ВПНТуннел


 • Цене

  Фром $ 2,99
  / месец дана

ПроПриваци.цом Резултат
4 од 10

Резиме

ВПНТуннел је услуга виртуалне приватне мреже (ВПН) у Шведској која се брзо шири, а налази се на Сејшелима. Компанија има посебно снажно присуство у Европи. Међутим, његова листа сервера укључује и локације у Латинској Америци. То га чини једним од најбољих услуга у том региону, које ВПН индустрија често занемарује.

Ова ВПН услуга вам пружа низ могућности приступа. Они укључују избор прилагођене апликације за Виндовс, Андроид и иОС уређаје или стандардни ОпенВПН клијент за дужи списак оперативних система. Да бисте сазнали како бесплатно приступити овом ВПН-у, прочитајте нашу рецензију.

Куицк Статс

 • Надлежност
  Сејшели (са седиштем у Шведској)
 • Истовремене везе
  5
 • Земље
  32

ПРОС оф ВПНТуннел

 • Седмодневна гаранција поврата новца
 • Тајна тродневна бесплатна проба
 • Прилагођена апликација за Виндовс, Андроид и иОС
 • Апликација ОпенВПН треће стране за Виндовс, Мац ОС Кс, мацОС и Линук
 • Дозвољено пет истовремених веза
 • Нема трупаца

ЦОНС оф ВПНТуннел

 • Прилагођена апликација није доступна за Мац рачунаре
 • Без прекидача
 • Дељење датотека није дозвољено

Посетите ВПНТуннел »

Цене и планови

ВПНТуннел је један од најјефтинијих ВПН-ова у индустрији. Дисконтна стопа од једне године је посебно јефтина када се израчунава на месечном нивоу. Доступан је и период тромесечне претплате, иако није тако снижен као једногодишњи план.

Сваки период претплате испуњава седмодневну гаранцију поврата новца. Претплата вам омогућава да повежете до пет уређаја одједном. Међутим, дељење налога је забрањено.

Компанија прихвата широк спектар начина плаћања, укључујући кредитне картице, ПаиПал, Битцоин и банковни пренос.

Веб локација ВПНТуннел неће вам рећи, али ПроПриваци.цом ће: можете добити тродневно бесплатно пробно ВПНТуннел ако пишете тиму за подршку путем странице Контактирајте нас на веб локацији.

Карактеристике

Карактеристике пакета компаније су:

 • Више од 800 сервера у 31 земљи
 • Власничка апликација за Виндовс, Андроид и иОС
 • Вишејезична апликација за ОпенВПН
 • Протокол тунелирања од тачке до тачке (ППТП), безбедни протокол за подешавање тунела (ССТП) и протокол за тунелирање слоја 2 (Л2ТП) доступан је за ручно подешавање
 • Нема дневника активности
 • Дозвољено пет истовремених веза
 • Нема ограничења пропусности података
 • Вишејезични веб сајт

Мрежа сервера је снажно присутна у Европи. Такође има сјајне локације у Латинској Америци, укључујући Бразил, Аргентину и Панаму.

Посетите ВПНТуннел »

Сигурност

ВПНТуннел нуди ППТП, ССТП и Л2ТП / Безбедност Интернет протокола (ИПСец) за ручно подешавање. Власници мацОС рачунара требају имати на уму да ППТП не подржава оперативни систем. Веб локација ВПНТуннел наводи да ОпенВПН није доступан за иОС и Андроид уређаје. Уместо тога, даје упутства за подешавање ВПН-а за те оперативне системе. Међутим, на располагању је ОпенВПН ГУИ интерфејс за те оперативне системе. Стога бисте барем требали покушати инсталирати ту верзију на ваш паметни телефон или таблет.

Необично је да сам, након што сам се претплатио на услугу, открио да заправо постоји прилагођена апликација за Виндовс, Андроид и иОС. Изгледа да су изјаве на страници за постављање ФАК-а прилично застареле.

Имплементација ОпенВПН користи Бловфисх енкрипцију са 128-битним кључем. Већина ВПН-ова користи 256-битни кључ са шифрирањем Адванцед Енцриптион Стандард (АЕС). АЕС је изумљен за америчку владу. То је најсигурнији систем шифровања на свету. Међутим, неки им верују због учешћа америчке владе у њеном стварању. Бловфисх је респектабилна алтернатива. Нико га никада није покидао.

