WASEL Pro


 • cijena

  Iz $ 7,50
  / mjesec

ProPrivacy.com Postići
6 od 10

Sažetak

Sažetak pregleda WASEL Pro

WASEL Pro funkcionalna je VPN usluga koja nudi OpenVPN klijentima za različite platforme, ali to je ometaju male brzine i relativno visoka cijena..

Brza statistika

 • Nadležnost
  Nizozemska
 • Istovremene veze
  2
 • zemlje
  11

Značajke

WASEL Pro sa sjedištem u Egiptu podliježe egipatskim zakonima, dok je njegova matična tvrtka iSpire Holding U.A. posluje izvan Nizozemske. Pružaju deset OpenVPN i deset L2TP servera u osam zemalja, s poslužiteljima u Indiji i Singapuru, kao i Europi i SAD-u.

Klijenti imaju mogućnost dvije veze na VPN odjednom, ali ne na isti poslužitelj / protokol. Prema uvjetima i odredbama, dijeljenje datoteka / P2P dopušteno je bez ograničenja.

Brzina i performanse

Što se tiče performansi, ustanovili smo da je usluga WASEL Pro prilično promjenjiva i definitivno teži usporenom. Na UK poslužitelju imali smo padova od čak 1,4Mbps, što dolazi do točke kad bi glatko strujanje sadržaja normalne definicije moglo biti ugroženo, ali za opće pregledavanje nismo imali problema. Performanse su se uglavnom kretale oko 7Mbps, što je dovoljno za streaming HD sadržaja, a kolega je uspio postići brzinu od čak 22Mbps koristeći SSH opciju na klijentu.

Ostrom test brzine UK wasel_speed_uk1 wasel_speed_us1
Nema VPN, test brzine u Velikoj Britaniji. UK OpenVPN, test brzine u Velikoj Britaniji. US OpenVPN, američki test brzine.

WASEL Pro koriste vlastite DNS poslužitelje, ali bilo bi lijepo vidjeti ih kako implementiraju zaštitu od propuštanja DNS-a u svom Windows klijentu.

Cijene i planovi

Kupcima WASEL Pro nudi se jedinstveni plan usluga s umanjenjem mjesečne cijene za kupnju dužih pretplata odjednom. Unatoč razlikama u formulacijama na web mjestu, svi planovi nude istu uslugu. Plaćanje iz mjeseca u mjesec radi 9,99 USD, dok unaprijed kupnja cijele godine iznosi mjesečni trošak od 7,50 USD. Kao što ćemo vidjeti u nastavku, ovo se odnosi na ponuđenu uslugu.

wasel_prices

Besplatna proba cjelovite usluge nudi se na web stranici WASEL Pro, iako je nekoliko tjedana u vremenu pisanja suđenja bilo nedostupno i podrška nije bila sigurna kada će se ponovo uspostaviti. Umjesto toga, novim korisnicima koji se žele okušati u usluzi nudi se sedmodnevno jamstvo za povrat novca. Plaćanje se može obaviti korištenjem različitih usluga, uključujući kreditne kartice, PayPal i bankovni prijenos.

Privatnost i sigurnost

Kao što je gore navedeno, WASEL Pro nudi izbor OpenVPN ili L2TP veza sa svojim poslužiteljima, obojica koriste 256-bitnu enkripciju protoka podataka. L2TP provjera autentičnosti koristi javni PSK. Nažalost, podrška nam nije dala cjelovit odgovor na upit o autentifikaciji putem OpenVPN-a, ali spomenuli su da je protokol koji se koristi za šifriranje stariji zadani BlowFish standard.

Tvrtka tvrdi da je njihov VPN potpuno bezobličan, ne bilježe ni korisničke aktivnosti, ni metapodate njihove veze.

Jednostavnost korištenja

Web lokacija WASEL Pro malo se razlikuje od standardnog predloška VPN web mjesta koji koristi većina pružatelja usluga. Prvi dojmovi su, nažalost, nered i zbrka. Naokolo pluta ikona, a korišteni engleski slova nisu ni najčitkiji niti najatraktivniji. Postoji korisno razdvajanje između FAQ, područja podrške i kontaktnih mjesta na web-lokaciji o kojima ćemo dalje raspravljati, i trenutnog unosa za chat koji se pojavljuje na engleskoj verziji web mjesta nudi uvod na arapskom pismu. Razočarali smo i nedostatak informacija o tehničkim aspektima VPN-a, kao što su vrste i jačine šifriranja.

wasel_website

Međutim, lako je pronaći vezu za preuzimanje klijenta i započeti s uslugom WASEL Pro. Na raspolaganju je i odjeljak s vijestima koji detaljno opisuje ažuriranja i poboljšanja usluga, iako je šteta što o privremenom povlačenju besplatnog probnog razdoblja na stranici s vijestima nije bilo ničega (niti se spominje kada bi se mogao vratiti).

podrška

Pomoć zabrinuti ili radoznali korisnici dostupna je od WASEL Pro putem e-pošte, internetskog chata ili posjetom bazi znanja. Zbunjujuće su resursi pomoći za web mjesto podijeljeni između dvije veze u gornjem desnom dijelu stranice i jedne dalje s lijeve strane. FAQ, koji uključuje vrlo korisne informacije, odvojen je od ostatka područja podrške i na žalost sadrži neke prilično zastarjele informacije.

