WorldVPN

 • cijena

  Iz $ 3,50
  / mjesec

ProPrivacy.com Postići
6 od 10

Sažetak

WorldVPN je funkcionalni dobavljač VPN-a koji nudi niz zemalja s OpenVPN i PPTP vezama, a iako imaju neke poslove u pogledu pristupačnosti i pouzdanosti svojih usluga, u posljednjih nekoliko mjeseci postigli su neka poboljšanja..

Brza statistika

 • ProPrivacy.com SpeedTest (prosječno)
  10 Mbps
 • Nadležnost
  Letonija
 • Istovremene veze
  5
 • zemlje
  47

Značajke

 • Preko 100 lokacija poslužitelja širom svijeta
 • 3 do 10 simultanih priključaka, ovisno o planu cijena
 • Planovi poslovnih korisnika
 • Planovi domaćina web mjesta
 • Prodajni program
 • P2P je dopušten na Nizozemskoj, Rumunjskoj i ruskim poslužiteljima
 • OpenVPN
 • Nema zapisa o upotrebi
 • DNS zaštita od curenja

Brzina i performanse

Imali smo vrlo pomiješane rezultate s našim testovima performansi WorldVPN-a. Koristeći naručenog klijenta i račun koji nam je dostavljen za potrebe testiranja, ustanovili smo u prosjeku oko 80% smanjenje propusnosti dok smo bili povezani s najbližim poslužiteljima u Velikoj Britaniji na naš prvi dan testiranja. Neki od naših američkih testova poslužitelja došli su s doista jezivim rezultatom od 500Kbps nizvodno, dok su bili povezani na VPN u usporedbi s 25Mbps na našoj nezaštićenoj vezi. Nekoliko dana kasnije naši su testovi vraćali puno bolje rezultate bez skoro gubitka brzine na londonskom OpenVPN-u posvećenom IP profilu isporučenom u svrhu testiranja šifriranja, a britanski poslužitelji uglavnom se kreću oko 26Mbps regije. Nikada nismo imali velikog uspjeha s američkim poslužiteljima, a s našim najboljim rezultatom smo postigli neugodnih 6.6Mbps.

Imali smo problema s pouzdanošću VPN-a: neki pokušaji povezivanja nisu uspjeli zaštititi naš internetski promet unatoč klijentu koji je rekao da je povezan, a povremeni prekid ili zamrzavanje nisu bili rijetki. Nismo imali problema s curenjem DNS-a, što ukazuje da klijent pruža određenu zaštitu protiv toga. WorldVPN koristi Googleove DNS poslužitelje.


Cijene i planovi

WorldVPN nudi četiri plana cijena od kojih su dva namijenjena prosječnom korisniku, a dva su usmjerena više na poduzeća. Iako se to ne oglašava na glavnoj web stranici, popusti su dostupni i za dulja razdoblja pretplate. To znači da je najjeftinija mjesečna cijena zapravo 3,50 USD za godišnju pretplatu na Budžetnu uslugu, što je prilično jeftino ako vam ne treba više od dopuštenih propusnih 15 GB. Kupnja Neograničena pretplata na redovnim mjesečnim osnovama nešto je skuplja, po cijeni od 9,95 USD.

Dostupno je besplatno probno razdoblje iako to možda nećete primijetiti na web mjestu dok ne kliknete kako biste istražili mogućnosti određivanja cijena. O besplatnom suđenju nije puno detalja, ali prema podršci ograničeno je na samo 60 minuta povezanog vremena. Uz to, novi korisnici mogu zatražiti povrat iz bilo kojeg razloga u roku od sedam dana od kupnje pretplate. Plaćanje se može obavljati na više načina, uključujući kreditne kartice, PayPal, WebMoney i - ugodno - BitCoin.

Privatnost i sigurnost

WorldVPN se fokusira na OpenVPN protokol, s 256-bitnom AES enkripcijom podataka zaštićenom RSA-256 za rukovanje rukom i SHA-1 za provjeru vjerodostojnosti (SHA256 na kontrolnom kanalu). Ovo je poboljšanje u odnosu na zadani BlowFish-128 šifru. PPTP i L2TP opcije su također dostupne pomoću 128-bitne enkripcije. Očito, s obzirom na ograničenja propusnosti proračunskog plana, korištenje propusne širine korisnika prijavljuje se na njihov račun, a to se može vidjeti na stranici računa. Prema podršci, ništa se drugo ne zapisuje, a ne zadržavaju se IP adrese.

Neke se crvene zastave podižu općim poteškoćama u dobivanju informacija o usluzi. Također imamo zabrinutosti zbog lakoće praćenja bilo kojeg kupca dodijeljenog jednom jedinstvenom namijenjenom IP-u "Posvećen" pretplatni plan.

Završne misli

Lijepo je vidjeti da VPN davatelj radi na svojim nedostacima, a WorldVPN je nedavno poboljšao svoju uslugu: riješio je problem s nedosljednim prednostima šifriranja i na svoju web stranicu dodao politiku privatnosti i uvjete korištenja. No, postoji još prostora za poboljšanje: postoji pitanje pouzdanosti - osobito onih zabrinjavajućih vremena kad smo ustanovili da VPN uopće ne štiti našu vezu - kao i zbrka prilikom pokušaja dobivanja podataka o usluzi. Međutim, kada djeluje, dobro funkcionira, bez DNS propuštanja, velike potencijalne brzine i velikog broja poslužitelja i lokacija s kojih birati. S tri uređaja za koja je predviđeno čak i u proračunskom planu i razumno povoljnim cijenama ojačanim (kratkim) besplatnim pokusom i garancijom povrata novca, na vama je da li želite isprobati WorldVPN.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me