Дужи кључ за енкрипцију отежава пуцање шифрирања. Рачунарски програм може једноставно проћи кроз сваку могућу комбинацију тастера у покушају да открије кључ. Међутим, што је кључ дужи, дуже ће требати да се кључ добије овом методом. Стога би пробијање 256-битног кључа требало много дуже него 128-битни кључ. Присталице 128-битних тастера истичу да Бловфисх са 128-битним кључем никада није пробијен. Употреба 256-битног кључа ствара много додатне обраде, искориштавање капацитета ЦПУ-а и стварање дугог кашњења у комуникацијском процесу. Ово је непотребно прекомерно инжењеринг, када је циљ унапређење система који је већ немогућ.

Шифра шифре ОпенВПН

 • Шифра: Бловфисх-128
 • Аутх података: ХМАЦ СХА1
 • Руковање: РСА-2048
 • Аутори контроле: ХМАЦ СХА1
 • Тајна прослеђивања: ДХЕ-2048

Трупци & Правни

 • Веза: Ниједна
 • Саобраћај: Нема
 • Држава: Ок

Ти кључеви за шифровање Бловфисх морају се дистрибуирати јер исти кључ шифрира и дешифрује поруку, тако да обе стране у вези морају да поседују исти кључ. Задатак дистрибуције кључа за шифровање података потенцијално је слаба тачка у било којем безбедносном систему. ОпенВПН користи систем јавних кључева за ову фазу. У овом сценарију, други кључ дешифрује поруку и немогуће је погодити кључ за дешифровање ако имате кључ за шифровање. То значи да власник кључа може кључ за шифровање учинити јавним. Овај јавни кључ написан је на безбедносном сертификату, који такође делује као метода аутентификације.

Сигурносна потврда се чува на засебном серверу. Прво што клијент уради приликом повезивања на сервер је шифрирање поруке помоћу јавног кључа написаног на сертификату. Ако сервер може да дешифрује ту поруку и одговори на њу, то је доказао њен идентитет. Хакер који пресреће поруку неће је моћи дешифрирати.

РСА шифра коју користи ВПНТуннел има 2048-битни кључ. Ово је стандард за ВПН индустрију. Међутим, највиши ранг компанија одлучио је да пређе на кључ од 4096 бита, само како би био безбедан.

Велики проблем са коришћењем стандардног бесплатног ОпенВПН ГУИ интерфејса је то што ВПНТуннел не може да укључи додатне безбедносне функције. ВПН провајдери са сопственим апликацијама обично их записују у свој прилагођени софтвер. Главна мера безбедности, која стварно побољшава стандардну имплементацију ОпенВПН-а, је прекидач за заустављање (ради блокирања интернета ако се прекине веза са ВПН-ом). Још једна од безбедних карактеристика је аутоматска ВиФи заштита. Ово је посебно важно за мобилне уређаје.

Приватност

Политика приватности ВПНТуннела једна је од најбољих у индустрији. Не чува никакве записнике. Отприлике сви ВПН-ови то кажу, али тада фини отисак одаје чињеницу да они у ствари воде евиденцију. ВПНТуннел не само да не води евиденције активности, већ такође не води евиденције веза. Питање евиденције веза је аспект на којем многе ВПН компаније отказују.

Фини тисак ВПНТуннела са поуздањем говори о својим серверима у Шведској. Компанија је започела у Шведској. Власници и оператери очигледно још увек имају велико интересовање за ту земљу, иако је оперативна база ове службе сада на Сејшелима.

Полицијске снаге лако могу добити судске налоге да примора компаније ВПН да предају своје досијее. Присутност евиденција веза, која садржи вашу ИП адресу и временске ознаке које показују када сте били активни, довољно је да тужиоци омогуће да вас прате. Стога је непостојање евиденција веза на ВПНТуннел врло, веома добро.

Нажалост, компанија даље тврди да се ова одлична политика односи само на његове сервере у Шведској. Изјава о политици приватности на страници с ФАК-ом на веб локацији ВПНТуннел упућује читаоца на компанијски документ о условима услуге и документу о политици приватности за поступке пријављивања који се примењују на серверима у другим земљама. Међутим, ниједна од ових страница не описује каква је политика пријављивања у земљама које нису Шведска. Политика приватности изјављује да компанија не прикупља личне податке о својим купцима. Међутим, не постоји посебно спомињање третмана ИП адреса корисника ВПНТуннела.

