЗенМате-а изгледа добро и једноставан за употребу.

Листа сервера ЗенМате на Виндовс-у

У складу са мантром ЗенМате-а да је једноставна најбоља филозофија, можете одабрати локације сервера, али не можете одабрати појединачне сервере. Међутим, можете да сортирате сервере за оне који деблокирају одабране сервисе за стриминг и омогућавају бујицу.

Подешавања клијента ЗенМате Виндовс

Можете бирати између ОпенВПН, ИКЕв2 и Л2ТП / ИПсец ВПН протокола, при чему је ОпенВПН подразумевани. Такође можете бирати између ОпенВПН УДП-а и ТЦП-а, што је прикладно за победу умерених нивоа цензуре ВПН-а. Слично томе, могућност насумичног одабира портова може бити ефикасна у поразу једноставних ВПН блокова.

Укључен је прекидач. Присилно затварање саме апликације да симулира пад софтвера није прекинуло ВПН везу. Присилно затварање демона ОпенВПН је, али тада се више нисмо могли повезати с Интернетом. То значи да прекидач за убијање користи правила заштитног зида на нивоу система да спречи везе изван ВПН тунела, што је добро.

Искусни корисници ВПН-а који уоче сличне сличности са клијентом ЦиберГхост не греше. Сада су обје у власништву компаније Капе Тецхнологиес и чини се да деле заједничку мрежу сервера.

МацОС клијент

Ако постоје мање разлике у ОС-у, ЗенМате-ов мацОС ВПН клијент изгледа идентично Виндовс-овом. Апликација Мац, међутим, користи само ОпенВПН и не садржи случајни одабир порта или могућност преласка са УДП-а на ТЦП. Има функцију прекидача килл.

Мобилне апликације

Није изненађујуће што је апликација ОпенВПН за Андроид једноставна ствар. Међутим, добро функционише и нуди случајни одабир порта и могућност преласка са УДП-а на ТЦП. Не постоји прекидач за укидање, мада Андроид 7.0+ има уграђени прекидач за убиство који ради са било којом ВПН апликацијом.

Апликација иОС ВПН изгледа готово идентично Андроид ВПН апликацији, али користи ИКЕв2 протокол и не нуди случајно скенирање портова.

Кориснички сервис

Иако веб локација садржи виџет у стилу уживо, одговори су само путем е-поште. Поставили смо неколико питања која су била прилично техничка, али никад нису добила одговор. Рецимо само да нас то није импресионирало!

На веб локацији се налазе и водичи за подешавање и неколико техничких водича за решавање проблема.

Приватност и сигурност

Надлежност

Сам ЗенМате има седиште у Немачкој. Ово је земља позната по својим јаким законима о приватности података, а 2018. године била је прва земља која је у потпуности ускладила своје законодавство о заштити података са ГДПР-ом.

Супротно овоме, такође је донео сада неважећу Директиву о задржавању података на основу људских права на основу људских права. Ово је ступило на снагу 2016. године и захтева да сви пружаоци телекомуникационих и интернетских услуга задржавају корисничке метаподатке до 10 недеља. Нажалост, дефиниција метаподатака која се користи у закону садржи списак свих посећених веб локација.

Тренутно нисмо у могућности да утврдимо да ли се Закон о задржавању података примењује на ВПН услуге са седиштем у Немачкој.

Немачка је блиски савезник Сједињених Држава, а НСА заснива своје седиште у Европи. Закон о обавештајном окупљању комуникација из 2016. године одобрио је немачкој Федералној обавештајној служби (БНД) опсежна овлашћења за надзор над свим интернет саобраћајем који улазе и излазе из земље..

У 2018. години ЗенМате је купио Капе Тецхнологиес, ​​компанија за коју се сада чини да има сједиште у Великој Британији. То је далеко од идеалног, јер Велика Британија сада примењује неке од најопсежнијих закона о масовном надзору икад донесених било где, а као оснивачица шпијунског савеза Фиве Еиес, њена безбедносна агенција ГЦХК сарађује у веома блиском партнерству са НСА.

Трупци

Веб локација ЗенМате прикупља пуно личних података када их посетите, укључујући вашу јединствену интернет (ИП) адресу. Његова дуга политика приватности садржи детаље о томе шта се ради, а шта не чини с подацима прикупљеним на њеној веб локацији или које им пружите приликом пријаве за услугу.

Само за стрес, ово се односи само на веб страницу. Иако прилично кратка, политика приватности јасно (ако је укратко; ЗенМате нам каже да ће се то ускоро променити) каже да се ниједан дневник не води приликом коришћења саме ВПН услуге:

"Горе наведени лични подаци ни у једном тренутку нису повезани са било којом врстом активности коју корисник врши унутар ЗенМате ВПН тунела, а која се НИЈЕ евидентирала, евидентирала или похранила."

Желимо да, међутим, буде јасније да ли су немачки ВПН сервиси укључени у Закон о задржавању података, па је због тога закон обавезан да води евиденције 10 недеља.

Техничка сигурност

Виндовс апликација подразумевано користи протокол шифрирања ОпенВПН, мада можете да пређете на ИКЕв2 или ИПсец. Андроид и мацОС апликације користе ОпенВПН, док иОС апликација користи ИКЕв2.

Када се користи ОпенВПН, канал података је заштићен помоћу АЕС-256-ЦБЦ шифре са СХА-256 хасх-овером.

Нису доступне информације о подешавањима за контролни канал, мада су вероватно исте као што их користи ЦиберГхост: АЕС-256-ЦБЦ шифра са СХА256 хасх идентитетом. Контролни канал: АЕС-256 шифрирање, РСА-4096 шифрирање кључева и СХА384 хасх идентитета. Савршена тајност унапред обезбеђена је ЕЦДХ-4096 размена кључева.

Што је веома снажно постављање.

ЗенМате користи и 100% голе метал сервере, што је одлична вест за приватност. Као што је већ напоменуто, открили смо пропуштање ВебРТЦ-а у Виндовс-у, али су апликације у супротном сигурне.

Последње мисли

ЗенМате је јефтина ВПН услуга која се лако користи и која ради оно што пише на лименци. Као такав, мислимо да доноси велику вредност за новац за повременијег ВПН корисника.

Резултати на вратима

8/10

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me