Do glavne se baze znanja, iako opet sadrže vrlo korisne informacije, teško može pronaći za usporedbu. Podrška putem e-pošte dostupna je kopiranjem i lijepljenjem adrese e-pošte koja se nalazi ispod veze "kontakt" ili ispunjavanjem obrasca pod "Kliknite ovdje da biste ostavili povratne informacije".

Pronašli smo varijabilno vrijeme odgovora e-poštom: na jednostavno pitanje o poslužiteljima, zapisnicima i pravilima torrenta odgovoreno je u roku od nekoliko sati, ali na naše pitanje o protokolima šifriranja čekalo se puno duže na žalosno nepotpun odgovor.

wasel_livechat

Usluga razgovora uživo na web stranici u međuvremenu nas nikada nije natjerala da čekamo više od nekoliko sekundi za operativnost, ali i kvaliteta odgovora ovdje je također promjenjiva. Osvježavajuće je, ako ne i strašno korisno, da jedan operativac izjavi stan i nema pojma o tome što bi mogao biti odgovor na naše pitanje. Ostala pitanja susrela su se s više uspjeha. Iako su mnogi odgovori koji smo dobili bili predpakirani i kopirani, to je u redu ako nam odgovori na pitanje i osigurava li vrlo brz odgovor.

Postupak

Prijaviti se

Registracija za WASEL Pro prilično je bezbolna, ali nažalost zahtijeva unos punog imena, države i adrese kao i uobičajenu adresu e-pošte i zaporku. Obrazac čak traži i telefonski broj, ali iako to nije obvezno, nema što to naznačiti dok ne kliknete gumb "registriraj sada". Moguće je krivotvoriti sve ove podatke, ali mi bi htjeli da se to uopće ne traži.

wasel_registration

Nakon registracije, poveznica za aktivaciju se šalje na zadanu adresu e-pošte i korisnici se tada mogu prijaviti na portal računa na web mjestu kako bi postavili svoj plan i način plaćanja.

Windows VPN klijent

Windows VPN klijent WASEL Pro funkcionalan je i jednostavan za upotrebu, ako ne i posebno lijep. Postoje mogućnosti da se pokrene klijent prilikom pokretanja i automatski uspostavi VPN veza, što je sjajno, kao i da se ponovo povežete ako VPN veza padne iz bilo kojeg razloga. Brzo se povezuje i prikazuje korisne informacije dok ste povezani, a postoji i mogućnost povezivanja putem SSH-a.
wasel_client

Nažalost, imali smo i nekoliko problema s klijentom. Kad VPN nije mogao uspostaviti vezu, nije nam dao mogućnost odustati ili pokušati ponovo, prisiljavajući nas da izađemo iz klijenta i ponovo ga pokrenemo. Jednom kada je veza očito pala nakon duge sesije spojene na VPN, klijent je postao potpuno neaktivan i morao je biti ubijen pomoću upravitelja zadataka, dok je naša internetska veza morala biti resetirana. A s manje ozbiljne strane, također je pomalo teško otkriti kako se vratiti dijalogu veze nakon što istražite područje opcija. Bilo bi lijepo vidjeti sitnice poput ove glačala.

Ostale platforme

WASEL Pro, kao i njihov Windows klijent, ima klijente za Mac, iOS i Android, a tu je i vodič za postavljanje L2TP-a na Linuxu. Svi klijenti / aplikacije koriste OpenVPN kao standard.

Android aplikacija

U Googleovoj prodavaonici Play postoje dvije verzije aplikacije WASEL, od kojih je jedna robna marka iWASEL, a druga WASEL Pro. Ako koristite web lokaciju WASEL Pro, onda je ovo posljednje što morate preuzeti jer su računi odvojeni između dviju web lokacija. Klijent sam dobro radi, sa sličnom estetskom i funkcionalnom funkcionalnošću kao i svoj rođak, a brzine pregledavanja dok su povezani bili su dobri.

wasel_android

Postoji mogućnost da se klijent pokrene automatski pri pokretanju sustava, ali nažalost, ne postoji mogućnost da se VPN veza automatski pokrene..

Završne misli

Puno je prostora za WASEL Pro za poliranje i poboljšanje, kako u osnovnoj usluzi, tako i u podršci koju nude kupcima. S obzirom na cijenu, definitivno bismo željeli vidjeti poboljšanje brzina i manje nepotrebnih korisničkih podataka koji se traže za registraciju. Trenutno, međutim, nude funkcionalnu VPN uslugu s jakom enkripcijom i pristojnim klijentima za većinu glavnih platformi, a politika zapisivanja bez pohvala je pohvalna..

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me