Нажалост, услови услуге изричито забрањују преузимање датотека заштићених ауторским правима. Због тога се не треба претплатити на ову услугу ако вам је потребна заштита од буке.

Подршка

Тим за корисничку подршку може се пронаћи путем цхат цхат сервиса на веб локацији. Услуга није увек попуњена. Обавештење о томе да ли неко присуствује чету уживо приказан је у доњем десном делу веб локације.

Ако никога нема на столу за помоћ, можете оставити поруку било кликом на обавештење или ако одете на контакт страницу веб локације.

Такође можете контактирати тим за подршку путем е-поште.

Страница са ФАК-ом је још један канал за подршку. Међутим, тамошње информације усмјерене су више на потенцијалне купце, а не на помоћ за рјешавање проблема.

Процес

Пријавити се

Када сте спремни за претплату, кликните на Наручите у траци са горњим менијима на веб локацији. Кликните на период претплате који желите купити и унесите своју адресу е-поште. Не уносите лажну адресу е-поште. Потребан вам је приступ рачуну е-поште који унесете у ово поље јер ће му бити послан емаил за верификацију. Не можете да користите услугу све док не потврдите адресу е-поште. Ако сте љути што овај захтев угрожава вашу анонимност, једноставно направите налог за веб пошту сагоревача за комуникацију са ВПНТуннел.

Имате обиље могућности плаћања. Одељак за плаћање на екрану прилагођава се врсти плаћања коју сте одабрали. Ишао сам за ПаиПал.

Обавезно поништите ознаку "Омогући претплату" опција. У супротном, закључујете уговор о поновном наплати.

Као ПаиПал корисник, од мене је затражено да се пријавим на свој налог и одобрим куповину. Накнада се вреднује у америчким доларима. Имам доларе на свом ПаиПал рачуну, тако да је ова трансакција била једноставна. Ако немате доларе, новац ће се извући из валуте на вашем ПаиПал рачуну и аутоматски се претворити у доларе. Ако откажете претплату, ПаиПал сматра поврат новца брисањем трансакције. Стога, ако сте платили са рачуна који је у другој валути, добићете вам потпуно исти износ. Ово се примењује чак и ако се курс долара променио између плаћања услуге и поврата новца.

Након завршетка поступка плаћања, приказана ми је страница Хвала.

Порука на овој страници забринула ме јер ми је рекла да могу отказати уговор о поновном наплати. Међутим, ја сам то уклонио "Омогући претплату" кутију, тако да на мом налогу није требало поновити наплату. Проверио сам на свом ПаиПал налогу. Не постоји понављајући унос за плаћања за Интернет Салес Солутион, што је назив за наплату који користи ВПНТуннел.

Кликните на дугме на екрану са захвалношћу да бисте поставили налог и преузели ВПН софтвер. Једном када креирате корисничко име и лозинку, добићете приступ клијентској области веб локације. Овде можете преузети апликацију.

Досадно, поступак инсталације апликације захтева од вас да поново покренете рачунар.

Добићете три е-маила о вашој претплати. Прво се односи на ваш налог и у њему је дугме за проверу. Морате да потврдите адресу е-поште пре него што сервис ради. Други е-маил је само хвала. Трећа је потврда од вашег процесора плаћања.

ВПНТуннел ВПН клијента за Виндовс

Процес инсталације требао би створити пречицу на радној површини. Кликните на њу да отворите апликацију ВПНТуннел.

Ваше корисничко име и лозинка за апликацију су вјеродајнице које сте поставили одмах након што сте платили услугу. Унети их морате само први пут када приступите апликацији. Након тога систем ће вас аутоматски пријавити.

Апликација је добро постављена и не морате бити стручњак да бисте је користили. Врх екрана приказује вашу тренутну локацију. Затим имате падајућу листу која вам даје опције ВПН протокола. Ово је сјајна карактеристика, али најбоље је да ову поставку оставите на подразумеваној вредности, а то је ОпенВПН над Усер Датаграм Протоцол (УДП). Ваш једини други задатак је одабир локације и притисните Цоннецт.

Опције подешавања апликације су ограничене. Било би заиста лијепо видјети прекидач и аутоматску ВиФи заштиту. Међутим, активирањем "Покрените програм са Виндовс-ом" и "Аутоматски се поново повежите ако веза падне," можете се прилично приближити та два захтева.

Такође можете да промените језичке поставке апликације. Постоје опције за енглески, француски, немачки, руски, шпански и шведски језик.

Даље на екрану су опције да одредите порт на који иду ваше везе. Међутим, вероватно бисте их требали оставити на миру, осим ако нисте стручњак за умрежавање.

Перформансе (тестови брзине, ДНС-а, ВебРТЦ-а и ИПв6)

Испитивао сам брзину на ВПНТуннел услузи користећи ОпенВПН преко УДП-а.

У сваком случају, обавио сам пет пробних тестова са тестми.нет-а са локације на Карибима. Веза са САД остварена је на серверу у Мајамију. Тестови у Великој Британији прошли су на серверу у Лондону.

Користила сам ИПЛоцатион.нет за тестирање стварне локације ВПНТуннел сервера којима сам приступио. Прво сам изабрао ВПН сервер у Њујорку. Апликација је пријавила моју нову локацију као Парсиппани, Нев Јерсеи. Ово није баш Њујорк, али је довољно близу. ИПЛоцатион прикупља резултате пет система гео-локације. Двојица од њих су пријавили моју праву локацију у Парсиппани-у, Нев Јерсеи, један је одлучио да сам у Неварк-у, Нев Јерсеи, други је рекао да сам у Гарвоод-у, Нев Јерсеи, а последњи сам мислио да сам у Нев Иорку.

Прекинуо сам везу са сервером и поново успоставио везу. Овог пута, апликација ми је рекла да сам у Нев Иорку. ИПЛоцатион је пријавио моју локацију као Нев Иорк Гарден Цити (два гласа), Вестбури у Нев Иорку, Лингвоод, Текас и град Лондон у Великој Британији..

За други северноамерички ВПН сервер желео сам да испробам локацију у Канади. Тако сам приступио ВПНТуннел серверу у Торонту. Међутим, веза није успела. Покушао сам уместо тога ВПНТуннел локацију у Монтреалу. Само један члан панела ИПЛоцатион пријавио је ову локацију као Монтреал. Три су мислила да сам у Саинт Куентин-у, Нев Брунсвицк, а једна је изјавила да сам у Царвел-у, Алберта.

Брзине пријављене за моју локацију у Монтреалу биле су тако мале да су изгледале нереално, па сам прекинуо везу и покушао поново. ИПЛоцатион је добио потпуно исте резултате. Брзина је и даље била немогуће успорена. Предузео сам све могуће кораке да ВПНТуннел пружим фер шансу и искључио могућност да су резултати непоштено ослабљени од стране других фактора. Међутим, тест брзине канадског сервера сваки пут је био ужасан.

ВПНТуннел има три сервера у Великој Британији. Један од њих подешен је за ББЦ иПлаиер. Како сам желео да тестирам способност сервиса да уђе у услуге стриминга видеа из иностранства, одлучио сам се за ту опцију. Резултати ИПЛоцатион кад сам био повезан на овај сервер били су буквално на целој мапи. Једна од пет основних служби откривања мислила је да сам у Јоханнесбургу у Јужној Африци. Једна служба за откривање рекла ми је да сам у Маиденхеаду, а друга да је у Бромлеиу - две локације у Кенту, у Великој Британији. Друге две службе виделе су да сам у Великој Британији, али нису могле да прецизирам тачну локацију.

Нажалост, брзине које нуди овај сервер биле су прениске за пребацивање видео записа.

Нисам успео да успоставим везу са ВПНТуннел сервером у Лондону, па сам се повезао са сервером Цовентри. Пет услуга ИПЛоцатион поставило је овај сервер у Цовентри или Ругби, који се налази одмах поред.

ВПНТуннел брзине преузимања

ВПНТуннел брзине преноса

Графикони приказују највећу, најнижу и просечну брзину за сваки сервер и локацију.

Сервери у Нев Иорку и Цовентрију дали су респектабилне брзинске перформансе и за преузимање и за уплоад.

Обавио сам више тестова с иплеак.нет-ом док сам био повезан са ВПНТуннел сервером у Нев Иорку, како бих провјерио цурења домена (ДНС) и грешку Веб Реал-Тиме Цоммуницатион (ВебРТЦ). Ова локација је пријавила моју локацију као Парсиппани, Нев Јерсеи и наишла на позиве на само два ДНС сервера. Једна од њих била је у Аризони, а друга у Шведској. Ово је необично. Међутим, ниједна ми није дала право место у Доминиканској републици.

Док сам још повезан с њујоршким сервером, приступио сам тестној страници доилеак.нет. Ово је такође открило да се моја локација налази у САД-у. На овом тестном месту не могу се наћи недоследности ВебРТЦ-а или цурења ДНС-а.

Мој провајдер Интернет услуга не користи адресе Интернет протокола верзије 6 (ИПв6), тако да нисам могао да тестирам протицање ИПв6.

Стреаминг Сервицес

Тестирао сам приступ већем броју услуга за стреаминг видео садржаја да бих провјерио може ли ВПНТуннел заобићи њихове блокове приступа у иностранству. Док сам био повезан са њујоршким сервером, нисам успео да учитам веб локацију Нетфлик. Грешка коју је вратио мој прегледач каже да је веб локацији требало предуго да одговори. Међутим, истовремено, без проблема сам могао да приступим Иахоо-у и Фацебооку. АБЦ је приметио ВПН и одбио да испоручи видео. Такође нисам могао гледати видео на НБЦ-у, што је лоше јер систем за откривање ВПН на тој локацији има врло ниску траку.

Повезао сам се са ВПНТуннел сервером одређеним за приступ ББЦ иПлаиеру. Међутим, ББЦ је приметио ВПН и није ми дозволио да гледам видео. Нетфлик УК је такође одбио да ми испоручи видео. Канал 4 ми је омогућио гледање. Међутим, брзине преноса су биле преспори и репродукција је паузирана током дужих периода.

Цовентри сервер је имао много боље брзине, тако да сам могао угодно да гледам видео са веб локације Цханнел 4. Међутим, Нетфлик УК и ББЦ иПлаиер још увек ме нису пустили да гледам.

Остале платформе

Прилагођена апликација ВПНТуннел доступна је за Виндовс, Андроид и иОС уређаје.

ВПНТуннел се може користити са ОпенВПН ГУИ интерфејсом на Виндовс, Мац ОС Кс, мацОС и Линук. Компанија наводи да ОпенВПН систем није доступан корисницима мобилних уређаја. Међутим, постоје ОпенВПН интерфејси доступни бесплатно за иОС и Андроид оперативне системе. Ова ОпенВПН сучеља се ослањају на ОВПН датотеке за конфигурацију веза са серверима. ОВПН датотеке које добавља ВПНТуннел треба да буду компатибилне са било којим отвореним извором, не-власничким ОпенВПН интерфејсом.

ВПНТуннел покреће ППТП, ССТП и Л2ТП сервере на које се корисници могу повезати тако да ручно поставе ВПН на својим оперативним системима. ППТП није подржан у мацОС-у, али може се користити у оперативним системима Виндовс, Мац ОС Кс, иОС, Андроид и Линук. ССТП и Л2ТП могу се користити на свим тим оперативним системима, али и на мацОС-у.

ВПНТуннел преглед: закључак

ВПНТуннел мора лоше да ажурира веб локацију јер нигде на својим продајним страницама не спомиње прилагођену апликацију. Присутност ове апликације постаје очита тек након што се пријавите. Власници мобилних уређаја се не би трудили да се претплате на ову услугу јер им веб локација каже да су за њих доступни само ППТП и Л2ТП и да ће морати да ручно поставе ВПН, што није тачно.

Избегавајте ВПНТуннел ако желите да преузимате датотеке торрентима јер услови услуге забрањују употребу мреже за ову активност. ВПН такође није од користи за покушај уласка у стриминг сервисе из иностранства.

Свиђало ми се:

 • Седмодневна гаранција поврата новца
 • Вишејезични сајт и апликација
 • Прихваћа ПаиПал и Битцоин
 • Неограничени подаци
 • Онлине ћаскање за подршку

Нисам била сигурна у:

 • Онлине цхат се ретко одржава

Мрзео сам:

 • Забрана преузимања вршњака (П2П)
 • Неки сервери нису доступни
 • Неки сервери су врло спори
 • Не могу да се укључите у многе услуге стриминга видео записа

Мистично је да ВПНТуннел нуди тродневну бесплатну пробну верзију, али податке ставља на располагање купцима тек након што су уплатили. Можда компанија не жели да се слаби перформансе многих његових сервера открију потенцијалним купцима.

Посетите ВПНТуннел »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me